Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tessa

Geschreven op: Maandag 17 Juli 2006 om 19:20
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal!
Ik heb aan allebei mijn voeten een hallux valgus. Mijn grote tenen staan heel erg scheef en zijn onder de 2e teen gegroeid. Die 2e tenen staan constant op mijn grote teen ook als ik loop. Ik heb grote knobbels aan de zijkant van mijn voeten. Maar wat er nog bijkomt..al mijn overige tenen zijn hamertenen en staan allemaal in een soort klauwvorm. Ook heb ik een knobbel aan de zijkant van mijn kleine tenen. Ik ben 24 en schaam me hier heel erg voor....vooral als ik op slippers loop of op het strand. Ook heb ik veel moeite met nieuwe schoenen kopen, mijn knobbels doen in het begin heel veel pijn en na een week zijn mijn schoenen al uit model. Ik heb ook de indruk dat mijn tenen nog steeds schever en krommer gaan staan. Wie heeft hier ook ervaring mee en wie weet wat ik het beste kan doen..eerst de hallux valgus weghalen of eerst mijn hamertenen laten rechtzetten of meteen alles tegelijk?
Graag een berichtje terug als je ook ervaring hebt met hamertenen en scheve grote tenen.
Groetjes Tessa
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Geschreven door: simone op Zondag 29 Oktober 2006 om 16:21 Ongepaste reactie?

Hoi Tessa
ik heb me vorige week laten opereren aan mijn rechtervoet waar ik een flinke hallux valgus had. ook aan de zijkant van mn kleine teen had ik een flinke knobbel. ze hebben bij mij die hallux verwijderd, mn tweede teen een beetje ingekort, twee hamertenen rechtgezet en die knobbel aan mn kleine teen weggehaald. de operatie is me echt honderd procent meegevallen. de pijn achteraf ook. over het resultaat kan ik je nog niets zeggen omdat ik nog in het verband zit. ik moet komende week op controle. maar ik had precies hetzelfde als jij.. ik schaamde me dood als ik ergens op blote voeten moest lopen, zwemmen deed ik nooit alleen omdat ze dan mn voeten konden zien. leuke open schoentjes kocht ik ook niet en slippers al helemaal niet. ik hou je op de hoogte.
groetjes simone


Geschreven door: Daphne op Dinsdag 28 November 2006 om 20:08 Ongepaste reactie?

Hoi Tessa

Ik heb bijna hetzelfde als jou hallux valgus
en knobbeltje aan de buitenkant, ik schaam me
er ook heel erg voor daarom ben ik vorige week
naar een othopeed geweest en hij heefd fotos
gemaakt maar je teen moet 25% naar binnen staan
als ze het opereren bij mij is dat 21% dus hij
wilt het niet doen, maar ik denk dat je eerst
goed naar de risicos moet kijken want die
zijn best heftig als je dat krijgt maar als je
het ervoor over hebt zou ik als ik jou was naar
een orthopeed gaan en hopen dat ze je willen opereren
want volgens mij is de een er makkelijker in dan een
andere maar veel sucses ermee...

Groetjes Daphne,


Geschreven door: Tessa op Woensdag 3 Januari 2007 om 12:34 Ongepaste reactie?

Hoi Simone!

Bedankt voor je reactie! Hoe is het nu met je tenen? Staan ze allemaal weer recht en heb je er geen pijn meer aan?
Heb je misschien foto´s van je tenen van vóór en na de operatie? Ben heel benieuwd namelijk naar het resultaat!

Hopelijk hoor ik van je!

Groetjes Tessa


Geschreven door: marjoleen op Woensdag 3 Januari 2007 om 13:57 Ongepaste reactie?

Hoi Tessa,
Ook ik heb al jarenlang aan één voet een flinke hallux valgus. Bij mij is het een erfelijkskwestie, bijna alle vrouwen bij mij in de familie hebben er last van.
De orthopeed doet hier echter niets aan, omdat de kans dat het terugkomt enorm groot is op jonge leeftijd(ben nu 39). Kan me eventueel na m''n 50e er aan laten helpen. Wat wel iets helpt zijn speciale(nacht)spalkjes voor hallux valgus. Deze zijn te koop bij de meeste zorgwinkels. De grote teen word dan in een rechte stand gedwongen, je kunt ze ook in je schoenen dragen, maar dat vind ik niet zo prettig. Verder is het erg belangrijk dat je bij aanschaf van schoenen kijkt of er geen stikselnaden aan de zijkant lopen. Dus over de valgus. Dit geeft nl. weer extra irritatie waardoor de knobbels reageren met ontstekingsreactie. Je zult dat vast wel kennen, rood, dik en warm. Ook kun je beter geen schoenen dragen met smalle neuzen. Hoe onelegant misschien, schoenen met brede neuzen zijn het beste. Zorg ook voor een goed voetbed!!!!!!!!!! Zeker zo belangrijk. Verder kun je misschien wel een afspraak maken bij een podoloog. Dit zijn mensen die gespecialiseerd zijn in voetproblemen. Héél simpel, maar vaak kunnen problemen al opgelost worden met een aangemeten inlegzool(dus niet die je zo los kunt kopen).
Groetjes Marjoleen


Geschreven door: I. van Ark op Zondag 8 April 2007 om 18:14 Ongepaste reactie?

Nou, ik ben gelukkig wel geopereerd aan de Hallux Valgus (ben 31 jaar) en de orthopeed deed er niet moeilijk over dat ik zo jong was. Gewoon opereren, bij mij is het echt (beter dan) volgens het boekje gegaan. Na 8 weken liep ik alweer hele dagen (lopende baan in de zorg). Geen gezwollen voet, niet rood en het litteken is nog amper zichtbaar. Het is me zo goed bevallen. al meteen na de operatie was die vervelende stekende pijn weg in het bot, echt een verademing. Woensdag 11 april gaat mijn rechtervoet geholpen worden, zie dit alles net zo positief tegemoet als bij de linkervoet vorig jaar!


Geschreven door: carmen op Dinsdag 12 Mei 2009 om 12:47 Ongepaste reactie?

hallo ik ben 32 jaar en heb ook hallux valgus.ik ben een alleenstaande moeder.ik vraag mij af.als er iemand is die ook alleenstaande moeder is en die dat gedaan heeft.hoe verliep dat?ik heb contunie pijn en kan gewoon geen schoenen lang dragen.gr carmen


Geschreven door: Smeer op Donderdag 20 Augustus 2009 om 00:00 Ongepaste reactie?

Hallo I. van Ark,

Ik lees dat jij als 31 jarige wel geopereerd bent. Ik ben 41. Maar wat ik wil weten welke orthopeed, in welk ziekenhuis, in welke plaats? Dan kan ik misschien direct naar diegene toe.

Alvast bedankt, Smeer.


Geschreven door: sabje op Zaterdag 19 September 2009 om 18:33 Ongepaste reactie?

ik wordt dinsdag ook geopereerd aan een knobbel aan mijn voet (buitenkant), eigelijk beide voeten maar opereer 1 per keer...
normaals gesproken verplaatsen ze je kleine teen en zetten ze er een schroef in (bij mij is hij ook gedraaid) maar omdat mijn bot zo dun is ,is dit helaas niet mogelijk. hij schaaft dus de bobbel weg...
ik zag er niet tegenop omdat het eigelijk een kleine operatie is (DAGOPNAME) maar heb iemand gesproken die het erg pijnlijk vond allemaal.. nu zie ik er dus wel iets tegenop.
ik hoop na 4 dagen weer lekker te kunnen lopen. smiley


Geschreven door: Gemma op Zaterdag 7 November 2009 om 19:54 Ongepaste reactie?

Hallo Carmen,

Ik ben alleenstaande moeder en sta nu op de wachtlijst voor een Hallux Valgus operatie. Ik heb recht op thuiszorg na de operatie. Mijn kind is 13 dus kan al veel zelf. Ik weet niet hoe oud jouw kind(eren) is/zijn maar daar moet toch ook zorg voor te regelen zijn?


Geschreven door: Afke op Woensdag 11 November 2009 om 15:39 Ongepaste reactie?

Hallo,

ik ben bijna 2 weken terug geopereerd aan mn teen knobbel, bunion, onder mn grote teen. Deze is verwijderd, grotendeels. Een bunion-ectomie. Vanmorgen controle gehad en mij is al vertelt dat ik zeer waarschijnlijk nog eens de totale Hallux-Valgus operatie mag ondergaan. Omdat ik erg veel sport is eerst gekozen voor deze oplossing. Echter, mn teen staat al scheef en dat zal de komende jaren zeker niet vanzelf rechter gaan staan, haha.
Nu, de bunionectomie was na de eerste dagen, 3/4 geen feest. Ik heb redelijk pijn gehad. Nu, loop ik alweer kleine stukken zonder krukken.
Zijn er mogelijk meer mensen die deze route gehad hebben?
Voor iedereen die nog een operatie moet ondergaan, sterkte!
Groetjes
Afke


Pagina 1 van 6 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen