Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tacha

Geschreven op: Maandag 30 Mei 2005 om 10:58
Ongepast of beledigend?

In December vorig jaar is bij mij een TFCC-letsel vastgesteld, ik ben hieraan ondertussen geopereerd maar het resultaat is niet bevredigend. Van mijn arts krijg ik niet veel/geen informatie, daarom zou ik graag in contact komen met personen die in dezelfde situatie zitten. Je kan mij mailen op Tacha_24@hotmail.com! Alvast bedankt! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 11 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: mieke op Maandag 6 Juni 2005 om 00:10 Ongepaste reactie?

Hai tacha;
Ik zit net met hetzelfde probleem. Ook tfcc letsel met operatie (na eerst een deel verkeerde diagnoses).Ook ik blijf vrij veel pijn hebben en krijg weinig tot geen informatie!Ik ben begin maart geopereerd.Wanneer ik opper dat ik nog pijnklachten heb krijg ik als reaktie dat dat 6 maanden kan duren.Maar ik 'mag 'ondertussen wel gaan werken. En ik ben verpleegkundige op een intensieve afdeling waar ik mensen moet gaan heffen. En dat terwijl ik zelfs nog geen volle emmer kan dragen.....Hoe ik dat moet gaan doen is me wel een raadsel...
Enfin ik hoop nog eens iets van je te horen en hoop dat het je snel beter gaat! Liefs Mieke


Geschreven door: Tacha op Donderdag 9 Juni 2005 om 17:32 Ongepaste reactie?

Hallo Mieke,

Ben blij dat er toch iemand gereageerd heeft! Bij mij is het net omgekeerd: eerst mocht ik ook gaan werken, tot ik mezelf heb bezeerd aan mn pols en sindsdien mag ik niet meer gaan werken tot ik weer onder het mes geweest ben! Het kan nog wel een half jaar tot een jaar duren eer ik onder het mes mag!


Geschreven door: mieke op Maandag 13 Juni 2005 om 13:07 Ongepaste reactie?

Hai tacha;
Ook ik heb lange tijd moeten wachten voor o.p(ook 4 maanden).....En ook ik !moet eerlijk zeggen dat ik er niet naar uit kijk om terug te gaan werken want ik heb ook bang om weer vanaf 0 te beginnen.Het nadeel is dan ook mijn beroep gaan heffen en sleuren aan mensen die zelf niet kunnen.
Ik wens je in elk geval veel moed en sterkte want ik vond die operatie geen lachertje.Dan heb ik het vooral over de pijn en die 6 weken gips.Ik had zo mijn hoop gesteld op die operatie dat ik na een tijdje pijnvrij ging zijn en dat is dus duidelijk niet.Wat mij soms stoort is het onbegrip vanuit de omgeving want ik zie er niet 'ziek' uit terwijl ik wel degelijk last blijf hebben.Ik krijg alleen het woord 'afwachten' maar ......
In alle geval wens ik je veel beterschap !!!!!!!!!!!
Liefs Mieke


Geschreven door: Tacha op Donderdag 16 Juni 2005 om 22:01 Ongepaste reactie?

Hallo Mieke,
Dat is bij mij ook het geval! Ik heb ook het gevoel dat niemand mij begrijpt en dat mensen denken dat ik gewoon aandacht wil! :-(

Heb net vernomen dat een operatie er dit jaar niet meer zal inzitten! Moet ondertussen naar de kine gaan om mijn pols een beetje te mobiliseren omdat de arts bang is dat mijn spieren gaan verdwijnen! Afwachten en duimen dus... Ben het zo beu hť!


Geschreven door: mieke op Zondag 19 Juni 2005 om 14:17 Ongepaste reactie?

Hai Tacha;
Erg dat je zoooo lang moet wachten voor opereratie!Ik ben in Pelleberg (Leuven)behandelt door prof.De Smet luc.Als dat voor jou niet te grote afstand is is het misschien niet slecht om daar eens te gaan piepen of je daar niet sneller kan geholpen worden?Ik kan perfect begrijpen dat je het beu wordt die pijn,want nu pas besef je eigenlijk hoeveel je je pols gebruikt zonder je het eigenlijk beseft.De dagdagelijkse handelingen worden dan geen lachertje he ?
Veel groetjes
Mieke


Geschreven door: Tacha op Dinsdag 21 Juni 2005 om 18:14 Ongepaste reactie?

Ben jij ook behandeld door De Smet??? Ik ook, en ik ben er allesbehalve tevreden over! Die man bezorgt mij kippenvel! Als je er iets aan vraagt snauwt hij je af en verder heeft hij mij alleen nog maar pijn gedaan!

Wie weet hebben we al eens samen in de wachtkamer gezeten ;-) Alhoewel ik meestal in Gasthuisberg ga, ik werk namelijk zelf in Gasthuisberg en vind het daar veel makkelijker!


Geschreven door: Tanja op Dinsdag 28 Juni 2005 om 14:51 Ongepaste reactie?

Ik ben eveneens verpleegkundige op intensieve zorgen. Bij het hogerleggen van een patient tijdens mijn nachtdienst,heb ik mij bezeerd t.h.v. mijn pols. Ben onmiddellijk een verklaring gaan afleggen op de spoedgevallen dienst: opgestelde diagnose van de arts van dienst was 'tendinitis', gemaakte RX bleek negatief te zijn voor fracturen. Ik ben verder blijven werken. Na mijn recuparatie van mijn nachtdiensten had ik nog steeds blijvende pijn. Mijn huisars raadde mij aan om toch een echografie te laten uitvoeren. Deze bleek eveneens negatief te zijn, geen tekens van tendinpathie, geen kyste, geen letsel van de ligamenten enz.... De pijn blijft duren en wordt volgens mij erger en erger. Bij rust valt de pijn nog mee, maar bij de minste beweging (bijvoorbeeld autorijden, typen) krijg ik stekende pijnen t.h.v. mijn pols (ulnaris).
De radioloog verwees mij naar een eventueel TFCC letsel maar dat echter kan worden bevestigt door een NMR. Dus deze week heb ik uiteindelijk een afspraak kunnen bemachtigen voor dit onderzoek en hoop ik dat men een diagnose zal kunnen stellen die mijn pijn zal kunnen verklaren. Ik heb nu ongeveer 5 weken pijn waarbij Voltaren Emulgel en Flector Tissugel en een klein steunverband weinig helpen.
Als ik goed versta in bovenstaande mailtjes bestaat de behandeling van een TFCC letsel uit een chirurgicale ingreep.
Wat houdt deze ingreep juist in?
Hoe beschrijven jullie de pijn bij een TFCC-letsel?


Geschreven door: Mieke op Dinsdag 28 Juni 2005 om 16:43 Ongepaste reactie?

Hai tacha;
Jep dieje Luc desmet is nie bepaald ne vriendelijke he....maar zijn vrouwelijke assistente (ik weet niet hoe ze heet)vond ik nog erger!en veel info krijg je niet van die mensen.Ik begin 9 juli terug te werken en ik moet zeggen de pijn is terug erger...Ik hou men hart vast.Tot mails


Geschreven door: mieke op Dinsdag 28 Juni 2005 om 17:12 Ongepaste reactie?

Hai tanja;
Bij mij werden ook een deel verkeerde diagnoses gesteld door de arts in het ziekenhuis waar ik werk.Eerst tendinitis,waarvoor 3 weken gips.Echo,nmr gaf ook geen goed beeld(blijkbaar moet nmr met contrast wat ik niet gehad heb).Synovitis waarvoor injectie in gewricht met cortisone. En toen ik nog bleef klagen van pijn had ik ineens reuma....enfin ik begon op het laatste aan men eigen te twijfelen! Ben dan door huisarts doorgestuurd naar De smet.En die wist het op 10 minuten.
Bij mij was de behandeling het vasthechten van die tfcc dmv artroscopie.En de pijn achteraf was erg vond ik....s'nachts niet slapen van de pijn en niet weten hoe hand leggen en draaien.En dan die 6 weken gips tot boven elleboog juk!
de pijn die jij beschrijft komt overeeen met mijn pijn.Ik had soms het gevoel dat dat een enorme brandwonde was(kan het moeilijk beschrijven)
Ergens kracht opzetten ging niet (en nog steeds niet) een deur openen ;uit en aan kleden enz...
Enfin ik hoop dat je snel een diagnose hebt en dat het niet tfcc is...
Veel geluk en tot mails?


Geschreven door: Tacha op Dinsdag 28 Juni 2005 om 20:04 Ongepaste reactie?

Bij mij is ook een artroscopie gedaan en toen heeft men ontdekt dat ik een scheur in mijn miniscus had. De Smet zei dat hij het heeft proberen te hechten, maar dat dit allemaal niet zo simpel is! Hechten is een eerste optie, blijft de pijn dan aanhouden, dan gaan ze haakjes zetten, blijft de pijn dan nog aanhouden, dan halen ze een stukje uit je pols, blijft de pijn dan nog aanhouden, dan zetten ze je pols helemaal vast! Rare bij mij is dat ik voor mijn operatie enkel last had aan de bovenkant van mn pols, in het midden zo! Weet dus niet hoe De Smet er aan komt om naar diene miniscus te gaan kijken! En wat ik nog raarder vind is dat ik sinds mijn operatie heel felle pijn heb op de plaats van die miniscus! Het is een brandende en stekende pijn! En sinds De Smet mij naar de kine heeft gestuurd klikt mijn pols regelmatig uit mekaar! Ik weet niet wat hij van plan is maar de ene keer zegt hij het zo en de andere keer zegt hij het zo! Begin er echt depressief van te worden! Moet constant die stomme brace dragen, kan niks heffen, kan niets doen in het huishouden, voel me een echte nietsnut op dit moment...


Pagina 1 van 11 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen