Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

linda kemper

Geschreven op: Vrijdag 2 Augustus 2002 om 18:49
Ongepast of beledigend?

Vandaag (2 augustus) ben ik geopereerd wegens epifysiolyse aan beide heupen.
In beide dijbeenbotten is een schroef gedraaid om de kop vast aan het been te bevestigen.

Wie van jullie heeft dit ook gehad, en welke ervaringen heb je ermee ?
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Anoniem op Donderdag 8 Augustus 2002 om 00:29 Ongepaste reactie?

Hoi linda,

Dit is zoals ik het hoor een vrij heftige ingreep geweest.
Ik vraag me af hoe oud je bent want zoiets doen ze volgens mij niet op jonge leeftijd.
In ieder geval wil ik je heel veel sterkte een een voorspoedig herstel toewensen.

m.v.g.
liefduiveltje@gmx.net


Geschreven door: kristine op Donderdag 7 November 2002 om 22:38 Ongepaste reactie?

Hallo iedereen.

Ik ben ook geopereerd. Maar dan op 12 september. Ik had het alleen op de rechterkant. Ik kwam eerst maar omdat ik wat mank liep en toen moest ik ineens blijven. Ik heb hierover een soort van dagboek gemaakt. Al ik jullie email adres mag kan ik het sturen.

groetjes,

Kristine (15 jaar)


Geschreven door: angelique op Maandag 3 November 2003 om 11:52 Ongepaste reactie?

hoi ik ben angelique van 12
het is nu 3november ik ben 29 oktober 2003 geopereerd.
ik had ook last van mijn linkerbeen en ik het scheen dus dat ik ook epifysiolyse had.
nu ben ik al weer thuis en het gaat bij mij goed en ik weet alleen dat ik mischien ook aan mijn rechter been geholpen word en dat de pen er niet uit gaat.iedereen sucses die dit ook heeft en die nog zo'n operatie moet krijgen,

p.s voor de operatie hoef je niet bang te zijn. het valt wel mee!


Geschreven door: Evelien op Zondag 9 November 2003 om 20:03 Ongepaste reactie?

Mijn zoon van 11 jaar is ook geopereerd aan epifysiolysis aan beide kanten zit er een schroef in en zijn kop hebben ze niet terug kunnen plaatsen!. Ik ben erg benieuwd naar mensen die dit ook hebben meegemaakt?, ik hoor namelijk weinig positiefe berichten over deze ziekte??.
Als de kop niet terug geplaast kan worden hoe gaat dat verder, komt het met het vastgroeien allemaal wel weer goed?? Hoe lang duurt het voor dat alles weer is vast gegroeid?? Hebben hier mensen ervaring mee, ik wil graag informatie!!!

Een bezorgde MOEDER!!!


Geschreven door: angelique (zelfde als daar boven) op Maandag 5 April 2004 om 20:07 Ongepaste reactie?

hoi nog een keer ik ben angelique.
ik heb weer een keer een operatie gehad omdat ik in mijn andere been ook last kreeg, alleen helaas want de vorige keer mocht ik gelijk lopen maar nu niet er zijn complicaties bijgekomen*
maar nu zit ik 6weken in een rolstoel het is nu 3weken geleden en over 3weken mag ik weer lopen


Geschreven door: suzanne op Woensdag 7 April 2004 om 18:10 Ongepaste reactie?

ik ben zelf 4 jaar geleden geopereerd aan mijn rechterheup omdat ik epifysiolyse had. ik heb nu nog erg veel last van mijn heup. en ik heb nooit echt goede uitleg gehad over wat epifysiolyse is wet jij dat wel?? dan hoor ik dit graag


Geschreven door: Anoniem op Woensdag 7 April 2004 om 23:46 Ongepaste reactie?

Hoi Kristine,

Mijn e-mail adres is liefduiveltje@gmx.net
Je hoeft het natuurlijk niet te sturen maar het lijkt me wel interessant om te lezen. In ieder geval heel veel sterkte en een goed herstel!

Groetjes


Geschreven door: L.Bosma op Zondag 29 Augustus 2004 om 16:45 Ongepaste reactie?

Nooit geweten dat dit vaker voorkomt!
Volgens de orthopeed bijna niet.
Onze dochter(11) is geholpen vlak voor de vakantie.
Ze klaagde na een val op schoolreis over pijn in haar lies.
Zijn in het ziekenhuis niet serieus genomen, en pas na 2,5 week rondhobbelen zijn er foto`s gemaakt.
Mocht ze gelijk blijven, en is ze geopereerd.
Nu moet ze nog 5 weken belast met krukken lopen( in de vakantie 6 week rolstoel), en dan zien we verder.
Andere kant zit ook los, 50% kans dat het er ook uitschiet.'
Wij denken voorzichtig aan preventief vastzetten.
Als iemand me wil mailen, graag.
Wil meer weten over deze "ziekte'.

Lammie


Geschreven door: Marlous bankras op Dinsdag 9 November 2004 om 12:38 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

Ik zie dat iedereen op deze pagina nogal wat vragen heeft over epifysiolyse,
ik zelf ben nu 21, ben 11 jaar geleden ( ik was toen 9 ) geopereerd aan fysiolyse, links en rechts, ik ben geopereerd door dctr Besselaar in het AMC( goede ervaringen mee!). Epifysiolyse kan ontstaan door een trauma, of door verkeerde groei van je epifysair ( groei) schijven. Het heeft dan temaken met omzetting van je groeihormonen in geslachtshormonen( dit is wat ik er van begrepen heb). Het ontstaan vooral bij kinderen die te maken hebben met over gewicht, vroeg in de puberteit komen of heel lang en dun zijn. Het probleem onstaan in de kop van je heup, hier zit een epifysair schijf in die dan los kan laten, waardoor je heup kop scheef gaat groeien. Door een stukje uit je dijbeenbot te halen kan de arts dit weer rechtzetten met pennen en schroeven.
Ik zelf heb voordat ik eindelijk geopereerd werd een aantal maanden hiermee doorgelopen (!). De artsen zeiden dat er niets aan de hand was. Mijn moeder heeft mij op de video gezet ( ik liep erg mank) en die laten zien. Uiteindelijk kwamen ze er dus achter wat ik had en ben direct opgenomen, heb 6 weken in het ziekenhuis gelegen, aantal weken in rolstoel gezeten en weer opnieuw leren lopen.

Een aantal weken geleden ben ik benaderd door het amc om mee te werken aan een onderzoek. De arts die mij geholpen heeft heeft in de afgelopen 25 jaar ongeveer 29 personen met deze aandoening behandeld. Vandaag ben ik naar dat onderzoek geweest, samen met mijn moeder. Er zijn foto's gemaakt en er is gekeken naar mijn bewegingsbeperkingen. Het schijnt dat het bij mij vrij ernstig is geweest. Maar ikzelf heb nu nergens last meer van, kan volop sporten, lopen , bewegen etc.Loop niet mank, iemand die niet van mij weet dat ik epifysiolyse heb gehad, zal ht ook neit zien.
Heb zelf ook een aantal vragen gehad;
- Wat in de toekomst;In mijn geval kan het nie meer terug komen, ik heb net zo veel kans als ieder ander op bijvoorbeeld later heupproblemen.
- Zelf ben ik momenteel bezig met de opleiding huidtherapie,en dus ook erg veel met littekens; Ik heb aan beide kanten een litteken van 30 cm overgehouden, ze zien eruit alsof ik door een slager behandeld ben, heb 6jaar geleden een litteken correctie van ong 10 cm gehad, het resultaat vond ik niet voldoende en heb de rest neit laten doen. Dus voor diegene die nu me epifysiolyse te maken hebben/krijgen, laat je goed informeren over littekenbehandeling, misschien staat je hoofd daar nu nog niet naar,maar als je in de puberteit komt kan het vervelend zijn ( per persoon natuurlijk verschillend)

Iedereen die hiermee te maken heeft, erg veel succes, wil je nog iets weten van mijn ervaring kun je me gerust mailen ( lousjes@hotmail.com)


Geschreven door: Dennis de Priester op Vrijdag 3 December 2004 om 23:35 Ongepaste reactie?

Hallo epifysiolyse medelotgenoten,
ik was ťťn van de eersten in Nederland die de onderkenning kreeg dat epifysiolyse bestond. Vroeger werd het gewoon als een 'vergroeing'van het heupgewricht afgedaan. Je liep dus de rest van je leven mank, als je uberhaupt nog lopen kon. Er zijn ook gevallen bekend dat iemand niet meer kon lopen en in een rolstoel kwam omdat de groeischijf op jeugdige leeftijd volledig afgegleden was.

Mijn geval was deze. Ik begon op 14 jarige leeftijd mank te lopen en zette mijn rechterbeen met een naar buiten draaiende zwaai voor het linkerbeen. de kracht vloeide uit mijn spieren en een beurs gevoel bleef constant. Na 6 of 7 bezoeken aan de huisarts werdt ik doorgestuurd naar het ziekenhuis om rontgenfoto's te laten nemen. Ik mocht direkt geen stap meer doen en moest ook blijven. mijn rechterbeen werdt toen 5 dagen in een tractie gelegd om de afgegleden groeischijf weer op de juiste plek te trekken. De operatie die op dag 6 in het ziekenhuis werdt uitgevooerd was een pijnlijke. 3 pennen werden er in mijn heup gedraaid en moesten 2 jaar blijven zitten. Ook ik heb hiervan een lelijk litteken overgehouden. Bij mij scheurde de wond gedeeltelijk weer open en het litteken is heel breed en rafelig geworden.

2 jaar later, ik was inmiddels 16 en een nieuwe hormoonstructuur heeft mijn groeischijf omgezet in de huidige heupkop, mochten de pennen er weer uit en heb sindsdien totaal geen last gehad. Wel heb ik op 28 jarige leeftijd hernia gekregen, en ben ook hiervoor geopereerd, wat waarschijnlijk veroorzaakt is door toch een ietsjes scheefstand van mijn rechterheup.

Ook kreeg ik te horen dat ik op latere leeftijd een versleten heup kon krijgen. Maar die tijd is gelukkig nog ver wegsmiley... Succes allemaal.

Dennis de Priester (37 jr)
Ridderkerk
www.dennisdepriester.com


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen