Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

mia

Geschreven op: Zaterdag 26 Oktober 2002 om 18:48
Ongepast of beledigend?

wie heeft ervaring met een polsbreuk. ik ben j.l. july gevallen en mijn pols gebroken. het is nu bijna twee maanden geleden dat de gips er af is. maar nog zijn mijn vingers vooeal smorgens erg pijnlijk en stijf en de pols gevoelig en vaak pijnscheuten.
ik oefen veel en krijg fysiotherapie
heeft er iemand enig idee hoelang zoiets duurt, of goede tips 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 13 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Amy op Donderdag 31 Oktober 2002 om 19:09 Ongepaste reactie?

Ik ben ook wel heel benieuwd want ik heb mijn pols verbrijzeld en maak mij zorgen om mijn stijve vingers. Wil heel graag ervaringen van anderen horen hoe lang het allemaal gaat duren. Ik heb geen gips gehad maar ik heb een externe fixatie. Dat is een soort hekwerk bovenop de onderarm. Hoe lang heb jij in het gips gezeten en hoe was de breuk?


Geschreven door: mia op Dinsdag 5 November 2002 om 19:37 Ongepaste reactie?

beste amy
ik heb zes weken in de gips gezeten, op drie plaatsen was mijn pols gebroken
direct aan het einde van de hand en begin spaakbeen. nu na twee maanden zijn vooral de vingers erg stijf en pijnlijk.vooral smorgensook knd ik laat dan meteen warm water enkele min. over mijn pols lopen en tevens proberen een vuist te maken
vingers worden dan soepeler. echt een vuist maken lukt nog niet.
maar dat duurt allemaal langer alsdat we willen.toch je hand zoveel mogelijk
bij alles wat je doet betrekken.
beter meer als te weinig bewegen.ook kneden met theraflex.resistive hand exerciser
veel geluk ermee en vooral geduld.


Geschreven door: Amy op Dinsdag 12 November 2002 om 12:51 Ongepaste reactie?

Ik heb de externe fixatie nu 2 maanden en heb net gehoord dat ik volgende week een dag wordt opgenomen om het eruit te laten halen. Er zitten ook nog twee pennen door de radius zelf. Gelukkig is de stand van de pols weer zeer goed. Boven verwachting van de chirurg die dit resultaat alleen maar had durven dromen. De radius was bij mij echt aan honderden kleine stukjes en de ulna (het spaakbeen) was gewoon gebroken maar was centimeters over elkaar geschoven. Mijn arm was dus centimeters korten en aan de onderkant stak het er op twee plaatsen uit. Het zag er vreselijk uit. Vastzetten met een plaat en schroeven kon dus ook niet meer. Ik vind wel dat het de laatste weken heel hard vooruit gaat en ik kan de vingers steeds beter bewegen. Strekken en een vuist maken, lukt nog niet. Ik ben notuliste en kan al wel weer heel goed typen. Ik werk dus nu weer gewoon met hekwerk op mijn arm. Af en toe kijken de mensen naar mij met ogen als schoteltjes. Juist door dat typen vind ik dat het veel beter gaat. Ik denk ook dat veel bewegen goed is. Heb mijn arm dan ook niet meer in een mitella en ik probeer weer zoveel mogelijk mijn arm te gebruiken. Juist daardoor gaat het flink vooruit denk ik. Ik had ook nog een breuk in mijn bovenarm net onder de kop en die combinatie was wel lastig. Ik ben dus erg benieuwd wat ik meer kan als die fixatie eruit is. Had jij gips alleen om de onderarm of ook om de bovenarm? Kun je dan je elleboog nog goed bewegen daarna en de arm makkelijk optillen?


Geschreven door: geneviève op Vrijdag 25 November 2005 om 19:33 Ongepaste reactie?

Hallo, ten gevolge van een (zwaar)ongeval, waar ik als bij wonder en relatief goed uitkwam, had ik ondermeer een complexe? polsfractuur..ook bij mij opteerde de chirurg voor een externe fixatie met verschillende (niet verbonden) pinnen..sinds het ogenblik van het ongeval klaagde ik (hoewel helemaal niet bewust!) van een helse pijn in de hand...ik bleef blijkbaar zeggen dat ik mijn hand verloor...de drs hadden hier (jammer genoeg!) geen gehoor voor!De chirurg noemde me een "neut","kleinzerig"enz...dit ook in de weken de volgden na mijn ontslag uit het ziekenhuis, wekelijks tot na 4 weken de pijn dermate ONMENSELIJK werd!!dat ik naar mijn huisarts stapte met een klein hartje..was bang, niet van HEM, doch van de chirurg!!!!mijn huisarts HERKENDE en vermoedde ONMIDDELIJK onheil!!!De zenuwen in mijn pols!!! onmiddelijk doorverwezen naar de kliniek waar ik woon (dus niet waar ik via spoedopname behandeld werd na mijn ongeval!)bij de fysiotherapeut...Erg klemmende plaaster weggehaald!!!dan EMG ...zenuwen in de pols, hand: TOTAAL UITGEVALLEN!!(behalve mijn pinkje)In SPOED naar de chirurg, welke mij onmiddelijk opereerde!!!vanaf de handpalm, 20 cm naar mijn elleboog) de zenuw lag niet allen gekneld, doch verkleeft met bloed enz..NU??? 2weken verder...nog steeds helse pijn, de breuk (fixaties werden weggehaald bij deze spoedoperatie) zenuw (gelukkig) niet afgesneden, doch...afwachten...dat deze terug in aktie komt...geen garantie!!!te laat...in het beste geval, (hoop en reken hier op!!!!)vanaf die dag 1 dag per milimter, maw éàcm is gelijk aan een 6tal maanden..het is mijn rechterhand (ben rechtshandig...)er waren nog ongehoorde en onverzorgde klachten (andere dan mijn hand) doch hier gaat deze nu niet over, waardoor ik jullie ervan spaar..Herkent iemand mijn verhaal??? hoe ga je hiermee om...?ik ben zelfstandige van beroep, en mag dan wel in mijn recht..zijn. dit maakt niets verschil...je moet ermee om..bovendien overleed de andere dame bij het ongeval..nog erger en moeilijk te verwerken..zij deed er niet om, niemand doet zoiets opzettelijk. ze was amper 37 had 2 schatten van kinderen en was erg geliefd (hoorde ik vertellen...dit laat me nooit meer los... ze was een nederlandse, ikzelf ben belg, het ongeval gebeurde in belgie, doch niet zover van nederland(Maldegem) 11/10/2005..de dokters daarentegen...dit is mijn inziens niet een medische fout, doch medische negligentie EN medische alsook psychische MISHANDELING en mijn inziens: onkunde!!!!een huisarts herkent een trauma waar een gans chirurgisch korps geen gehoor voor heeft!!!!DIT KAN TOCH NIET??? 4 weken aan een stuk!!!!een rugchirurg, welke het ONNODIG acht zijn collega HANDSPECIALIST in de consultatie naast hem!!TE RAAD TE GAAN!!!ik wist toen (jammer genoeg niet!) dat zijn collega handspecialist was! anders had dit waarschijnlijk (lees zeker) vermeden geweest!EEN CHIRURG DIE ME LETTERLIJK EN FIGUURLIJK (intussen) KLEINKREEG!!!


Geschreven door: carcha op Dinsdag 6 December 2005 om 19:18 Ongepaste reactie?

ik ben 2 weken geleden gevallen en mijn pols was gebroken. ik zat de eerste week in een gipsplaat en nu al 1 week in het gips.ik moet er 6 weken in totaal. er zitten ook nog 2 pinnen in die wel voor wat last zorgen. ik kan wel mijn vingers goed bewegen en een vuist maken zonder dat ik pijn voel.ik wens iedereen nog veel sterkte


Geschreven door: iris op Maandag 12 December 2005 om 15:36 Ongepaste reactie?

hallo iedereen,
Ik heb met veel verbijstering de reactie van Geneviève gelezen. Ik heb zelf een gelijkaardige polsfractuur, maar bij mij hadden de artsen gelukkig wel gehoor naar de helse pijn in mijn hand :
ik ben een tweetal weken geleden van de ladder gevallen. gevolg : beide polsen gebroken. Beide polsen waren vrij zwaar gebroken, de arts heeft voor beide polsen met een externe fixatie moeten werken.
Een 4-tal uur na de operatie kreeg ik last van een helse pijn in mijn handen, die vrij snel zelfs ondraaglijk werd. Het bleek dat de zenuw in mijn beide handen volledig geklemd zat. ("accuut carpaal tunnelsyndroom"). Nog diezelfde dag hebben de artsen een tweede spoed-operatie uitgevoerd aan beide handen om de geknelde zenuw vrij te maken. Na die tweede operatie was de helse zenuwpijn weg.
Nu, 2 weken na mijn ongeval gaat het vrij goed met mij. Ik krijg nu reeds kine om al mijn gewrichten soepel te houden : Dit is vooral belangrijk voor de vingers, omdat deze het gemakkelijkst verstijven. Volgens de artsen en de kinesist is het vooral belangrijk om veel te oefenen : De stijfheid gaat ooit wel weer weg.
Geneviève en alle anderen, Ik wens jullie allemaal veel sterkte toe, en een snel herstel !


Geschreven door: geneviève op Vrijdag 7 April 2006 om 21:30 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal! Eerst en vooral dank aan Iris voor haar aanmoedigingen! Ik durf te hopen dat er bij jou intussen een goede evolutie is..?? Intussen zijn we reeds 7/04/2006... HET BELANGRIJKSTE NIEUWS intussen is dat de zenuw aan het HERSTELLEN IS!! Het zou (zo goed mogelijk moeten komen! met de nodige tijd) doch toch wel al SUPER GOED NIEUWS!! OEF!!!Ik ben nog steeds aan huis, of eerder aan allerhande vormen van therapieen gekluisterd! Alle beetjes helpen...doch veeel te traag naar mijn zin..de gevolgen door medische ontkenning van mijn eerste chirurg zijn zwaar te dragen...mijn vingers plooien intussen zo'n 30°? ongeveer..veel te weinig dus en onmogelijk een vuist te maken. Hierbij heb ik ook nog een Sudeck, of eigenlijk hand-shouldersyndrom gekregen! Tof hé! Enfin deze zij we dan ook weer aan het bestrijden!!Het betert doch ook vrij traag..Mijn linkerschouder welke sinds de beginne ook vreselijk pijn deed, bleek naderhand een AC luxatie te zijn..ook dit werd niet au serieu genomen in het eerste ziekenhuis! Waarom in godsnaam toch? Enfin, na 6 maand is ook die linkse schouder nog steeds niet ok..ontstekingsremmers sinds maanden...deze week dan toch maar ingestemd voor een infiltratie..indien dit niet beter is binnen 2 weken wil mijn dokter hier liefst ook een mri op doen..Duimen dus dat het betert en dat hier geen andere verassingen van komen! Intussen ook ondervonden dat mijn hoofd niet echt werkte zoals ik het zou willen..Zware klop..post commotioneel syndroom..concentratie, geheugen, enz..stoornissen..Hier ben ik dus ook aan het trainen teneinde EINDELIJK mijn kantoor terug te kunnen runnen!!!
Dit allemaal teneinde toch te laten hoe het met me verder is verlopen..
Veel liefs en moed aan allen (uiteindelijk toch wel soortgenoten hé!)


Geschreven door: iris op Vrijdag 16 Juni 2006 om 00:12 Ongepaste reactie?

Geneviève,
Ik ben heel blij om te horen dat het al beter met je gaat. Ik wens je een goed herstel toe, geen herstel van 50 %, maar een van minstens 90 % !
Met mij gaat het ondertussen heel goed. Ik kan alle dagdagelijkse taken terug doen (handenstand lukt nog niet, maar dat heb je ook niet dagelijks nodig ;-))
Ik heb nog een beetje last van ongevoeligheid in mijn linkerduim, maar ook dat is duidelijk aan het beteren. Ik merk eigenlijk dat mijn situatie elke maand nog verbeterd.
Geneviève, ik hoop - en ik ben er ook zeker van - dat je elke maand steeds verder vooruitgang zal boeken. Laat de moed niet zakken, het kan alleen maar beter worden ! Veel succes, veel liefs en moed, laat nog eens iets van je horen. groetjes, Iris


Geschreven door: genevieve op Maandag 19 Juni 2006 om 11:39 Ongepaste reactie?

Halo,
Iris,
Lief dat je reageerde op mijn bericht..
Ik kijk uiteraard niet elke dag naar deze site, doch toeval, vandaag net wel!
En je schreef verleden vrijdag je berichtje.
Ik moet eerlijk toegeven dat dit op een goed moment komt...
Ben superblij te lezen dat je hand goed evolueert! Hopelijk komt ook bij jou alles volledig goed op termijn!
Wat mezelf betreft...Ja je wenst me 90%...maar weet je, ik ben momenteel in een nogal deprimo periode..ja het overkomt zelf de sterksten! Ik dacht dat ik het ergste reeds meegemaakt had destijds..Doch hier...uiteraard zijn er nog veel ergere situaties dan de mijne! jammer genoeg!! Ik ben intussen in behandeling van accupuncture.Heb hier helemaal geen ervaring mee, doch alle middelen zijn welkom! De dokter verwees (na de MRI) dat er ook heel wat arthrose op het ac gewricht/schouder? gekomen is! Zo snel! Blijkbaar kan dit! Enfin, hij verwees ook naar het feit dat volgens hem chirurgie op deze (linkse) schouder het beste alternatief was, ware het niet dat ook mijn rechterzijde nog helemaal niet in orde is..Hij stelde voor om naar de accupuncture te gaan, je weet maar nooit..
Deze verwees vooral ook naar een zware whiplash (net als intussen de neus-keel en oorspecialist). Bovendien is de pijn in mijn armen een traumatisch gevolg van het ongeval. Hij gaf me plijsters (morfinederivaat) teneinde de pijn beter te bestrijden..Ik moet eerlijk zeggen dat dit inderdaad toch al wat beter helpt. Gezien ik een zwakke maag heb, beperkte ik de pijnstillers tot een minimum, wat hij helemaal geen goed idee vond! Enfin, ik ga nu elke week voor een sessie bij hem. Baat het niet het schaad niet hé! Het toch betere nieuws is dat ik slechts nog 3 X per week naar de kliniek meer ga, en dit sinds 16/05/06.
Ook sinds die dag, werk ik 2 halve dagen terug. Als je dit enigszins werken kan noemen..Ik was oorpronkelijk zo blij! Ik dacht: met mijn ingesteldheid, zal ik dit binnen heel beperkte tijd snel kunnen opdrijven! 2 halve dagen! d'as niets hé!
Ik heb intussen mijn mening herzien..Voorlopig blijk ik echt wel niet veel meer aan te kunnen..Mijn energie is op een heel laag pitje..daar waar ik eigenlijk dubbel zo veel energie zou nodig hebben om die lange 8 maanden in te halen! Alles kwam op me af! Ik wou dan ook ALLES meteen regelen! Wou de touwtjes van mijn kantoor op een degelijke manier weer in handen nemen! Ik heb een enorme terugslag gehad! Indien intussen, alle verleden kennis, zo goed mogelijk is teruggekomen, heb ik wel een zwart gat van 8 maanden, waar er bancair en verzekeringsgezien een massa evolutie gebeurden in deze periode! En alsof dit nog niet voldoende is, bleken ook onze computersystemen/programma's intussen totaal gewijzigd! Ik heb echt wel de wil om door te zetten! doch ben ten einde raad hoe ik dit allemaal moet aanpakken, verwerken..Dit in een periode waar ik alles behalve nog steeds niet de oude ben..Enfin, zaag klaag helpt niet en dat weet ik. Doch heb zo wat de moed in mijn schoenen momenteel. Ben het opzoeken van de kliniek ook meer dan zat, doch ik weet dat dit de enige weg is naar verbetering! Ik wil ook niet met mijn huidige beperkingen, handicap, pijn leven!
Ik hoop nog steeds op een 100% genezing hoewel zelf de controledokter van de verzekering van de tegenpartij verwees naar het feit dat er hoe dan ook blijvend letsel zal zijn!...Ja als zelf hij niet zegt dat het allemaal weer goed komt...hij is diegene welke de schade moet bepalen voor de tegenpartij. Zij hebben meestal de reputatie om alles zoveel mogelijk te minimaliseren hé.
Och, ik sla er me wel door! Ik wil en moet doorzetten!
Ik hou je op de hoogte, alé, als je dat wenst hé..als je mijn ellelange klaagzang nog niet beu bent intussen..
Hoe dan ook veel dank voor uw aanmoedigend mailtje van vrijdag! Het gaf me warm aan het hart! Weet je, ik heb althans massaal veel vrienden en kenissen, familie enz...doch gezien ik nogal een stoere madam ben normaal...spreek ik hier allemaal wat moeilijk over...
Ook jij moet doorzetten hé!!!!! ik volg je evolutie
veel liefs
Geneviève


Geschreven door: annabel op Maandag 28 Augustus 2006 om 14:36 Ongepaste reactie?

hallo, ik ben blij van wat ervaringen te lezen van enkele lotgenoten, ik viel op 18 juli van onze trap , resultaat: een open polsbreuk, ben 2 dagen nadien geopereerd en er zit nu een plaatje in met 3 vijzen,de pijn in het algemeen viel nogal mee, waar ik het meeste last van heb zijn mijn stijve vingers, het is nu reeds 6 weken geleden en nog is mijn hand en vingers dik ! ik maak me daar flink ongerust in, een vuist maken lukt maar niet, ook niet in warm water, volgens mijn dokter moet ik geen kiné hebben en moet het op 2 maanden goed zijn, maar hoe hard ik ook oefen.... ik kan nog steeds niets opnemen zonder het te laten vallen, mijn duim en wijsvinger komen nog niet tot bij elkaar en mijn vingers blijven zich verzetten, op hoeveel tijd moet ik volgens jullie rekenen eer het goed komt ?


Pagina 1 van 13 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen