Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Miriam

Geschreven op: Donderdag 28 Augustus 2003 om 16:58
Ongepast of beledigend?

Drie maanden geleden heb ik een totale knie prothese gekregen.Na intensieve therapie krijg ik de knie niet verder gebogen dan 85/90 graden.
De orthopeed wil een doorbuiging onder narcose/ruggeprik doen.(4 sept as.)
De therapeut is van mening dat dit nog te vroeg is en evt. niet nodig is.
Wie heeft hier ervaring mee en kan mij verder helpen? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Susan op Vrijdag 29 Augustus 2003 om 15:32 Ongepaste reactie?


Bij mij is de knie onder narcose doorgebogen. Ik kon hem na een jaar na een patellabreuk nog niet goed buigen. Ik lag in het ziekenhuis met een vrouw die ook net doorgebogen was, en net als jij met een nieuwe knie. Wij hebben er beiden erg veel baat van gehad. Na het doorbuigen moest ik in het ziekenhuis blijven. Het been komt dan in een kinetec te liggen, een apparaat wat je been gecontroleerd doet buigen. Daar heb je verder weinig last van. Ik had een permanent infuus in de rug voor de pijnbestrijding. Heb er geen spijt van gehad. Sterkte met de beslissing.
Susan


Geschreven door: patty op Vrijdag 29 Augustus 2003 om 16:09 Ongepaste reactie?

ik kreeg op mijn 35e jaar een totale k.knie, ben nu 50. ik kan zeer beperkt buigen! doorbuigen onder narcose werd mij door mijn therapeut ten zeerste afgeraden 15 jaar geleden. i.v.m. beschadigingen.


Geschreven door: Helena op Vrijdag 29 Augustus 2003 om 23:51 Ongepaste reactie?

Ik heb al meerdere patienten gezien die komen voor hun knie te laten doorbuigen na een totale knieprothese. De meesten hebben er baat bij. Nu is het al jaren geleden, omdat we erop hameren dat de mensen na een TKP ONMIDDELLIJK moeten buigen, MET OF ZONDER kinetec. In het begin vinden zij ons beulen, omdat zij denken dat alleen de fysio's hen mogen laten buigen, achteraf zien zij wel in hoe groot het belang ervan is. Onze patienten moeten 90 graden kunnen buigen vooraleer zij naar huis mogen (binnen de 14 dagen). En wat je tijdens de eerste 14 dagen kan buigen heb je voor altijd, dat is het belangrijkste, wat je daarna nog bij kan plooien is allemaal extra!

Als doorbuigen onder narcose nauwgezet gebeurt, is er geen enkel gevaar! Je moet erna wel doorgaan met buigen, anders heeft het geen zin.

Succes!


Geschreven door: Miriam op Dinsdag 2 September 2003 om 09:43 Ongepaste reactie?

Bedankt voor jullie reacties.

Na lang aarzelen en nogmaals overleg met therapeut en arts hebben we besloten om de ingreep toch te laten uitvoeren, dus as donderdag is het dan zover.
Nogmaals bedankt


Geschreven door: ton kortekaas. op Vrijdag 9 Juli 2010 om 08:29 Ongepaste reactie?

mijn vraag is ik ga ook namelijk dat doorbuigen doen.volgens de arts 3,nachten blijfen ,ik heb namelijk mijn vakantie geboekt .per 1.september,zou ik dat redden.graag van iemand een antwoord ,met deze ervaring.mag ook per mail.kortekaaston@hotmail.com


Geschreven door: gerritrenema op Dinsdag 22 April 2014 om 18:19 Ongepaste reactie?

kan na 4 maanden mijn knie niet naar 90 graden krijgen
therapeut red het ook niet het wordt mij af geraden om het onder narcose te doen wie heeft ervaring hiermee


Geschreven door: Liz op Dinsdag 17 Februari 2015 om 16:33 Ongepaste reactie?

Wanneer wordt er tot doorbuigen overgegaan?

Ik ben 12 december 2014 geopereerd, volledige knieprothese.Is dus 8 weken geleden
Ga twee keer per week naar de fysio, hometrainer, roeien en allerlei oefeningen. Thuis heb ik ook een hometrainer waar ik 3x per dag 20 minuten op fiets. Helaas krijg ik nog steeds de trappers niet rond, kan maar tot 70 graden buigen. Ik blijf door trainen, oefenen, ik ben wel een doorzetter. Maar ik heb echt het gevoel dat ik geen milimeter verder kom met buigen. Heeft iemand dezelfde ervaring? Of is er nog hoop voor me, dat ik de komende maand verder kom met buigen? of gaat het horror verhaal : het doorbuigen onder narcose, werkelijkheid worden? Wie wil de moeite doen om mij te antwoorden?


Geschreven door: Jenny op Dinsdag 17 Februari 2015 om 21:04 Ongepaste reactie?

Waarom is het horror als je knie doorgebogen zou moeten worden. Als je daarna een beter resultaat gaat behalen is het toch prima. Het gebeurt geregeld hoor, dus wat dat betreft niks vreemds aan.
Wanneer heb je weer een controle bij je orthopeed?


Geschreven door: Liz op Donderdag 19 Februari 2015 om 16:03 Ongepaste reactie?

Dank je Jenny voor je reactie!

ik moet 11 maart weer naar de chirurg die mij geholpen heeft. Horror, omdat ik negatieve verhalen van het doorbuigen lees/hoor. Voor de operatie was mijn knie erg slecht, dus dat heeft er ook mee te maken. Het liefst zou ik na 8 weken weer kunnen fietsen, maar dat lukt voor geen (centi)meter.

Mijn vraag is dan ook: als het na 8 weken nog maar 70 graden is (de buiging) kan het dan nog goed komen? Ik blijf natuurlijk dooroefenen!


Geschreven door: Jenny op Donderdag 19 Februari 2015 om 19:52 Ongepaste reactie?

ws lees je de horror verhalen op forums als deze. bedenk dat al die mensen waar het goed bij gaat niet zo gauw een forum opzoeken.
heb je de tkp gekregen ivm artrose? ws ben je nog niet zo oud, omdat je de instelling hebt dat je allang had willen fietsen.


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen