Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

marjon

Geschreven op: Donderdag 7 Maart 2002 om 22:05
Ongepast of beledigend?

Hallo ik ben 19 jaar en ik zou graag ervaringen willen uitwisselen met mensen die net zoals mij MORTONSE NEURALGIE (zenuwbeknellingen in beide de voeten) hebben.
Ik hoop dat ik reacties krijg! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 25 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: loes op Donderdag 28 Maart 2002 om 18:54 Ongepaste reactie?

hallo Marjon,
graag zou ik willen weten welke klachten je precies aan je voeten hebt.
Ik ben zelf 2 keer geopereerd aan mijn voeten maar de klachten zijn na een gescheurde ennkelband teruggekeerd: pijn in bot, zelfs de wind die er overheen blaast kan ik niet hebben. Een diagnose heb ik niet gehad, maar het lijkt inderdaad op zenuwpijn.Ik hoop op een reactie. Hartelijke groeten Loes


Geschreven door: Marloes op Zaterdag 27 November 2004 om 21:00 Ongepaste reactie?

Hoi, Ik loop al een poosje bij dokter Rietveld voor mortonneuroom! Ik ben ongeveer tien jaar geleden al aan beide voeten geholpen en nu is het op andere plekken teruggekomen. Ik Heb ook een mri-scan gehaqd en daar waren er in beide voeten twee te zien. Ik heb er veel last van met koud weer! Ik houd tegenwoordig rekening met alle schoenen die ik koop. Puntschoenen of hakken kan ik niet aan. Ik heb van dokter Rietveld nu eerst steunzolen gekregen om uit te proberen maar die helpen dus niet! Nu moet ik gaan proberen om mijn voet op een speciale manier in te tapen, maar dan krijgt mijn voorvoet niet genoeg zuurstof en doet die zenuwknobbel alleen maar tien keer erger pijn!
Nu lees ik van veel mensen dat ze na de operatie nog veel last hebben, maar na tien jaar voel ik het ook nog steeds! Mijn dokter heeft ook gezegd dat je nooit ONDER je voet moet operenen maar via de BOVENKANT van voet!!!!


Geschreven door: mendy op Vrijdag 13 September 2002 om 22:51 Ongepaste reactie?

Hallo Marjon,

Ik heb al jaren lang soms helse pijnen in met name mijn linker voet. Had het voorheen ook in mijn rechter maar door een duistere reden is dat gelukkig minder geworden.
Totaal onverwacht onder het werk op school of gewoon als ik op het station loop krijg ik het gevoel alsof mijn botten door mijn tenen heen schieten vreselijk.
De laatste keer zei een vriend kom we gaan naar een reformwinkel waar een pedicure staat die weet wel iets. En waarempel, ik beschreef mijn klachten en het eerste wat ze zei was:" Dat is Mortonse Neuralgie". Nou ik zoeken op internet en ja hoor de beschrijvingen kwamen overheen met mijn klachten. Ik ben blij te weten wat ik heb, maar moet nog wel verder met uitvinden wat ik het beste kan doen.
Een ding heb ik ervaren en dat is dat ik niemand goed kon beschrijven hoe de pijn er uitzag of hoe het voelde het enige was dat ik bijna niet meer kon lopen door die rotpijn en dat schoot als een zenuwprikkel door mijn hele lijf. Herken je dat?
Ik hoop dat er een oplossing is. ik ga in ieder geval op zoek daar naar.
Wil graag jouw ervaring horen, mijn e-mailadres is: mendyok @zonnet.nl
Groetjes en misschien tot meels


Geschreven door: helma op Zaterdag 2 November 2002 om 19:09 Ongepaste reactie?

Zo te lezen heb ik hetzelfde als jij, ook aan beide voeten. Ik heb al 13 jaar steunzolen met een soort bult onder mijn voet waardoor mijn tenen meer ruimte hebben. Nu wil de orthopeed gaan opereren.Door deze steunzolen heb ik het in ieder geval 13 jaar uit kunnen stellen. Ik hoop alleen dat zo'n operatie helpt. Hoe is het inmiddels met jou voeten?


Geschreven door: Louis op Donderdag 6 Maart 2003 om 21:29 Ongepaste reactie?

Hallo, bij mij is de pijn lange tijd incidenteel geweest maar nu heb ik er regelmatig last van. Ik ben gek op tuinen en het werk dat er aan vast zit maar ik houd het nooit meer lang vol. Als het om de lichaamsbeweging gaat dan lijkt het het best om voortaan maar te gaan zwemmen. Daar heb ik helaas niet zoveel aardigheid in. Het beste is om de oorzaak aan te pakken maar voorlopig zie ik geen andere remedie dan steunzolen gebruiken. Als iemand een beter idee weet dan wil ik dat graag weten, het lijkt me leuk om als wederdienst eens te werken in de tuin...


Geschreven door: Helma op Donderdag 13 Maart 2003 om 19:19 Ongepaste reactie?

Hallo Marjon,
Drie weken geleden ben ik geopereerd aan mijn rechter voet, mortonse neuralgie, knoop in de zenuw, maar kan nu niet zeggen dat het beter is geworden eerder slechter.Kan nu niet meer op mijn voorvoet steunen. Als het beter zou gaan wordt 14 april mijn andere voet gedaan. Nu waarschijnlijk niet dus. Maar misschien ben ik wel te ongeduldig en wordt het nog beter. Informatie van de orthopeed keeg ik maar weinig, alles op deze site gevonden.Als dit nu dus niet geholpen heeft weet ik het niet meer en zal ik er mee moeten leren leven. (ik heb dit al 18 jaar nu ) ongeveer 15 jaar met steunzolen. bij podoloog geweest, nu dus operatie gehad, meer is er niet volgens mij, alleen nog een wonder?
Groetjes Helma


Geschreven door: helma op Zaterdag 19 April 2003 om 19:15 Ongepaste reactie?

Hallo Marjon,
Na een tijdje werd het toch beter en ben nu inmiddels aan mijn andere voet geopereerd. De orthopeed heeft nu een knoop en een verdikte zenuw weggehaald. Een duidelijke mortons neuroom noemde hij het nu. Volgens hem moet het straks zeker beter worden. Nu heb ik nog veel pijn. Kan mijn voet niet te lang naar beneden houden dan gaat het steken. Zal straks wel weer over gaan denk ik/hoop ik. Ik vertrouw er maar op, niets doen helpt zeker niet en ik loop al zo lang met pijn.
Louis..!!!...Hoe is het met jou voeten?
Helpen die steunzolen wel bij jou?


Geschreven door: Natascha op Maandag 4 Augustus 2003 om 13:27 Ongepaste reactie?

hallo, laatst had ik pijn aan mijn linkervoet, zonder duidelijke oorzaak. Ik naar de dokter, zij zei dat het misschien mortonse neuralgie was en verwees me door naar de neuroloog. Morgen moet ik erheen, al moet ik eerlijk zeggen dat ik eigenlijk helemaal niet zo n last meer van mijn voet heb. Als ik jullie verhalen allemaal lees, weet ik dat mijn klachten eigenlijk nooit zo erg zijn geweest. Ik hoop dan ook dat de dokter het bij het verkeerde eind had. Ik wens iedereen in ieder geval veel sterkte, en morgen zal ik het wel horen.. Liefs Natascha


Geschreven door: marian vos op Vrijdag 10 Oktober 2003 om 10:03 Ongepaste reactie?

hoi medelotgenoten,
tja morton neuromen, die kunnen veel narigheid veroorzaken,het was bij mij zo erg dat ik bijna niet meer kon lopen en dat heeft mijn sociale leven behoorlijk op zijn kop gezet, ik heb sinds ongeveer 3 jaar aan beide voeten dit euvel en ben inmiddels 2x aan mijn rechtervoet geholpen omdat daar de pijn het hevigst was/is.na de 1e operatie ging het eerst een stuk beter, ik kreeg intussen ook steunzolen en kon gelukkig weer wat lopen,echter na verloop van tijd werd de pijn weer erger en hebben we (de dokter en ik) besloten om weer te opereren aan de ander kant van het middenvoetsbeen. Hierna is het weer een tijd beter gegaan. De steunzolen werden aangepast en ik kreeg ook orthopedische schoenen, zodat er meer ruimte rondom mijn voeten is. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik weer een wandeling kan maken, mits het niet te lang duurt, winkelen gaat ook weer en dat is soms toch ook gezellig.Zonder pijn ben ik nog steeds niet, want de zenuwen groeien weer aan en geven regelmatig veel pijn. De arts wil voorlopig niet meer opereren ivm het gevaar dat de middelste teen afsterft. Door de operaties is mijn middelste teen nl gevoelloos geworden en het duurt tijden voor dat weer goed is.Voorlopig gaat het zo,zelf naar de winkel gaan om leuke schoentjes uit te zoeken zal echter niet meer gaan en het tennissen, wat ik toch 3 a 5 keer in de week deed is helemaal van de baan, jammer maar we doen het er maar mee.
liefdevolle groeten Marian


Geschreven door: Margriet op Donderdag 6 November 2003 om 21:36 Ongepaste reactie?

Hallo Marjon,
Ook ik heb last van een Mortons Neuroom.
Op 4 november ben ik bij een orthopeed geweest. Opereren is volgens hem de beste en enige oplossing. Ik draag nu 8 jaar zolen van een goede podotherapeut, waardoor ik tot een jaar geleden weinig klachten had. Ik hoop dat een operatie helpt.Ik ben namelijk verpleegkundige en heb in mijn werk mijn voeten heel hard nodig. Besef dat alle voeten en patienten verschillend zijn!
Groeten Margriet


Pagina 1 van 25 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen