Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

brouwer

Geschreven op: Zondag 1 September 2002 om 15:48
Ongepast of beledigend?

Ik heb een jaar geleden mn hielbeen gebroken,een zogenaamde calcaneus breuk,3 maanden on belast gelaten,nu nog erg veel pijn met lopen van de enkel en voet,er is me aangeraden dat als het zo blijft mn enkel vast te laten zetten,is er misschien iemand die iets dergelijks ondervonden heeft,en me kan vertellen of de pijn ermee weggaat,en geen remmingen met lopen heeft?bijvoorbaat bedankt,
ps,mn leeftijd is 62 jaar 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 18 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: jens hahnebeck op Maandag 7 April 2003 om 15:21 Ongepaste reactie?

hallo, heb 14 maanden geleden een calcaneusfractuur opgelopen waaraan ik ben geopereerd. geduld is een goede zaak in deze omstandigheed. in wandel veel ondaks pijn en stijfheid en ik kom steeds verder 3km was 4 mnd geleden nog max nu loop ik er 10 met rugzak en de pijn neemt af de meeste pijn is spierpijn en kan dus weggetraind worden.
bij mij is de complicatie dat de calcaneus en de tallus tegen elkaar aan liggen en bij elke stap over elkaar "schuren". men adviseerde mij ook om de boel vast te schroeven maar dat wilde ik nog niet en ik heb goede hoop dat het niet nodig is.jens 35 jaar
groet en sterkte


Geschreven door: willem&boef op Maandag 3 Maart 2003 om 19:19 Ongepaste reactie?

beste hr. brouwer,
Heb 4 mndn geleden eveneens een hielbeenfractuur opgelopen.
Ook ik ondervind bij lopen veel pijn
(al na enige honderden meters)Als ik uw vraag zo lees, ben ik bang dat ik er
ook nog niet vanaf ben. Ik vraag me af in hoeverre het kraakbeen in onderste
en bovenste spronggewricht beschadigd
is. Is bij U kraakbeenbeschadiging
geconstateerd en zo ja, hoe heeft men
dat gedaan?Ik kan U helaas (nog) geen
antwoord geven op uw vraag, maar ik ga zelf ook op zoek naar mensen die een
vastgezet hielbeen/sprongbeen hebben.Wellicht kunnen we contact
houden. met vr. groet,
willen den engelsman. vchw@wanadoo.nl


Geschreven door: Anoniem op Maandag 3 Maart 2003 om 20:54 Ongepaste reactie?

Beste Willem ik heb een mailtje naar je gestuurd. Meneer Brouwer indien u uw E-mail adres laat weten dan zal ik ook u mijn bevindingen mailen. Bij mij is namelijk eerst het onderste spronggewricht vastgezet en vorig de gehele enkel.

M.vr.gr. Piet


Geschreven door: karin op Maandag 20 Oktober 2003 om 18:07 Ongepaste reactie?

mijn man heeft door een motorongeval zijn hielbeen gebroken.
gelukkig was een operatie niet nodig.
toch wil ik even van jullie weten, omdat jullie allemaal over pijn bij het lopen ondervinden, of jullie wel of niet geopereerd zijn, want ik heb het idee dat mensen die een operatie achter de rug hebben er meer last van ondervinden dan die niet geopereerd zijn.

alvast bedankt voor de reaktie


Geschreven door: wanda op Woensdag 22 September 2004 om 16:31 Ongepaste reactie?

dag lieve mensen. Ook ik heb mijn hielbeen destijds gebroken. Ik heb besloten om binnenkort het sprongbeen aan het hielbeen vast te zetten. Ze geven me 95 % kans op geen pijn. Ik vind dat wel veel. Mijn sprongbeen en hielbeen waren verbrijzeld en met 9 schroeven vastgezet en plaat. Dit wordt dus al de derde operatie. maar ik hoop echt op beterschap. Ik ben hiervoor naar de maartenskliniek in nijmegen. Ik heb verder nog altijd last van een supergecvoelige huid waar die plaat heeft gezeten en ook veel last van me archillespees...


Geschreven door: HansM op Zondag 17 Oktober 2004 om 22:10 Ongepaste reactie?

Ik heb 2 weken geleden hielbeen (calcaneus) gebroken. Na 10 dagen vastgezet met plaat en 6 schroeven. Nu 6 weken onbelast en dan x-foto's waarna 6 weken 15kg mag worden belast. Dan weer foto's en dan in principe vol belast mogelijk.
Wanneer moet ik met fysio beginnen?
Wat ik nu mag doen is proberen voet zoveel mogelijk te flexen (tenen naar de knie). was 110 graden na 3 dagen oefenen al 90 graden. Nu naar de ca. 60 graden?
Mag hiervoor druk onder voorvoet uitoefenen mbv sling waar aan ik trek. Zou daar niets mee kunnen forceren?

Alle tips om revalidatie te verbeteren zijn van harte welkom? Despecialist zegt dat pas na 12-18 maanden duidelijk is of ik blijvende verschijnselen over houdt (Vooral pijn bij lopen, maar ook een gelimiteerde flex & rotatie beweging).


Geschreven door: Maurits op Maandag 18 Oktober 2004 om 12:05 Ongepaste reactie?

Ik heb een jaar geleden ook mijn hielbeen gebroken. Ik heb slechts een vraag aan de personen waarbij een kraakbeenbeschadiging is geconstateerd. In welk gedeelte van je voet voelen jullie die pijn precies.
Ik heb ook nog steeds pijn bij belasting. Ik kan namelijk heel moeilijk de juiste plaats aanduiden, omdat het de ene keer lijkt dat ik de achillespees voel of de enkelbanden en de andere keer lijkt het weer in 't gewricht zelf te zitten.
Bij kleine stapjes voel ik absoluut niets. Als ik mijn voet plat op de grond laat staan en naar achteren rek voel ik praktisch niets. Doe ik dit en ik rek naar voren dan voel ik de pijn. Hierbij voel ik ook een pijn aan de buitenkant van mijn voet direct onder de enkel. Om precies te zijn onder de knobbel van het enkelgewricht die je aan de buitenkant van je voet zit.

Is deze pijn herkenbaar bij ťťn van jullie?


Geschreven door: jolande op Zondag 31 Oktober 2004 om 12:01 Ongepaste reactie?

Ik heb 5 jaar geleden mijn enkel gebroken en ben toen geopereerd. Bleef veel pijn houden.Het zou wel over gaan. Na een jaar fisio (wat een paar uur hielp)kwamen ze er achter dat ik mijn kraakbeen beschadigd had in de onderste sprongbeen.De pijn zit onder de knokkel aan de buitenkant.Het enige wat ze konden doen is mijn enkel vast zetten. Maar ze vonden mij er te jong voor.En ik wilde dat ook niet.Ik was toen 50 jaar.Ik heb toen een zooltje aan laten meten om mijn voet recht te houden. Mijn voet kan alleen op en neer niet heen en weer.Dat doet erg veel pijn. Vooral als ik veel moet staan wordt mijn voet dik. en pijnlijk. sporten is er niet bij. Lekker wandelen is beperkt.Fietsen gaat gelukkig wel.Is er nou echt niets aan te doen. Behalve je enkel vast zetten.


Geschreven door: Anoniem op Maandag 1 November 2004 om 19:16 Ongepaste reactie?

Hallo Jolande,
Ik weet niet of je de reacties op Esther haar vraag al gelezen hebt, maar daar staan veel mensen op met ervaringen met het vastzetten van de enkel. Misschien heb je daar iets aan.


Geschreven door: jolande op Maandag 1 November 2004 om 21:57 Ongepaste reactie?

Dank je anoniem. Ik ga ze allemaal lezen. Ik wist niet dat er zo veel mensen waren met dit probleem.Ik heb dit altijd voor me zelf gehouden.Maar ben er wel altijd mee bezig.dank je wel hoor


Pagina 1 van 18 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen