Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Belinda

Geschreven op: Vrijdag 9 Maart 2007 om 19:52
Ongepast of beledigend?

Mijn man is in januari 2007 geopereerd.
hij heeft een quadriceps ruptuur zit al een aantal weekjes in het gips,er is heel weinig over te vinden op internet.Mijn vraag wie heeft hier ervaring mee? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 13 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: peter op Maandag 19 Maart 2007 om 21:27 Ongepaste reactie?

ben zelf in 2002 aan een quadriceps ruptuur geopereerd heb ook geprobeerd om hier op internet er meer over te weten te komen maar het schijnt niet veel voor te komen


Geschreven door: peter op Maandag 19 Maart 2007 om 21:36 Ongepaste reactie?

zoek eens op quadriceps staan een aantal vragen en opmerkingen ook van een sporttherapeut en wens je man sterkte


Geschreven door: wim op Vrijdag 30 Maart 2007 om 12:48 Ongepaste reactie?

de neuro-psycholoog oliver sacks heeft een boek hierover geschreven dat heet "een been om op te staan".


Geschreven door: peter op Zaterdag 31 Maart 2007 om 20:36 Ongepaste reactie?

waar kan ik dat boek vinden? of heeft deze ps hier ook iets over op internet achtergelaten. gr Peter


Geschreven door: paulmeels op Vrijdag 7 December 2007 om 17:02 Ongepaste reactie?

Ben ook 27 juli geopereerd aan quadriceps ruptuur(In Esp.) als gevolg van bedrijfsongeval.Loop nu kleine stukjes zonder krukken, traplopen gaat voetje voor voetje, heb nog veel last van krampen en spierpijn, heb home-trainer gekocht, fiets iedere dag half uur weer of geen weer !,doe oefeningen op workmate met gewichten en oefen op stepbank 18 cm hoogte.Heb me erbij neergelegt dat herstel gewoon langzaam gaat, artsen zeggen minimaal half jaar dus blijf ik oefeningen doen om het been en de spier weer aan te sterken, of ik het been in de toekomst weer volledig kan gebruiken is nog afwachten.
Hoe vordert Uw herstel ?

Groeten Paulus.


Geschreven door: peter op Woensdag 19 December 2007 om 13:40 Ongepaste reactie?

Bij mij ging het herstel in het begin best wel goed is natuurlijk ook je eigen instelling,ongelukje gehad da,s pech maar doorzetten is de enige remedie.Wel heb ik helaas mijn vorige baan niet kunnen behouden. Ik was werkzaam in de binnenscheepvaart en daar heb je echt wel twee gezonde benen voor nodig.Dit jaar ben ik weer door de medische molen geweest,helaas zonder perspectieven. krijg toch meer problemen met traplopen schuine/hellende vlakken belopen en vooral met onverwachtse bewegingen.Het niet goed functioneren van de gescheurde spier en het littekenweefsel van de aanhechting geeft in mijn geval een verandering in de knie welke weer voor andere problemen zorgt zoals extra slijtage door verkeerde belasting omdat het geheel niet 100% [uitgelijd] staat zoals normaal.Wel wil ik opmerken dat mijn operatie pas na 5 weken is uigevoerd en mijn leeftid nu 49 daar natuurlijk ook mee te maken heeft.STERKTE


Geschreven door: hilliebill op Maandag 24 November 2008 om 20:29 Ongepaste reactie?

Men ziet idd weinig over dit letsel. Gewoon door mijn knie gezakt, zware quadricepsen door frequent fietsen, waarschijnlijk al beschadiging door boswerk. Gebruik Lipitor en thiazidediuretica. 6 weken loopkoker. Ben nu met de laatste week bezig. Kijken hoe het gaat straks, gelukkig zelfstandige die van Internet leeft. Opvang eerste tijd nodig. Ik hoop dat de voorgangers in dit draadje al genezen zijn.
sterkte !


Geschreven door: Kris op Donderdag 20 Mei 2010 om 21:07 Ongepaste reactie?

Dat leest niet aangenaam als verse patient van dit soort blessure: ben maandag 17 mei geopereerd, en na 1 dag al naar huis en dan begint het pas zeker?
Probleem is dat ik in sportbranche zit en graag tegen september toch al beweeglijk wil zijn (wat kunnen fietsen, staan gedurende een uurtje, rondlopen gedurende een halfuurtje en ... al eens een kleine les indoorcycling geven...
Maar als ik hierboven de teksten lees... mag ik serieus inbinden qua verwachtingen of is hier een uitzondering in de buurt?
Dat boek lijkt me al een interessant begin, misschien dat ik beter daar mee start en wie weet komen er wat positievere berichten boven water?


Geschreven door: Ad op Woensdag 9 Juni 2010 om 12:49 Ongepaste reactie?

Beste Kris,
Ik wil je niet in de put praten maar je conclusie qua je eigen verwachtingen klopt wel. Ik ben zelf op 3 maart 2010 geopereerd aan een quadricepsruptuur. Eerst 6 weken van de lies tot de enkel in het gips om het been rust te geven en de pees weer goed aan te laten groeien. Dan begint de sport. Je bent blij dat het gips eraf is maar tegelijk merk je dat er van je been qua omvang en spierkracht weinig over is. Een puddingbeen dus. De knie zwabbert alle kanten uit behalve de goeie. De krukken zijn dan je grootste vrienden. Een brace is dan een uitkomst maar je zult toch aan de gang moeten. Fysiotherapie dus. Vanaf 21 april ben ik daar nu iedere dag mee bezig.
Je zult er dan eerst aan moeten gaan werken om de knie weer te knikken. En dit gaat even duren. Dit komt omdat door het gips alles 6 weken stil heeft gelegen en omdat de spier waar je aan geopereerd bent gevoelig is. Maar dat komt goed. Je moet alleen geduld hebben. Pas sinds een paar weken krijg ik dit voor elkaar. Reken dus maar uit.
Nu ben ik bezig met krachttraining. Stel je er niet te veel bij voor want alle kracht is weg. Het eigen gewicht van het onderbeen is in het begin al teveel. Ook het weer "normaal" gaan lopen gaat langzaam beter. Momenteel heb ik nog het probleem van een "exstensorlek" zoals de fysio dat noemt wat zoveel wil zeggen dat je knie doorknikt als je bij het lopen je hak op de grond zet om de volgende stap te maken.
De spier die dat op moet vangen moet namelijk ook weer getraind worden.
Nu, 9 juni kan ik zeggen dat het herstel vooruit gaat. Het gaat langzaam, maar het gaat vooruit. Ik kan sinds een week weer enigsinds normaal de trap af lopen. Welliswaar goed vasthouden aan de leuning maar het gaat weer een beetje. Het hinken tijdens normaal lopen wordt ook steeds minder. Wel is het been snel moe maar dat is het gebrek aan kracht. Hoe lang het gaat duren. Ik weet het niet. Dit ligt ook aan het persoonlijk gestel maar de diverse prognoses van 6 maanden tot een jaar begin ik nu toch wel te geloven.

Afijn, het is een heel verhaal geworden en ik hoop dat je er iets aan hebt.
Beterschap en veel succes bij het herstel.


Geschreven door: Marc op Woensdag 23 Juni 2010 om 17:36 Ongepaste reactie?

Wow hier schrik ik wel van. Ik ben op dinsdag 15 juni geopereerd en zit nu in het gips. Ik ben redelijk fanatiek hardloper en ik had gehoopt om eind van dit jaar weer rustig aan te kunnen lopen..... Dat een marathon en een halve marathon er voorlopig niet inzit begrijp ik wel maar ik hoop toch wel dat ik weer wat kilometers kan maken begin volgend jaar. Na de verhalen hierboven gelezen te hebben zakt de moed me in de (hardloop)schoenen! Ik kan niet wachten op het moment dat het gips eraf mag en het opbouwen weer kan beginnen.

Hebben jullie nog tips?

Gr Marc.


Pagina 1 van 13 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen