Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

M.Emmen

Geschreven op: Zondag 26 November 2006 om 22:57
Ongepast of beledigend?

Hallo ik ben een actieve vrouw van 61 jaar en ben reeds jaren beperkt bij het lopen doordat ik aan beide voeten een hallux rigidus heb wat betekend dat ik hevige pijnen heb in de grote tenen die onstaan door slijtage van de kraakbeenoppervlakken, de tenen verstijven en er treden pijnklachten op.
Op foto''s in het ziekenhuis was te zien dat het kraakbeen totaal verdwenen was, hierdoor is het bijn aonmogelijk om m''n voeten goed af te kunnen wikkelen en dus ook een slechte doorbloeding ontstaat dus ook koude voeten.
Volgens de orthopeed zijn er diverse operaties mogelijk maar allen niet met veel verbetergarantie. Zijn er mensen die deze stappen hebben gezet en mij hun ervaringen willen mailen, weet dat ik zo niet kan door blijven lopen maar wil ook geen verkeerde beslissingen nemen althans met zo min mogelijk risico op verder beschadiging.

Graag berichtjes van mensen die met dezelfde klachten operaties hebben ondergaan, het verloop en het herstel.

groeten mevr. Emmen 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Geschreven door: m.schoonderwoerd op Zondag 25 Maart 2007 om 16:05 Ongepaste reactie?

ik ben ook een actieve vrouw van 60.ben 25 jan.2007 geopereerd aan hallux rigidus ik heb een prothese in de grote teen gekregen.ik heb erg veel pijn gehad.het is nu 9 weken geleden en heb nog pijn.ook bij elke stap die ik zet.
er is afgelopen donderdag een foto genomen of de prothese goed zit.
ik moet dinsdag 27 febr.bij de orthopeed terug komen.
ik zou het voor een tweede keer niet meer doen. groetjes en sterkte.


Geschreven door: cor op Maandag 21 Mei 2007 om 10:52 Ongepaste reactie?

Ik sta op de lijst om een teenarthrodese operatie te ondergaan. Na jarenlang allerlei hulpmiddelen gebruikt te hebben, een goede afwikkeling in de schoenen laten maken tot stalen platen in de steunzool en zool van de schoen wordt de pijn steeds erger. in overleg met mijn orthopead hebben we besloten beide grote tenen vast te zetten. voorwaarde voor een goede afloop is een goede afwikkeling van de schoen, pijn aan het gewricht is voorbij omdat het vastgezet wordt en in de 6 weken gips geheel vastgroeid.

mogelijk hebt u nog iets aan dit bericht, veel succes


Geschreven door: Bertus op Vrijdag 30 November 2007 om 12:06 Ongepaste reactie?

Hallux Rigidus
Sinds 4 maanden ben ik geopereerd voor hallux rigidus. Het probleem is geheel verdwenen en huil tranen met tuiten van blijdschap dat ik de betreffende orthopeed heb gevonden. Verder ben ik OHRA dank verschuldigd voor het probleemloos vergoeden van de CPM na de operatie. Ik kan alweer volledig dansen zonder pijn. Momenteel is mijn teenhoek 70 graden en met een beetje geluk kom ik in januari op 90 graden. Dus met een beetje geluk en de juiste orthopeed hoef je geen stijve teen en kun je weer dansen.


Geschreven door: klauwtje op Dinsdag 8 Januari 2008 om 14:06 Ongepaste reactie?

Wat fijn voor je. Ook ik heb aan beide grote tenen dit probleem. Grote knobbels stijf en met scheefgroei. Kun je vertellen welke orthopeed je heeft geholpen? Dank zovast voor je antwoord


Geschreven door: Irma op Donderdag 21 Februari 2008 om 14:27 Ongepaste reactie?

Na heel veel problemen gehad te hebben heb ik ook uiteindelijk in overleg met mijn orthopeed Dr Oltshoorn in het Slotervaartziekenhuis besloten mijn grote teen gewricht vast te zetten.
Dit had ik veel eerder moeten doen!!
De eerste nacht na de operatie was pijnlijk zoals te verwachten. Maar daarna ging het herstel heel erg snel.
Ik heb meerdere operaties gehad maar deze ging echt perfect.
Nu heb ik geen pijnklachten meer en heb aangepaste schoenzooltjes en het gaat perfect.
Hakken lopen lukt alleen niet meer maar dat ging daarvoor ook niet.


Geschreven door: Sophia op Vrijdag 7 Maart 2008 om 14:00 Ongepaste reactie?

Ik ben blij eindelijk mensen te hebben gevonden met de zelfde klachten die ik heb. Ik heb ook last van een hallux rigidus na een verwaarloosde breuk, zo''n 5 jaar geleden. Er trad artrose in het gewricht op en ik kwam met heftige pijnklachten bij de orthopeed in het OLVG in Amsterdam terecht. Na een jaar aangepaste schoenen (met een afwikkelbalk), zonder resultaat, schetste hij een drietal mogelijkheden: een eenzijdig kunstgewricht, of een operatie waarbij een stuk botvlies uit je dijbeen als een nepgewricht moet functioneren, of vastzetten. Nu ben ik 44 en vastzetten was geen optie, volgens de chirurg, vanwege mijn "levensverwachting" (baan in het onderwijs, kleine kinderen).
Heb een jaar geleden besloten tot het kunstgewricht, maar mijn ervaring daarmee is helaas niet goed. Ik heb nog steeds veel pijn, ondanks fysiotherapie en het onder narcose doorbewegen van het gewricht. Nu ben ik aan het nadenken over een volgende actie, want de hele dag door die pijn heen bijten kost me veel energie.
Nu lees ik verschillende succesverhalen bij het vastzetten, maar ook veel negatieve dingen. Hoe is het intussen met het kunstgewricht van mevr.Schoonderwoerd en de ''vastgezette'' Cor en Irma, en wat voor operatie heeft Bertus ondergaan, dat hij een hoek van 70 graden haalt en kan dansen? Wie heeft je geopereerd? Ik zou zo graag pijnvrij zijn maar ik kan niet goed beslissen welke optie voor mij het beste is, ook mijn orthopeed zegt niets te kunnen garanderen, dat maakt de beslissing zo moeilijk. Ik hoor heel graag van jullie, maar als het goed met jullie gaat zul je ws. niet veel meer bij lotgenoten rondhangen, maar je inschrijven voor salsales, haha!
Met vriendelijke groet, Sophia


Geschreven door: sven op Zondag 22 November 2009 om 14:51 Ongepaste reactie?

ik heb al deze berichten gelezen over de hallux rigidus. ben zelf 45 jaar. heb een paar last van pijn welke me nu hindert in het dagelijks leven en zeker bij lange stukken lopen. vooral links veel pijn met lopen en rechts staat teen ook nog scheef. ik zou graag de naam hebben van de orthopeed die Bertus weer heeft laten dansen. Dansen doe ik dan wel niet maar ik zou graag weer zonder pijn willen leven en wandelen. Ik heb al 20 jaar artose aan enkel, hier valt nog mee te leven. graag een berichtje terug.

groet sven


Geschreven door: Ilona op Woensdag 25 November 2009 om 20:32 Ongepaste reactie?

Heb 9-9-2009 een hemi joint transplantatie (kunstgewricht grote teen) gehad. Voorlopig ben ik hier nog niet echt blij mee. Heb nog erg veel pijn bij het lopen.Ik ga nu 2x per week naar de fysio. Arts heeft mij verteld dat ik na deze operatie weer pijnloos zou zijn en weer kan hardlopen en tennissen. Om deze reden heb ik voor deze operatie gekozen! De fysio heeft zo haar twijfels of dit wel weer gaat lukken. Het is nu dus echt afwachten hoe het zich verder gaat genezen! Allerlei ervaringen welkom!

Ohja ik ben trouwens 28 jaar.


Geschreven door: Inge op Maandag 11 Januari 2010 om 17:32 Ongepaste reactie?

Hoi Ilona,

Ik zou graag in contact met je willen komen.
Ik ben namelijk onlangs ook 2x geopereerd aan mijn grote teen.
Bij mij is deze vastgezet, maar ik heb hier ontzettend veel last van.
Net als jij loop ik 2x per week bij de fysio.
Wellicht staat mij een derde operatie te wachten,
waarbij een prothese zal worden ingezet.
Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu met je gaat.

Ik ben trouwens ongeveer net zo oud als jij, 29 jaar en ook mij is beloofd dat ik alles weer zou kunnen na de operatie.
Tot op heden kan ik vrij weinig, ik loop al een jaar met een en al ellende.

Groetjes,
Inge


Geschreven door: Ad op Maandag 11 Januari 2010 om 20:42 Ongepaste reactie?

Na jaren met pijn gelopen te hebben, diverse schoenen en inlegzolen te hebben verbruikt,heb ik op 10 december 2009 een prothese in mijn grote teen gekregen.Dat is gebeurd in het MCA in Alkmaar, het is nu vier weken geleden en het gaat perfect. Ik loop nu zonder pijn zonder stokken op een paar MBT schoenen
De wond van Ī 12 cm is bijna dicht, ik ben blij dat ik de goede raad van orthopedisch chirurg Dr Burger heb opgevolgd en mij door hem laten helpen


Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen