Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

pieterdina

Geschreven op: Maandag 5 Januari 2004 om 21:39
Ongepast of beledigend?

Is er onder lotgenoten helemaal niemand die mij meer kan vertellen, over een enkel prothese star,eind januari krijg ik deze prothese, en zou heel graag ervaringen goed of slecht willen horen.
Want ik kan mij niet voorstellen, dat er geen mensen zijn, die deze prothese hebben.
Ik hoop dat jully de ervaring willen vertellen, 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 12 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: PIETERDINA op Zondag 25 Januari 2004 om 16:37 Ongepaste reactie?

28 JANUARI WORDT IK GEHOLPEN.
IK VIND HET HEEL ERG JAMMER DAT ER ZO WEINIG LOTGENOTEN,REAGEREN OP DEZE VRAAG.


Geschreven door: pia op Zondag 25 Januari 2004 om 17:47 Ongepaste reactie?

Hallo Pieterdinna
Je vraagt om reacties over ervaring met een enkelprothese. Verderop bij de lotgenotenberichten staan heel veel reacties van mensen met ervaring hiermee. Onder de naam Cindy.misschien heb je daar wat aan?
groetjes Pia


Geschreven door: pieterdina op Maandag 16 Februari 2004 om 13:40 Ongepaste reactie?

Lotgenoten,hier ben ik weer ik heb inmiddels de operatie, gehad ik ben nu bijna 3 weken verder, en ben ondanks de ongelooflijke pijn, die nu aan het afnemen is, heel blij dat ik het heb laten doen,en heb er een enorm goed gevoel over de hechtingen zijn er al uit ik heb loopgips en mag hem de komende 4 weken gaan belasten,wel voorzichtig, maar elke dag gaat het een stukje beter,ik kan al een half uurtje buiten lopen op 2 krukken. jammer dat niet meer mensen over hun enkel prothese willen praten.dat zou ander mensen erg helpen,ik vind zelf dat er over een enkel prothese weinig naar buiten komt.als je een dokter kan vinden die er ingeloofd en hem vertrouwd komen we verder, ik ben blij dat ik het heb laten doen.


Geschreven door: Pia op Dinsdag 17 Februari 2004 om 11:50 Ongepaste reactie?

Hoi Pieterdina
Geweldig dat jij zo positief over je enkelprothese bent. Ik hoop dat je herstel voorspoedig gaat en dat je er heel lang plezier van zal hebben. Ik kom net bij de orthopeed vandaan en heb een afspraak gemaakt om mijn enkel te laten vastzetten. Hij raadde mij een prothese af. Toch lees je hier onder lotgenoten ook heel verschillende ervaringen met een prothese. Het zal toch ook wel per persoon anders zijn. Misschien speelt ook de leeftijd een rol. Heb jij verder nog geen reacties gelezen over ervaringen met de enkelprothese? Er staan er echt verschillende in hoor.
Veel sterkte bij je verder herstel.
groetjes
Pia


Geschreven door: pieterdina op Dinsdag 17 Februari 2004 om 12:50 Ongepaste reactie?

Hoi Pia
Ik heb inderdaad wat reacties gelezen over ervaringen,maar ik vind dat je over het algemeen meer leest over vast zetten van een enkel,ik hoop dat jij veel succes hebt met je enkel vastzetten
De leeftijd voor een prothese speelt inderdaad een rol,maar ik denk wel dat ze de overweging tussen een prothese/of vast zetten je wel zelf moeten laten nemen als de arts alles goed heeft uitgelegd.het gaat tenslotten om onze toekomst,ik ben misschien ook wel jong
want ik ben pas 47 jaar.maar nu heb ik nog het vooruitzicht om 10 tot 15 jaar te genieten van dingen die ik al heel lang niet meer kan,en dan kan vastzetten bij mij nog altijd, maar bij iedereen is dat natuurlijk verschillend
Waar word jij geholpen? ik ben in de s,Maartenskliniek in Nijmegen geholpen
Ik wens je in iedergeval heel veel succes, want niks is fijner dan zelf op een fijne manier mobiel te blijven.
Hoop dat de wachtlijst niet te lang duurt want afwachten is niet eenvoudig,
Sterkte
Groetjes Pieterdina


Geschreven door: Pia op Woensdag 18 Februari 2004 om 17:07 Ongepaste reactie?

Hallo Pieterdina
Ik word in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda geholpen. De ortho zou denk ik wel een prothese in mijn enkel willen zetten als ik dat zelf graag zou willen maar volgens hem kan ik, als mijn enkel vastgezet is, weer alles doen wat ik voorheen kon. Natuurlijk begrijp ik dat het ook beperkingen met zich mee brengt maar daar is, denk ik, goed mee te leven. De wachtlijst is momenteel ongeveer 8 weken maar ik heb aangegeven dat ik het fijn zou vinden om in de zomervakantie geopereerd te worden. Ik ben bijna 54 jaar en ik loop al jaren met een versleten enkel. De pijn en beperkingen worden steeds erger en volgens de ortho ben ik door een vastzetting pijnvrij. I hope so !
Groetjes en sterkte
Pia


Geschreven door: Hoi Pia op Woensdag 18 Februari 2004 om 19:31 Ongepaste reactie?

Wat fijn dat je op niet zo,n lange wachtlijst staat,want anders word je alleen maar zenuwachtiger,ik denk wel als jou orthopeed voor vastzetten kiest dat hij best wel weet wat hij doet,want ieder mens is anders, bij mij was het geen optie, omdat er dan niks meer aan mijn enkel gedaan kon worden, en ik last vam mijn andere gewrichten zou krijgen, en ik misschien iets van me lengte van been kwijt zou raken.
Ik had postraumatische artrose in het sprong gewricht,dus ga ik er van uit dat dit de oplossing was,
heel veel sterkte met je operatie.
laat je nog weten hoe het gegaan is.
Ik duim voor je groetjes Pieterdina


Geschreven door: jan roelof op Zaterdag 4 Juni 2005 om 10:41 Ongepaste reactie?

Hallo pia en pieterdina
Ik ben op 25 mei 2005 geholpen aan mijn linker enkel bij mij is en enkelprothese geplaatst mijn leeftijd is 59 jaar ik heb 14 jaar pijn gehad mijn operatie is uitgevoerd op 25 mei 27 mei had ik geen pijn meer aan mijn linker enkel (wel aan mijn rechter enkel)bij mij is een SALTO prothese geplaatst een nieuw type het voordeel van deze protehse is dat er een minimum aan bod verwijdert wordt nu vandaag 10 dagen na de operatie is er nog steeds geen pijn voor mijn gevoel zou ik zo weg willen lopen maar dat kan natuurlijk niet over 5 dagen dan gaan mijn hechtingen er uit Ook werdt mij steeds voorgesteld om een atrodese operatie te ondergaan (het vast zetten van de enkel) dit heb ik steeds gewijgerd omdat in gedurende 6 jaar de ontwikkeling van een prothese bleef volgen en uiteindelijk samen met een revalidatie arts een keuze heb gemaakt voor een prothese operatie maar waar doe je dit welk zieken huis heeft de juiste kennis en de juiste chirurg voor de operaties .
mijn Revalidatie arts dr B Hogendijk van het rafajaziekenhuis in stadskanaal
Ortopedisch chirurg dr Breukelman van het wilhelmina zieken huis te Assen

groeten jan r vos


Geschreven door: Thijs Ruiter op Maandag 27 Februari 2006 om 16:23 Ongepaste reactie?

Hallo,
Mijn naam is Thijs Ruiter, ik ben 64 jaar oud en sta voor een moeilijke beslissing. Ik loop al meer dan 15 jaar met zeer pijnlijke enkels. Er zijn enige
jaren geleden in het WFG Hoorn foto's gemaakt van mijn enkels, en ik kreeg als antwoord, meneer Ruiter daar kunnen wij niets meer aan doen. Het enige wat wij kunnen doen is het vastzetten van beide enkels. In 2004 heb ik een second opinion aangevraagd in het AMC te Amsterdam. Hier zijn digitale foto's gemaakt, en kreeg ik hetzelfde antwoord. Momenteel is de situatie ondragelijk, en kan ik
mij enkel voortbewegen door het gebruik van Arthrotec 75 (4x daags 1 pil)
Wie kan mij iets vertellen over het vastzetten van (beide) enkels. Hoe mobiel
ben je nog met vastgezette enkel(s) ?? Ik denk aan auto rijden, een heuveltje
op of aflopen ?? Ik hoop iets te mogen vernemen
vriendelijkge groet, Thijs


Geschreven door: ineke op Dinsdag 12 September 2006 om 12:16 Ongepaste reactie?

Hallo Pieterdina,na 25 jaar last van mijn enkel, heb ik 26 july een enkelprothese gekregen in het AMC door Prof van Dijk,6 weken in het gips gezeten en niet mogen lopen naar huis gestuurd zonder walker, dit heeft me erg onzeker gemaakt (niets er omheen) terwijl er wel een walker omheen moest maar was niet op voorraad.Ik heb begrepen dat er nu 3 weken gips en dan 3 weken walker, deze in 3 weken afbouwen. Deze prothese is goed gezet en aangegroeid, ben ik erg blij mee.Mijn operatie zou eerst februari 2006 gebeuren maar heb het zelf uitgesteld. Ik ben 66 jaar en slik al jaren Glucosamini Chondroitine plus van Optimax. Vanaf donderdag 7 sept zonder gips en gelijk op krukken lopen gaat goed alleen heb ik wat pijn aan ťťn kant enkel, moet wel overgaan na fysio zal later berichten hoe het verder gaat.
groeten van Ineke


Pagina 1 van 12 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen