Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Marthina:pijn na heupprothese

Geschreven op: Zaterdag 20 November 2004 om 19:00
Ongepast of beledigend?

gelezen vraag aan redaktie d.d. 30/9 ivm pijn na heupprothese.
Redaktie adviseerde in laatste instantie second opinion, dit advies zou U beslist moeten opvolgen. Ik had
ook voortdurende pijn na nieuwe heup z.g. klem-prothese, dus geen cement.
Alle foto's wezen nagenoeg niets uit,
ook niet bij de second-opinion arts.
Door de aanhoudende werd toch besloten
tot 'n operatie, wat bleeksmileyrothese zat
compleet los en kon er zo worden uitgehaald. Nieuwe ingeplaatst, thans gecementeerd, en het gaat prima. Dus opvolgen dat advies en doordrammen!! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 35 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: wilgrefkens@hotmail.com op Maandag 4 December 2006 om 21:57 Ongepaste reactie?

ik heb sinds sept 2003 een totale nieuwe heup. na 4 mnd trokken ze er nog 7 buizen vocht uit. nu 3 jaar later is het nog niks. heb een enorme grote bult onder mijn litteken. zijn er nog meer mensen die dit hebben. wacht nu op een second opinion in de st maartens kliniek.


Geschreven door: map op Maandag 4 December 2006 om 23:33 Ongepaste reactie?

ook ik had veel pijn na het plaatsen van een totale heupprotese. vooral mijn in mijn lies. als ik mijn been stootte moest ik echt even bijkomen van de pijn.
ik heb ook een second opinion laten doen in Belgie en bij mij zat de heupkom voor 3/4 los. dit werd geconstateerd door het maken van een botscan. was niet te zien op een gewone foto. ik ben 8 weken geleden geopereerd en nu gaat het prima.
groetjes map.


Geschreven door: Tamara op Dinsdag 5 December 2006 om 11:57 Ongepaste reactie?

Ik heb 11 augustus een resurfacing gekregen van mijn re heup en ik heb nog bijna evenveel pijn als voor de operatie.Kan niet meer werken. Wordt er wel een beetje wanhopig van. Ik moet donderdag weer voor kontrole. Het wordt waarschijnlijk een cortico injectie in het gewricht maar daar heb ik ook niet veel vertrouwen in. Ik hoop toch niet dat hij los zit!!!

Groetjes Tamara


Geschreven door: Bertje op Dinsdag 5 December 2006 om 13:42 Ongepaste reactie?

Tamara , ik denk niet dat dit normaal is hoor .
Ik ben een duromprothese gestoken op 20 september , ik heb helemaal geen pijn aan de heup .
Ik heb nog wel veel bewegingsbeperkingen maar dat komt omdat ik er veel te lang mee heb rondgelopen en ik de functies op andere manieren oploste .
Ik heb wel pijn in de andere heup maar ook in mijn knie . Dat komt door een verkeerd belasten of misschien iets anders , dat gaat nu nadere onderzocht worden .
Mag ik eerlijk zijn , cortisonen , zou ik ook geen vertrouwen in hebben .

Bertje


Geschreven door: Dorine Evers op Dinsdag 5 December 2006 om 15:07 Ongepaste reactie?

Hoi Tamara,

Maak het bespreekbaar, dat wil zeggen zorg voor een second opinion want als een prothese zo''n pijn doet klopt er iets niet.
Een cortisone injectie lost niks op die gebruiken ze om iets op te kunnen sporen.
Ook ik heb al een tweede prothese omdat ik bleef doorzeuren en hameren dat er iets niet goed was.
In Belgie hebben ze de prothese er zo uit kunnen halen, waar ze normaal gesproken na 2,5 jaar echt wel moeten hameren en bikkelen om de steel los te krijgen.
Mijn pijn is niet helemaal weg, ik heb ook nog veel beperkingen maar ik ben wel blij dat ik na de eerste prothese mijn tweede goede heb gekregen.

Ik hoop voor jou dat alles goed komt.


Hoi Marthina

Ik herken me in jou verhaal heb precies hetzelfde gehad totdat ik uiteindelijk na veel problemen maar uitgeweken ben naar Belgie.
Dit omdat de behandelende artsen in Nederland vonden dat ze goed werk verricht hadden, raar dat de patient nog pijn had.

Groetjes
Dorine


Geschreven door: bla op Vrijdag 8 December 2006 om 02:13 Ongepaste reactie?

Mijn moeder heeft enkele weken geleden een heupoperatie ondergaan, de "chirurg"heeft echter een klem op de zenuw geplaatst tijdens de operatie waardoor ze nu enorm veel pijn heeft. Ze wordt nu van het kastje naar de muur gestuurd en moet er maar mee leren leven. heeft iemand hetzelfde meegemaakt?


Geschreven door: marjoleen op Vrijdag 8 December 2006 om 09:02 Ongepaste reactie?

Hallo bla??,

Ook ik heb na mijn heupoperatie héél veel zenuwpijn gehad. Zenuw is een paar maal verlegd en daar kunnen zenuwen niet tegen. Aan de pijn valt echter niet zo héél veel te doen. Er is wel medicatie tegen de ergste pijn, maar de gehele pijn krijg je niet weg. Tegen mij werd gezegd dat ik geduld moest hebben. Is dat niet tegen je moeder gezegd? Als het goed is verdwijnt de pijn mettertijd of zal hij toch een héél stuk minder worden.

Ik heb er gedurende zo''n maand of drie erg veel last van gehad(dag en nacht), na die tijd ging het langzaam beter, na een maand of 6 was de pijn geheel weg.
Ik had er ook uitvalsverschijnselen bij. Mijn kuit- en voetspieren werkten niet meer. Dit trok langzaam bij. Ben nu 9 jr. verder en de buitenzijde van m''n onderbeen en voet voelen nog ''raar'', evenals mijn kleine teen. Heeft je moeder ook last van uitvalsverschijnselen?
Sterkte nog voor je moeder.


Geschreven door: Derk-Jan op Dinsdag 22 Januari 2008 om 00:18 Ongepaste reactie?

Artsen zijn geen robotten en iedereen maakt fouten. Echter dokter Langelaan in het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp is een hele goede. Er zijn dus ook goede artsen in Nederland.
Mijn arts had hem iets te stijl erin geplaatst, maar wat is nou 1 mm en soms is de anatomische stand iets anders dan de loopstand. Ook een infectie overleefd met behoud van heup etc. Goed ik heb er lang voor in het ziekenhuis moet blijven. Ben blij dat het achter de rug is en ik moet voorzichtig blijven. Ga naar een goede pedicure voor je voeten en wees voorzichtig met de tandarts en blijf je aan de leefregels houden dan heb je lang plezier van je heup.
Sterkte allemaal.


Geschreven door: marjoleen op Dinsdag 22 Januari 2008 om 09:36 Ongepaste reactie?

Derk-Jan,
Vind niet dat je hier kunt spreken over "fouten". Ieder mens is uniek en dus zal elke ingreep, herstel en revalidatie anders uitpakken per persoon. Jij geeft aan dat jouw prothese 1 mm te stijl is geplaatst, maar net die ene mm kan een wereld van verschil maken en dan ook nogeens een infectie erbij. Dus zo goed is jouw ingreep toch niet verlopen.

Echter dokter Langelaan in het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp is een hele goede. Er zijn dus ook goede artsen in Nederland.Vertel mij wat, ik ben al 26 jr. onder behandeling bij één van de redactieleden van deze site nl. En hij is nog Prof. ook! Buiten de zenuwbeschadiging, die overigens niet te voorkomen was, heb ik (ff afkloppen) geen vervelende naweeën opgelopen na de ingreep en ik loop nu toch alweer vanaf m''n 14e (ben nu 40) met zowel een THP als femurprothese! Heb in ''97 een zware revisie gehad van heel het spel en tot op heden zit de prothese nog steeds keurig.

Ben het met je eens dat je wanneer je je aan de leefregels houd je héél lang plezier zult hebben van je prothese.


Geschreven door: ansje-ss op Vrijdag 15 Februari 2008 om 12:57 Ongepaste reactie?

Behalve de liespijn heb ik ook af en toe een soort "knak"in mijn bovenbeen; moeilijk te lokaliseren en een soort kriebeltje midden in mijn rug (taille),; deze beide "symptomen"(?) gaan vaak samen en had ik voor de operatie nooit.Herkent iemand dit?


Pagina 1 van 35 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen