Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

jan

Geschreven op: Dinsdag 12 April 2005 om 13:57
Ongepast of beledigend?

ik heb al eerder een berichtje achtergelaten.
ik heb mijn handwortelbeentje gebroken
volgens mij heet het scaphoid
heeft iemand hier ervaring mee.
schijnt nogal moeilijk te genezen zijn.
hoor er graag wat meer over

groeten jan 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Geschreven door: ian op Zondag 24 April 2005 om 22:18 Ongepaste reactie?

inderdaad, dit is heel moeilijk te genezen ik loop ondertussen al met deze breuk 10 jaar rond en na een reeks operaties is het euvel nog altijd hetzelfde mocht je meer info hebben over een nieuwe behandeling mail me gerust. het probleem met dit beentje is dat het bijna niet doorbloedt wordt en zo kan er moeilijk een genezing aan te pas komen, ik ben ondertussen al 3 keer onder het mes geweest zonder resultaat. vele groeten en hetbeste ermee ian.debaere@skynet.be


Geschreven door: jan op Donderdag 28 April 2005 om 19:53 Ongepaste reactie?

Bedankt voor de reactie.
Inmiddels na 2 weken spalkgips, voor 4 weken ingegipst.
Om de 4 weken terugkomen om foto's te laten maken.
Hoe lang heb jij in het gips gezeten voordat je geopereerd werd. En hoezo moest je uiteindelijk geopereerd worden.
groeten jan


Geschreven door: Daan op Woensdag 22 Juni 2005 om 15:59 Ongepaste reactie?

k heb mn handwortelbeentje gebroke, toen heb k et 7 weken in het gips gehad en de dokter zei toen dat et goed was. Een half jaar later kwam ik erachter dat het nog helemaal niet geheeld was. Ik ben er 4 maanden geleden aan geopereerd en ik heb nu een brees. En die moet ik waarschijnlijk nog minimaal een half jaar omhouden, dus bereid je er maar op voor.


Geschreven door: Dennis Meijndert op Zaterdag 27 Augustus 2005 om 09:45 Ongepaste reactie?

Voor mij hetzelfde verhaal. In april 2004 scaphoid gebroken, 1 jaar gips gehad, juli 2005 operatie ondergaan (duurde 3 uur), nu eind augustus 2005 nog geen enkele verbetering. Ik ga nu op advies oesterkalk en vitamine D pillen slikken. (gewoon van DA drogist) Het schijnt de botgroei te stimuleren. Sterkte allen.


Geschreven door: Henri op Donderdag 1 September 2005 om 11:27 Ongepaste reactie?

Ik ben geopereerd aan mijn pols. Mijn scaphoid is verwijderd en andere handwortelbeentjes zijn aan elkaar gezet. De zogenaamde four corner fusion. Operatie kon maar door 2-3 artsen uitgevoerd worden in heel Nederland. Ik heb dan ook circa 14 maanden op de wachtlijst gestaan. Pijn is helemaal weg, alleen beweging van pols is nu beperkt, maar voor de rest tevreden. Overigens bleek dat ik mijn scaphoid in 1988 gebroken had, maar nooit geconstateerd.Dus verwaarloosde breuk en helemaal versleten. Altijd zwaar werk in de bouw gedaan, tot dat de pijn zo erg was, dat het echt niet meer ging. Operatie is geweest in 2003 en is niet uitgevoerd door orthopeet,maar door plastisch chirurg.


Geschreven door: daniel op Zaterdag 3 September 2005 om 01:07 Ongepaste reactie?

Heb t botje gebroken met vallen. 3 dagen later geopereerd. Er steekt nu een schroef in het scaphoÔd botje. We tellen 3 maand na de operatie en ik kan bijna alles doen. Alleen niet teveel plooien want de kapsels zijn geraakt ( kapsel = als een maagdenvlies rond pezen ). 6weken gips gehad en 4 weken met plastic omhulsel. Ik mag blijkbaar van geluk spreken! Belangrijkste is direct opereren! Geneest inderdaad heel moeilijk maar er vroeg bijzijn is een noodzaak en dan heb je veel kans op goed herstel. Het zal echter nooit hetzelfde kunnen als vroeger. Veel succes


Geschreven door: jarvi op Vrijdag 14 Oktober 2005 om 08:20 Ongepaste reactie?

Ik heb het botje dus ook gebroken en nog in revalidatie,toen ik het gebroken had kreeg ik de dag erna al een operatie met schroef dus.

nu 6 weken later ben ik uit het gips en hopelijk valt de kine mee ,het botje zelf is goed genezen zei de dokter dus is het afwachten of ik alles terug kan doen na mijn 20 sesies van kine.

Trouwens nooit gedacht dat dit botje voor zoo een miserie kan zorgen!!!


Geschreven door: thea op Dinsdag 15 Juli 2008 om 15:02 Ongepaste reactie?

en ik maar denken dat je na 5 weken gips klaar ben


Geschreven door: Remko op Zaterdag 23 Augustus 2008 om 14:07 Ongepaste reactie?

ook ik heb mn scaphoid gebroken, in april 2008.
In eerste instantie kreeg ik gips, later belde de chirurg me op dat hij toch graag wou opereren, omdat de kans bestond dat ik 3 tot 6 maanden in het gips moest...
Dus werd ik geopereerd. 4Dagen na de operatie mocht het gips er al af, nog nooit was een scaphoid operatie zo goed gelukt! ( er waren echt heel veel mensen die hebben gebeden voor genezing!!!!)
Nu, aug., dus heb ik echt nergens last meer van!
Zelfs kratten van 25kg kan ik weer als voorheen tillen!

DUS vraag om een operatie!!!
smiley smiley smiley smiley


Geschreven door: Frank op Maandag 15 September 2008 om 16:20 Ongepaste reactie?

Bij mij is het al een verhaaltje van 15 jaar.
1993 polsblessure als doelman, verkeerde diagnose en een half jaar aangesukkeld, toen bleek ook het Scaphoid beentje gebroken.
1ste operatie mislukt, Bij de 2de operatie werden er 2 Boutjes geplaatst, dit met succes.
Terug beginnen sporten (geen voetbal meer), Moutenbike, motor rijden (enduro), en 2 jaar terug zelf tennis. Met beperkte bewegingsmogelijkheid maar zonder pijn.
Tot een half jaar terug steeds meer pijn in mijn Pols.
Er was artrose vastgesteld, het botje brokkelde af en de schroef stak nu een beetje uit het bot waardoor de schroef andere beentje raakte bij bepaalde bewegingen.
Vorige week zijn de 2 boutjes operatief verwijderd, nu enkel een brace rond en binnen 3 weken op controle voor RX foto''s.


Frank


Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen