Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

milo

Geschreven op: Donderdag 6 April 2006 om 22:25
Ongepast of beledigend?

Door een val van mijn fiets heb ik een gecompliceerde elleboogbreuk (olecranonfractuur) opgelopen. De orthopeed heeft een zgn zuggurtung-operatie uitgevoerd, waarbij pennen met een bepaalde knoop bevestigd zijn in het uiteinde van de elleboog. Meteen na de operatie mocht er al geoefend worden (buigen-strekken). Nu, vijf weken later, lijkt het gewricht muurvast te zitten, ondanks veel oefenen en fysiotherapie. Heeft iemand ervaring met een dergelijke behandeling, en zo ja, hoe lang duurde het voor er weer enige beweging in de elleboog kwam? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 16 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: casir op Donderdag 20 April 2006 om 11:26 Ongepaste reactie?

Hoi Milo,

Hier nog een "patient" die dezelfde operetie heeft ondergaan. Bij mij is het nu 15 jaar geleden dat de operatie is uitgevoerd. Aan beide ellebogen! Ik heb het gekregen na een flikflak. In eerste instantie is er bij mij een verkeerde diagnose gesteld, waardoor ik er twee weken mee rondgelopen heb. Door de splinters waren er ook diverse pezen en spieren beschadigd.Na aandringen bij eigen huisarts in het ziekenhuis terecht gekomen, waar ik direct geopereerd ben. De klachten die jij omschrijft ervaar ik dus nog elke dag! Ik heb lang therapie gehad, en doordat de ellebogen pijnlijk bleven, klachten aan polsen en schouders ontwikkelde. Ik moet er natuurlijk wel bijzeggen dat die kapotte spieren en pezen een grote oorzaak zijn dat ik dagelijks veel pijn heb. Diverse operaties zoals een beknelde zenuw in de elleboog door litteken weefsel, en plastiche chirurgie heb ondergaan. In totaal 9 operaties aan zowel rechter als linkerkant. Wat mij altijd het meeste helpt is toch zoveel mogelijk beweging, en warme douches. Pijnmedicatie ben ik al overheen gegroeid. Als je wilt mag je altijd contact met me opnemen. Misschien kunnen we elkaar verder helpen.


Geschreven door: milo op Zondag 23 April 2006 om 19:23 Ongepaste reactie?

Dag Casir
eindelijk iemand die ook een zuggurtung aan het olecranon heeft ondergaan! Je vindt weinig info over de consequenties van een dergelijke ingreep. Jouw verhaal is wel ernstiger dan het mijne, twee ellebogen!!! En zo veel operaties!Ik moet er niet aan denken. Ik vraag mij m.n. af of ik ooit verder kom in de scharnierfunctie van de elleboog. Ik kan nu met mijn totale arm wel veel meer, maar kan bv. geen ketting omdoen of mijn geopereerde arm in mijn nek leggen, een geliefde houding van me. ook steunen op de arm is moeilijk. Ik oefen heel serieus, maar merk maar weinig vooruitgang en dat deprimeert me wel. De eerste controle bij (een andere) orthopeed was geen prettige; ik kreeg de indruk dat hij vond dat ik niet genoeg oefende. Ik had echter heel veel pijn aan mijn totale arm, die bovendien bont en blauw en zeer dik was. En dat stimuleert het oefenen niet! Ik weet eigenlijk niet of er bij mij sprake is van spier- en peesletsel. Ik ga a.s. dinsdag voor controle en zal dat vragen. In ieder geval dank voor de reactie, al had ik graag willen horen dat alles wel weer min of meer in orde zou komen......


Geschreven door: casir op Maandag 24 April 2006 om 09:38 Ongepaste reactie?

Hoi Milo,

De frustratie over bepaalde houdingen kan ik me goed voorstellen hoor! Die ervaar ik ook elke dag. Normale dingen tillen, of vasthouden gaat meestal niet. Het ergste was dat ik mijn kinderen niet zelf in bad kon doen, omdat ik soms gewoon ineens totaal de controle verlies over mijn spierkracht. Zijn bij jou de telefoonbotjes gerepareed? Bij mij zijn ze verwijderd, omdat er niets meer van over was. Als ik met een van mijn ellebogen ergens op leun, zit ik direct op een zenuw! Erg pijnlijk. Om over ergens tegenaan stoten maar te zwijgen. Als jij van je zelf weet dat je serieus met je oefeningen bezig bent, en je hebt nog steeds zoveel pijn, en kneuzingen, zou ik er zeker meer over willen weten bij de volgende controle. Ik wens je heel veel sterkte, en kop op! Je bent op de goede weg. Laat even weten wat de orthopeed heeft gezegd dinsdag! Groetjes!


Geschreven door: milo op Woensdag 26 April 2006 om 15:44 Ongepaste reactie?

Hallo Casir

Als ik jou zo beluister ben jij wel een zwaarder geval dan ik wat betreft je letsel. Ik heb mijn telefoonbotjes nog wel. Van de orthopeed kreeg ik te horen dat er geen schade aan spieren en pezen is. Hij was redelijk tevreden over de stand van de elleboog; als ik deze buig ben ik door de 110 graden en ik begon op 90. Hij heeft gezegd dat er zeker nog enige verbetering haalbaar is, maar dat het ook tegen kan zitten. Ook vroeg hij of ik een goede fysiotherapeut heb. Aangezien ik geen zicht heb op de kwaliteit van fysiotherapeuten kon ik daar geen duidelijk antwoord op geven. Hij bleef zelf vaag over wat de beste behandeling is, maar heeft mij de naam van een sportfysio gegeven. Nu twijfel ik wat ik moet doen. Heb jij fysio gehad en zo ja, waar bestond deze dan uit?
Groet, Milo


Geschreven door: casir op Woensdag 26 April 2006 om 16:10 Ongepaste reactie?

Hoi Milo,

Ik heb na alle operaties therapie gehad. Net zoals jij ook direct toen ik wakker was uit de narcose. Leuk, dik pak verband, en dan een tandenborstel proberen in je mond te stoppen. In het begin ging ik heel veel naar de fysiotherapie. Denk aan de oefeningen die je kreeg toen je net geopereerd was. Buig en strekoefeningen, en nek en schouders loshouden. Ik heb daar een vast persoon die mij door en door kent. Tussen de operaties door ben ik ook nog 3 maand, twee keer per week naar het Roessingh geweest. Dat is een revalidatiecentrum in Enschede. De pijn de baas. Althans, dat is de bedoeling.
Goed om te horen dat je door de 110 graden bent gekomen. Is altijd een lastig punt. Die van mij, willen niet helemaal meer recht. Ik moedig je aan echt zoveel mogelijk met je elleboog te trainen! Elke keer een stukje meer. Een sportfysio kan zeker een oplossing zijn. Blijf wel goed aangeven waar je pijngrens ligt. Daar ga je namelijk steeds vaker doorheen, en ik zou dat zeker niet teveel forceren. Je komt jezelf dan vaker tegen dan je zou willen. Wat ik nog altijd doe is als ik douche (heel warm) veel bewegingen maken met mijn ellebogen, om ze soepel te houden. Als je twijfelt wat voor jou de beste oplossing is, em de orthopeed zelf ook vaag blijft, maak dan gewoon een afspraak bij de sportfysio, en bekijk daarna of dit wat voor jou kan betekenen. Zoniet, kun je altijd nog naar de gewone Fysio. Ik wens je heel veel sterkte, en trek maar aan de bel he! Als je wat weten wilt. Ik wil je mijn gewone emailadres wel doorsturen?
Ik hoor het wel. Groetjes, Casir


Geschreven door: milo op Woensdag 10 Mei 2006 om 19:05 Ongepaste reactie?

Hallo Casir

De afgelopen week was ik op vakantie. Ik had een afspraak gemaakt voor een second opinion bij een sportfysio, maar heb deze afgezegd. Ik vind dat mijn elleboog goed genoeg vooruit is gegaan de afgelopen 10 dagen, zůnder fysio. Ik kan steeds beter achter mijn hoofd komen, al moet ik dan wel eerst oefenen. Iedere dag kom ik een stukje verder, hoewel er ook wel eens een dag is dat het niet zo goed lukt allemaal. Ik heb dus weer enige hoop en blijf maar bij mijn eigen fysiopraktijk, die altijd een plekje heeft voor mij als ik last heb van mijn nek. Moet nu gaan werken aan de spieren, want ik heb weinig kracht. Vooral drukken met mijn arm doet pijn en lijkt niet mogelijk. Herken je dit? Vraag aan jou is ook, of je nog steeds last hebt van stijfheid in je elleboog. Ik merk dat ik gedurende de dag veel moet bewegen om niet te verstijven. En dan nog voelt het gewricht aan alsof er een baksteen zit.
Groeten, Milo


Geschreven door: marja van Houten op Vrijdag 18 Augustus 2006 om 15:32 Ongepaste reactie?

DAg milo,

Ik heb na een val en elleboogbreuk eind maart ook zo'n zuggurtung gekregen. Daar had ik erg veel last van (wsl tgv van druk en in de weg zitten van alle metalen draadjes- je zag ze door de huid heen zitten...).
Ze zijn er met enige aandrang van mij na krap 4 maanden (medio juli) uitgehaald en daarna gaat het veel beter. Meer beweging, meer kracht en veel minder pijn al na 2 weken. Wellicht heb je hier wat aan.

Marja


Geschreven door: milo op Zondag 20 Augustus 2006 om 19:47 Ongepaste reactie?

Dank je wel voor je reactie, Marja! Op dit moment gaat het al veel beter met mijn elleboog, maar ik heb last van de draden. Je ziet ze idd zitten door de huid heen! Ze worden er in september uitgehaald en dan hoop ik minder last te hebben van stoten en zo, erg pijnlijk! Ook zijn de tricepsspieren nog steeds onderontwikkeld en pijnlijk, ondanks veel oefening. Hoe was de nasleep van het weghalen van de draden? Moet je dan weer een periode rust houden i.v.m. de operatiewond of kan je snel het normale bestaan weer opnemen?
Milo


Geschreven door: Marja op Zaterdag 2 September 2006 om 19:45 Ongepaste reactie?

Hoi Milo

IK dacht dat je via deze site een signaal kreeg als iemand reageerde maar dat is kennelijk niet zo. Daarom duurde het even voor ik reageerde

De operatie zelf viel mij 200% mee. Weinig napijn. Eerste dagen had ik een hele dikke arm (wondvocht) maar dat werd snel beter. Na 10 dagen hechtingen eruit.
Tip: ga daarna niet te actief oefenen en fysio. Dat heb ik wel gedaan en dat gaf extra klachten. Je kan beter even wachten tot na 4 weken en zelf oefenen.
Ik had qua beweging tijdelijk een terugslag maar na een week of 6 was het weer als voor de operatie. GEleidelijk aan is het beter gegaan en nu staat het al een tijdje stil: strekken ca 15% -20%beperking, buigen ca 5%, draaien ook 10%
Hert strekken is dus het meest beperkt. Mijn fysiotherapeut heeft vanaalles geprobeerd emt oprekken maar als hij teveel doet geeft het juist klachten en beperking. Ik ga daarnu mee stoppen.

He veel succes met je operatie.

Marja


Geschreven door: milo op Maandag 4 September 2006 om 19:39 Ongepaste reactie?

Hallo Marja

Bij mij is het strekken nu ook het meest beperkt; draaien en buigen gaan heel goed, minder dan 10% verlies. De orthopeed heeft mij gezegd dat strekken waarschijnlijk nooit meer goed komt. Ik kan er mee leven. Ik heb er eerlijk gezegd niet op gerekend dat ik na de komende operatie weer naar de fysio zou gaan, ik ben blij dat ik daar al een tijdje niet meer naar toe hoef. Zijn bij jouw de triceps alweer op kracht gekomen? En hoe lang heeft het na de operatie geduurd voor je weer kon fietsen? Ik ben voor mijn werk nl. erg afhankelijk van de fiets, vandaar. Het is in ieder geval prettig om een reactie te krijgen van iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, dus dank je wel daarvoor!
Ik word as. donderdag 14 september geopereerd, onder volledige narcose. Ben jij ook onder volledige narcose gegaan?

Groeten, Milo


Pagina 1 van 16 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen