Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

ineke

Geschreven op: Woensdag 29 Augustus 2007 om 16:44
Ongepast of beledigend?

Hoi,
Wie kan mij iets vertellen over de ervaringen met een beenamputatie bij oudere mensen.Mijn schoonmoeder staat voor de keuze wel of niet amputeren.Hoe gaat een revalidatie,ervaringen met een kunstbeen enz.
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: marjoleen op Woensdag 29 Augustus 2007 om 16:58 Ongepaste reactie?

Phoe Ineke,
Dat is niet niks. In mijn werk als ziekenverzorgster in de thuiszorg, kwam ik regelmatig (oudere) mensen tegen na een beenamputatie. Meestal vanwege vaatlijden door diabetes.
Ik ga er nu even vanuit dat er een stomp overblijft na amputatie.
Genezing en "uitharding/gereedmaken" van stomp voor een prothese duurt erg lang. Reken zovast maar op enkele maanden. Meeste patiënten krijgen na de amputatie langdurige wondverpleging van thuiszorg. Stompverzorging is niet makkelijk en heeft gespecialiseerde zorg nodig.
Het echte revalideren kan pas beginnen als stomp belastbaar genoeg is voor prothese en dat valt eerlijk gezegd niet mee. Vele ouderen komen dan ook bijna niet meer ter been. Houd me ten goede hoor. Ik wil je echt niet ontmoedigen, maar ik weet niet wat de leeftijd is van je schoonmoeder, de operatie (narcose) alleen al is erg ingrijpend voor ouderen.
Eén en ander is dus duidelijk afhankelijk van de reden tot amputatie, de lichamelijke (en geestelijke) gesteldheid en de wil/doorzettingsvermogen van de patiënt.
Wens jullie héél veel sterkte met de keuze. (zover er keuze is natuurlijk),
gr.Marjoleen


Geschreven door: ineke op Woensdag 29 Augustus 2007 om 17:04 Ongepaste reactie?

Bedankt voor je reactie.Mijn schoonmoeder is 78 jaar en al 4 jaar aan het klungelen met haar knie.Ze heeft er een bacterie in gekregen.Nu wil de arts nog wel een nieuwe knie zetten,of het been stijf zetten maar ze zijn bang dat de bacterie terug komt.Dan moet ze alsnog haar been laten amputeren.Amputeren is wel erg definitief en we zijn bang dat het voor haar erg moeilijk wordt.
Daarom proberen we zoveel mogelijk informatie te vinden over de mogelijkheden.Misschien helpt haar dat bij de keuze.


Geschreven door: ineke op Dinsdag 4 September 2007 om 08:31 Ongepaste reactie?

Mijn schoonmoeder heeft gekozen voor een nieuwe knie.Ze wil het toch nog proberen.Als dit niet goed gaat dan wordt het been alsnog geamputeerd.Maar daar denken we nog maar niet aan.Wie weet gaat het allemaal goed.


Geschreven door: marjoleen op Dinsdag 4 September 2007 om 09:14 Ongepaste reactie?

Denk ook idd dat dit de beste keus is. Wie niet waagt, wint nooit!
Succes en héél veel sterkte, Gr.Marjoleen


Geschreven door: ineke op Dinsdag 4 September 2007 om 09:20 Ongepaste reactie?

Hoi Marjoleen,
Bedankt!
Ja,wij vinden het ook fijn dat ze hiervoor gekozen heeft.Maar het is het proberen waard.Ze krijgt een ruggeprik en dat is altijd heel goed gegaan.
Groetjes van Ineke.


Geschreven door: marjoleen op Dinsdag 4 September 2007 om 12:27 Ongepaste reactie?

Kan me voorstellen dat jullie het fijn vinden dat ze hier voor gekozen heeft. Net wat je zegt, amputeren is echt onherroepelijk en héél erg ingrijpend. Hoop zo voor haar en jullie dat de ingreep mag slagen, maar nog meer dat de bacterie hiermee bestreden zal zijn. Laat je nogeens weten hoe het één en ander verlopen is?
Voor nu, toi toi toi. Gr.Marjoleen smiley


Geschreven door: ineke op Dinsdag 4 September 2007 om 14:27 Ongepaste reactie?

Hoi Marjoleen,
Ik zal na de ingreep als er meer bekend is weer een berichtje plaatsen.
Groetjes van Ineke.


Geschreven door: Alex Braker op Zondag 2 Juni 2019 om 22:07 Ongepaste reactie?

Ik ben Alex ik ben 73 jaar ze hebben mijn bovenbeen Amputatie dat is nu 6 weken gelen maar ik heb er nog erg veel pijn aan kunt u mij zeggen hoe lang ik daar nog pijn van zal hebben , Ik heb nu nog morfine 25 NG maar nu kan ik slecht plassen ze zijden als dat komt van de morfine .
ja ik voel mijn onderbeen nog en als ik zit in mijn rolstoel gaat mijn stomp zo op en neer gaat /
Ik hoop dat iemand mij hier iets over kan zeggen .
Alvast mijn dank Alex Braker ,


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen