Dubbelzijdige kunstheup

U bevindt zich hier: Orthopedie Ľ Heup Ľ Heupprothese (kunstheup) Ľ Dubbelzijdige kunstheup

Dubbelzijdige totale heupvervanging

PatiŽnten met een versleten heup hebben vaak ook een slijtage aan de andere zijde. Vaak is deze al dusdanig vergevorderd dat ze niet goed kunnen kiezen welke heup de slechtste is.

Wanneer we deze patiŽnten onderzoeken valt vaak de slechte functie van de heup en het slechte loopvermogen op. Door de slijtage zijn de spieren en kapsels dusdanig verkort dat de patiŽnt voorover gaat lopen. Door deze slechte heupfunctie aan de niet geopereerde zijde, zal de patiŽnt ook moeizaam revalideren na zijn totale heupvervanging en zal het lopen en de functie van de nieuwe heup slechter blijven.

Een goede optie is dan om in ťťn operatie de beide heupen te vervangen. De voordelen zijn duidelijk:

  • Slechts ťťn opname en revalidatie, waardoor het gehele proces van opereren, revalideren tot normaal functioneren nagenoeg halveert
  • Minder complicaties
  • In totaal kortere narcose- en operatietijd
  • …ťn wachtlijst
  • Een aanmerkelijk betere heupfunctie en bewegingsmogelijkheid
  • Een beter looppatroon
  • Aanmerkelijke besparing voor de gezondheidszorg.

In een recente voordracht van Dr. McBryde in Florence beschrijft hij de resultaten van een studie waarbij 37 patiŽnten direct twee nieuwe heupen kregen en 55 patiŽnten met een 3 maands tussenpoze. De revalidatie halveerde in tijd. In de dubbelzijdige groep waren er zelfs minder complicaties. De kosten voor de gezondheidszorg daalden met 35%!

Door een aantal simpele maatregelen kan een dubbelzijdige heupvervanging ook veilig worden uitgevoerd. Een van die zaken is het gebruik van de cell-saver. Hierdoor kunnen we het bloed opvangen dat bij de beide operaties verloren wordt en dit bloed na filtering weer teruggeven aan de patiŽnt. Het teruggeven van het eigen bloed van patiŽnten vermindert zowel het aantal infecties als de opnameduur.

Uw hoofdredacteur vervangt routinematig beide heupen indien noodzakelijk. Tot nu toe kiezen alle patiŽnten opnieuw voor deze ingreep en zouden zij ook deze aan anderen aanraden. Complicaties waren gering en niet van belang. De ingreep is geschikt in principe voor zowel de ongecementeerde als de gecementeerde heupen die wij gebruiken en ook de resurfacing arthroplastieken. -->

(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen