Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

leonie

Geschreven op: Donderdag 7 April 2005 om 10:02
Ongepast of beledigend?

Ik heb 30 maart een neerplastiek operatie gehad. Slijmbeurs hebben ze weggehaald en een stukje van het bot.
Nu ben ik een week verder heb twee eer fysio gehad en kan al erg veel met de arm. Het valt me nu reuze mee, terwijl de pijn na de operatie erg was.
Wel heb ik nog aan bovenkant bij mijn sluetelbeen pijn; de fsio had het voor de diagnose neerplastiek gesteld werd over het ac gewricht. Zou het dan toch nog het ac gewricht zijn? wie heeft hier ervaring mee en hoe snel na de operatie waren jullie an weer aan het werk.

Ik hoor het graag
groetjes
leonie 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Geschreven door: Jacqueline op Zondag 10 April 2005 om 14:29 Ongepaste reactie?

Hallo, Ik heb 18 januari jl. een scopische neerplastiek ondergaan. De eerste 2 weken was ik best enthousiast, de pijn was minimaal. Nu ruim 12 weken verder kan ik nog steeds niet goed bewegen. Ik kom niet verder dan 45 graden en alles blijkt vast te zitten. Volgens de orthopeed moet ik echter rekening houden met een herstel van 6 tot 12 maanden. Daarnaast is onder narcose ontdekt dat ik een instabiele schouder heb, ben benieuwd hoe dat verder zal aflopen. Voorlopig moet ik dit middels fysiotherapie trainen en zal 22 april teruggaan naar de arts.


Geschreven door: lpo op Maandag 11 April 2005 om 11:20 Ongepaste reactie?

ik heb een open neerplastiek gehad
je zegt dat je nu niet verder dan 45 graden komt; is dit de draai die je bedoeld of het heffen van de arm
hoe oud ben je en hoe heb je dit gekregen?

ik moet 14 as weer naar de orthopaed hechtingen er ook uit


Geschreven door: Bertus op Dinsdag 12 April 2005 om 12:03 Ongepaste reactie?

Hallo leonie,

Als het ac gewricht beschadigd is kunnen ze dat zien op rontgenfotos en is de diagnose snel gesteld.
Ik ben in dec. 2004 door gladheid met mijn fiets ten val gekomen en op mijn linkerschouder gevallen.
Werd gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis en daar werd d.m.v rontgenfotos direct de diagnose gesteld. Mijn ac gewricht is dusdanig beschadigd dat ik na maanden therapie en rusten en injecties alsnog geopereed moet worden, dan wordt het laatste geddelte van het sleutelbeen verwijderd (1 tot 1,5 cm) Deze operatie vind 13 mei plaats en als alles goed gaat kan ik snel weer aan het werk.
Deze operatie is laatste redmiddel wat er is bij een aandoening aan het ac gewricht.

Veel succes en beterschap.


Geschreven door: lpo op Dinsdag 12 April 2005 om 13:08 Ongepaste reactie?

Hoi Bertus,

ze hebben ooit een foto gemaakt maar hier was niets op te zien behalve dat het sluetelbeen rechts hoger stond dan links
ik wacht het maar af
bedankt voor je reeacte en succes met de operatie


Geschreven door: lpo op Dinsdag 12 April 2005 om 13:09 Ongepaste reactie?

Hoi Bertus,

ze hebben ooit een foto gemaakt maar hier was niets op te zien behalve dat het sluetelbeen links hoger staar dan rechts
ik wacht het maar af
bedankt voor je reeacte en succes met de operatie


Geschreven door: Jacqueline op Donderdag 14 April 2005 om 14:39 Ongepaste reactie?

Hallo Leonie,

Ik ben bijna 38 jaar. Mijn problemen zijn een jaar of 4 geleden begonnen toen ik iets van de achterbank van de auto wilde pakken. Daarbij knapte er iets in de schouder en had ik erg veel pijn. Omdat we toen op vakantie waren heb ik rustig aangedaan, maar ben niet bij een arts geweest. De pijnklachten waren een kwestie van komen en gaan en heb in de afgelopen jaren div. medicijnen en therapieen geprobeerd. Na veel aandringen zijn er foto's gemaakt waaruit bleek dat er kalk tussen de weke delen zat. Dit hebben ze middels een naald (ook wel NACD genoemd) geprobeerd weg te halen, helaas was de kalk al te hard. Vervolgens heb ik een neerplastiek ondergaan. Met 45 graden bedoel ik het heffen van de arm naar voor en zij. De arm op de rug is tot ongeveer bilhoogte. Daarnaast heb ik veel pijnklachten (hangklachten) bij bijv. autorijden, lange afstanden lopen of lang zitten. Dit is te verhelpen door de arm te laten steunen op een kussen. Volgens mijn fysio zou het kunnen betekenen dat er nog steeds ontstekingen zitten ter hoogte van het AC-gewricht. Ik wil daar 22 april dus eens duidelijkheid in krijgen van de orthopeed.


Geschreven door: lpo op Donderdag 14 April 2005 om 16:31 Ongepaste reactie?

Hoi
ik ben net voor controle gweest 2 weken nu na de operatie
wond zit er mooi uit is onderhuids gehecht, bij jou ook, blijf je dit zien
en ik mag beginnen met werken en ook autorijden maar niet te veel al gaan doen
het bleek dat de slijmbeurs een fikse onsteking had en vele malen te dik was
de orthopaed geeft aan dat de slijmbeurs terugkomt
ik heb nu nog wel klachten bij het sluetelbeen en de fysio geeft aan dat er knopen in de spieren van nek scvhouders zitten
hoe lang is de operatie bij jou geleden jacqueline?


Geschreven door: Jacqueline op Donderdag 14 April 2005 om 21:56 Ongepaste reactie?

Hoi,
De operatie is nu bijna 3 maanden geleden. Ik begin mij echter steeds vaker af te vragen of ik wel aan het juiste ben geholpen. De pijn is nl. als voordien, en ook het feit dat ze onder narcose hebben ontdekt de er sprake is van een instabiele schouder heeft mij aan het denken gezet. Ik oefen dagelijks met een theraband (elastiek) in de hoop meer beweging te krijgen. Wat doe jij dat alles al zo snel gaat en hoe lang had je al klachten voor je ben geholpen?
Jacqueline


Geschreven door: lpo op Vrijdag 15 April 2005 om 08:32 Ongepaste reactie?

Ik heb nu sinds anderhalf jaar klachten en nu ben ik twee weken geleden geholpen. Het gaat redelijk goed nu; ik had drie dagen na de operatie fysio en dat heb ik nu drie keer in de week. Verder doe ik er weinig aan. Maar ik heb nog wel last bij het sluetelbeen, zo'n moe gevoel en het blijkt dat er forse knopen in de spieren van schouders nek en rug zitten
maar op zich doet de schouder gelukkig geen pijn


Geschreven door: Debby op Vrijdag 13 Mei 2005 om 13:34 Ongepaste reactie?

Ik ben nu 22 en heb al ongeveer 4 jaar last van, mijn schouder is het niet maar het zit echt bovenop. het straalt niet uit naar mijn bovenarm de pijn blijft bovenop. Het doet pijn als ik op die kant lig (rechts)ik kan niet lang staan want dan gaat het zeer doen, met kleding uittrekken doet het zeer dus als ik mijn arm omhoog doe,maar als ik er op druk ofzo doet het geen pijn alleen als ik beweeg en het is altijd rechts. Ik heb een paar weken terug foto's van mijn schouder laten maken maar daar was niets op te zien. Ik heb al fysiotherapie gehad oefentherapie, accepuntuur,zelf een strijker en ik ben bij de chiropractor geweest. NIETS heeft geholpen. Nu ben ik weer naar de dokter geweest want in het ziekenhuis werdt ik zo weer weggestuurd zij wisten het ook niet!! Nu denkt de dokter dat het aan mijn culvicula? (sleutelbeen) ligt. Zijn er meer mensen met dit probleem? Let me know.


Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen