Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

m-boeije

Geschreven op: Zaterdag 28 September 2002 om 17:04
Ongepast of beledigend?

Wie heeft er ervaring met het plaatsen van een heupprothese na een girdlestone? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Geschreven door: Myrjam op Zaterdag 28 September 2002 om 18:57 Ongepaste reactie?

Wat is een girdlestone?? Want ik heb wel ervaring in het laten plaatsen van een heupprothese maar van een girdlestone heb ik nog nooit van gehoord.

Groetjes Myrjam


Geschreven door: G.J.Hoogenraad op Maandag 31 Maart 2003 om 19:20 Ongepaste reactie?

Binnenkort zal mijn in april 2002 geplaatste kunstheup verwijderd worden als gevolg door constante infectie. Wat houdt de naam Girdlestone in,hoelang zonder heup,zal het na plaatzing van nieuwe kunstheup weer mogelijk zijn te lopen? De orthop.arts wil er niet aan beginnen. Tot wie kan ik mij wenden,ik had reeds een second opinion in Nijmegen.


Geschreven door: hans op Zaterdag 11 Oktober 2003 om 10:32 Ongepaste reactie?

Hallo Hr/mevr.Hoogenraad en Mirjam!

Voor Mirjam,een girdlestone is een benaming na een verwijderde totale heupprothese door een bakteriele infectie!
Hoogenraad!
Bij mij is in 2001 na een ernstige bakteriele (enterococcen faecalis)na 7 weken bestrijden met antibiotica de rechter heupprothese verwijderd,er is na 8 weken getracht een nieuwe heup te plaatsen,maar na een biopsie begon de ontsteking weer opnieuw,na 10 maanden weer geprobeerd en opnieuw begon de ontsteking,ik heb toen ook nog 4 maanden met een open wond gelopen,in juni 2003 wond schoongemaakt en dicht gemaakt nu op dit moment stabiel,ik moet in jan.04 terug voor controle maar heb nog weinig hoop op een nieuwe plaatsing van een heup (onder behandeling in het Radboud)


Geschreven door: Robert Folkers op Dinsdag 10 Augustus 2004 om 13:05 Ongepaste reactie?

Girdlestone ofwel Pseudarthrose staat beter bekend als geen heup meer hebben. De femurkop wordt weggenomen zonder een heupprothese te plaatsen. Het dijbeen zit dan los in de heupkom. Het is wel mogelijk hiermee te lopen (met krukken), maar er is wel een flinke verkorting van het been. Deze techniek wordt toegepast bij infecties van de heup of wanneer een heuprevisie niet meer mogelijk is. Ook is het mogelijk dat je een tijdelijke Girdlestone hebt. Wanneer het gewricht geÔnfecteerd is dan wordt eerst het gewricht verwijderd, wordt het gewricht zonder een kunstheup voorzien van antibiotica kralen. (of antibiotica via het infuus) Wanneer na verloop van tijd (denk dan aan een week of 6 Š smiley de infectie is bestreden kan er een kunstheup worden geplaatst.

gehaald van de site http://heupdysplasie.nl/bieb/bieb.php


Geschreven door: Jannie (58) op Vrijdag 27 Augustus 2004 om 21:22 Ongepaste reactie?

Hallo Lotgenoten,
Ook ik heb sinds Nov.02 een Girdlestone heup. Ik had hier nog nooit van gehoord. In Nov.02 zou bij mij een nieuwe heup prothese geplaatst worden. Maar er bleek een bacterie aanwezig te zijn. De wond is toen maar weer dicht gemaakt, met het gevolg dat dit zich nog eens vier keer heeft herhaald, telkens om de 8 a 10 dagen. Toen bleek dat het niet lukte op deze manier, hebben ze naar de vierde keer de wond maar open gelaten, met het gevolg dat de wond drie keer per dag gespoeld moest worden. Dit spoelen heeft nog ongeveer geduurt tot Juni03.
Daarna is de wond langzaam dicht gegroeid. Ik ben hiervan erg ziek geweest en heb v/a Nov.02 tot April.03 in het AZG gelegen. De wond verzorging
v/a April t/m Juni gebeurde thuis. Toen in Aug.03 was de wond dicht gegroeid en is besloten om nog een keer de wond aan te pakken en heeft men de wond voor de vijfde keer open gehaald en op een normale wijze weer dicht genaaid. De infectie speelde toen geen rol meer, maar mijn been was +/- 7cm korter geworden. Ik ben nog steeds in therapie en fiets sinds kort weer op een aangepaste fiets. Ik wil dolgraag een nieuwe prothese, maar ze durven het niet aan in het AZG. Nu ben ik op zoek naar ervaringen van andere lotgenoten, en een ziekenhuis dit het met mij zou willen proberen. Ik heb de reactie van Myrjam en fam. Hoogenzand gelezen alsmede de uit een zetting van Robert Folkens, maar dit stemt mij nog niet zo hoopvol. Zou er niet een orthopeet zijn op deze aardbol die mij gerust durft te stellen met de mededeling dat er misschien nog hoop is.

Groetjes Jannie Timmer


Geschreven door: dorine op Donderdag 2 September 2004 om 20:01 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,
Hoe hebben jullie gemerkt dat er een infectie in jullie heup zat????

Sterkte allemaal.
Groetjes
Dorine


Geschreven door: hans op Vrijdag 10 December 2004 om 14:32 Ongepaste reactie?

voor jannie58

Hallo Jannie
Ik heb hetzelfde gehad als jij,maar na aandringen hebben ze bij mij in jan04 toch weer een nieuwe heup geplaatst,tot nu toe gaat het goed al is de heup wel weer 2 keer uit de kom geweest en moet ik nu 3 maanden een hipblocker dragen.
Ik heb 3 jaar in de rolstoel gezeten en mijn beemn was 12 cm korter.


Geschreven door: Mia Van der Schueren op Maandag 24 Juli 2006 om 21:36 Ongepaste reactie?

Ik heb van 30/9/05 tot 3/7/06 in het ziekenhuis verbleven met een infectie van 3 prothesen. Schouder: geplaatst in 1999; knie : 1996; en heup : 1980 met revisie cup in 1996. Hoge koorts en zeer hoge CRP en veel vocht (etter) rond de prothesen waren de eerste verschijnselen. Schouder werd weggenomen en niets meer ingeplaatst. Was het vlugst genezen. Knie werd na spoelingen verwijderd en een spacer geplaatst. Infectie knie bleef duren en pas na operatie van een derde spacer genas de infectie. Er werd een nieuwe "scharnierprothese" geplaatst. Goed resultaat maar plooien gaat slechts tot ongeveer 63į. Ook in de heup werd een spacer geplaatst. Na 5 maand zag men op radiografie dat de spacer geluxeerd en gedraaid was tot buiten het gewrichtskapsel. Bij operatie met bedoeling een nieuwe prothese te plaatsen vond men nog bacteriŽn. Toen werd beslist tot Girdlestone heup. Wondheling gebeurde zeer traag. Antibiotica kuur werd verder gezet. Dijbeen is 6 cm korter, dus schoenaanpassing.
Nu ben ik blij met deze oplossing. Ik wil geen nieuwe prothese, wat in theorie nog mogelijk zou zijn maar in de praktijk alleen maar voor problemen zou zorgen.
Ik stap met speciale rolator voor reumatoÔde artritis patiŽnten - steunen op de onderarmen. Ben nu 3 weken thuis en heb al flinke vorderingen gemaakt. Ik zal nooit meer kunnen stappen zonder dit hulpmiddel maar ik verkies deze toestand boven telkens weer nieuwe operaties met alle risico's op heropflakkering van de infectie. Zonder schouderprothese functioneren gaat niet slechter dan met een pijnlijk gewricht, en de pijn is weg. De knie plooien blijft beperkt. Gisteren voor 1ste keer gaan rijden met elektro-scooter : heerlijk. Of en wanneer ik terug met de (aangepaste) auto zal rijden blijft een vraagteken.


Geschreven door: OPROEP Studenten fysiotherapie Rotterdam: Odette, Betty, Patricia en nanda op Woensdag 29 November 2006 om 12:46 Ongepaste reactie?

Hallo,

Wij zitten in het derde jaar van de opleiding fysiotherapie en wij zijn bezig met een project over mensen met een girdlestone heup. Op 20 december as moeten wij een presentatie houden hierover. Graag zouden wij eens praten met iemand die hier ervaring mee heeft, zodat wij een reeel beeld krijgen van het verloop van de operatie tot de situatie nu.
Wij hopen dat iemand ons wil helpen.
Met vriendelijke groet,

Odette, Betty, Patricia en Nanda
p_burg@hotmail.com


Geschreven door: Colette op Vrijdag 1 December 2006 om 10:49 Ongepaste reactie?

Hallo Odette, Betty, Patricia en Nanda,

Ik weet niet hoe interessant het eventueel is om iemand te volgen die zo''n ingreep nog moet ondergaan, maar mijn moeder is binnenkort (helaas) aan de beurt. Zij ligt in Geldrop en ik weet natuurlijk niet waar jullie vandaan komen, en/of de orthopeed met hiermee akkoord zou gaan. Van de andere kant staat vragen vrij natuurlijk, mochten jullie interesse hebben.


Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen