Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Els

Geschreven op: Zaterdag 16 September 2006 om 13:55
Ongepast of beledigend?

Heeft iemand ervaring met revalidatie na een heuprevisie met donorbottranspantatie?
Mijn heupkom was na een half jaar na de 1e operatie los gaanzitten, gaan schuiven een heeft een gat in mijn bekken gemaakt, doordat de losse kom mee bewoog bij elke beweging. Ik heb nu ook een titaniumschaal met 3 schroeven in mijn heupkom. Ik ben 24 nov.2004 geopereerd(birmingham hip), en 3 en 24 april 2005 (heuprevisie).Mijn spieren zijn nog erg zwak en bij het opstaan ben ik erg stijf.Zwaar gevoelin heup en net alsof ik erdoor zak. In huis vaak zonder kruk maar buiten nog steeds met kruk.
Zitten gaat niet lang goed. Nu moet ik weer werken en ik heb zittend werk.
Na het werk kan ik bijna niets meer.
Wie heeft hier ook ervaring mee. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: map op Zaterdag 16 September 2006 om 15:16 Ongepaste reactie?

hallo els
bij mij is ook loslating van de cup geconstateerd. heb ook een gat in het bekken.
dit is ontdekt 16 maanden na de heupoperatie.
de operatie had een hoge prioriteit, maar ik moest eerst een rugoperatie hebben. 3 wervels vastgezet. nu ruim 5 maanden na deze operatie waarmee ik nog volop aan het revalideren ben, wordt op 4 oktober de revisie uitgevoerd.
wat waren bij jou de klachten?
groetes Map


Geschreven door: marjoleen op Zaterdag 16 September 2006 om 20:27 Ongepaste reactie?

Hallo Els,

Gefeliciteerd zou ik bijna zeggen. Ik zit dus met bijna exaxt hetzelfde.
Heb nu alweer 25 jr. een THP. Dit alles n.a.v. botkanker op m''n 14e.
9 Jr. geleden is de 1e THP totaal gereviseerd. Doordat mijn bekken op verschillende plaatsen erg dun was geworden is er bij de revisie ook gebruik gemaakt van donorbot en is heel de boel vastgezet met donorspecie, schroeven en ijzerdraad.

Een jaartje geleden heb ik bij het opstaan mijn been zwaar verdraait. Alles draaide mee, behalve mijn been. Conclusie, zware kneuzing heup en inwendige bloeduitstortingen. Door de kanker is er heel veel uit dat been uitgehaald en heb ik nog maar weinig spierweefsel in mijn bovenbeen.
Het beetje spier wat er nog zit, is dan ook met die verdraaiing gedeeltelijk gescheurd. de genezing ging héél erg langzaam en nu ben ik bijna een jaar verder en blijf klachten houden.

Ben ook erg stijf bij het opstaan, lopen doe ik buitenshuis ook weer met een kruk, omdat spieren snel overbelast zijn. Zitten is voor mij ook een probleem, is pijnlijk in lies. Niet meteen maar na een poosje beginnen de klachten. Ben de afgelopen maanden binnenstebuiten gekeerd. Waaronder ook een botscan om te zien ofdat er eventueel sprake was van loslating, maar niks van dat alles. Prothese zit keurig vast en géén tekenen van ontsteking.

Oorzaak vermoedelijk onbalans in de spieren, wat betekent dat heup/bovenbeenspieren zodanig verzwakt zijn dat ze niet meer goed kunnen compenseren en dus snel overbelast zijn. Als ik echt teveel van mezelf verg ontaard dit in een (slijmbeurs)ontsteking.

Op het moment zit ik middenin re-intergratie, kan ook niet meer werken. UWV vind van wel, maar heb vriendelijk maar toch zéér dringend het advies gekregen van arts om te stoppen met werken en niet het uiterste van mijn lichaam meer te vragen. Merk nu ik "rustiger" aan doe dat ik wel wat minder last heb. Echt lang zitten met m''n heup minder dan 90 graden gebogen is nog steeds niet fijn. Voelt af en toe alsof er "iets" zit.
Groetjes Marjoleen


Geschreven door: Silvia op Zaterdag 16 September 2006 om 21:21 Ongepaste reactie?

Halo Els

Bingo zou ik zeggen,ik zit met het zelfde probleem als Marjoleen.
Dus hoef hier bijna niets aan toe te voegen.
Wel op een paar punten na,maar ze zijn bijna over een komend.

Ook een vraagje aan Marleen,wat doe jij zoal aan die slijmbeurs ontstekingen.
Daar heb ik ook altijd last van.

En map die revisie is 4 oktober.hoe zit het dan met het revalideren op dit moment,moet daar geen langere tijd tussen zitten.
Bij welke arts ben jij nu,als je geen namen wilt noemen,vind ik dit ook niet belangrijk hoor.

Voor mij was alles behoorlijk zwaar,mag ik weten wat jou leeftijd is.
Ook hier hoef je uiteraard niet op te antwoorden.

Het gaat nu geregeld goed met mij,maar vind het van belang, toen ik even zat te kijken zo hier en daar een herkanbare reactie te geven.

met Vriendelijke Groet Solvia


Geschreven door: map op Zaterdag 16 September 2006 om 22:00 Ongepaste reactie?

hoi silvia
mijn leeftijd is 64
ik ben aan mijn rug geopereerd door dokter chris Smets in Sijsele vlakbij Brugge
hier in Nl was er niets aan de hand. door een botscan kwam die loslating van de heupkom aan het licht. ook die rug heette in nederland: niets aan de hand. maar dokter Smets zag op die MRI wel wat anders. die rugoperatie is toen eerst gedaan , omdat die een hogere prioriteit had dan die heup. volgens de arts kan het heel goed. daar moet ik dan maar op vertrouwen
groetjes Map


Geschreven door: map op Zondag 17 September 2006 om 10:25 Ongepaste reactie?

hallo els
waar ben jij onder behandeling? ging die heupkom bij jou ineens helemaal loszitten? smiley
en hoe merkte jij het?
en silvia
hoe merkte jij het? ben je in NL onder behandeling?
is bij jou inmiddels de heupkom vervangen?
groetjes Map


Geschreven door: Els Kersseboom op Zondag 17 September 2006 om 10:28 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,fijn dat jullie gereageerd hebben op mijn bericht, mensen in hetzelfde schuitje.
Nieuwe heupen worden zo vaak gedaan,hoe is het mogelijk dat het dan mis gaat.
Ik wist Februari 2004 dat ik een versleten heup had en ik kon pas 24 november 2004 in Den Bosch de Birming laten doen.Ik heb daarvoor gekozen omdat ik toen 46 was. Van het begin afaan ging de revalidatie niet echt makkelijk.
Augustus 2004 voor controle geweest.Alles goed. Toen had ik rugpijn, dat heb ik ook gezegd. inmiddels heb ik een kopie van mijn dossier en daar staat bij 8 aug. een aantekening:cup vast?. Dus.......Op de foto''s is dan al een kleine ruimte te zien.Heel veel pijn, kon bijna niet meer lopen. Uiteindelijk in Woerden (wwonplaats) naar de St.M.kliniek gegaan. Ik schrok vreselijk. Ik mocht gelijk niet meer dat been belasten.Hinkelen met 2 krukken.Ik zat huilend op de fiets naar huis. Helemaal in een dip. Deze operatie kon nog niet in Woerden gedaan worden dus ik ben naar st.Maartenskliniek in Nijmegen gegaan.
Ook nog naar Den Bosch geweest, maar daar wilde ik niet meer heen.
In N. allerlei onderzoeken gehad. 3 april geopereerd en ik werd wakker op de IC De oude heup was eruit gehaald en een prostalac (soort cementheup met antibiotica) erin gezet. 12 dagen infuus met antibiotica, heel veelpijn gehad.
Toen 1 1/2 week naar huis Nog steeds veel pijn, in rolstoel en bed in wwonkamer.
3 april weer geopereerd, cementheup eruit. Gat met donorbot dichtgemaakt, titaniumnetje, titanium schaal met schroeven, nieuwe extra lange steel (om mijn been 2 cm.langer te maken, was na vorige operatie korter geworden) en nieuwe kop en kom. Weer infuus totdat ik 1 mei naar huis kon.Het was heel zwaar.
Ook de eerste weken thuis ik mocht niets want alles moest eerst genezen.Sinds half juni ben ik aan het revalideren. En dat valt niet mee. Regelamtig pijn in rug en die spieren in mijn bovenbeen zijn niet sterk genoeg, stijf ook na het werk, ik heb zittend werk. Vorige week 3 middagen begonnen. As. week moet ik woensdag de hele dag en dond en vrijdag middag. Ik zie er erg tegenop. Het wordt opgevoerd tot 20 uur. Ik ben nu nog in de ziektewet en ik moet goed aangeven of het gaat lukken of niet. Ik ben nogal een doordouwer dus dat vind ik erg moeilijk,maar ikmoet wel eerlijk zijn, tegenover mijzelf,mijn gezin en mijn werk. Wat heeft mijn gezin aan een moeder die ''s avonds niet eens meer kan koken en om 8 uur naar bed gaat? Door het werk.
Mijn kinderen zijn 21, 19 en 15 en allemaal studerend en mijn man werkt 40 uur per week. Hij heeft mij erg goed opgevangen en het gezin draaiende gehouden.
Vordige weeek eerder uit zijn werk gekomen om te koken.
Ik hoop dat ik ooit weer zonder kruk kan lopen maar ik heb er een hard hoofd in.
Groetjes, Els.
Sterkte Map.


Geschreven door: map op Zondag 17 September 2006 om 14:51 Ongepaste reactie?

hoi els
nou dat is niet mis hoor. maar als ik het goed begrijp, heb je nu een THP totale heupprotese?
nu is het bij jou ook nog eens zo, dat je al die tijd na de eerst en tweede operatie niet in staat was om goed te oefenen, en dat geeft toch extra krachtsverlies.
ik ging na 1 jaar terug voor controle foto gemaakt en alles was goed. been heen en weer bewogen, je kent het wel.
ik had echt heel veel pijn in de lies. en dan ook nog eens krachtsverlies in het been.
ik zei dit tegen de orto en hij zei van die liespijn dat dat uit de rug kwam. 11 jaar geleden een rugoperatie gehad, en toen ook al pijn in de lies, maar bij lange na niet wat ik nu voelde, toen zei de orto komt uit de heup.
nu, dan weer uit de rug.
van het ondervermogen om mijn been op te tillen zei hij o, er zit een zenuw bekneld in je rug. o, wat nu?? niets, daar doe ik niets aan.
mijn andere been was helemaal doof. daar was ik al aardig aan gewend geraakt. en inderdaad mijn andere heup moet ook, maar ik zei, ik heb meer pijn dan voor de operatie en ook mijn niet geopereerde gaf minder pijnklachten. dus ik prakkiseerde er niet over.
mijn internist stuurde mij naar de neuroloog en had gezegd dat ik me maar moest voorbereiden op een operatie.
naar de neuroloog. hij constateerde dat de iliopsoas (de spier die er voor zorgt om het been te heffen) uiterst verzwakt was. zijn zijn woorden, niet de mijne.
hij liet een MRI maken. intussen was ik in contact gekomen met dokter Chris Smets in Belgie. had wat gemaild met hem over een bepaalde vraag, en die wilde graag de uitslag van de MRI weten.
de uitslag was NIETS AAN DE HAND met dat been moest ik maar goed oefenen.
Dokter Chris Smets geloofde dit niet en ik ben toen met mijn MRI naar hem toe gegaan. hij deed onderzoek en zei, wat hij ook al per e mail had geopperd, een dubbel probleem, heup en rug beide. op de MRI zag hij wel meer dan niets. in iedere geval hele grote ontstoken facatgewrichten, zo groot en ontstoken had hij ze nog nooit gezien, op de heupfoto zag hij niets, maar door zijn manier van lichamelijk onderzoek, zei hij die heup heeft een mechanische storing.
ben toen 5 dagen opgenomen en gigantisch door de molen gegaan.
daar kwam toen uit dat ik meerdere vernauwingen in de rug had, en dat de heupkom loslaat. ik had een gat zo groot als een euro.
4 weken later een rugoperatie en nu dan 4 oktober de operatie van de heupkom.
hij zou wel gelijk kijken of de steel wel goed zit, want ik heb een THP gehad.
die andere eup moet dan ook nog, maar daar zou hij dan als het kan een resurfacing aan doen.
maar daar wordt even nog niet over gesproken. wel moet ikzeggen, dat ik enorm opgeknapt ben na die rug operatie, waar naar zijn mening 11 jaar een zenuw bekneld heeft gezeten.
ja en dan nu die heupkomrevisie.
groetjes Map


Geschreven door: marjoleen op Zondag 17 September 2006 om 17:11 Ongepaste reactie?

Hallo Silvia en Els,

Aan de (slijmbeurs)ontstekingen doen ze niet zoveel, als het me overkomt weet ik dat ik weer teveel gedaan heb en met ontstekingsremmers en een "heleboel" rust moet dan het hele zaakje weer tot rust komen. Duurt wel een aantal weken, maar ging tot heden toe goed. De oorzaak is overduidelijk van de ontstekingen, pure overbelasting. Nu heb ik niet veel meer nodig om overbelast te geraken. Zit met hetzelfde probleem als Els.
Fysio is voor mij geen optie meer. Die kunnen niks meer voor mij doen. Afkloppen, maar heb de laatste maanden geen ontsteking meer gehad.

Els, als het werken echt niet gaat door het zitten moet je dat wel op tijd aangeven hoor. Ik ben ook veel te lang doorgegaan en dat heeft geresulteerd in artrose in onderrug en chronische overbelasting van rug- en heupspieren.
25 Jr. mank lopen(hel naar rechts) eist nu zijn tol.

Ik zit nu ruim een jaar in ziektewet en merk nu heel langzaam verbetering.
Ik heb er zelf al min of meer voor gekozen om het werk buitenshuis voor gezien te houden. Moet wel, want ik heb eigenlijk geen keus meer, want net wat je zegt. Mijn gezin heeft ook niks aan een moeder die niks meer kan en wil, omdat ze te moe is en pijn heeft. 25 jaar geleden is mij al geadviseerd om niet te gaan werken, maar ik ben ook een doorzetster en kan nu eigenlijk nog niet goed accepteren dat het nu minder gaat. Wil nog zoveel, maar mijn lichaam wil niet mee.

Ben ook nog maar 39 en heb 2 kinderen van 14 en 12 jaar. Die helpen ook wel een handje, maar je kent dat met pubers. Komt niet altijd even goed uit en mijn man werkt minimaal 40 uur dus die wil ik ook niet opzadelen met allerlei huishoudelike klusjes. Het zwaardere werk doet hij toch al.

Ik denk ook dat het verstandiger voor je is om met één kruk te blijven lopen. Ik moest dat eigenlijk altijd al, maar heb dat ook niet gedaan. Al die trammelant, maar ik merk nu toch wel dat ik minder snel moe ben nu ik weer met 1 kruk loop. Heeft bij mij lang geduurd eer dat ik dat een beetje kon accepteren van mezelf. Je bent ineens zo "invalide".

Ik ben in het UMC ST.Radboud geopereerd door Prof.Veth. Mijn 1e THP is ook door hem geplaatst. Heb een THP en een femurprothese. Was 1 van de eerste met deze operatie. Deze zat in 1982 nog in een experimenteel stadium.

Voor de revalidatie na een complete revisie staat een jaar, dus je hebt eigenlijk nog wel even te gaan!!! Vergeet niet dat een totaal revisie een erg zware ingreep is, mag je zeker niet onderschatten. Ik mocht na mijn revisie de 1e 3 maanden niet eens belasten. De kom was vastgezet met donorbot maar ook de femurprothese was gefixeerd met donorbot. Dit moest eerst allemaal uitharden en vergroeien met m''n eigen bot. Houd jezelf goe in de gaten en vraag ook aan orthopeed wat hij vind van je situatie omtrent je werk.
groetjes Marjoleen


Geschreven door: silvia op Zondag 17 September 2006 om 17:45 Ongepaste reactie?

Hallo Els

Ik bedoelde natuurlijk dat ik met hetzelfde probleem zit als Map.
ook een loszittende cup. Ik overweeg ook om naar naar Belgie te gaan.
hier kom ik niet echt verder.
Marjoleen
Wanneer ging die heupkom bij jou loszitten. Weet je ook de oorzaak?
Ik heb ook veel pijn, maar ik moet nog even afwachten. Kan die heupcup niet verder los gaan zitten. Daar ben ik zo bang voor.
Dus die slijmbeursontstekingen ontstaan door overbelasting. Maar ik kan dan niet zomaar gaan zitten.
Vind jij Belgie ook geen optie?
groetjes Silvia


Geschreven door: map op Zondag 17 September 2006 om 17:55 Ongepaste reactie?

hoi els
wat ik niet helemaal begrijp is het volgende. je het een BHR gehad. toen daar de heupkom van losliet, kreeg je toen een totale heup THP?
waarom kreeg je die gecementeerde heup met antibiotica? was er toch sprake van een infectie? en zat daar ook al een steel aan?
tegen mij is niet gezegd dat ik met een kruk moet lopen.
je ziet dat ik nog wel wat vragen heb.
groetjes Map


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen