Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ingeborg

Geschreven op: Woensdag 19 Juni 2002 om 14:01
Ongepast of beledigend?

Hallo lieve mensen,

Heeft iemand ervaring met cortison-injectie in de heup? Ik ben 33 jaar en heb sinds anderhalf jaar een slijmbeursontsteking aan m'n rechterheup. De orthopeed wil een cortison-injectie geven. Ik twijfel hier aan (of het wel effect heeft en of het slecht is voor het kraakbeen).
Alvast bedankt voor je reactie!

Ingeborg 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Margriet op Woensdag 26 Juni 2002 om 16:33 Ongepaste reactie?

Hoi Ingeborg,

Wat vervelend die pijn aan je rechter heup. Bij mij hebben ze de diagnose gesteld minder goed ontwikkelde heupkommen aan beide zijden. Ook heb ik een aantal jaar terug drie injecties gehad tegen slijmbeursontsteking. De eerste heeft bij mij geholpen voor een korte periode. De tweede en derde injectie hebben bij mij niets geholpen. Uiteindelijk ben ik er ook niets mee opgeschoten. Ik had net zoveel pijn na de drie injecties als er voor. Succes met alles wat je nog gaat doen.
Groetjes Margriet


Geschreven door: Bart van Zundert op Maandag 13 Januari 2003 om 16:23 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ik heb vandaag mijn 3de spuit gehad in mijn schouder, maar ik geloof niet dat deze wel gaat helpen.
Ik loop nu al 2 jaar met dit probleem en het wordt steeds erger.
Wordt dit ooit nog beter?? ik heb er niet veel vertrouwen meer in


Geschreven door: Els op Maandag 13 Januari 2003 om 19:44 Ongepaste reactie?

Dag Ingeborg

Ook ik heb een jaar of twee geleden zo'n injektie gehad. Niet in m'n heup maar in het zitbeen.
Ik zag erg tegen de injektie op, maar het viel me reuze mee, de eerste vloeistof is verdoving en dan pas komt de cortison.
Helaas heeft het bij mij niet geholpen, maar ik zou het wel proberen als ik jou was.

Veel sukses ermee,

Els


Geschreven door: Helena op Dinsdag 14 Januari 2003 om 20:29 Ongepaste reactie?

Ik heb op enkele maanden tijd te veel injecties gehad met cortisone in mijn knie. Deze gaven op zich wel pijnstilling maar van korte duur. Heb dan nog andere gehad met beter resultaat. Cortisone zou artrose vlugger kunnen veroorzaken maar mijn orthopeed zegt dat dit niet wetenschappelijk bewezen is. Hij wou er mij geen meer geven omdat ik nog te jong ben om zoveel injecties op korte termijn nodig te hebben daarom ben ik geopereerd. De injecties op zich waren niet erger dan de pijn die ik al had. Wel was de injectie plaats wat geiriteerd en gezwollen. Succes


Geschreven door: Herma Grim op Zaterdag 22 Februari 2003 om 17:48 Ongepaste reactie?

Hallo Ingeborg,
Vervelend is dit, ik weet niet of je inmiddels een beslissing hebt genomen. Bij mij zijn er in mijn rechterheup 2 injecties geplaatst en in mijn linkerheup 1. Inmiddels is 2 weken geleden mijn slijmbeurs in mijn rechterheup weggehaald omdat de injecties niet hielpen. Geen lekkere operatie. Ik heb ook gesport bij het OCA. Dit is onder begeleiding van fysciotherapeuten. Wel heel leuk, maar niets geholpen.
Heel veel succes


Geschreven door: w.dool op Zondag 23 Februari 2003 om 15:20 Ongepaste reactie?

Veel boemanverhalen heb je gekregen:
even een paar feiten:
- de injecties in de slijmbeurs die je bedoeld zijn extra-articulair, dus ver buiten het gewricht (ca 10 cm er vandaan): dus nooit kan er kraakbeenschade optreden in de heup !!
- de cortico-steroiden hebben bij frequent gebruik een verwekend effect op het weefsel
- laat alleen spuiten als er geen achterliggende oorzaak gevonden of verholpen kan worden: anders eerste de aandacht daarop, maar waarschijnlijk ben je dat station al gepasseerd (bv: problemen in de rug - bekken - rest van been, waardoor je loopafwikkeling verkeerd verloopt)
- trek geen conclusies uit vergelijking met injectie-therapie in de schouderslijmbeurs, of het kniegewricht: dit is appels met peren vergelijken


Geschreven door: Anoniem op Zondag 23 Februari 2003 om 17:35 Ongepaste reactie?

Deze "boemanverhalen" waren anders wel ervaringen van anderen....


Geschreven door: Caroline op Woensdag 26 Februari 2003 om 19:49 Ongepaste reactie?


HALLO INGEBORG,

Hoe is het je intussen vergaan?
Zo'n slijmbeursontsteking is toch vaak het gevolg van iets.


Geschreven door: marianne sanders op Zaterdag 16 April 2005 om 08:32 Ongepaste reactie?

hallo,
ik heb gisteren de zoveelste cortisoninjektie in de schouder gehad, rechts ben ik al geopereerd 15 jaar geleden, nu is de linker aan de beurt,
soms helpt de injektie voor maanden maar toch komt het iedere keer terug,
ik vraag me alleen af of iemand net als ik ook minstens 3 dagen na de injektie zo'n pijn heeft dat je je arm bijna niet bewegen, daarna gaat mindert het


Geschreven door: antoinette op Zaterdag 16 April 2005 om 10:13 Ongepaste reactie?

hallo ik heb twee terug ook zon injectie gehad heeft bij mijn een ruim een jaar geholpen nu heb ik 4 weken terug een dubble laten zetten en die heeft helemaal niets gedaan maar moet er wel bij vertellen dat mijn heup wel veel verder versleten was en dat ik nu een heupprothese krijg maar ik vind proberen kan geen kwaad succes verders


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen