Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Wie heeft er ervaring met spondylolisthesis?

Geschreven op: Vrijdag 26 Juli 2002 om 16:21
Ongepast of beledigend?

Bij mij is 13 jaar geleden (met 16) geconstateerd dat ik spondylolystesis heb. Dit ging tot nu toe redelijk goed maar sinds drie weken zit ik thuis. Ik weet dat er de mogelijkheid bestaat om een spondylodese te laten doen maar ik ben eerst nog op zoek naar de beste arts op dit gebied in Nederland.
Wie doet er veel onderzoek? Wie is er gespecialiserde chirurg en orthopeed?

Alvast bedankt voor de reactie!

Katja 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: anneke op Maandag 31 Maart 2003 om 16:59 Ongepaste reactie?

moet je in het medich centrum van neimegen wezen katja daar zit zeggen ze de beste arts voor die operatie


Geschreven door: Frank op Donderdag 8 Februari 2007 om 12:21 Ongepaste reactie?

Hallo Katja,

Ik woon in Brunssum, en heb ( lage )rugklachten al vanaf mijn Ī 25ste jaar. Ik ben vanaf 84 werkzaam geweest bij Ned-Car in Born. Ik heb vťťl bukwerk verricht ivm laswerkzaamheden en al 2 jaar zit ik zonder werk ( ontslag ), maar bij mijn huisarts aangekomen vertelde ze me dat het aangeboren is. Ik heb ''n paar keer mensendieck- en fysio- therapie gehad, maar na een half uur tot 3 kwartier na de sesie kreeg ik toch weer rugpijn. De arts zegt dat je spieren TE slap zijn om je lichaam te dragen maar ik heb de foto''s gezien...! Ik heb weldegelijk ''n slijtage aan mijn wervel. Je wordt NERGENS serieus genomen. Zo ben ik in de WAO terecht gekomen, en die hebben ze mij nu afgenomen. Ik krijg zelfs GEEN hoger percentage WAO zeggen de mensen van de beoordelingsraad WAO. Nu ben ik vanaf mijn ontslag bezig om bij de WSW ( LICOM ) terecht te komen... Ook daar ben ik voor afgekeurd ( je moet er met de kop onder de arm naar binnen lopen wil je daar aan het werk komen ). Ik ben ook al in het ziekenhuis geweest, en daar adviseren ze mij een operatie te ondergaan. Ik vroeg wat ze gingen doen. De arts/specialist zei dat ze de 2 lendewervels aan elkaar maakten met pinnen. Ik vroeg hoe beperkt ik DAN werd. De arts vertelde mij dat ik ''n PROEF kon doen om een gipscorset te dragen. En in dat gipscorset zetten ze een stuk pijp wat mijn ruggegraat ''vast'' zet op de plek. Zo kun je een operatie nabootsen en voelen hoe beperkt je dan word. De pijn blijft en gaat NIET weg. Als ik zit, en ik beweeg mijn rug dan voel ik de wervel knarsen over mijn andere wervel. En soms als ik in bed lig knakt mijn ruggegraat ( dan zakt de werver naar beneden ).

Ik hoop dat je iets aan mijn ''levensverhaal'' hebt dat jou verder kan helpen.

Groeten... van Frank.

P.S. Jij ůůk succes met je ''lijdensweg'' ...! ! ! Tenslotte zijn wij lotgenoten.


Geschreven door: jose woerlee op Zondag 1 April 2012 om 16:01 Ongepaste reactie?

hoi allemaal ik heb spondylolisthesis oftewel een verschoven ruggenwerfel.
Nu willen ze me opereren maar ik kan niet kiezen om het wel of niet te doen, de nadelen en voordelen wegen hierbij erg zwaar nu veel iritatie en pijn van me bil en been. maar de nadelen van opereren is dat je een klap voet zenuwpijn of blaas problemen kan krijgen en daar zit ik ook weer niet op tewachten.
Wie kan me helpen bij mijn beslissing


Geschreven door: corlinda op Maandag 2 April 2012 om 17:25 Ongepaste reactie?

Dat zegt u goed: "Kan" je een klapvoet, zenuwpijn of blaasproblemen krijgen. Zelf heb ik geen problemen gehad na de operatie. Ben vorig jaar geopereerd aan spondylodese. 2 operaties gehad. 1e operatie hebben ze 2 ruggenwervels vast gezet. Week later een cage geplaatst tussen de wervels. De revalidatie is een lang proces. Heb nog steeds fysiotherapie 2x in de week. Operatie is goed gegaan zit alleen met het feit dat het merg in de cage niet wil groeien. Het groeit wel maar dat gaat heel langzaam. En in elk ziekenhuis heb je wel doehetzelvers. Wens je veel succes met je besluit. Volg je gevoel bij de arts die jij zelf uitzoekt. Groetjes corlin


Geschreven door: Mitanda op Zondag 19 April 2015 om 23:55 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ik ben 38 en sinds 2,5 jaar weet ik dat ik spondylolisthesis heb. Ik heb altijd al pijn in mijn onderrug gehad, vaak ook in mijn bil. Ik heb van allerlei therapieŽn gehad, maar nooit had het effect.
Toen ik 29 was beviel ik van een dochter. Dat ging niet makkelijk. Ik had en "richeltje" op mijn stuitje waar ze niet overheen kon. Uiteindelijk is ze met een zuignap gehaald. Na de bevalling had ik een doof gevoel in mijn bovenbeen. Dit vertelde ik mijn huisarts, maar er werd niet echt op gereageerd.
Telkens als ik bih de huisarts kwam met rugklachten, werd mij verteld dat ik af moest vallen.
Uiteindelijk ben ik 40 kilo afgevallen. Toen al die kilo''s eraf waren ging ik buiten de kozijnen schilderen. De pijn die dit opleverde was niet te beschrijven. Ik kon niks meer.
Weer naar de huisarts. Hij adviseerde eerst rust. Na 4 weken weer terug. Ik mocht een foto laten maken. Mijn huisarts dacht dat daar niks op te zien zou zijn. Maar daar kwam toch de uitslag spondylolisthesis.
Van de ene kant was ik blij. Zie je nou dat er echt iets is. Aan de andere kant. Potdorie er is echt iets!
Ik ben naar het rugcentrum gegaan en kreeg fysiotherapie. Ik wandelde al veel en dat werd me ook aangeraden.
Er werd me ook vertelt dat ik mijn rug niet zwaar mag belasten.
Ik kan niet eens stofzuigen, dweilen, strijken... kortom mijn huishouden doen. Elk klein stom klusje en ik kan erna niks meer. Ik heb al iemand die mijn huis poetst. Strijken doe ik niet meer. Ik voel me als vrouw nutteloos in mijn eigen huis.
Vandaag dacht ik, sch ik veeg evrn het terras aan. Tijdens mijn bezigheden is er niks aan de hand, maar daarna.
Ik weet het. Ik moet ermee leren leven, maar wat is dit moeilijk!


Pffff moest het even kwijt


Geschreven door: Greet op Zaterdag 2 Mei 2015 om 15:09 Ongepaste reactie?

2 april ben ik in het olvg te Amsterdam geopereerd, er is een spondylodese gedaan. Er zijn 9 wervels vastgezet. Ten eerste kan ik het ziekenhuis echt aanbevelen maar ook de arts, d''r Altena is een super arts op dit gebied. Nu een maand na de operatie voel ik een positieve verbetering. Ik besef me dat ik er nog niet ben maar beetje bij beetje gaat het vooruit. Ook ik zag erg op tegen deze operatie maar kan achteraf alleen maar zeggen dat ik blij ben dat ik het heb laten doen.


Geschreven door: Rachel op Dinsdag 12 Januari 2016 om 14:47 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

Ik ben 35 jr en al 10jr bekend met spondylolosthesis graad 1-2 van L5 met ook discusdegeneratie. Het beloop is wisselend, maar nu ben ik al 3 mnd thuis en kan ik niet veel meer dan liggen en eventjes zitten. Terwijl ik een goede baan heb en het liefst zou gaan trainen voor een marathon. Fysiotherapie bij het rugcentrum heeft het alleen slechter gemaakt.

Nu sta ik voor de keuze opereren ja/nee. Heb ook een kinderwens en ben bang dat dat op deze manier niet gaat, maar met operatie zijn we weer 2 jr verder en dan ook geen garanties...
Mitanda; ben jij nog een 2e keer bevallen?

Groetjes


Geschreven door: Miranda op Vrijdag 14 Juli 2017 om 23:47 Ongepaste reactie?

hello .. ook ik heb spondylolothesis graad 1 op L4 en L5 samen met discusartrose op L4 en L5 eveneens op 12-L1 en nog matige artrose van schouders, nek, linkerduim, linkerknie.. ik ga alle dagen gaan poetsen buitenhuis maar kan dit na het werk niet meer houden van de pijn.Momenteel lopen er nog connsultaties in het ziekenhuis dus ik weet niet wat er nu verder moet gebeuren... volgende afspraak is 26 juli.


Geschreven door: Danielle de Haan op Zaterdag 21 Oktober 2017 om 09:00 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,

Ook ik heb spondylolisthesis en word hiervoor 22 november in het sint Maartenskliniek geopereerd (Nijmegen)
Ondanks ik mij zorgen maak voor de operatie ,leef ik een toch naar toe. Leven met de huidige pijn is ook niet fijn. Zoals lage rugpijn, niet meer lang kunnen staan, niet meer kunnen fietsen, zenuwpijn in benen, snachts pijn in mijn heupen enz. Ik ben 44 jaar en heb een fulltime kantoor baan. De druppel voor mij was dat ik op een gegeven moment geen gevoel meer had in mín benen op werk en urineverlies. Ik vond mijzelf nog veels te jong om dit soort klachten te hebben. Na een gesprek met de arts in Amsterdam was de conclusie een operatie,maar die arts gaf mij geen goed gevoel. Ik ben uiteindelijk voor een second opinion gegaan bij st maartenskliniek( op aanraden van collega en zorg verzekeraar) en daar voelde het goed. Mijn zorg is het herstel na mijn operatie . Wanneer kan ik weer werken? Wanneer kan ik het normale leven weer oppakken? Heeft hier iemand al ervaring mee? Ik krijg overigens een operatie via de buik en rugzijde. Hoe is het herstel daarvan? Veel vragen die hopelijk lotgenoten kunnen beantwoorden.


Geschreven door: Godelieve de wilde op Woensdag 28 Februari 2018 om 12:05 Ongepaste reactie?

Datum 28/02/2018
Ik ben deze week 3 weken geleden geopereerd aan spondylolisthesis L5 graad 3.ik ben 52 jaar , heb altijd gesport en had tot vorig jaar geen besef dat ik deze afwijking had .had wel altijd zware benen en heb veel bij de Kini geweest omdat ik toch veel last had van lage rugpijnen maar vanaf dat ik uitstraling naar mijn benen kreeg heb ik verder onderzoek laten doen en ik verschoot me een bult toen ik die foto.s zag ,blijkbaar doordat ik goeie rugspieren had heb ik daar zolang met kunnen rondlopen . Een jaar later heb ik nu toch besloten om de operatie te laten uitvoeren ,mijn voet begon gevoelloos te worden en deed al een tijdje geen sport meer .iedereen moet het voor zichzelf uitmaken want je hoeft er u niet voor te laten opereren ,maar ik voelde me nog te jong het daar bij te laten , ik wil terug sporten en bewegen zonder last en heb daar nog geen second spijt van gehad .ik heb vijf dagen in de kliniek gelegen ,heb wel een korset om te dragen maar ik ben goed ,ik wandel al ,doe licht huiselijk werk maar rust wel nog veel , gewoon naar uw lichaam luisteren .ik zou zeggen doen .ííííkini , pijnkliek die kunnen uw pijn verlichten maar de oorzaak niet wegnemen .
Groetjes en ik hoop steun te kunnen bieden voor de twijfelaars &
128513;


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen