Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Antoinet

Geschreven op: Zondag 9 Juli 2006 om 22:25
Ongepast of beledigend?

Ik ben op zoek naar ervaringen op de langere termijn na het vastzetten van het onderste spronggewricht. Ik ben al zo'n 1,5 jaar bezig met steunzolen. Ik heb onlangs 4 weken in het gips gezeten om het gewricht rust te gunnen echter zonder resultaat. Vastzetten is toen genoemd als optie alleen vinden ze me nog erg jong (45) daarvoor. Ze zien problemen op de langere termijn aan andere gewrichten in de voet. Afgelopen vrijdag heb ik 'n injectie gekregen met een gewrichtsverdoving (marcainisatie). Een zeer vervelende injectie en ik ben daarna zo'n 6 uur pijnvrij geweest. Nu moet ik de komende donderdag bellen maar ik zal en ben aan het nadenken over vastzetten. Ik ben dus blij met alle informatie van mensen die het al eerder hebben meegemaakt.

Groetjes,
Antoinet 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 129 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: marianne op Vrijdag 14 Juli 2006 om 00:11 Ongepaste reactie?

mijn onderste spronggewricht is zo,n 3 jaar geleden vastgezet en ik kan alleen maar zeggen dat ik een tijd van die klachten af ben geweest maar later weer pijnklachten heb gekregen het feit is wel als het onderste sprongewricht vast gezet is dan in een later stadium ook het bovenste sprongewricht vast gezet moet worden normaal duurt dat een aantal jaren maar bij mij is het heel snel gegaan en is het in een zeer korte tijd versleten, en mijn enige optie is of enkel helemaal vast laten zetten of een kunst gewricht,maar dat hoeft natuurlijk niet bij iedereen zo te aan ik zou wel goed informeren enz. en wat het vast zetten betreft van het onderste sprongewiricht er is niet zoveel beperking dat is minimaal wel als ook het bovenste gewricht vast gezet moet worden, daar heb je meer beperkingen bij maar ook dat kan verholpen worden met een aangepaste schoen.
succes Marianne


Geschreven door: Marian Z op Vrijdag 14 Juli 2006 om 08:04 Ongepaste reactie?

Hallo Antoinet,
Bij mij is vorig jaar mijn bovenste spronggewricht vastgezet, en dit jaar zijn de sschroeven verwijderd en nieuwe in kuitbeen aan gebracht en heb nog steeds geen spijt dat ik het laten doen. Ik zou je willen aanraden onder Esther eens alle reakties te lezen want dat kan je misschien steunen om tot een beslissing te komen welke beslissing je ook neemt het blijft moeilijk. Wil je mijn hele verhaal lezen mail even naar don.zirkzee@casema .nl. Het is te lang om het hier neerte zetten.
Sterkte groetjes Marian


Geschreven door: Frans op Zaterdag 15 Juli 2006 om 10:42 Ongepaste reactie?

Hoi,bij mij hebben ze vier weken geleden een marcainisatie gedaan in de St Maartens kliniek in Nijmegen,dat was een zeer vervelende spuit ja,maar daarna was het een heerlijk gevoel om even pijnvrij te zijn,ik moet binnenkort terug komen voor de uitslag,ik denk zelf dat ze mijn onderste spronggewricht in mijn linker enkel vast gaan zetten,ik ben met soms veel pijn nog aan het werken,maar ga volgende week vragen om halve dagen te werken,want hele dagen gaat echt niet meer.Waar ben jij in behandeling?En weet je al iets van de wachttijden voor het vastzetten?MVG Frans


Geschreven door: Antoinet op Zondag 16 Juli 2006 om 01:02 Ongepaste reactie?

Dank jullie wel voor de reacties.Marian en Marianne, ik ga jullie suggesties lezen. Frans, jij bent eigenlijk net zo ver als ik. Ik heb afgelopen donderdag mijn orthopeed gebeld en die gaf gelijk al aan dat het dus wel degelijk het gewricht is. Dit omdat ik 'n aantal uren pijnvrij geweest ben na de marcainisatie. Ook is er een ontstekingsremmer ingespoten. Van dit middel kan pas na 'n week of vier gezegd worden of het geholpen heeft. Ik heb dus afgesproken dat ik het nog zo'n drie weken aankijk. Als het daarna nog niet weg is dan moet ik bellen voor een afspraak en dan zal het wel vastzetten worden. Het valt nu nog 'n beetje tegen, gisteren heb ik 'n stuk gelopen met mijn honden, heel erg op mijn gemak, maar dat gaat nog niet geweldig. Daarna en tijdens het lopen heb ik toch nog veel last. Het is trouwens bij mij dezelfde enkel als bij jouw. Ik ben onder behandeling bij dokter Plat in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Ik ben tot nu toe wel tevreden, heb eerst 'n andere dokter gehad in hetzelfde ziekenhuis maar die wilde 'n second opiniun van dokter Plat. Jij zit dus in Nijmegen; ze volgen daar dus dezelfde methode als in Den Bosch. Wachttijden voor het vastzetten weet ik nog niet; dat zal voor elke ziekenhuis wel anders zijn.
Ik wens je heel veel sterkte, ik weet hoe het voelt en hou me op de hoogte. Dan zal ik dat ook doen.
Groetjes, Antoinet


Geschreven door: Frans op Zondag 16 Juli 2006 om 10:13 Ongepaste reactie?

Hoi Antoinet,bedankt voor je reactie,ik ben een paar dagen na die injectie op vacantie gegaan,heb veel gelopen en gezwommen wat eigenlijk best goed ging,ben nu weer een week aan het werken,na de tweede dag begon de pijn weer,zelfs zo erg dat ik moeite had om de koppeling van de auto in te duwen,ik moet 27 Juli terug komen in Nijmegen voor de uitslag,die dag dat ik die injectie kreeg heb ik navraag gedaan over de wachttijden en opname duur,de wachttijd in Nijmegen is momenteel 5 maanden wat ik veel te lang vind,de opnameduur is maar een paar dagen,de wachttijd is zolang omdat er mensen uit heel Nederland naar Nijmegen komen,vandaar,ik hou je verder op de hoogte,groetjes Frans


Geschreven door: Simone op Maandag 17 Juli 2006 om 12:02 Ongepaste reactie?

Ik vind het een beetje raar eerlijk gezegd dat ze u hier te jong voor vinden. Ik ben 17 jaar en bij mij is kortgeleden mijn onderste spronggewricht vastgezet. Ik heb hier echter geen positieve ervaringen mee, bij mij is de pijn alleen maar erger geworden dan wat het voorheen was. Dit is natuurlijk voor iedereen anders.

Ik wens u veel sterkte bij het nemen van een beslissing!


Geschreven door: Pim op Maandag 17 Juli 2006 om 19:18 Ongepaste reactie?

Simone,ben je bevangen van de hitte of zo,een beetje wartaal als je het mij vraagt!


Geschreven door: Antoinet op Maandag 17 Juli 2006 om 19:55 Ongepaste reactie?

Simone, het zou kunnen dat andere gewrichten de functie van het vastgezette gewricht gaan overnemen/vervangen zodat je daar ook weer last van kunt krijgen. Ik weet niet of dat goed uitgelegd is voordat jij geholpen bent? Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Het is vervelend voor je dat je er nog geen baat bij hebt maar misschien moet je het nog even wat tijd geven. Het is blijkbaar nog maar kort geleden en bij andere mensen hier op de site was het in het begin ook nog niet alles. Maar het is wel vervelend voor je.


Geschreven door: Frans op Vrijdag 28 Juli 2006 om 09:34 Ongepaste reactie?

Ben gister terug geweest in het St Maartenskliniek,er is besloten om mijn onderste spronggewricht vast te zetten,het gewricht word schoongemaakt waarna het met een schroef vastgezet word,ben nu bezig om na te gaan hoe lang de wachttijd precies is in Nijmegen,volgens de arts tussen de 3 en 6 maanden,ik heb ook andere pijnstillers gekregen,Movicox,heeft er iemand ervaring mee?


Geschreven door: Antoinet op Donderdag 3 Augustus 2006 om 13:48 Ongepaste reactie?

Frans,

De wachttijd is wel lang en dat is lastig als je eenmaal de keus gemaakt hebt om het te laten vastzetten. Met die pijnstiller die je hebt gehad heb ik geen ervaring maar helpt het? Ikzelf moet 22 augustus terug naar de orthopeed. Ik heb totaal geen baat bij die injectie gehad dus moet ik terug. Ik weet niet wat daar uit gaat komen. Ik heb nu vakantie en wordt dus veel belemmerd in mijn bewegingen. 'N hele dag pretpark zit er echt niet in. Wanneer hoor je wat de uiteindelijke wachttijd is? Moet je daar zelf achterheen?
Hebben ze je de eventuele beperkingen uitgelegd? Ik hoor het wel weer,
Antoinet


Pagina 1 van 129 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen