Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

cupido

Geschreven op: Dinsdag 25 Juli 2006 om 15:48
Ongepast of beledigend?

heeft er iemand ervaringen met een verbrijzeld hielbeen of een gebroken tibia plateu ? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Anna op Dinsdag 1 Augustus 2006 om 10:58 Ongepaste reactie?

Ik heb in mei 2006 mijn tibia plateau gebroken. Het herstel gaat langzaam, maar elke dag kan ik weer een beetje meer. Ik loop sinds vandaag met 1 kruk rond. Dat gaat nog erg moeizaam. Verder kan ik mijn knie ongeveer 80 graden buigen, dat is helaas nog niet genoeg om op een hometrainer te kunnen oefenen. Over 3 weken moet ik weer naar het ziekenhuis voor een foto. Ik hoop dan mijn knie meer dan 90 graden te kunnen buigen en ondertussen wel soepel met 1 kruk te kunnen lopen. Ik weet niet hoe jouw tibia plateus gebroken is? Voor het herstel maakt het veel uit of het een eenvoudige breuk is, of dat er veel platen en schroeven ingezet zijn. Bij mij was de breuk vrij ingewikkeld, vandaar dat de buiging niet zo snel terugkomt.

Succes met het herstel, het is wel een oefening in geduld hebben heb ik gemerkt.


Geschreven door: Anna op Dinsdag 1 Augustus 2006 om 11:00 Ongepaste reactie?

Op deze site staan heel veel berichtjes over een tibia plateau fractuur: http://www.knie.nl/lotgenoten/toonbericht.asp?whichpage=3&pagesize=10&M_ID=1903


Geschreven door: cupido op Woensdag 2 Augustus 2006 om 11:08 Ongepaste reactie?

Hoi Anna
Bij mij is het deel onder mijn knie een stuk naar beneden afgbroken, mijn onderbeen hing ook echt los (doodeng vond ik het), dat stuk is vastgezet met schroeven. Over twee weken wordt er een schroef onder plaatselijke verdoving uitgehaald omdat deze mij belemmerd in het bewegen, ik kan iets meer dan 95 graden buigen, de fysio voelt geen weerstand maar die schroeven doen dus gewoon zeer.

Hoe was jou tibia plateau gebroken ? en je moest wel lang onbelast zeker ?
Echt een drama zo een breuk. En heb je erg pijn ook als je loopt, ik wil als mijn gips eraf is in het zwembad gaan lopen, ik denk dat dat ook goed kan helpen omdat je niet te zwaar loopt en de bewegingen rustig kan doen

groetjes cupido ( suzanne)


Geschreven door: Anna op Donderdag 24 Augustus 2006 om 14:36 Ongepaste reactie?

Hoi Suzanne,

Met mijn knie gaat het opeens toch erg snel. Wie had gedacht dat ik dat nog zou zeggen.... Voor jezelf gaat elk stapje erg langzaam, maar als je de reacties hoort van mensen die je tijdens de vakantie niet gezien hebt, dan merk je dat je toch veel meer kunt dan daarvoor.
Mijn kleine overwinningen tijdens de vakantie waren: met 1 kruk lopen i.p.v. met 2 krukken, zelf de trap op en af kunnen, staand douchen i.pv. zittend, zelf voorin de auto stappen i.p.v. met hulp, zelf eten koken, op de hometrainer kunnen fietsen. Ik kan nu iets meer dan 90 graden buigen.

Vandaag zijn er foto's gemaakt in het ziekenhuis en dat zag er erg goed uit. Het lijkt net een 'gewone' knie (als je alle platen en schroeven wegdenkt dan). Het tibia-plateau heeft weer de vorm die het zou moeten hebben.
Ik heb verder niet echt pijn bij het lopen. Het is af en toe een zeurend en hard gevoel en soms kriebelt het ook. Maar dat is goed, want dat betekent dat de doorbloeding weer goed op gang is.

Ik heb zelf nog niet geprobeerd om te zwemmen. Het lijkt me erg glad rond het zwembad, en waar moet je je kruk laten? Ik denk dat je wel met z'n 2-en moet zijn als je gaat zwemmen. Voor de beweging lijkt het me wel goed. Ik zit nu wel af en toe in bad en dat is erg lekker.

Heel veel sterkte met jouw knie!
Anna


Geschreven door: suzanne op Zondag 27 Augustus 2006 om 18:46 Ongepaste reactie?

Hoi Anna
Ik ben blij voor je dat je steeds weer een stukje verder komt.
Iedere keer als ik ook weer een stukje meer mag geeft dat zo een goed gevoel.
Ik kan mn knie wel ietsje verder buigen dan jou, ander soort breuk gehad misschien, ik kan hem ff verder dan 100 graden buigen. Ik mag ook nog maar met 20 kilo belasten vanwege mn verbrijzelde hielbeen.
En ik kan me helemaal vinden in het zitten douchen, ik moet ook zittend douchen en we hebben toevallig onze WC in de badkamer dus daar zit ik dan op, dat scheelt, maar ik vind het behoorlijk vervelend worden. Ik wil ook graag weer staand douchen, maar dat komt wel.

Heb je verder een leuke vakantie gehad ondanks je been ?

Groetjes Suzanne


Geschreven door: Anna op Vrijdag 1 September 2006 om 10:00 Ongepaste reactie?

Hoi Suzanne,

De vakantie was erg lekker. Ik kon natuurlijk niet mee fietsen of naar het zwembad. Maar we hadden een erg leuk huisje met een privť schapenwei in de tuin en veel speelruimte voor de kinderen. Dus ik heb daar heerlijk boeken gelezen. Heb jij nog een beetje vakantie gevierd, of zat dat er niet in deze zomer?

Ondertussen ben ik weer wat stapjes verder. In huis loop ik al kleine stukjes zonder krukken. En, nog belangrijker, ik kan sinds begin deze week weer autorijden. Dus ik kan de kinderen zelf van school halen. Dat is wel weer gezellig.

Ik hoop dat jij snel meer mag belasten. Hebben ze daar een planning voor gegeven? Als je eenmaal mag belasten gaat het vrij snel beter heb ik gemerkt. In elk geval kan je dan weer zelf actief iets doen aan het herstel.

Heel veel succes,
Anna


Geschreven door: Suzanne op Vrijdag 1 September 2006 om 11:35 Ongepaste reactie?

Hey Anna

Het klinkt heerlijk als ik zo hoor waar je bent geweest !
En wat goed dat je auto kan rijden, dat je zelf je kinderen weer lekker op kan halen, en zo zie je ook weer een beetje mensen enzo.
En lukt het ook een beetje met het lopen zonder krukken, geen pijn, of dat je door je been zakt?

Op vakantie zijn we niet geweest, dat was geen doen en we hebben door dit hele gedoe daar geen geld voor, dat komt wel weer. Volgend jaar misschien.

Ik heb afgelopen woensdag bij de fysio opde brug gelopen met 1 arm voor ondersteuning, eerste paar keer zakte ik wel door mn been, maar later ging het wat beter, bang dat mn hielbeen er weer af zou breken door het gewicht.
Maar dat ging gelukkig goed. Ik moet volgende week naar de orthopeed en dan hoor ik hoelang ik nog in het gips moet, dus dat weet ik nu nog niet precies.
En naar de fysio ga ik vanaf aankomende week drie keer per week, ik merk zelf veel vooruitgang, ik had namelijk ook gefietst bij de fysio en het buigen van mijn knie gaat super, ik kan met gemak mn been nu 120 graden buigen.

Hoe gaat het buigen bij jou trouwens ? Gaat dat ook al wat beter ?
Kom je alweer wat verder ?

Groetjes Suzanne


Geschreven door: Anna op Vrijdag 8 September 2006 om 09:36 Ongepaste reactie?

Hoi Suzanne,

Thuis loop ik nu zonder krukken. Buiten nog niet. Ik ben veel te bang dat ik val en daar is mijn knie nog niet stevig genoeg voor. Buiten loop ik dus nog steeds met 1 kruk.

Bij mij is het grote probleem het buigen. Ik kan nog net niet goed genoeg buigen om lekker op de hometrainer te kunnen fietsen. Ik moet nog op het zadel heen en weer wiebelen om rondjes te kunnen draaien. Maar daar ga ik hard mee oefenen. De fysio komt nu nog 2x in de week langs en probeert mijn knie elke keer een stukje verder te duwen. Daar heeft hij veel kracht voor nodig!

Verder heb ik gewoon mijn dagelijkse ritme weer, behalve natuurlijk dat alles veeeel langzamer gaat. En dat ik niet kan fietsen. Normaal doe ik alles op de fiets en ga ik vrijwel nooit met de auto. Nu moet ik dus de buurt per auto verkennen. Op de fiets ben je voor die kleine stukjes vaak veel sneller. Maar goed, dat komt wel weer.

Ik hoop dat jij goed nieuws krijgt van de orthopeed. Super dat jij zo goed kunt buigen, dan kun je lekker oefenen.

Sterkte maar weer,
Anna


Geschreven door: Suzanne op Vrijdag 8 September 2006 om 18:07 Ongepaste reactie?

Hoi Anna

Vervelend dat het buigen niet zo lekker gaat. Ik wou dat ik je wat van mij kon geven, ik kan nu al bijna net zover buigen als voorheen alleen nog niet helemaal op eigen kracht. maar dat komt wel.

Kon ik eindelijk lopen met mijn loopgips, ik moest wel echt met 1 kruk lopen. Maar nu ben ik uit het gips en zit voor een weekje in tape moet nu leren lopen zonder dat gips, gelukkig geen pijn in mijn hielbeen maar wel achter mijn achillespees en in mijn enkel en boven mijn voetwreef. Echt zwaar balen. Maar goed, woensdag gaat het tape er weer af en dan kan ik eindelijk voetenbad nemen en mijn voet weer gaan bewegen en soepel maken.

Het valt evengoed toch wel tegen moet ik zeggen, had niet verwacht dat mn voet zoveel pijn zou doen.

Jij ook sterkte
Groetjes Suzanne


Geschreven door: Jeroen op Vrijdag 8 Juni 2007 om 23:22 Ongepaste reactie?

Op 24 mei 2007 ben ik van 6 meter hoogte gevallen en mijn beide hielen zijn verbijzeld. Ben na 2 weken geopereerd en mag 10 weken niet belasten.
Wie kan mij informeren over het genezingsproces?


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen