Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Henja

Geschreven op: Donderdag 20 Januari 2005 om 12:06
Ongepast of beledigend?

Mijn zoon (20 jaar) heeft bij een ongeluk zijn bovenbeen gebroken, daar is een pin ingezet. Er was ons gezegd, dat die pin altijd kon blijven zitten als hij er geen last van kreeg. Nu is hij goed hersteld en heeft nergens last van, nu zeggen ze dat de pin eruit moet. Reden dat hij nog erg jong is. Kan iemand mij hier iets meer over vertellen? Wat zijn de gevolgen als hij hem toch laat zitten? Wat voor operatie en herstel krijg je om hem te verwijderen?  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Geschreven door: Henja op Zondag 23 Januari 2005 om 19:10 Ongepaste reactie?

Bedankt voor je reactie, waarom moest je 4 maanden met krukken lopen? Dat is best een lange tijd, mocht je er helemaal niet op steunen of wel gedeeltelijk belasten?


Geschreven door: Leen op Dinsdag 25 Januari 2005 om 22:25 Ongepaste reactie?

Kuntscher nagels PFN nagels of de pinnen die jullie bedoelen worden meestal verwijderd. Je moet een weekje op krukken lopen en daarna mag je weer alles doen. Deze operaties kunnen wel bloederig zijn, net zoals alle operaties waarbij osteosynthese verwijderd wordt.


Geschreven door: Dieter op Donderdag 20 Januari 2005 om 14:02 Ongepaste reactie?

Hallo, ik bevind mij in nagenoeg dezelfde situatie. Zie het berichtje "subtrochantere breuk - DHSplaat verwijderen". Bij mij is de breuk hersteld met een plaat ipv met een pin. Er wordt mij ook aangeraden ze uit te laten halen omdat ik nog tot de actieve bevolkingsgroep behoor (ben 27j) en vooral vanuit traumatologisch standpunt is het beter het voorzorgsprincipe te hanteren. Ik zie ook erg op tegen de operatie. Opnieuw een grote snijwonde en herstelperiode. Maar naar het schijnt, verloopt de revalidatie stukken sneller doordat je vertrekt vanuit een "gezonde" toestand (geen breuk). Je mag/moet direct op de hometrainer, maar het been voluit belasten mag pas na circa 2 maand omdat het bot eerst moeten aansterken.


Geschreven door: R.L.Cornelisse op Vrijdag 21 Januari 2005 om 16:48 Ongepaste reactie?

Beste Henja,

Toen ik 16 jaar was (ben nu 2smiley heb ik een ongeval met mijn brommer gehad waarbij ik ook mijn bovenbeen had gebroken, er is toe ook een pin ingezet maar na verloop van tijd (ongeveer een jaar) is de pin verschoven en is er besloten om deze eruit te halen maar dat was eigenlijk te vroeg omdat als ik zou vallen wederom deze zou breken toch is de pin eruit gehaald en heb ik 4 maanden op krukken gelopen de opereratie valt best mee en er word meestal geopereerd ophetzelfde litteken dus komt er geen bij ik kan het je zeker aanraden.


Geschreven door: Femke op Zondag 25 Januari 2009 om 20:53 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb vorig jaar mijn bovenbeen gebroken en dus ook een pin in mijn bovenbeen gekregen.. Nu moet ik 13 februari naar het ziekenhuis om hem te verwijderen.. Ik ben er BLIJ mee.. want het hoort gewoon niet in je lichaam te zitten!!! ik heb er af en toe ook last van.. maar ik zie er wel een beetje tegen opsmiley


Geschreven door: Lyan op Donderdag 5 Maart 2009 om 11:38 Ongepaste reactie?

Hallo Femke,
ik heb begin januari mijn bovenbeen gebroken en ben benieuwd hoe lang jouw revalidatieperiode heeft geduurd. Kun je daar wat over vertellen? Na hoe veel weken mocht je je been weer 100% belasten en wanneer mocht je weer fietsen en autorijden?


Geschreven door: jokevanderbilt@hotmail.com op Donderdag 7 Mei 2009 om 17:36 Ongepaste reactie?

Hoi Femke
Ik heb mijn bovenbeen op 5 maart''09 gebroken en 7 maart mocht ik 25% belasten en na 3 weken na controle foto''s geheel belasten
Ik heb er een pin in en 4 schroeven
Fietsen+ auto rijden mag je eigenlijk gelijk maar dit is afhankelijk van je medicijn gebruik
Je moet wel toestemming hebben van de specialist anders ben je niet verzekerd


Geschreven door: Jurgen op Vrijdag 15 Mei 2009 om 13:16 Ongepaste reactie?

De gevolgen kunnen zeer groot zijn wanneer je op dezelfde plaats opnieuw je been zou breken met de pin er nog in. De pin is zeeer sterk, beweegt niet, maar de rest van het been er rondom versplintert (met alle gevolgen vandien) of de pin plooit en kan ze niet meer worden verwijderd zonder je ganse been te slopen.


Geschreven door: heidi lernou op Vrijdag 26 Juni 2009 om 16:34 Ongepaste reactie?

hallo lyan ik heb op 18 maart mijn bovenbeen gebroken ben in tussen al weer 3 maal geopereert eerst een pin t e lang in mijn knie dan de derde onder verdoving mijn been geforceerd plooien is nu in tussen enkele maand realividatie en kan nu nog altijd nie 100 procent plooien en dan nog eens de pijn erbij kan nu al wa op de home trainer maar hoe lang zal het duren tegen dat ik weer in auto zou kunnen rijden ?


Geschreven door: Lyan op Zaterdag 27 Juni 2009 om 09:10 Ongepaste reactie?

Hoi Heidi,
ik mocht na 8 weken alleen auto rijden in een automaat, Nog weer 6 weken later was er meer botgroei en mocht ik weer in mijn eigen, gewone auto rijden.


Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen