Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

rml

Geschreven op: Maandag 11 Juli 2005 om 15:28
Ongepast of beledigend?

iemand ervaring met een bovenarmbreuk?? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 81 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Astrid1965 op Vrijdag 15 Juli 2005 om 11:27 Ongepaste reactie?

hallo,
ja ik heb er nu ook ervaring mee, jammer genoeg. rechterbovenarm dwars doormidden door, en gelukkig wel met de delen tegen over elkaar, en recht, met aan de rand een stukje verbrijzeld.
mijn enige ervaring is nu, dat ze de arm in een gips hadden gezet, met een schouderkapje, en een stukje over de elleboog heen. ik heb een week veel pijn gehad, en heb half rechtop moeten slapen, elke 2 uur wakker.
na die week was er nog wel pijn, maar weer anders. je kan ook alleen je hand maar bewegen. ik typ nu met links, en lang zitten of liggen, lopen of in een auto zitten is ook geen pretje, zelfs nu na 4 weken nog niet,...
inmiddels is er een brace van kurk over de arm heengezet, vorige week.
het voelt lichter aan, maar daar is alles mee gezegd. bewegen van de gehele arm gaat nog niet, er is nog steeds pijn,...en het slapen gaat ook niet zonder last.
het ergste is, dat als ik wakker word, dat er dan een kramp is ontstaan, op - de plaats van delict- die ik er met op mijn tandenbijtend uit moet laten hangen..........
ik ga hier in de brieven ook eens verder kijken naar soortgelijke ervaringen,..want in het ziekenhuis zeggen ze niet veel anders erover, dan dat het normaal is dat het pijn doet, en dat ze wein ig meer aan de breuk kunnen doen, dan er iets omheen doen...het moet vanzelf aan elkaar gaan groeien,..uiteraard,..maar het is handig als je weet, dat je pijnen er horen.
je word toch angstig van zulke pijnen, zeker na zoveel weken. en met nog veel weken voor de boeg. er staat minimaal 6 weken voor, en dan misschien nog de fysiotherapie,...

jij bent nu al een stuk verder dan mij, zie ik aan de datum. kun je ook al iets meer ervaringen vertellen? ik hoop dat je de berichten nog leest.


Geschreven door: Betty op Vrijdag 15 Juli 2005 om 21:20 Ongepaste reactie?

Vorig jaar april viel ik van een trap en brak mijn rechter bovenarm op meerdere plaatsen, ook was er een losse scherf, maar alles zat nog wel op de goede plaats. Het gebeurde tijdens onze vacantie in N.Z.Mijn arm ging niet in het gips, maar in een schuumrubber lus
er mocht geen druk zijn op de elleboog werd mij verteld.De eerste week was erg pijnlijk.Iedere stap die je zet voel je. Het gebeurde op maandag en vrijdag's vlogen we terug naar Nederland. Het slapen vond ik ook erg lastig,ik heb 3 1/2 week zittend geslapen en zeker de eerste 3 weken is het best wel pijnlijk. Ik was ook best wel bang om te struikelen of te vallen of om het te stoten omdat er eigenlijk helemaal geen bescherming om zat. Hier in Nederland moest er donderdags na onze thuiskomst weer een foto gemaakt worden om te kijken of alles nog goed zat,gelukkig was dat zo. Voor de rest was het dan voor mij ongeveer 6 weken totaal in de draaglus, daarna fysiotherapie. Je kunt echt eerst helemaal niets met je arm niet eens iemand een hand geven, want je kunt je arm niet optillen. Ik had vind ik zelf een hele goede fysiotherapeut, maar de therapie is geen pretje, af en toe twijfelde ik wel of het nog goed zou komen, het is ook hard werken, zelf ook 2 maal daags oefenen.Ik heb 15 behandelingen bij de fysiotherapeut gehad en zeker nog wel een week of 6 thuis nog geoefend, wel best veel inspanning maar het reseltaat is nu wel dat ik eigenlijk alles weer kan, misschien ben ik ook wel een bofkont. Mijn arm voelt nog wel iets anders als voorheen, de spieren kraken een beetje. maar zo als het nu is ben ik er best gelukkig mee.Ik wens je sterkte en hoop dat het voor jou net zo goed zal gaan als voor mij. O ja ik was 60 jaar dat het gebeurde, groetjes Betty

Geschreven door: Astrid1965 op Zaterdag 16 Juli 2005 om 11:23 Ongepaste reactie?

Betty, dank je voor je berichtje.
ik herken er al veel in, en het klinkt raar, maar het stelt me iets gerust.
ik vond het namelijk zo vreemd dat ik er zoveel pijn aan heb, nu nog, na bijna 4 weken. ook als ik s nachts even rechterop ga zitten in bed, krijg ik soms de meest pijnlijke kramp op de plek waar het is gebroken. dat trekt gelukkig wel weg, want het is haast niet uit te houden.
ik ben blij voor je, dat het zo goed is gekomen! wel veel werk heb je ervoor moeten doen.......
ikzelf heb nu een brace, na 3 weken gips te hebben gehad, en een draagband.
ik kan mijn onderarm ook niet bewegen, maar wel mijn pols draaien.
heb je ook nog een tip, over hoe je je schouder soepel hebt gehouden?
ben benieuwd hoe het verder gaat.. ik blijf het hier wel typen, dan hebben anderen ook wat aan de ervaring.
mijn leeftijd is bijna 40.


Geschreven door: Betty op Zondag 17 Juli 2005 om 12:09 Ongepaste reactie?

Je schouder kun je wat soepel houden door de schouder rond te draaien en een beetje massage kan ook geen kwaad, je kunt het al gaan doen want het bot is al weer aan elkaar als het goed is. Als je straks fysiotherapie hebt wordt er ook veel aandacht aan besteed. Dat je nog pijn hebt is denk ik wel normaal, er is veel in je arm gebeurd, niet alleen dat gebroken bot maar ook het omringende weefsel heeft een opdonder gehad, er wordt nu hard gewerkt in je arm om alles weer op orde te krijgen. Als je straks fysiotherapie hebt krijg je waarschijnlijk ook weer wat meer pijn en weer blauwe plekken, dat is mijn ervaring namelijk. schrik er niet van,het schijnt er allemaal bij te horen.Hou de moed er in!


Geschreven door: Astrid1965 op Maandag 18 Juli 2005 om 11:46 Ongepaste reactie?

ik ben nu in de 5e week.
na de spierkrampen, heb ik nu 2 dagen weinig pijn, maar wel veel tintelingen in mijn gehele arm,..
de onderarm is ook erg opgezwollen door vocht [ als je erin drukt, blijft er een kuiltje staan, en op de plaats waar mijn draagband zit is de arm gewoon dun.]
de blauwe plek, die op mijn onderarm was verschenen, trekt nu steeds meer weg.
verder doe ik nu steeds wat bewegingen met mijn schouder en pols.


Geschreven door: Astrid1965 op Woensdag 20 Juli 2005 om 12:55 Ongepaste reactie?

overdags gaat het redelijk, maar s nachts slaap ik nog op de bank tegen kussens aan. de kramp in mijn arm is ook weer twee keer terug gekomen, bij het opstaan. echt een erge pijn is dat.......hoop dat het nu eens wegblijft. ik wist niet dat je zo`n last kon hebben, van iets breken, en dan nog wel zoveel weken :-(
als je iemand met gips ziet lopen, lijkt het vaak of ze er geen last van hebben.
ik weet niet of je meer last hebt van een bovenarm, maar ikzelf heb er veel pijn aan. over het ongemak, dat je een hoop dingen niet meer kunt doen , heb ik het dan maar niet. dat is het minst erge.
maar ok.........het komt hopelijk wel weer allemaal goed..
mijn brace lijkt af te zakken, en blokkeerd af en toe de bloedsomloop in de knik van mijn arm. toch voelt de brace strak aan. hij kan dus nog niet strakker gezet worden.
echt raar....en vervelend.
zijn er aub nog andere mensen die nu ook met zoiets zitten?? voel je vrij het hier te typen.


Geschreven door: Astrid1965 op Woensdag 27 Juli 2005 om 22:14 Ongepaste reactie?

hoi hier ben ik weer.
nu 5 1/2 week geleden, dat ik mijn bovenarm heb gebroken.
ik heb nu 3 dagen minder pijn, en de onderarm is niet zo blauw meer. het vocht wat erin was gekomen, trekt ook steeds meer weg.
wel heb ik nog af en toe kramp s nachts en s morgens, als ik rechtop kom, na geslapen te hebben.
mijn bovenrugspieren gaan ook opspelen, van het weinig bewegen en het sjouwen met die arm.
ik kan mijn hele arm niet bewegen, alleen mijn pols en hand. ben benieuwd hoe dat verder gaat.

dinsdag 2 augustus terugkomen, dan maken ze weer een foto, en weet ik weer meer.


Geschreven door: Astrid1965 op Dinsdag 2 Augustus 2005 om 14:04 Ongepaste reactie?

vandaag naar ziekenhuis geweest............jammer genoeg moet de brace er nog minstens 4 weken omheen zitten.
dan pas moet ik weer terug voor een rontgenfoto.
er was al bot aangemaakt, maar nog poreus.........
ik moet nu oefeningen gsaan doen, voor onderarm [ die wil nog niets doen....] en pols [ mijn hand kan nog niet plat op mijn been liggen..] en schouder en bovenarm [ ik krijg hem haast niet zijwaarts en voor uit. ] ik kan er dus nog niets mee......balen...
de arm is 19 juni gebroken, en nu moet ik dus 2 september weer terug...ik loop er op dit moment al bijna 6 1/2 week mee.
grrrrrrrrrr ik had gehoopt dat het al bijna afgelopen zou zijn....


Geschreven door: Astrid1965 op Dinsdag 9 Augustus 2005 om 13:56 Ongepaste reactie?

weer een weekje verder.....
het herstel gaat echt langzaam, ...ik doe de oefeningen, zoals schouders draaien, arm gebogen langs de zij omhoog duwen [ zodat uiteindelijk de elleboog op schouderhoogte komt,.......maar dat lukt nu nog niet. ben pas halverwege daarmee]
alles is zo stijf geworden, en die brace voelt zo strak en stijf aan om mijn arm.
ik hou ook nog veel vocht vast, de onderarmarm is niet meer blauw, maar wel dikker dan de gezonde arm.
kramp en pijn heb ik gelukkig niet meer, alleen een raar soort prikkelingen, die aanvoelen als koude druppels.
we wachten het maar weer af verder. nog 3 1/2 week, dan weer terug voor een foto.


Geschreven door: Hanneke op Woensdag 10 Augustus 2005 om 12:32 Ongepaste reactie?

Beste Astrid,
Op 25 april heb ik mijn bovenarm gebroken. De delen stonden niet goed tegenover elkaar en moesten worden gezet. De eerste 3 weken kreeg ik een soort mouw, erna een simpele band. Na een week of 10 deed ik die band af zodra ik ging zitten en liet de arm rusten op mijn schoot. Dat hielp al een beetje tegen de opgezetheid van de onderarm. Na nog 2 weken heb ik hem afgelaten en kreeg de arm geleidelijk zijn oude vorm weer terug.
Ondertussen is de breuk nog steeds niet geheeld en maak ik me natuurlijk ook zorgen over allerlei bewegingsbeperkingen. Die leidden me naar een MRI-scan en een orthopeed, maar misschien heb je niets aan deze informatie. Wel aan de volgende: de orthopeed zei: "Voor jou is 3 1/2 maand lang, voor mijn niet." Sterkte, groeten, Hanneke.


Pagina 1 van 81 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen