Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

inmar49

Geschreven op: Zaterdag 3 April 2004 om 16:25
Ongepast of beledigend?

Hallo

Ik heb arthrose in mijn duimgewricht (ofwel de muis). Schijnt een complexe operatie te zijn. Wie is hieraan al eens geopereerd en wil zijn ervaring aan mij kwijt. Binnenkort wordt ik geopereerd.
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 35 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Lia 54 op Zondag 4 April 2004 om 21:01 Ongepaste reactie?

Hallo
Ook ik heb artrose in beide duimgewrichten. Erg pijnlijk. Ik weet eigenlijk niet wat ik er mee aan moet en ben soms ten einde raad. Naar een orthopeed wil ik niet want die heeft een grote teen vastgezet omdat ik daar ook artrose had en dat was geen succes.De huisarts vindt dan ook dat ik daar zo lang mogelijk mee moet wachten.
Je wordt binnenkort geopereerd. Wat is dat voor operatie? Is dat ook het gewricht vastzetten of hebben ze daar iets anders voor.
Graag je reactie. Ik ben heel benieuwd.


Geschreven door: ineke op Dinsdag 6 April 2004 om 16:38 Ongepaste reactie?

Hallo Lia

Ik sta op de wachtlijst voor een operatie. Het zal waarschijnlijk augustus worden. Ik heb 3 x een inectie gehad maar zonder resultaat. Ze gaan mijn duimen niet vastzetten maar ze halen een stukje bot weg en die leegte wordt opgevuld door een pees welke ze uit je onderarm halen. Deze operatie gebeurt door een plastisch chirurg. Ik ben wel bij een orthopeed geweest en vandaar doorverwezen naar een plastisch chirurg. Ik weet wel dat ze een operatie zo lang mogelijk uit willen stellen. Ik hoop dat jij hier wat aan hebt. Groetjes Ineke


Geschreven door: Lia op Dinsdag 6 April 2004 om 21:21 Ongepaste reactie?

Hallo Ineke
Wat leuk dat je reageerde. Ik ben heel blij te weten dat er nog een andere operatie is dan alleen maar het vastzetten. Inspuitingen heb ik nog niet gehad maar er is al wel over gesproken. Ik heb ook artrose in mijn teengewrichten. En vastzetten is geen succes. Ik zou graag t.z.t. van je horen hoe de operatie is verlopen.
Vind je dat goed?
Groetjes
Lia


Geschreven door: lia op Woensdag 7 April 2004 om 17:46 Ongepaste reactie?

Hoi Lia

Ik zal zeker van me laten horen maar omdat het best wel een tijdje gaat duren ben ik bang dat ik het straks helemaal kwijt ben, want de pagina's hier gaan erg snel.Het zoeken is dan bijna onmogelijk. Misschien zou je het via een e-mail kunnen doen, maar misschien vind je het ook vervelend om hier je e-mailadres te geven (heb ik begrip voor). In ieder geval ik zal dan wel goed moeten zoeken.
Groetjes Ineke


Geschreven door: lia op Woensdag 7 April 2004 om 21:09 Ongepaste reactie?

Hallo Ineke
Het lijkt me leuk om af en toe een
e-mail te sturen en te ontvangen.
Mijn e-mailadres is joslida@kabelfoon.nl

Mijn echte maan is dus geen lia maar Lida. Misschien wil je je eigen
e-mailadres naar mij versturen?
Groetjes
Lida


Geschreven door: Jentina op Dinsdag 21 December 2004 om 14:01 Ongepaste reactie?

Kan iemand mij vertellen hoe de resultaten zijn van het vastzetten van je duimen d.m.v. een plaatje met schroevenn aan de buitenkant van je duim? Orthopeden in Tiel schijnen daar ervaring mee te hebben.En is dit minder riskant dan een kunst-gewrichtje?


Geschreven door: inmar op Dinsdag 21 December 2004 om 20:29 Ongepaste reactie?

Hallo Jentina
Ik ben 10 november geopereerd d.m.v de ansjovis-methode. Ik wilde per se mijn duim niet vast laten zetten. 27 dec. kom ik uit het gips en dan 8 weken revalidatie. Ik ben ook niet geopereerd door een orthopeed maar door een plastisch chirurg. Ik heb goede hoop dat ik mijn duim weer normaal kan gebruiken.
Bij mij kon een kunstgewricht niet meer, er was te veel weggesleten.
Laat je goed informeren over het vastzetten.
groetjes inmar49


Geschreven door: Jentina op Woensdag 5 Januari 2005 om 13:55 Ongepaste reactie?


Hallo Inmar,

Jij bent inmiddels geopereerd met de ansjovis-methode. Wat houdt dat in? En is het een succes? Vertel me zoveel mogelijk bijzonderheden,s.v.p. Wie heeft je geopereerd?
Groetjes,
Jentina.


Geschreven door: inmar op Woensdag 5 Januari 2005 om 22:25 Ongepaste reactie?

De ansjovismethode houdt in: er wordt een pees gerold in je onderarm (ik heb een litteken van 15 cm), uit je duim wordt een stuk bot gehaald en daar wordt de gerolde pees ingezet. Je moet 6 weken in het gips en daarna 8 weken revalidatie en een nachtbrace. Of het een succes is moet nog blijken. Ik ben het gips kwijt, wacht nog op revalidatie maar ik kan nog helemaal niets. Ik benader het positief en we zien wel. De eerste dagen heb ik erg veel pijn gehad. Moest 1 nachtje overblijven in het ziekenhuis maar het zijn er 2 geworden. Mijn linkerduim moet ook nog maar eerst moet deze helemaal weer "goed"zijn. Ik ben geopereerd in een ziekenhuis in Groningen. Vanwaar deze vragen, heb jij ook arthrose??in je duimgewricht.
Groetjes Ineke


Geschreven door: jose op Woensdag 5 Januari 2005 om 22:46 Ongepaste reactie?

ik heb vandaag mijn eerste spuit gehad.
de orthopeed heeft die gezet.
van tevoren had ik al 7 weken een spalk gedragen, dit heeft maar heel weinig geholpen.
het zit in mijn rechterduim, en het is geen pretje want ik werk in de kinderopvang.
daarom raad hij een operatie af, omdat ik daarna no maar beperkt mijn hand kan bewegen.
maar ik wil wel graag van je weten hoe het gegaan is.
ik ben 42


Pagina 1 van 35 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen