Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Laura

Geschreven op: Zondag 18 Februari 2007 om 00:28
Ongepast of beledigend?

hallo allemaal,

ik heb dit forum gevonden naar aanleiding van de klachten die ik heb aan mijn voet. Ik zal hierover mijn verhaal vertellen :
Sinds een jaar of 5 heb ik steunzolen, dit omdat ik pijnklachten had aan mijn linkervoet. Moeilijk om deze pijn uit te leggen, maar ik had vooral last tijdens het steunen op mijn voet. Ook als ik met mijn duim onder mijn voet drukte deed dit ontiegelijk veel pijn. Deze pijn had ik ook op de bovenkant van de voet (tussen de middenvoetsbeentjes 3e en 4e).
Naast deze voetklachten speelde mee dat ik rugklachten had.(waarschijnlijk vanuit mijn voet vandaan en de houding die ik ging aannemen).
Hierdoor ben ik een flinke tijd uit de running geweest met mijn toenmalige werkgever.
Ik heb door deze steunzolen eigenlijk weinig last meer gehad. De pijn in mijn rug was weer dragelijk en ook de pijn in mijn voet werd een heel stuk minder. Tot vorig jaar januari de klachten weer enorm terug kwamen. Ik heb opnieuw contact opgenomen met mijn podoloog die tot de conclusie kwam dat ik hard toe was aan nieuwe steunzolen. Na 7 maanden redelijk goed te hebben gelopen met deze steunzolen kwamen de klachten weer zeer ernstig terug. Ik heb dan ook weer een nieuwe afspraak gemaakt en nu heeft de podoloog een zeer hoge(!!!)aanpassing aangebracht. Dit moest ik 10 dagen uitproberen. Na 2,5 week eigenwijs gewacht te hebben merkte ik toch duidelijk dat het absoluut niet vooruit ging, maar eigenlijk alleen maar erger werd. Opnieuw een afspraak gemaakt. Nu kwam hij met de uitspraak dat hij mij verder niet meer kon helpen. Hij wilde de zool niet verder verhogen (dit zou de pijn nog meer verergeren), en verlagen had al helemaal geen zin bij een "doorgezakte" voorvoet. Hij adviseerde mij contact op te nemen met de huisarts om een doorverwijzing te kunnen krijgen naar het ziekenhuis om foto''s te laten maken. Hij zou een brief opsturen naar de huisarts met zijn "conclusie" erin vermeld. Opnieuw heb ik een afspraak gemaakt met de huisarts en heb mijn klachten opnieuw onder de aandacht gebracht.
Nu met de mededeling erbij dat mijn podoloog mij niet verder kan helpen.
Nu heb ik niet alleen bij het steunen en lopen pijn, maar tijdens het douchen, bij het uit bed stappen, en tijdens het autorijden (koppeling indrukken en loslaten) en bij het krommen van de tenen knakt er constant iets.
De huisarts wilde mijn voet bekijken, en kon met zijn "blote ogen" zien dat er geen bijzonderheden zijn aan mijn voet. Hij voelde geen verdikking of iets dergelijks.
Aangezien de desbetreffende brief van de podoloog nog niet gearriveerd was bij de huisarts, wilde hij mij dan ook nog niet doorverwijzen naar het ziekenhuis. (dat is nou eenmaal het beleid). Aangezien de pijn alleen maar erger wordt, en ik het idee heb dat er wel degelijk iets aan de hand is, ben ik uiteraard zelf ook gaan speuren op internet. Nu komt bij mij elke keer 1 ding naar voren : Morton''s Neuroom.
De klachten die hierbij voorkomen, komen zo overeen met de klachten die ik heb.
Kan iemand mij vertellen of ik hierin gelijk kan hebben?
Bij de podoloog had ik deze benaming ook genoemd, en hij zei mij dat dit goed mogelijk was. Alleen als dit het geval zou zijn, de steunzolen geen baat zouden hebben, hij mij niet zou adviseren om een "inspuiting" te laten doen.
Dit zou zeer pijnlijk zijn, maar ook maar een tijdelijke oplossing.
Een operatie zou hij ook niet adviseren, dit zou wanneer de operatie via de onderzijde wordt uitgevoerd, klachten kunnen veroorzaken door het lidtekenweefsel. En een operatie via de bovenzijde zou weer fantoompijn kunnen veroorzaken?
Het is al met al een heel verhaal, maar wil het graag delen met mensen die ook met deze onduidelijke pijn door het leven moeten gaan.
Misschien kan iemand mij advies geven, want soms ga je nog aan jezelf twijfelen van : stel ik me dan verschrikkelijk aan ofzo?
Hopelijk krijg ik een reactie.
Iedereen veel sterkte in ieder geval.

Groetjes Laura


 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: marijke op Zondag 18 Februari 2007 om 07:49 Ongepaste reactie?

Hallo Laura

een tip , kijk eens op dit forum
onder de naam Tosca Toft, die heeft ook een
Moronts Neuroom
misschien wordt je daar wat wijzer van.

gr en succes
MArijke


Geschreven door: ArYo2000-SportTherapie op Zondag 18 Februari 2007 om 17:39 Ongepaste reactie?

Laura,
De arts moet helemaal niet wachten op de brief van de podoloog. En vandat "beleid" moet je je niets aantrekken, maar gewoon een verwijzing naar een specialist eisen. Je hebt er recht op, al zal de arts tegenstribbelen.
en bij een verdenking van een Morton''s - wat de arts aan de buitenklant echt niet kan zien is het zelfs een must.
Je kunt m.i. het beste een neuroloog raadplegen eventueel in samenspraak/-werking met een orthpopaed. En als je nog iets meer wilt weten over een Morton''s, kijk dan even op mijn site aryo2000sporttherapie.web-log.nl. Daar vind je het artikel "Metatarsalgie (Morton''s Neuroma" onde de categorie ''VoetKlachten'' nog wat meer info.
Wordt er idd een Morton''s geconstateerd, dan is er zeker nog de optie van operatief verwijderen. Veel mensen zijn daar enorm van opgeknapt. Maar laat je niet verleiden tot injecties (doorgaans corticosterioÔden). Waarom? Lees dan de artikelen "Gevaar Cortisone Producten" en "Nog een artikel over Cortisonen...." onde de categorie ''Behandelingen/...''. Enneh, foto''s leveren geen info op inzaken een Morton; dan zou het een echo moeten zijn of een MRI. Zo nodig kan de neuroloog een zenuwfunctietest uitvoeren.
Succes, sterkte en beterschap. Groetjes, Arthur


Geschreven door: Laura op Zondag 18 Februari 2007 om 20:58 Ongepaste reactie?

Bedankt voor jullie reacties.
Morgen ga ik gelijk opnieuw een afspraak maken bij de huisarts. Ik heb al de hele tijd het gevoel dat mijn kleine teen een "dood gevoel" heeft.
Ik kan erover krabbelen en geeft een naar gevoel. En hard erin knijpen met mijn nagels en ik voel daar totaal niets van. Erg vreemd, want bij mijn andere kleine teen voel ik dit wel en dat knijpen oei... dat is gewoon zeer pijnlijk natuurlijk.
Maar wat ik eruit begrijp hoef je dus vanaf de buitenkant niet te voelen als daar een beknelling van een zenuw zit. Op het plaatje van de Morton''s Neuroma lijkt het zo''n grote verdikking.
Aangezien mijn huisarts niets zag en voelde ging ik aan mezelf twijfelen of ik me niet zou aanstellen. Maar nu ik er gewoon zeker van ben dat er iets niet goed zit wil ik gewoon het een en ander zeker weten. Zťker omdat ik er al zo lang mee loop.
Het is ook zo moeilijk uit te leggen wat voor pijn ik heb. Het zit onder de knokkeltjes van de voet zeg maar. (als dit een beetje duidelijk is). Ook tussen de middenvoetsbeentjes.
Nou ik zal zeker laten weten hoe het is afgelopen bij de huisarts, en ben voor de rest benieuwd naar meerdere ervaringen met dit soort pijnklachten.
En Arthur bedankt voor je goede uitleg.

Groetjes Laura


Geschreven door: Ik op Vrijdag 17 April 2009 om 16:03 Ongepaste reactie?

Laura, ik weet niet hoe dit verder afgelopen is. Maar ik zou zeggen laat je niet verleiden door allerlei wannabe-artsen op internet. Vraag gewoon aan je eigen huisarts wat de beste optie is. Metatarsalgie van morton is zeker niet levensbedrijgend, komt zeer weinig voor en kan ook gewoon met afwachtend beleid behandeld worden of zo nodig met corticosteroide-spuiten. Een operatie is de optie. Ik zou niet zomaar meteen laten snijden in je voet.


Geschreven door: Vincent op Woensdag 3 Juni 2009 om 13:21 Ongepaste reactie?

Beste Laura,

Ik loop zelf al 6 jaar met hetzelfde probleem! 3 jaar lang liep ik met aangemeten zolen van de podoloog, maar dit mocht allemaal niet baten! De podoloog vertelde mij ook niks meer voor mij te kunnen doen. Nu loop ik gedurende 8 maanden op orthopedische zolen, waarvan ik dacht dat het echt zou helpen,maar na die 8 maanden kreeg ik weer die hevige pijnen. Op dat moment ben ik ook gaan zoeken op het internet naar verhalen van anderen en wat diegene eraan doen. Zo kwam ik op een gegeven moment bij stabilans, zooltjes met een ijzeren plaat waardoor je voorvoet niet meer wegzakt in de zachte zolen van de podoloog en de schoen. Dit is namelijk het probleem, de zachte zolen in de schoen. Ik ben ze nu gedurende een week aan het proberen en hoop hierdoor echt van mijn klachten af te komen. Ik zou even gaan googlen op stabilans, misschien is het ook iets voor jou!!


Geschreven door: Arnold van Zanten op Zaterdag 19 September 2009 om 00:54 Ongepaste reactie?

Hallo Laura,

Ik begrijp je frustratie en problemen. Ik loop al jaren te klooien met deze blessure en heb ook de fysio/manueel-therapeut, podotherapeut (niet vergoed door het ziekenfonds)en chirurg (die me voortdurend doorverwees) naar het orthopedisch centrum voor het maken van steunzolen verwees, geprobeerd en ben ook ten einde raad. Inmiddels wel veel gelezen over onze problemen en wel geconstateerd dat er veel met cortizoneninjecties wordt gewerkt. Op het moment dat je deze hebt gehad wel prima, maar aan de oorzaak verandert niets. Het is puur pijnonderdrukking. Zelf vermoed ik dat onze pijn te maken heeft met zenuwen en deze zijn moeilijk te onderdrukken. Ik wil graag gaan onderzoeken of ze in de USA daar wat verder mee zijn, want ik heb de indruk dat er hier niet veel mee gebeurt, of in ieder geval dat het geen prioriteit heeft. Ik kan inmiddels slechts enkele meters lopen en ben net 51 jaar, terwijl ik van origine een hardloper ben. Ik hoop dat we onze krachten kunnen bundelen.

Groeten,
Arnold van Zanten
arnoldvanzanten@hotmail.com


Geschreven door: Margriet van der Linden op Woensdag 21 Oktober 2009 om 23:32 Ongepaste reactie?

Hallo Laura, Ik ben 50 jaar en heb metatarsalgie aan twee voeten. De orthopeed waar ik was vond het niet raadzaam te opereren omdat het volgens hem niet erg genoeg was en hij niet kon garanderen dat ik zou opknappen van operatie. Nu kan ik nauwelijks lopen ondanks grote bergschoenen met steunzolen erin. Ik hoop dat het jou beter verloopt. Groeten van
Margriet van der Linden
M.vdlinde@quicknet.nl


Geschreven door: Gerdje op Zondag 23 Mei 2010 om 13:14 Ongepaste reactie?

Ik ben een Belgische mevrouw van 56 en net als jullie opgezadeld met een stel onmogelijke voeten (een erfenis van mijn grootmoeder aan vaders zijde).

Aan de rechtervoet heb ik 7 jaar geleden een zware chrirurgische ingreep gehad (hallux valgus /reconstructie voorvoet/Morton-zenuw verwijderd / 2 klauwtenen rechtgezet). Het was een pijnlijke operatie en de revalidatie was niet van de poes, maar na een jaar had ik terug een "goeie" voet.

Nu doet zich identiek hetzelfde voor aan mijn linker voet, elke stap doet pijn, zelfs in rust heb ik pijnscheuten door de Morton-neuralgie.Jammer genoeg is de voet-ortopediste van de vorige keer ondertussen gestopt wegens ziekte. Ik heb nu een andere vrouwelijke voetchirurg gecontacteerd die me belooft even suksesvol de linker voet te kunnen opereren. Ik zie er tegen op, maar zo kan het niet verder, ik voel me echt invalide. Ik dacht de operatie nog uit te stellen tot na de zomer, maar maak volgende week een afspraak.

Beste groeten.


Geschreven door: Gerdje op Zaterdag 14 Augustus 2010 om 18:05 Ongepaste reactie?

Nogmaals Gerdje, zij het enkele maanden later. De pijn is nu niet meer te harden, ik loop zelfs regelmatig met een stok om de voet te ontlasten.
Ik ben vorige week opnieuw bij de voet-orthopediste gegaan en heb nu definitief afspraak voor een operatie op 28 oktober 2010 ek. Ze zal de hallux valgus corrigeren, 2 hamertenen chirurgisch vast zetten en daarnaast ook 2 metatarsalen inkorten om de hevige drukpijn te verhelpen.
Ondertussen laat ik nog een NMR-scan laten maken die duidelijk moet maken of er ook een inknelling is van de Morton-zenuw. Zo ja wordt ook die verwijderd.
Gelukkig hebben wij hier in Belgie de vrijheid om zonder verwijs naar een specialist te stappen!
Ik houd jullie op de hoogte.
Met vriendelijke groeten, Gerdje.


Geschreven door: Carien op Vrijdag 15 Juni 2012 om 14:44 Ongepaste reactie?

Eindelijk wat kunnen lezen van anderen. Ik ben heel ongerust. Sedert augustus 2011 kreeg ik last van mijn rechtervoorvoet. Eerst dacht ik dat mijn teen naast de grote teen gebroken was. Twee maal foto''s moeten maken, maar nee. Het voelt of ik alleen op mijn middenvoetsbeentje liep en ook nmijn schoenen sleten precies op die plek door. In november was het zo erg dat ik echt kon huilen bij iedere stap. In december begon ook mijn linkervoet dezelfde klachten te vertonen in een sneltreinvaart en mijn tenen waren zichtbaar aan het vergroeien. Na vele bezoeken aan podotherapeut, artsen en ortopheet bleek het te gaan om Metatarsalgie zij de arts in het ziekenhuis en kreeg ik steunzolen. Dit ging 1 week goed an daarna begonnen de klachten nog meer te verergeren. Weer terug naar de huisarts en mijn grote zorg uitgesproken. Nu mocht ik naar een ander ziekenhuis en daar vertelde de specialist dat de steunzolen die ik had niet goed waren. Te zacht. Nou dat vond ik zo maf van de zgn podotherapeut van het andere ziekenhuis. Lekekr verdiend 180 euro voor iets wat niet eens goed is. Ik heb wederom nieuwe steunzolen moeten aanschaffen en deze zijn iets harder, beter opgehoogd en van betere kwaliteit. Soms gaat het en kan ik weer wat lopen. Beter worden doet het niet tot nu toe. Vandaag kan ik wel weer janken. Ik heb zelfs pijn wanneer ik helemaal niet loop. 7 paar nieuwe schoenen aangeschaft en wissel vaak om. Als ik uit bed opsta heb ik het gevoel dat mijn spieren onder uit mijn voet aan het verdwijnen zijn en moet eerst weer wennen aan het lopen. Mijn tenen staan nu wijdt uit elkaar bij beide voeten precies in het midden en linker voet tweede teen begint tot een hamerteen te vervormen. Het is echt een ramp. Ik ben 50 jaar en voel me verschrikkelijk depri met dit euvel. Proberen er niet aan te denken is onmogelijk met die konstante vreselijk pijn. Soms slik ik 8 paracetamol per dag. Ik weet me geen raad. Ga binnenkort weer opnieuw een afspraak maken. Dit is geen kwaliteit in mijn leven. Op mijn werk kijken ze me aan alsof ik me aanstel. Ik hou me gedeisd maar men weet niet welk een lijdensweg wij moeten ondervinden. En ik heb dus nog geen arts ontmoet die me werkelijk van de klachten afhelpt. Ik lees dat sommige van jullie er al jaren mee te doen hebben. Dus dat biedt geen prettig vooruitzicht. Ik ga wel met jullie adviezen aan de slag. Groeten en hoop de volgende keer een prettigere bijdrage te mogen leveren


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen