Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

tosca

Geschreven op: Zondag 28 November 2004 om 16:37
Ongepast of beledigend?

Ik ben op zoek naar mensen die ook net als ik last hebben van Neuralgie v. Morton en hieraan zijn geopereerd. Ik heb hier al enige jaren last. Ben inmiddels aan mijn linkervoet geopereerd aan een knobbel aan de zijkant bij de grote teen, terwijl ik aangaf dat de pijn wel degelijk onder mijn vierde teen zat. De orthopeed meende dat na deze operatie dit dan ook verholpen was. Helaas is de pijn na de operatie na een tijdje verergerd. Nu ben ik er dus achter dat dit Mortons neuroom is en mogelijk niets met die knobbel te maken heeft gehad. Ben daarna met steunzolen gaan lopen en loop nu bij een podoloog die geheel voor mij aangepaste zooltjes heeft gemaakt.Na wat aanpassingen en pijnstillers nog tot op heden geen resultaat. Graag reacties van mensen die voor deze aandoening reeds geopereerd zijn en eventueel bij welke arts. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 213 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: hannah op Dinsdag 30 November 2004 om 12:19 Ongepaste reactie?

Heb er zelf 12 jaar mee gelopen, aan mijn linker voet. Zooltjes zijn in principe de eerste behandeling; bij onvoldoende effect kan worden gekeken of er sprake is van een zenuwverdikking, een neurinoom, door middel van een MRI-scan. In mijn geval zat in mijn linker voet een 8 mm neurinoom, en in de rechter voet een beginnend neurinoom, maar daar heb ik geen last van. Ik ben toevallig gisteren geopereerd aan mijn linker voet in het Centraal Militair Hospitaal, omdat ik beroepsmilitair ben. Alles is tot zover goed gegaa'n; eea vond plaats onder regionale verdoving, dwz dat door een prik in mijn knieholte alleen mijn onderbeen verdoofd was. Nu nog een klein weekje krukken en been hoog. En dan als het goed is geen pijn meer bij wandelen, salsadansen, autorijden etc. Succes ermee! Hannah (arts)


Geschreven door: tosca toft op Woensdag 1 December 2004 om 00:43 Ongepaste reactie?

Hannah, hartelijk dank voor je reactie en ik wens je veel sterkte de komende tijd. Als het niet te veel moeite voor je is wil je mij dan op de hoogte houden van het genezingsproces en het uiteindelijke resultaat. Mogelijk dat ik op korte termijn e.e.a. kan gaan regelen voor een mri-scan. Lijkt mij heerlijk om van de dagelijkse pijn verlost te zijn. Nogmaals veel sterkte en misschien tot hoors.


Geschreven door: johan op Maandag 20 December 2004 om 21:41 Ongepaste reactie?

Hallo lotgenoten,
Ook ik loop al weer een jaartje met morton / pijnklachten rond in mijn rechter voet tussen mijn 2e en 3e teen gezien vanaf mijn kleine teen.
Injectie gehad wat de pijn wel verminderd / veranderd heeft.
Tenen knellen niet meer zo in de schoen.
Heb wel een tip voor mensen die 's nachts pijn hebben!
Ik plak tape (hansaplast o.d.) onder mijn 2e teen, vervolgens over de volgende en plak dit onder de vierde. Een extra stukje plak ik op de 3e teen (hier ligt de kleefzijde dus boven)De derde teen is nu dus iets naar onder gedrukt en de zenuw komt vrij.
Wanneer de teen vrij is van ballast (deken)slaap ik als de bekende roos.
Helpt ook in de schoen maar de pijn komt bij mij in de loop van de dag dan terug. Wellicht heeft een ander hier wel baat bij.
Gaarne feed-back.


Geschreven door: tosca op Zondag 2 Januari 2005 om 00:28 Ongepaste reactie?

Hallo Johan,

Inmiddels heb ik ook een injectie gekregen in mijn voet en helaas is het bij mij niet minder pijnlijk geworden dan anders. Jammer. Nu moet ik 25 januari a.s. weer terugkomen bij mijn orthopeed en hopelijk zal dan op korte termijn een operatie plaats gaan vinden. Ik heb inderdaad ook uit wanhoopsdaad getracht het ťťn en ander met tape te corrigeren alleen gaf dat geen echt goed resultaat. Ik kijk uit naar de operatie zodat de dagelijkse pijn hiermee verholpen zal zijn. Jammer dat ik niets meer heb vernomen van Hannah, ben erg benieuwd hoe bij haar de resultaten zijn na de operatie.
Ik wens je sterkte met de pijn.


Geschreven door: Astrid op Vrijdag 28 Januari 2005 om 17:58 Ongepaste reactie?

Aan de vele mensen met mijn aandoening.Ik sukkel al jaren met de pijn, soms hevig. Steunzolen dragen. Ook al een inspuiting gehad. Maar de pijn komt terug. Ik lees hier over een operatie. Ik ben er zo bang voor. Kan ik mij nadien nog behelpen en lopen? Een gekende chirurg? Met dank voor een mogelijk antwoordje.


Geschreven door: Tanja op Zondag 30 Januari 2005 om 18:05 Ongepaste reactie?

Met heel veel interesse heb ik jullie verhalen gelezen. Al vier jaar sukkel ook ik met pijn in de linkervoet, tussen de 2de en 3de teen. Die pijn is er zo plots gekomen, tijdens een trektocht. Voorheen nooit klachten gehad. Nu wordt de pijn al na 50 minuten wandelen ondraaglijk en ook fietsen kan ik niet meer zonder pijn. Als sportfanaat is dit een echte ramp. Ook gezien ik mij nog veel te jong voel (40!!!) om elke dag in de zetel te zitten. Meer dan twee jaar behandeling bij een podoloog met peperdure steunzolen en siliconen prototheses heeft me alleen maar verder naar de wanhoop gedreven. Van pure miserie ben ik nu twee weken geleden naar een orthopeed gestapt en daar kreeg ik na een MR-scan te horen dat ik het Morton neurinoom heb. Dus ook een spuit gekregen, maar na twee weken lijkt dit geen zier te beteren. Integendeel, nu krijg ik bij het wandelen ook nog tintelingen in de teen!!! Zijn er mensen in BelgiŽ die dit probleem hebben gehad en er vanaf zijn geraakt, want ik ben ten einde raad!!! Alvast bedankt!!!


Geschreven door: tosca toft op Zaterdag 5 Februari 2005 om 22:49 Ongepaste reactie?

Beste Tanja,

Ben inmiddels bij mijn orthopeed terug geweest nadat bij mij ook de injectie niet had geholpen. Als het goed is zal ik vanaf nu binnen 3 maanden geopereerd worden. Gelukkig maar, natuurlijk moet ik nog maar afwachten hoe het resultaat zal zijn na de operatie. Daarom had ik graag iets van Hannah (zie haar bericht) vernomen w.b. het resultaat na haar operatie. In iedergeval laat ik het doen omdat elke dag pijn absoluut geen pretje is en ook ik mijzelf met mijn bijna 50 jaar te jong vind. Doe normaliter veel aan sport en door deze belemmering steekt dat erbij in. Een operatie zal toch ook voor jou tot de mogelijkheden behoren? Sterkte ermee en uiteraard zal ik zodra ik de operatie achter de rug heb hiervan een berichtje doen.


Geschreven door: bettie b. op Vrijdag 18 Februari 2005 om 15:10 Ongepaste reactie?

Ik heb sinds juni 2004 last met gaan ,kan niet zonder pijn met gewone schoen gaan.Met steunzool iets beter.Na 2 vershillende dokters te zijn geweest die beide over morton neurinoom hadden,wordt ik einde maart geopereerd..hopelijk verlost te zijn van de erge pijn.Dit onder epidurale verdoving en 1 nacht ziekenhuis..en nu maar afwachten


Geschreven door: Antoinette op Vrijdag 4 Maart 2005 om 10:44 Ongepaste reactie?

Vijftien jaar geleden ernstig last gehad van Morton. Kwam toevallig op jullie site. Ik kreeg van podokinesioloog van Beek in Venlo steunzolen met een langwerpig verhoginkje onder de pijnlijke plek waardoor de botjes boven de tenen uit elkaar werden gedrukt. Hierdoor kon ik weer pijnloos lopen en na twee jaar steunzolen had ik de zolen alleen nog nodig in mijn sportschoenen. 7 jaar geleden kreeg ik weerlast met sporten en heb nieuwe steunzolen laten maken zelfde verhaal. Nu helemaal geen last meer. veel succes en sterkte allemaal.


Geschreven door: pauline op Woensdag 9 Maart 2005 om 16:11 Ongepaste reactie?

eindelijk mensen gevonden met bijna de zelfde klachten als ik zelf heb alleen zit bij mij de pijn aan de zijkant van mijn linker voet. volgens mijn controle arts en therapeut is het een mortonneuroom als ik eeen half uurtje gelopen heb is het als of ze met nalden en messen door mijn voet heen steken ook ik heb een injectie gehad tuusen de kleine teen en die er naast heel even was de oijn weg maar naar een half uur was de pijn erger dan daar voor als ik dan goed rust neem zakt de pijn na een dag wel weer af.ik moet nu in overleg met mijn huisarts kijken naar een optie voor een operatie maar heb zo nog mijn twijfels om dat ik ook periodes heb waarbij mijn hele voet zeer doet graag wil ik weten of er meer mensen zijn die deze klachten herkennen want ik wil o zo graag weer aan het werk,ik zit in de verzorging dus veel loop werk wat ik dus op dit moment niet kan. wie o wie geeft mij advies bij voor baat dank

groetjes pauline


Pagina 1 van 213 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen