Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sandra

Geschreven op: Maandag 6 Mei 2002 om 21:37
Ongepast of beledigend?

Hallo, Ik heb sinds een jaar pijn in beide voeten. dit zou worden veroorzaakt door een iritatie aan de sesambeentjes onder de grote teen. Nu ben ik bij twee othopeden geweest, maar beiden weten niet echt wat er mee kan. De een zegt dat een operatie misscien uitkomst biedt, de ander raad het af. Heeft er iemand ervaring met een operatie op dat gebied en of het echt werkt, de risico's e.d. Zooltjes en pijnstillers werken niet altijd meer. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Geschreven door: L.K. op Maandag 6 Mei 2002 om 22:55 Ongepaste reactie?

Beste Sandra,
Wat ben ik blij dat ik jouw probleem gelezen heb, want ik dacht dat ik de enige was met dit probleem, ik loop hier ook al jaren mee. Bij mij duurt dit probleem nu al meer dan drie jaren.Ik wil nu niet het hele verhaal uittypen omdat ik mijn verhaal ook al eens gemaild heb naar orthopedie .nl.
Ik zal je hieronder de rechtstreekse link geven naar mijn verhaal, dan kun je het eens doorlezen.
Wil je me dan eens mailen wat je er van vindt?
Bij mij is het op het moment zo dat steunzolen inderdaad ook niet genoeg helpen en een operatie afgeraden wordt omdat het volgens de orthopeed een belangrijk botje is bij het lopen.
Volgens de huisarts is het het beste om er niks aan te doen, maar ik heb er veel last van.
De orthopeed wil er wel in spuiten, omdat hij denkt dat het steeds opnieuw ontstoken raakt door overbelasting.
Maar hij zegt dat hij dan rechtstreeks in het bot moet spuiten en dat de voet dan daarna een tijdje in het gips moet.En dat doet zoveel pijn, zegt hij, dat je dat een patiŽnt bijna niet kan aandoen. Dus dat durf ik niet zo goed.Met de steunzolen gaat het enigzins maar op slippers lopen of op blote voeten doet veel pijn, ik loop dan ook verkeerd omdat ik vermijd om op het sesambotje te lopen. Als ik per ongeluk op een steen trap, dan springen me de tranen in mijn ogen, en dat voel ik twee uur erna nog steeds.
Het is een rotprobleem.
Nou, hier de link naar mijn verhaal

http://www.orthopedie.nl/forum2/threadlist.asp?msgID=246&frmID=2

ik hoop iets van je te horen
Ik geef je voor de zekerheid mijn e-mailadres,

Ik ben 47 jaar en ik heb in mijn verhaal de auteursnaam L.K. gebruikt.


Geschreven door: jorgo op Woensdag 15 December 2004 om 18:03 Ongepaste reactie?

hallo,
Ik heb een serieus probleem met mijn rechter sesambeentje.Deze is onstoken geraakt na een overbelasting bij de revalidatie van mijn kruisbandoperatie aan de knie.Ik sukkel heir nu al 3 maanden mee.Daar ik profvoetballer ben moet ik echter verder proberen.Ondertussen had ik al 4 cortisonen spuiten laten zetten.Nu heb ik op 3 dec een vijfde gezet maar mezt het verschil dat ik nu ook rust genomen heb.Echter na 3 weken(pijnvrij) begin ik weer te trainen en wat gebeurt:nog diezelfde avond weer meer pijn,dag erna nog erger.Wat nu?ik word radeloos!


Geschreven door: Marleen op Zaterdag 10 Mei 2003 om 10:00 Ongepaste reactie?

2 jaar ben ik al bezig met mijn voeten. In de sesambotjes onder de bal van mijn grote teen zit een breuk in beide voeten. Ortopetisch schoeisel e.d. helpen niet. Ik zit inmiddels grotendeels in een rolstoel omdat de pijn te erg is om nog te lopen. Niemans kan me tot nu toe zeggen wat en of er iets aan te doen is. Dus veel heb je niet aan me. Maar het is al goed te horen dat ik niet de enige ben


Geschreven door: dominique op Zondag 21 Maart 2004 om 15:10 Ongepaste reactie?

Ik kan eindelijk nog niet zeggen hoe het zal uitdraaien,maar voor de operatie kon ik nog mijn grote teen opheffen nu niet meer het is nog maar 6 weken geleden geopereerd maar heb meer last dan juist voor de operatie ik raad je aan om te wachten want z'on operatie is niet simpel,heel het kapsel moet open en dit duurt lang voor het genezen is misschien kan ik je met de tijd meer raad geven groetjes dominique


Geschreven door: hannie op Zondag 19 September 2004 om 12:26 Ongepaste reactie?

ik heb al deze verhalen gelezen en weet nu dat ik niet de enige ben, maar nog steeds wel radeloos,ik wordt gek van de pijn en is soms niet uit te houden,domminique als je dit leest wil graag weten of de operatie geholpen heeft ik hoop het wel voor je,hoe is het met leonne der sesambotjes, lijktwel mijn verhaal zoals het daar staat,please stuur me jullie ervaringen en wat je zoal geprobeert hebt om er van af te komen alvast bedankt


Geschreven door: hannie op Zondag 19 September 2004 om 12:49 Ongepaste reactie?

als jullie je ervaringen wilt delen kun je me ook mailen jjpdecort@home.nl
veel sterkte allemaal groetjes


Geschreven door: podoman op Zondag 19 September 2004 om 23:34 Ongepaste reactie?

Ik heb iets vergelijkbaars: pijn bij mijn -verdikte-grote teen bij lange wandelingen, maar soms ook opeens na nog geen twee minuten staan. Steunzolen hielpen in het begin, maar niet afdoende. Na veel geprobeer heb ik uiteindelijk baat bij een zelfgemaakt
dubbellaags kurkje (3 bij 5 cm). De hoogte heb ik zo gemaakt, dat bij het staan het vormpje horizontaal ligt aan
de knobbel van de grote teen. Ik heb gemerkt dat het de pijn voorkomt als het op de goede plek ligt, nl. direkt achter de knobbel zelf. Ik vermoed omdat hierdoor de druk op de grote teen over een groter oppervlak wordt verdeeld.
Misschien hebben jullie hier ook baat bij..? P.S.De kurk in kwestie bestaat uit een mengsel van gemalen kurk en latex, dus een elastisch geheel(gekocht bij een fantastische schoenenzaak).


Geschreven door: Hanna op Donderdag 18 November 2004 om 07:18 Ongepaste reactie?

Als remedie tegen ontstoken sesambotjes heb ik vorig jaar zes weken gips om mijn rechtervoet gekregen. Voor mij is dit een perfecte manier geweest om het bot rust te geven en de pijn weg te halen. (Eerst lastig want "vast" gips, na een week werd het afneembaar.) Sinds die tijd is de rechtervoet prima. Nu overweeg ik datzelfde voor mijn linkervoet te vragen. Steunzolen draag ik wel maar helpen zeker niet afdoende. Ik heb ook wel een spuit met ontstekingsremmende stof gekregen: helpt ook niet.
Misschien is gips een idee voor jullie?


Geschreven door: monique op Zondag 8 Juni 2008 om 21:14 Ongepaste reactie?

ik heb door een raar ongeval bij he zwembad alleen maar tegen een opblaasbare bal aan getrapt en dacht dat ik mn voet gekneusd had nu blijkt het echter na vele weken meer pijn te doen en ben ik toch maar ff naar de arts geweest en wat was nu het geval ik had het sesambotje gebroken maar omdat ik er te lang mee gelopen had was er niks meer aan te doen en ik vroeg eventueel een operatie en dat had geen nut want een was toch maar een botje met geen functie ik moest toen voor de pijn 2 weken in het gips en steunzolen dragen en na ong 2 jaar kan ik al redelijk lang zonder steunzolen rondlopen en als ik last heb doe ik mijn croqs aan die helpen best goed
ik weet niet of je hier wat aan hebt maar tegen mij is gezegt dat het bo9tje geen functie verder had. ik kijk nu alleen wel uit met een bal schoppen voetbal probeer ik nu het liefst te vermijden.

groetjes monique
wil je je ervaring delen op m.dongen16@chello.nl


Geschreven door: Cťline op Donderdag 17 Juli 2008 om 16:51 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal!

Ik kreeg eind februari heel veel pijn in mijn rechter voet. Naar de huisarts geweest en die dacht dat het wel mee viel. Sinds 11 maart loop ik op krukken en uiteindelijk moest ik naar het ziekenhuis om foto s te maken. (mijn huisarts stuurde me eerst naar een podoloog, maar hij durfde niet eens aan mn voet te zitten!) Uit de foto''s bleek dat mijn sesambotje gebroken is. Toch dacht iedereen dat het daar niks mee te maken zou hebben. Dus dan maar een bot scan. Daaruit bleek dat mn botje vers gebroken is. Dus wel! Nu loop ik sins afgelopen maandag in het gips. Maar ook het rare hiervan is, is dat al mijn tenen duidelijk zichbaar zijn, en ik mn grote teen nog goed kan bewegen. Daardoor rust hij toch niet? Ik moet nu nog 4 weken zo, en heb dan een combi afspraak. Het gips mag eraf en er komt een arts kijken. Ik vraag me af of dit wel helpt. Iemand misschien ook gips gehad en dit gedacht?

Let me know!

Groetjes Cťline, ik ben 17 jaar.


Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen