Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ineke

Geschreven op: Dinsdag 26 Augustus 2003 om 17:52
Ongepast of beledigend?

Zijn er ook mensen met een heupfractuur door een verkeersongeval? Niet door ouderdom of botontkalking. Ik wil graag ervaringen uitwisselen bijv. hoe lang duurt het voordat ik weer normaal kan lopen, fietsen, wat zijn de beste oefeningen etc Bij mij zijn er 3 titanium pennen ingezet (3 mnd geleden Hemelvaartsdag) in medische termen heet het een 'mediale collum fractuur'. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 81 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Jos B op Woensdag 27 Augustus 2003 om 12:31 Ongepaste reactie?

Beste Ineke,
Anderhalf jaar geleden heb ik mijn heup gebroken. Er is toen een dynamische heupschroef geplaatst(DHS). De eerste zes weken mocht ik mijn rechterbeen niet belasten. Na die periode bleek het nog niet eens zo gemakkelijk om weer een goede loophouding te vinden. Daarom heb ik een aantal maanden fysiotherapie gehad. Fietsen e.d. ging al snel zonder problemen. De schroef is in januari verwijderd.
Helaas gaat het het laatste half jaar niet goed. De kop van mijn heup vlakt af, wat waarschijnlijk duidt op kopnecrose (een segment van de kop sterft af). Bij een klein percentage van de mensen met een gebroken heup, komt dit voor en ik heb dus gewoon erg pech. Laat je hierdoor dus niet ontmoedigen. Veel sterke met de revalidatie.


Geschreven door: Ineke op Woensdag 27 Augustus 2003 om 15:16 Ongepaste reactie?

Bedankt, Jos, voor je reactie en ik maar klagen dat ik nog niet normaal kan lopen.
Ik weet uiteraard niet hoe erg jouw fractuur was, wat ik wel heb begrepen uit mijn gesnuffel op internet is:
Dat een heupfractuur zo snel mogelijk moet worden geopereerd ter voorkoming van kopnecrose en ook dat er vrijwel meteen een x% belasting moet plaatsvinden om de botaanmaak te bevorderen en dus afsterven tegen te gaan.
Wat me ook verbaast is dat je zo laat pas fysiotherapie hebt gehad.
Ik vermoed dat jouw breuk min of meer hetzelfde was als die welke ik op www tegen kwam: http://med.stanford.edu/~ktboyd/broken_hip/
Misschien had men die "hardware" beter niet kunnen verwijderen. Fietsen kan ik denk ik ook wel. Ik durf het niet (wel hometrainer)daarnaast is er ook sprake van knieletsel (meniscus).
Je hebt me niet ontmoedigd, integendeel! Jij ook veel sterkte.


Geschreven door: geert van renterghem op Donderdag 13 Oktober 2005 om 10:43 Ongepaste reactie?

Beste Ineke,

Twee weken geleden heb ik door een ongeval dezelfde heupfractuur opgelopen (collum femoris). Het interesseert mij enorm te weten hoe je er nu aan toe bent en en hoe lang jouw revalidatie heeft geduurd.

Dank voor je antwoord


Geschreven door: peter op Zondag 9 Maart 2008 om 14:15 Ongepaste reactie?

hoy ineke ben ook de klos geweest door een ongeval tegen een boom gereden had de heup op 3 plekken gebroken ,bij werden er ook 3 schroeven ingezet heb enkele maandjes beetje moeten wennen aan het idee en gevoel loop nu als vanouds alleen vaak bij tillen of te lang of zwaar belasten heb ik er last van verder kan ik je zeggen dat het voor mij verder geen klachten geeft groetjes pe


Geschreven door: Chantine de Oude op Woensdag 12 Maart 2008 om 18:55 Ongepaste reactie?

Hoi,
Ik heb 15 juli 2007 een motor ongeluk gehad. Ik zat achterop en de bestuurder had het rode stoplicht niet gezien. Met een gangetje van 50 km per uur zijn we frontaal op een auto geklapt. Ik heb 11 meter gevolgen en hierbij mijn heup op 2 plaatsen gebroken, bovenbeen gebroken, scheur in mijn bekken en heel veel kneuzingen. Ik ben 2 keer geopereerd. In de eerste instantie hadden ze een pin in mijn heup geplaatst. Deze bleef niet zitten omdat de breuk te gecompliceerd was. 2 dagen later is deze er uit gehaald en vervangen door een dynamische heupschroef. 12 weken niet mogen belasten. Na de 12 weken begonnen we met frisse moed aan de revalidatie maar nadat ik volop mocht belasten kreeg ik de trendelenburg gang. Hier loop ik nog steeds mee, geen idee hoelang dit gaat duren. Al die tijd is vrij pijnloss geweest maar mijn spieren hebben er geen zin in en doen nu erg pijn. Graag wil ik weten wie ook de duchenne trendelenburg gang heeft gehad en wat ik nog kan verwachten. Voor iedereen op deze site veel succes


Geschreven door: Jacques op Zaterdag 21 Juni 2008 om 19:50 Ongepaste reactie?

Ik heb nu 7 weken een DHS, maar zodra ik op een kruk ga lopen krijg ik veel pijn nabij de lies. Als ik onverwacht helemaal hard belast of enkele malen op een dag wordt het been helemaal dik. Een foto is pas over 10 dagen mogelijk. Het been is 2 cm korter geworden en ik kan nergens goed met mijn vragen terecht,


Geschreven door: Dave op Maandag 1 September 2008 om 18:24 Ongepaste reactie?

Ik (30 jaar) heb dankzij een zeer ongelukkige val met de fiets ook mijn heup gebroken. Het ongeluk vondt plaats drie weken terug.

Binnen 24 uur geoperereerd en het herstel verloopt voorspoedig; arts houdt echter wel een slag om de arm mbt de eerder genoemde kopnecrose (zie eerdere posting Ineke).

Het is nu een kwestie van revalidren en hopen dat de doorbloeding in tact blijft.


Geschreven door: Charlotte op Vrijdag 24 Oktober 2008 om 18:29 Ongepaste reactie?

Hello,
In januari brak ik mijn heup,loop-ongelukje, dokters vonden me te jong vor een prothese,56 j, ik werd geopereerd met 2 gecanuleerde schroeven.
Nu, 9 maanden later, na meer dan honderdzestig keer fysio, nog steeds trendeleburggang en wat pijn.
Dave, jij hebt veel kans om goed te genezen, operatie binnen de dag is ok, bij mij na drie dagen pas.
Christine, hoe gaat het nu? wat zegt de rx-foto?
het beste voor iedereen,
Charlotte


Geschreven door: Sylvia op Vrijdag 31 Oktober 2008 om 12:13 Ongepaste reactie?

Hallo,

Op 22 oktober mijn heup (collumfractuur) en sleutelbeen gevallen. Het trottoir was ongelijk, en ik keek niet uit omdat ik met iemand aan het praten was. Tot nu toe heb ik veel geluk gehad: beide breuken waren netjes, collumfractuur binnen 12 uur geopereerd en de volgende dag alweer begonnen met lopen o.l.v een fysiotherapeuten 1 kruk (vanwege het gebroken sleutelbeen was lopen met 2 krukken niet mogelijk). Belasting max. 50 % + veel rust de eerste 2 weken, en daarna tot 6 weken 50% belasten, ik mag wel alle bewegingen maken die ik wil, zolang het maar niet onaangenaam aanvoelt. Meteen na thuiskomst fysio, mijn fysio is erg streng (en dat is ook goed), ca. 2.5 week na de val heb ik alweer een paar 100 meter buiten gelopen (met stok uiteraard), en daarnaast nog oefeningen + hometrainer.
Volgende week ga ik zelf naar de fysiopraktijk lopen, ca. 500 m.
Functionaliteit van het heupgewricht kan weer helemaal goedkomen, tenzij kopnecrose roet in het eten gooit. Weet iemand hoe je de kans op kopnecrose zo klein mogelijk maakt?
Jos, wat naar voor jou dat je kopnecrose hebt. Ik wens jou en de anderen op deze site succes en sterkte.


Geschreven door: margot op Donderdag 27 November 2008 om 12:41 Ongepaste reactie?

Ik heb 8 nov mijn heup gebroken door een val. Ik ben 35 jaar dus men wilde meteen weten hoe dit kon. Ik ben binnen 8 uur geopereerd (DHS gekregen) en heb een week in het ziekenhuis gelegen.Ik mag 6 weken niet belasten. Mijn voet reageert wel wat raar: wordt ijskoud en paars. In het ziekenhuis houden ze dat in de gaten maar kunnen niet veel doen. Ik heb vrijwel geen pijn, alleen af en toe naar de lies is het wat pijnlijk. Ik heb thuis fysio en hulp met wassen en aankleden. Ik heb eigenlijk geen idee hoe het verder gaat na die 6 wkn. Wat mag je en hoe lang duurt het nog?


Pagina 1 van 81 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen