Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

mei

Geschreven op: Zondag 12 Juni 2005 om 11:30
Ongepast of beledigend?

Ik heb bijna 4 weken terug een bunion hallux valgus operatie gehad en eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat het gips er over 2 weken echt af gaat en ik op mijn voet moet kunnen staan. Ik kan er nu nog steeds niet op steunen, heb 's nachts nog veel pijn als ik op die kant lig en ik kan alleen met een overstrekte knie op mijn hiel staan. De huid van mijn teen is ook heel erg gevoelig, als ik het aanraak voel ik alleen maar heel gevoelige prikkeltjes. Heel eng. In het ziekenhuis vragen ze wel even: gaat het goed en dan zeg je eigenlijk al te snel; ja hoor. Maar thuis heb je dan allerlei andere pijntjes erbij , zoals een zere heup of rug door de verkeerde stand bij het slapen. Is dit allemaal normaal? Wel veel vragen he? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 5 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5]

Geschreven door: aal op Donderdag 23 Juni 2005 om 11:02 Ongepaste reactie?

Ik ben 12-4 aan een hallux valgus geholpen. Bunionectomie. Had daarna erg veel pijn in de hele voet en de huid van mijn grote teen voelde erg branderig aan. Na twee dagen hebben ze het gips verwijderd. Daarna ging het stukken beter. Moest wel onbelast op krukken blijven lopen. Heb hooguit twee weken pijnstillers gebruikt en daarna niet meer.


Geschreven door: Hannie 23 juni 2005 op Donderdag 23 Juni 2005 om 12:52 Ongepaste reactie?

Ik woon in Spanje en heb in Alicante op 20 en 21 april aan beide voeten hallux valgus weg laten halen (poliklinisch). Tevens zijn toen van 3 tenen aan de onderkant de pezen doorgesneden en uit beide grote tnenen 'n spie uitgezaagd en de tenen gebroken en recht gezet. Je zult het niet geloven, maar nadat alles goed in verband was verpakt ben ik zelf weer de kliniek uitgewandeld, waarmee ik wil zeggen dat het staan op je voet, misschien wel mee zal vallen. Je moet er even doorheen en daarna ook doorgaan. De methode hier is vrij nieuw. Ik weet echter niet hoe dat gaat als je in het gips zit. Ik wens je veel sterkte en 'n spoedig herstel.


Geschreven door: Car op Maandag 11 Juli 2005 om 17:56 Ongepaste reactie?

Ik ben 2.5 jaar geleden geopereerd.Ik ben precies 1 jaar uit de roulatie geweest.Heb een jaar niet goed kunnen lopen, geen schoen aangekunt zo dik was mijn voet.Nu moet mijn andere voet nog maar ik durf haast niet meer!De pijn viel erg mee maar al met al is het erg tegen gevallen,1 jaar is erg lang!!!


Geschreven door: sandra op Dinsdag 19 Juli 2005 om 10:00 Ongepaste reactie?

Ik heb net ontdekt dat ik bunion heb. Ik weet alleen niet waar ik het kan laten behandelen. Kan iemand mij adviseren???


Geschreven door: Lenne V op Zondag 31 Juli 2005 om 10:57 Ongepaste reactie?

hoi, ik word morgen geopereerd aan men rechtervoet, ik ben 19 en heb die knobbels al zo lang ik mij kan herinneren. Sinds mijn 12 had ik regelmatig veel pijn en de laatse 2 jaar werd het een dagelijkse zeurende pijn. Ik verblijf 3 dagen in het ziekenhuis, dan 2 weken met krukken lopen met speciaal verband, vervolgens zal ik een open loopschoen krijgen...
ik zal jullie op de hoogte houden van hoe het bij mij verloopt. groeten


Geschreven door: Claudia op Woensdag 25 Juli 2007 om 19:00 Ongepaste reactie?

Ik ben vandaag bij de orthopeed geweest en heb te horen gekregen dat ik geopereerd ga worden aan mijn bunion. De teen hoeft niet gecorrigeerd te worden, dus het wordt alleen afzagen van de bobbel. Volgens de orthopeed is het een bunionectomie....
Hij vertelde me dat ik niet in t gips hoef, maar drukverband om krijg.
Eťn nacht blijven ivm pijnmedicatie.

Zijn er mensen met ervaring hiermee?
Ik hoor t graag!!


Geschreven door: Hatice Sener op Dinsdag 13 November 2007 om 17:28 Ongepaste reactie?

Ik ben 16 jaar geleden aan een hallux valgus (artrodese hallux) rechts geopereerd, 6 weken gips onbelast, daarna 6 weken loopgips. Ook bij mij viel alles erg tegen, heeft alles bij elkaar ca. 10 maanden geduurd voor ik weer redelijhk normaal kon lopen. Nu is de hele teen weer terug in de oude stand, en sta ik op de opname lijst voor bunionectomie + mc. bride. Geen idee wat me te wachten staat, alleen dat ik als het wťťr pijn gaat doen nŠ deze ingreep, ik weer moet, en dan voor het grote werk, met doorzagen van het bot en vastzetten met schroeven. Zit ik niet op te wachten, misschien door deze bunionectomie weer uitstel van executie! Ik hoor ook graag van de ervaring van anderen, groets, Hatice.


Geschreven door: C. de Groot op Zondag 21 Juni 2009 om 22:58 Ongepaste reactie?

Hallo, in 1993 ben ik geopereerd aan mijn hallux valgus aan de linker en rechtervoet.
Nooit meer last gehad en kon alle schoenen moeiteloos dragen. Echt een verademing.
Nu in 2009 echter, krijg ik ineens een zg. bunion (knobbel) bovenop mijn hallux valgus aan mijn linkervoet. Ik moet nu zelfs geopereerd worden.
Heeft iemand dit ook ervaren? Ik hoor het graag.


Geschreven door: Afke op Woensdag 11 November 2009 om 15:45 Ongepaste reactie?

Hallo C de Groot,

ik heb vorige week een bunion-ectomie gehad. De bunion is voor een groot deel afgezaagd...Heb 3/4 dagen flink pijn gehad, nu gaat het erg goed. Loop al stukjes en pas al weer in een ruime schoen.
De hallux-valgus operatie zal ik over enkele jaren ook nog moeten ondergaan volgens mijn arts.
Alvast sterkte!


Geschreven door: Afke op Woensdag 11 November 2009 om 15:45 Ongepaste reactie?

Hallo C de Groot,

ik heb vorige week een bunion-ectomie gehad. De bunion is voor een groot deel afgezaagd...Heb 3/4 dagen flink pijn gehad, nu gaat het erg goed. Loop al stukjes en pas al weer in een ruime schoen.
De hallux-valgus operatie zal ik over enkele jaren ook nog moeten ondergaan volgens mijn arts.
Alvast sterkte!


Pagina 1 van 5 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen