Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sofie

Geschreven op: Vrijdag 14 Juni 2002 om 16:43
Ongepast of beledigend?

Hallo, na een val in het zwembad heb ik al 3 jaren last van pijn aan mijn staartbeen. Ik heb al 3 spuiten met cortisonen gehad recht in mijn staartbeen. Dit nam de pijn weg voor een aantal maanden. Nadien ben ik nog naar een neuroloog geweest in Gent. Deze nam niet eens de tijd om mij te onderzoeken en ik kwam dus van een kale reis terug. Na 10 behandelingen bij een ostheopaat is de pijn er nog steeds en is het zelfs nog heviger geworden. Nu ben ik naar de 6de of 7de dokter geweest en hij wil via een operatie mijn staartbeen laten verwijderen. Zijn hier nadelen aan verbonden? Kan mijn toestand nog slechter worden? Heeft iemand dit al voorgehad? Kan iemand mij hierover iets meer vertellen? Alvast bedankt!! Groetjes 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Geschreven door: Harrie op Zondag 29 December 2002 om 12:37 Ongepaste reactie?

Dag Sofie

Ik ben zeer benieuwd naar of je meer te weten bent gekomen over het verwijderen van de staartbeen; of dit inmiddels gebeurd is en wat je ervaringen zijn. Ik zit namelijk met dezelfde klachten.

Graag een mailtje van jou naar:

annelies.harrie@wanadoo.nl


Geschreven door: PaulS op Woensdag 18 Februari 2004 om 12:58 Ongepaste reactie?

Hallo die Sofie

Ik zit ook met dezelfde klachten en mijn dokter heeft het ook gehad over staartbeen weg laten halen. Ook heb ik al een prik erin gehad met een verdovend middel dit hielp eigenlijk niets. Als ik lang zit gaat het zeer doen. Is het bij jou al gebeurd en wat zijn je ervaringen???

sterkte bij alles wat je doet en wees goed voor je zelf ...
bvd paul.schellens@wanadoo.nl


Geschreven door: h_koen op Maandag 8 Maart 2004 om 21:58 Ongepaste reactie?

Beste Sofie,

Ook ik heb bijzonder veel last van mijn staartbeen als ik zit. Momenteel vind ik geen enkele zithouding zonder pijn. Ik ben volop op zoek naar meer informatie via het internet omdat de dokters niet echt informatief zijn. (al veel verschillende dokters gedaan zonder resultaat). Er is blijkbaar niemand die zoīn operatie wil doen.

Hebt U uiteindelijk de operatie laten uitvoeren ?
Waar zou ik meer informatie kunnen vinden.

Alvast bedankt op voorhand en veel sterkte voor de revalidatie toegewenst.

Mvg
Koen


Geschreven door: Lia Rijpstra op Maandag 22 Maart 2004 om 09:13 Ongepaste reactie?

Hallo, ook ik heb al jaren last van mijn staartbeen. Ik heb een jaar lang pijnbestrijding gehad, waaronder ook vier keer een injectie. Dit heeft helaas niets geholpen. Ik ga zometeen naar het ziekenhuis waar ik morgen geopereerd zal worden aan mijn staartbeen, deze zullen ze verwijderen. Als ik weer in de gelegenheid ben zal ik jullie laten weten hoe het is verlopen en wat het resultaat is.

Groeten Lia.


Geschreven door: Lia Rijpstra op Vrijdag 14 Mei 2004 om 09:37 Ongepaste reactie?

Zo daar ben ik dan eindelijk weer. De operatie op zich is mij erg meegevallen. Ik was binnen twee dagen weer thuis. Ze hebben twee kootjes van mijn staartbeen afgehaald. De eerste weken kon ik werkelijk niets, niet bukken, tillen, lopen, zitten, liggen, erg vervelend dus!!! Nu zijn we 7 weken verder en kan ik weer goed lopen. Maar het zitten is nog steeds pijnlijk door de wond die aan de binnenkant zit.De arts heeft mij verteld dat dit nog wel maanden kan duren. Ik kan jullie dus nog niets vertellen over het uiteindelijke resultaat, maar ik hoop dat ik het niet voor niets heb gedaan. Mijn arts tast ook in het duister over het verloop, omdat deze operatie bijna nooit wordt uitgevoerd. Ik houd jullie op de hoogte.

Groeten van Lia


Geschreven door: Bianca op Woensdag 27 April 2005 om 13:46 Ongepaste reactie?

Tjee, wat een ellende hebben we eigenlijk allemaal. Ik zit ook met hetzelfde probleem. Ben ik oktober gevallen. Staartbeen gebroken, breuk is wel al hersteld maar het staartbeen heeft een knik gehad. Gevolg, niet kunnen zitten althans niet zonder pijn. Mag niet fietsen niet sporten en zo zijn er nog meer belemmeringen. Mijn hobby, duiken, kan ik nu ook niet uitvoeren. Ik heb een pijnlijke injectie gehad op het staartbeen. Helpt naar mijn idee niets. 9 mei moet ik terug naar de orthopeed en hij heeft het al gehad over het verwijderen van het laatste stukje van het staartbeen. Heb er echt de ballen van in mijn buik. Als je dan het verhaal leest van Lia wordt je daar ook niet vrolijk van. Wie heeft er nog meer ervaring met het verwijderen van het staartbeen?


Geschreven door: Bianca op Woensdag 27 April 2005 om 13:48 Ongepaste reactie?

Wel handig hť!!
Zou je je reactie kunnen mailen naar rob.clement@12move.nl


Geschreven door: marion op Dinsdag 24 Mei 2005 om 17:56 Ongepaste reactie?

hallo lia.
hoe gaat het net met je, ik wil graag alles weten omdat ik misschien ook geopereerd moet worden.
alvast bedankt.


Geschreven door: caroline op Zaterdag 26 Augustus 2006 om 17:26 Ongepaste reactie?

Ik heb al jaren last van mijn stuit, nu blijk ik een afwijking aan mijn stuit te hebben en moet mijn stuit waarschijnlijk operatief verwijderd worden. Is hier iemand die een goede arts weet hiervoor, omdat ze er hier in Nederland niet happig mee zijn.

Groetjes Caroline

crootje81@hotmail.com


Geschreven door: Ann op Maandag 22 Januari 2007 om 16:33 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,
Heeft iemand van jullie enig idee of het rechtzetten van een staartbeentje ook
kan worden gedaan?Ik heb dit al anaal laten doen door een osteopaat,maar zonder resultaat.Operatief zou ýmisschien de oplossing zijn?Maar wat uis dan het resultaat?
Ik ben 3 jaar geleden plat op m''n heilig been gevallen,waardoor het staartbeentje naar binnen is geklapt.Het staat zo goed als horizontaal naar binnen.
Ik heb er geen pijn aan,maar volgens sommigen zou ik daardoor minder gemakkelijk zwanger geraken(al 2 1/2 jaar bezig--gynaecolog. alles in orde),vermits alles met elkaar verbonden is.
Misschien laat ik het me wijs maken,maar op den duur weet ik ''t echt niet meer.
Zelfs osteopaten,accupuncturisten,...niemand kan me zeggen wat te doen.
Is er iemand die me een goed adres van een orthopedist kan doorgeven,liefst in BelgiŽ?


Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen