Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jordy

Geschreven op: Maandag 6 Januari 2003 om 12:23
Ongepast of beledigend?

4 maanden geleden bij het tennisen liep ik een volledige achillespees ruptuur op.Tot op heden heb ik nog steeds veel hinder hiervan.Na een tijdje stappen zwelt mijn voet en onderbeen steeds op.Zijn er mensen met gelijkaardige ervaring? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Geschreven door: peter op Woensdag 18 Juni 2003 om 23:02 Ongepaste reactie?

Beste Jordy. In september 2002 heb ik tijdens een potje zaalvoetbal ook mijn achillespees afgescheurd. Daags erna geopereerd, 6 weken gips, daarna ongeveer 4 maanden fysiotherapie. De beweging is volledig terug, alleen de huid zit heel strak. Hij voelt vaak hard en gespannen aan. Toch heb ik het idee dat ik er weer alles mee kan. Afgelopen weekend nog een toernooitje aktief gekorfbald zonder problemen. Het komt wel goed, alleen met veel geduld.
Veel succes.


Geschreven door: jansink op Zondag 9 November 2003 om 14:09 Ongepaste reactie?

Ik heb 6 maanden geleden met voetbal ook mijn achillespees afgescheurd en ondervind nu ook nog veel hinder. Ik loop nog steeds mank en mijn onderbeen/enkel zwelt ook nog erg. Mijn arts zegt dat ik geduld moet hebben, maar ik heb inmiddels een 2nd opinion aangevraagd. Hoe ver ben je inmiddels met je herstel? Sterkte ermee


Geschreven door: Marjan van den Broeck op Vrijdag 5 December 2003 om 11:04 Ongepaste reactie?

Op 7 mei 2003 achillespees afgescheurd. Op 8 mei geopeerrd. Daarna 2 weken gips. Vervolgens kon ik kiezen tussen 6 weken loopgips of een zgn camwalker. Voor het laatste gekozen. Een zeer pijnlijke maar effectieve keuze. De camwalker stimuleert bij elke stap kuitspier en pees. 8 weken mee gelopen. Daarna op platte sandalen verder gegaan. Na 3 maanden kon ik ong. 2 km lopen. Nu, begin december, nog last van ochtend-stijfheid. Kan al wat trimmen inmiddels. Voel het wel iedere dag. Vaak wat vocht na belasting. Tips: de eerste 3 maanden veel met been omhoog zitten. Veel bewegen. Op je tenen een rondje door de kamer maken. Neem contact op met een fysiotherapeut. Ik heb van 3 therapeuten inmiddels vernomen dat het je alles bij elkaar, tot volledig herstel, 1 jaar kost. Begin nu wel te begrijpen dat dat zo is! Voor lotgenoten, veel succes bij het herstel van een nare blessure!


Geschreven door: ferrero op Woensdag 14 Januari 2004 om 11:33 Ongepaste reactie?

Ik heb 7 weken geleden mijn achillespees volledig afgescheurd met een potje basketbal. Nu ben ik gipsvrij, en heb ik ook dat mijn onderbeen flink opzwelt. Dit is normaal volgens de behandeld arts. Om dit een beetje tegen te gaan heb ik een tubigrip verband eromheen. het lopen gaat nu steeds beter.


Geschreven door: hanzi op Dinsdag 18 Januari 2005 om 19:40 Ongepaste reactie?

Hoi, ik heb op 3 october 2004 mijn achillespees volledig afgescheurd tijdens het voetballen, ben op een niet operatieve manier behandeld, 1 week gips en 6 weken een test brace. Na de brace intensieve fysiotherapie gehad. Dit werkte wel maar na 6 weken kon ik nog steeds niet op mijn tenen staan. Op 26 december sloeg het noodlot zich toe en scheurde ik hem voor de tweede maal af. Nu ben ik inmiddels geopereerd en zit weer "vrolijk" in het gips.


Geschreven door: henkm op Maandag 22 Mei 2006 om 14:54 Ongepaste reactie?

op 1 maart bij badminton volledige ruptuur opgelopen. conservatief behandeld. zeven weken gips, voet steeds in andere positie. Nadat het gips er vier weken af was re-ruptuur. Nu weer in het gips. prognose: vier weken.
vraag me af of opereren niet beter was geweest.


Geschreven door: Cathťrine op Maandag 22 Mei 2006 om 15:22 Ongepaste reactie?

Ik ben al een jaar onderweg en het is nog altijd niet in orde. 4 maanden is nog vťťl te vroeg om te zeggen dat het in orde is. Zoals anderen al zeiden MINSTENS 1 jaar voor dat het in orde kan zijn.
We zijn jammer genoeg geen machines...
Bij mij is het ook gekomen door te tennissen, en mijn arts zei me dat het dit jaar ook geen tennis wordt. Dus gewoon geduld hebben!
Succes nog!


Geschreven door: Irena op Donderdag 27 December 2007 om 13:53 Ongepaste reactie?

Ik heb mijn achilles afgeschuurd tijdens het sporten.Ik ben de dag daarna geopereed. Nu ben ik 11 weken verder (bijna 3 maanden). En wat bleek de achilles is tijdens het herstellen vast gegroeid aan de huid. Ik moet weer onder het mes.
Lopen gaat moeilijk en ik heb pijn rond om de enkel. Op de tenen staan is onmogelijk. Wie heeft dat ook meegemaakt dat de achilles aangroeide aan de huid en hoe is het afgelopen?


Geschreven door: bas op Donderdag 29 Mei 2008 om 14:34 Ongepaste reactie?

hey
ik ben 21.
ik heb 23 maart mijn achilles pees afgescheurd, ik dacht het trekt wel weg dus ik heb 1 dag gewacht, na 3 dagen was ik geopereerd. nu 9 weken verder, kan ik bijna alle normale dingen, ik loop waar ik heen wil en met de fiets heb ik al 2 x 22 km gefietst zonder enkele problemen. ik loop nog niet helemaal normaal maar kan al wel op me tenen staan en op me hiel zonder veel problemen(alleen evenwicht)
ik ga over 2 dagen ook weer beginnen met rustig werken op zaterdag koerieren.

hopen dat alles zo goed blijft gaan

mvg


Geschreven door: Leo op Vrijdag 6 Juni 2008 om 15:22 Ongepaste reactie?

Heb een wwek geleden een volledige achillespeesruptuur opgelopen. Na een dag geopereerd waarbij is gekozen voor een verankering in het hielbeen.Vervolgens voor twee weken een gipsachterspalk gekregen met mijn voet in spitsstand en mag ik NIET belasten. Heb na een week nog bij tijde ontzettend veel pijn en zwelling, vooral ''s-nachts, ondanks het consequent omhoog leggen van het aangedane been. Heb als pijnstillers paracetamol 1000mg en dyclofenac 50 mg gekregen, welke niet altijd afdoende blijken te zijn. Heeft iemand dezelfde ervaring?

Mvgr
Leo


Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen