Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

chaya

Geschreven op: Woensdag 9 Juni 2004 om 08:58
Ongepast of beledigend?

ik heb op 30 december mijn hielbeen gebroken. ben een week later gevallen met de krukken en toen was het flink mis. moest geopereerd worden. daarna wond onstoken. nu 5maand na operatie loop ik zo'n 700 mtr. zonder krukken maar nog niet echt prettig. gebied rond enkel erg dik, weinig vocht. wie heeft ervaring met een dergelijke fractuur? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 5 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5]

Geschreven door: renť op Woensdag 21 September 2005 om 13:42 Ongepaste reactie?

misschien heb je wat aan mijn ervaring:
mei 2004 van ladder gevallen, gevolg verbrijzeld hielbeen. na 2 weken pas geopereerd ivm zwelling, daarna 3 maanden niet belasten.na die drie maanden begonnen met fysiotherapie 5 maanden na de operatie kon ik ook niet verder komen dan jij. al die tijd ook dikke enkel, geprobeerd met koud/warm baden, leek wel iets te helpen, maar vooral 3 maal per week fysiotherapie en de wil weer te willen lopen heeft mij nu zo ver gebracht dat ik begin augustus 10 dagen in de bergen van noorwegen met 20 kg bagage in de rugzak meer daagse tochten heb kunnen lopen, wel met wat stijfheid na twee dagen maar met een dag rust ging het weer. mijn enkel is weer vrij normaal, iets dikker door de breuk en metaal maar ik heb geen klagen. advies: doorzetten en je komt heel ver. succes en het beste.


Geschreven door: Stefanie op Donderdag 20 Oktober 2005 om 12:28 Ongepaste reactie?

Ik heb 4 maand geleden mijn hiel gebroken (verbrijzeld), ik ben nu 18 jaar. Ze hebben dit na een week geopereerd en een plaatje met bouten in gestopt. Na 6 weken heb ik een brace gehad, in plastiek met ijzeren spaken aan de zijkant en een schoen aan. Nu mag ik gelijdelijk 's avonds al eens op mijn voet lopen zonder brace. Ik ondervind hierbij heel veel pijn, net of ik op een kei loop die heel hard duwt, ik heb ook heel veel last van zwelling en nog altijd een lelijke wond (van de operatie). Ze spreken ervan omdat ik zo jong ben om dat plaatje binnen een jaar te verwijderen. Of zelfs vroeger als ik er teveel last van ondervind. De dokter klinkt wel positief en zeg dat ik normaal nog alle sporten zal kunnen doen, maar dat er waarschijnlijk wel blijvende letsels zullen zijn. Hoeveel valt dat te relativeren? Krijg ik ooit nog mijn oorspronkelijk gevoel terug in mijn voet??? Kan iemand mij raad geven??
groetjes stefanie


Geschreven door: Wieger op Woensdag 11 Januari 2006 om 20:16 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,
Ook ik ben van een ladder gevallen en heb beide hielbenen gebroken. Het ongeluk is op 24 september 2005 gebeurd en op 30 september ben ik geopereerd. Na 3 maanden onbelast mobiliseren loop ik nu sinds drie weken op krukken. De eerste twee weken op krukken waren mijn voeten heel gevoelig aan de onderkant, het was alsof ik met blote voeten over stenen/keien liep. De gevoeligheid onder mijn voeten neemt nu wat af, maar nu heb ik enorm veel pijn boven mijn buitenste enkel knobbels. Hebben jullie ervaring met deze pijn en gaat deze pijn met de tijd minder worden?
Op dit moment ga ik 3 keer in de week naar een revalidatiecentrum. Vooral bij het lopen in het zwembad (31,5 graden) heb ik veel baat, de spieren worden lekker soepel en de beweeglijkheid neemt toe. Verder zit ik veel op de hometrainer om mijn spieren weer aan te sterken en de conditie weer op te bouwen.
Ik kom graag in contact met mensen die dit ook is overkomen zodat we ervaringen kunnen uitwisselen van het revalideren. Mijn mailadres is wwier@hccnet.nl


Geschreven door: gre op Zondag 15 Januari 2006 om 19:07 Ongepaste reactie?

hallo
Ik heb het ook aan beide voeten en ze wilden mij niet opereren, omdat het te vaak mis is gegaan,bij zo'n operatie.
Maar de pijn onder de hakken is bij mij helemaal weer over gegaan.
Heb veel op nikes met een extra vering in de zool gelopen.
Nu doet het nog wel steeds pijn in de enkel en boven bij het gewricht van de voet.Het kraakt soms ook behoorlijk,maar daar wen je ook wel aan.
Maar die pijn leer je wel te dragen hoor
Ik denk dat je pijn grens hierdoor behoorlijk wordt verlegd.
Dus gewoon doorgaan en je door niets laten tegen houden.
Alleen niet springen hoor LOL.
Als je te ver bent gegaan verneem je dat de volgende dag wel en doe je dan maar weer wat rustiger aan.
Het is bij mij inmiddels 12 jaar geleden.
Hoop dat je hier een beetje aan hebt.


Geschreven door: Maarten op Dinsdag 7 Februari 2006 om 17:02 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

6 Oktober 2005 ben ik van een ladder op mijn werk gevallen; Hiel verbrijzeld... Na 2 weken gips en een CT scan verder kon ik op 25-10 worden geopereerd. Na 2 maanden onbelast fysiotherapie te hebben gedaan ben ik eind december weer voorzichtig gaan lopen. Nu ben ik zover dat ik redelijk uit de voeten kan en zonder krukken loop. 1 keer in de week blijf ik voorlopig onder behandeling van de fysio. Mijn vraag aan jullie is het volgende: Als ik loop steun ik vooral op de buitenkant van mijn voet. Er zit aan de buitenkant van mijn voet een plaat en daarom is het bewegen naar binnen met mijn voet niet mogelijk. Delen jullie deze ervaring en zo ja gaat dit naar verloop van tijd over?
Ook heb ik nog steeds elke dag, als ik een eindje heb gelopen last van spierpijn, is dit bij jullie ook het geval?

Ik zie jullie reacties graag tegemoet.


Geschreven door: Wieger op Donderdag 2 Maart 2006 om 20:33 Ongepaste reactie?

Hallo Maarten,
Ook ik heb last van spierpijn als ik heb gelopen. Deze pijn zit bij mij voornamelijk bij overgang van been naar voet (boven de buitenste enkelknobbel). Mij is verteld dat de pezen overbelast zijn en dat dit met de tijd beter gaat worden. Verder heb ik veel baat bij fietsen, na een stuk gefietst te hebben kan ik aardig pijnvrij lopen.

Jouw ervaring dat je je voet niet naar binnen kan draaien heb ik niet. Wel moet ik bij het lopen mijn voeten in een (kleine) v-vorm zetten om niet met te veel pijn te lopen. Doordat ik mijn voeten dus in een v-vorm heb loop ik in verhouding iets meer op de binnenkant van mijn voeten.


Geschreven door: Jaap op Maandag 18 Juni 2007 om 15:53 Ongepaste reactie?

Op 27 05 2007 viel ik van een laddertje op mijn linker voet.
Mijn hielbeen brak daarbij in stukken.Na 11 dagen gemarteld te zijn in een opblaas voetkussen was de zwelling voldoende verminderd om te kunnen opereren.
Bij mij is een nieuwe methode toegepast waarbij de botstukken aanelkaar zijn gezet zonder in het vlees te snijden.Met pennen door de huid worden de stukken beetgenomen en gezet. Met een monitor zien ze hoe het er binnen uitziet. Daarna schroeven ze het bot aanelkaar waarna de pennen en klemmen er weer uit kunnen.Zo blijven er alleen gaatjes en korte sneedjes van 1cm over.
Mijn voet doet nog veel zeer en als ik eventjes rechtop sta wordt hij als een ballonnetje.Ik hoop dat ik over een half jaar weer normaal kan lopen. Met wat ik tot nu toe gelezen heb is mijn verwachting wellicht iets te positief.
Heeft iemand een goede ervaring waar ik wat moed uit kan putten?
Als ik weer lopen kan ga ik hier weer wat over schrijven.


Geschreven door: steve de bakker op Vrijdag 5 Oktober 2007 om 10:25 Ongepaste reactie?

niet te veel zorgen maken jongens,25 jullie ben ik gevallen linker hiel verbrijzelt,wat zit er in plaat,bouten,en een kram.en achter drie maanden mocht ik weer gaan werken.


Geschreven door: Tony op Zaterdag 9 Augustus 2008 om 22:00 Ongepaste reactie?

Ik heb mijn hielbeen gebroken doordat ik van een hoogte van 50 centimeter ergens vanaf gesprongen ben.
inmiddels is dit nu twee maanden geleden.
een week na de actie ben ik geopereerd. weken op de bank gezeten en nu kan ik met speciaal gips met krukken redelijk lopen. ik zie wel tegen de tijd op dat het gips eraf gehaald wordt.
Over 2 weken gaan de arts verder beleid bepalen. Als ik alles zo lees denk ik dat er er nog een lange tijd mee bezig ben.
De arts had het over 3a 4 maanden, maar schoenen met hoge hakken zit er niet meer in zei hij.
groet.


Geschreven door: Dennis op Zondag 14 September 2008 om 12:20 Ongepaste reactie?

Heb op 3 september 2008 allebei mijn hielbenen gebroken.
Na 10 dagen ziekenhuis, zonder operaties ben ik sinds gisteren thuis (13-09-200smiley
Nu zitten allebei mijn benen nog in het gips, rij ik met een rolstoel door huis en doe ik zo mijn dingetjes.
24 oktober moet ik weer naar het ziekenhuis om het gips te laten verwijderen.
Maar zoals ik hier al die verhalen lees, zou me best nog heel wat te wachten kunnen staan.

HELPPP!!!


Pagina 1 van 5 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen