Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Henri

Geschreven op: Woensdag 21 April 2004 om 22:48
Ongepast of beledigend?

Ik heb voor de 2x keer aan beide heupen een bursitis.(Bursitis Trochanterica)Dit zonder duidelijke aanleiding.
Liggen is pijnlijk, zitten op harde stoelen of bijv. een muurtje bijna onmogelijk. Op knieen en hurken zitten pijnlijk. Exo-roteren pijnlijk. Geeft een heel ziek gevoel. Pijn lumbaal en een zeer hoge spiertonus aan de zijkant van de bovenbenen.
Fysio, mensendieck, orthopead geen resultaat.
In dijkzigt geweest : 2x revalidatie arts, 1x orthopead. Echo, spierkrachtonderzoek, rontgen, lab. alles zonder resultaat. Ook 1x laten infiltreren met corticosteroiden. Geen resultaat.
Wie kent deze klachten en weet een oplossing?
Vriendelijke groeten,
Henri 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Geschreven door: annita op Zondag 23 Januari 2005 om 19:53 Ongepaste reactie?

het is inderdaad niet makkelijk iets over de aandoening te vinden. Ik heb er een paar jaar geleden twee jaar mee gesukkeld en toen ging het na twee jaar ineens over ? ik kon ook niet meer in de zetel zitten of in een gewoon bed op mijn werk voor nachtdienst liggen . Thuis lukt dat lekker wel . Ook ik heb een waterbed . Dat is echt een aanrader hoor. Ik sukkel nu weer al vier maand , ik heb nu een zooltje in een schoen , ma echt verbeteren doet het niet. Stoppen met sporten zie ik ook niet zitten . Liggen in de zetel doet weer flink pijn . Maar in mijn waterbed voel ik niks. Groetjes


Geschreven door: annita op Zondag 23 Januari 2005 om 19:54 Ongepaste reactie?

het is inderdaad niet makkelijk iets over de aandoening te vinden. Ik heb er een paar jaar geleden twee jaar mee gesukkeld en toen ging het na twee jaar ineens over ? ik kon ook niet meer in de zetel zitten of in een gewoon bed op mijn werk voor nachtdienst liggen . Thuis lukt dat lekker wel . Ook ik heb een waterbed . Dat is echt een aanrader hoor. Ik sukkel nu weer al vier maand , ik heb nu een zooltje in een schoen , ma echt verbeteren doet het niet. Stoppen met sporten zie ik ook niet zitten . Liggen in de zetel doet weer flink pijn . Maar in mijn waterbed voel ik niks. Groetjes


Geschreven door: e.kranenburg@home.nl op Vrijdag 21 Mei 2004 om 00:37 Ongepaste reactie?

Hoi Henri,mijn naam is Karin,ben 38 jaar en sinds januari van dit jaar geopereert aan mijn rechterheup ivm bursitis.Na het toegedient hebben gehad van cortison in spuitvorm op de plaats van ontsteking(dit wordt maar 1 keer gedaan en baat het niet dan word deze behandeling niet meer herhaalt)is men overgegaan tot operatie, waarbij een pees,die in mijn geval te kort was en steeds over het bot schuurde hetgeen uiteindelijk bursitis tot gevolg had,geklieft.Dwz dat de pees eigenlijk in twee stukjes gespleten wordt,en teruggeklapt en opnieuw vastgehecht zodat je uiteindelijk een langere pees overhoud en het elastiekje niet meer zo strak gespannen staat als het ware.Helaas blijk ik achteraf niet zo'n goede lymfevaten en bindweefsel te hebben,hetgeen vooraf niet voorspelbaar is en ik nu met een lelijk litteken wat nog niet het ergste is,maar ook nog met een dik opgezet been volgelopen met lymfevocht wat voor de rest van mijn leven zal blijven zitten en pijnlijk is.Achteraf dus een operatie waarbij oude pijn vervangen is door nieuwe blijvende pijn.Bezint eer ge begint ennuh.....good luck.Oh ja,links zou nog geopereert moeten worden maar daar durf ik niet meer aan te beginnen en achteraf gezien is de pijn die beursitis genoemt wordt niets vergeleken bij mijn lymfeprobleem,dus..lekker laten zitten.groetjes Karin


Geschreven door: Henri op Zaterdag 5 Juni 2004 om 13:05 Ongepaste reactie?

Hoi Karin,
Bedankt voor je reactie. Jammer dat het voor jou zo ongelukkig is afgelopen. De optie operatie is bij mij ook ter sprake gekomen maar de kans op sucses was te gering.
Helaas voor mij ( gelukkig voor anderen) is deze klacht erg zeldzaam gezien de reacties in dit forum. Ook op internet is bijna niets hierover te vinden.
Ik moet er maar mee leren leven.
Groetjes,

Henri


Geschreven door: marga op Zaterdag 19 Juni 2004 om 12:27 Ongepaste reactie?

hallo,
ik loop al vanaf '98 met pijn aan de linkerzijde, slijmbeursonsteking in de heup. Alleen steunzolen zouden werken.
Nou mooi niet. Heb 7 weken geleden injectie gekregen maar na 6 weken was de pijn er weer. Moet a.s. maandag weer naar orthopead. Na jullie bericht hierover ben ik niet zo pessimistisch meer als ik was. Ik hoopte nu eens zonder pijn met vakantie te gaan!!!!maar ik blijf toch hopen op verbetering tegen beter weten in misschien.


Geschreven door: Anja op Dinsdag 20 Juli 2004 om 21:35 Ongepaste reactie?

Ik ben 40 jaar en heb al drie jaar last van mijn rechterheup. Twee maal een injectie gehad maar het komt toch weer terug. Fysiotherapie samen met osteopathie geeft wel verlichting maar de klachten blijven niet weg. Ik heb ook vooral een hoop last met slapen en autorijden. Volgens de orthopeat moet ik er maar mee leren leven. Hypertonie (verhoogde spierspanning) is zijn diagnose.
Soms zit ik te denken aan een second opinion, maar als ik jullie verhaal ook lees, dan schiet ik daar waarschijnlijk niets mee op. Heeft iemand hier ervaring mee.


Geschreven door: Diana op Dinsdag 7 September 2004 om 17:18 Ongepaste reactie?

Hoi,
ben vandaag bij een orthopeed geweest.
beursitis links en rechts
die man zit al 30 jaar in het vak, en die wil me hier niet aan opereren, want zo zegt hij, hij heeft alles al gedaan, weggehaalt,pezen geklieft tec. niks helpt afdoende vind hij.
hij wil me wel telkens opnieuw inspuiten met cortison (40 mg per keer)
hij wilde me echter per visite maar aan 1 kant inspuiten, terwijl ik zoals jullie maar al te goed weten, aan beide kanten barst van de pijn.( en particulier verzekerd ben)
ik ben nu 34, ik heb in 4 jaar tijd ook genoeg afgezien, mijn paard opgeruimd, kan niet meer iedere dag 40 baantjes zwemmen, en 1 uurtje wandelen met de hond is er ook niet meer bij.
in ons gezinsleven levert dit natuurlijk ook allerlei problemen op, mama 'kan'niet altijd meedoen....
ik wil het risico van een operatie nemen, mits ik maar een arts vind die het doen wil!!!!!!!


Geschreven door: Henri op Donderdag 16 September 2004 om 22:33 Ongepaste reactie?

Hoi Diana,
Een operatie is mij indertijd ook afgeraden. Door littekenweefsel wat er ontstaat treedt er weer funktieverlies op.Het inspuiten met cortison help meestal niet afdoende bij chronische klachten. Bij vrouwen kan het ook hormonale stoornissen geven zoals opvliegers en een onregelmatige menstruatie.
Ik kan veel bewegingen niet meer maken omdat ze pijn blijven doen. Ook uitslapen, dus lang op bed liggen is pijnlijk evenals het hurken en op de knieen zitten. Fietsen gaat echter wel heel goed en ik rijd dan ook minimaal 30 km per dag. Mensendieck oefeningen kunnen je helpen om wat soepeler te worden. Misschien is ook een verwijzing naar een pijnpoli een optie? De kwaal opzich kan geen kwaad. Het is een kwestie van hoeveel pijn je kan en wil verdragen om normaal te kunnen funktioneren. Ik wens je veel sterkte toe.
Vriendelijke groeten,
HenriGeschreven door: Chantal Parmentier op Woensdag 22 September 2004 om 14:50 Ongepaste reactie?


Hallo,

Ik ben 46 jaar en sukkel reeds ongeveer 10
jaar met beursitis aan de linkerheup in
erge mate en aan de rechter heup in mindere mate. Mijn linkerzijde is ook
mijn slaapzijde, vandaar de pijnlijke
ongemakken 's nachts.
Na diverse doktersbezoeken en verschillende inspuitingen met cortisone
sta ik nog altijd even ver. Een operatie
raad men mij ook af. Het slaapprobleem
heb ik grotendeels opgelost met een
waterbed dat aangepast is aan mijn noden
nl. extra zacht - zeker een aanrader!
Bij hevige pijn neem ik de pijnstiller
Cataflam, het enige middel dat helpt
maar niet constant mag ingenomen worden.
De cortisone spuiten hielpen maar enkele
weken. Ik denk ook dat ik er maar moet
leren mee leven, maar blijkbaar ben ik niet alleen. Ik hoop dat je wat hebt
aan mijn ervaring met dit probleem.
Groeten,
Chantal


Geschreven door: Silvia Schamhart op Vrijdag 25 Februari 2005 om 12:54 Ongepaste reactie?

Hoi Henri
Snap heel goed hoe je je voelt en wat nu.
Zit zelf na een half jaar hier tegen aan te hikken. Na 6 weken fysio weer terug naar orthopeed en wordt waarschijnlijk opereren.Voordat ik dat laat doen doe ik eerst een second opion in Belgie.Schijnt daar wel goed te zijn. Hoop dan meer te weten.Ik baal ontzettend en kan weinig doen. Groetjes :Silvia


Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen