Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

malyssa

Geschreven op: Vrijdag 11 Januari 2008 om 14:09
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Ik wordt eind deze maand aan mijn schouder geopereerd ik heb verkalking en inklemming van de pezen,er wordt een stukje bot weggefrased en kalk van de pezen gehaald.
Wie heeft recent ook deze operatie ondergaan(neerplastiek)en hoe is het met het herstel gegaan en wat kan je wel en niet na de operatie.

bedankt groetjes malyssa 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 11 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: didier op Vrijdag 11 Januari 2008 om 14:22 Ongepaste reactie?

Hoi Malyssa,
Ik heb deze operatie gehad in maart, na 3 maand was ik terug de baan op. Operatie is niet te onderschatten maar het ergste leed is geleden na ongeveer 3 ŗ 4 weken.
De eerste weken mag je je arm niet optillen boven de schouder. Maar dit wijst allemaal zichzelf wel uit...
Wel je goed aan de raadgevingen houden van de arts!
Succes!
Grtz, didier.


Geschreven door: Sofie op Vrijdag 11 Januari 2008 om 14:34 Ongepaste reactie?

Hoi Malyssa,

Ik heb al wel andere operaties gehad aan mijn schouder maar moet ook weer opnieuw geopereerd worden en dan wel een scopische neerplastiek. Ik heb geen kalk maar wel last van erge inklemming (ook doordat mijn schouderkop strak is vast gezet bij de vorige operaties) en er moet een stukje bot van het schouderdak afgehaald worden en de slijmbeurs word weg genomen.

Kan je nu ook nog niet vertellen hoe het dus zal zijn maar weet wel van de vorige operaties dat je het niet moet onderschatten en dat schouderoperaties toch best wat pijn met zich mee zullen brengen.

Idd luister goed naar de adviezen die je vanuit het ziekenhuis mee krijgt en zorg voor een goede therapeut die ook echt goed met schouders weet om te gaan. Je kunt nu al de therapie regelen vast voor na de operatie want da hoef je ook niet te wachten. Sommige hebben wel een wachttijd voor fysio.

Ik hoop voor je dat het allemaal me zal vallen en ik zou me op het ergste voorbereiden (ga ik ook doen) en dan kan het alleen nog meevallen!!!

Succes (wanneer moet je?)

Groetjes,

Sofie


Geschreven door: malyssa op Vrijdag 11 Januari 2008 om 20:42 Ongepaste reactie?

hoi ,
bedankt voor jullie reactie''s!
Ja ga maar van het ergste uit ach heb nu ook al zoveel last.
Zal wel moeilijk voor me worden om rustig te doen ben wel blij dat het m,n linkerarm is en niet rechts.

Sofie ik moet 30 januari,het wordt ook een scopische wel moet er mischien nog een exstra snee in om er beter bij te kunnen.
het gaat in dagopname was dat bij jullie ook want volgens mij lees ik ook 1 nacht slapen.

Ik hoop ook snel dat ik weer kan werken zit in de confectie wanneer zal je gemiddeld weer kunnen beginnen?

groetjes malyssa


Geschreven door: Sofie op Vrijdag 11 Januari 2008 om 20:59 Ongepaste reactie?

Hoi Malyssa,

Bij mij is het wel de dominante kant idd en dan word het iets lastiger. Maar 30 januari is al vlot hoor. Waar word je geopereerd als ik vragen mag?
Bij mij word het ook een scopische maar heb al een litteken van 10cm dus mocht het open moeten dan hoop ik dat ze het via dat litteken kunnen doen. Is nog maar de vraag want die zit aan de voorkant en de neerplastiek word aan de zijkant/bovenop gedaan.
Ik moet 1 nachtje blijven. Denk ook dat het eraan ligt wat ze gedaan hebben bij je. Als het alleen een neer is dan valt het misschien mee maar als blijkt dat er ook scheuren zijn en het open moet dat je dan langer moet blijven. Weet het niet zo heeft ieder ziekenhuis zijn protocol.

Wanneer werken is ook bij iedereen verschillend. De vorige operatie zou revalidatie 3 a 6 maanden duren en ben nu 9 maanden verder en kan mijn werk niet doen maar goed niet te vergelijken want het is nog niet goed. De een kan sneller dan de ander maar denk dat je zeker de 3 maanden wel aan kan houden. Kantoorwerk kan wel eerder.

Hoop dat het allemaal mee zal vallen maar goed dat weet je dan pas!

Groetjes,

Sofie


Geschreven door: malyssa op Vrijdag 11 Januari 2008 om 23:27 Ongepaste reactie?

hoi,
mijn god 3maanden ik had zelf bedacht dat ik met een week 3-4 weer langzaam kon gaan beginnen.
Maar het zal wel bij iedereen verschillend zijn .
Ik wordt geopereerd in purmerend.
J ahet is al snel ik kreeg voorang het kon zelfs al de 22e maar dan ben ik jarig dus ben ik liever thuis smiley.
Ik heb nog helemaal niks over fysio gehoord,heb je dat ten allertijden eigenlijk nodig?
Weet jezelf al wanneer je moet ,en waar wordt jij geholpen.
Nou we gaan aftellen want het wordt er niet beter op krijg ook steeds meer moeite met mijn arm omhoog doen pfff zo een stijve pijn en heel veel tintelingen in m,n nek naar schouder en van die gemene steken in armen en schouder wat een feest smiley.

groetjes malyssa


Geschreven door: Sofie op Zaterdag 12 Januari 2008 om 12:39 Ongepaste reactie?

Hoi Malyssa,

Het hoeft geen 3 maanden te duren maar een schouderrevalidatie duurt meestal wel even en denk dat je daar toch wel een beetje op moet rekenen. 3 a 4 weken gaat je echt niet lukken dat is zeker. Kantoorwerk zou de dan misschien met 1 hand een beetje kunnen doen en misschien beetje met 2 handen typen maar denk dat het werk wat jij doet wel even zal duren.

Wel fijn dat je voorrang hebt gekregen en dat het zo snel kan smiley. Nee idd beter niet op je verjaardag die kan je beter buiten het ziekenhuis vieren.

Ja je zult wel moeten revalideren met de hulp van een fysio. En ook al snel na de operatie want een complicatie die veel voorkomt is een verstijving van je schouder en om dat te voorkomen heb je die fysio echt nodig maar goed dat zullen ze je nog wel in het ziekenhuis vertellen. Gewoon hun advies opvolgen en dan moet het wel goed komen.

Ik weet nog niet wanneer ik moet en voor hoe lang ik nu op de wachtlijst sta. Normaal is de wachtlijst een jaar bij deze man maar beide vorige keren stond er binnen 4 maanden op de aanvraaglijst. Nu is ingesproken op de voicemail "op enig termijn om niet al te lang te hoeven wachten" maar ja weet nog niet wat dat betekend.

Ik word in de maartenskliniek geholpen.

Bereid je voor op even meer pijn en dan hopelijk dat je iig van deze klachten af zult zijn!!

Groetjes,

Sofie


Geschreven door: leentje op Donderdag 17 Januari 2008 om 22:44 Ongepaste reactie?

Hallo malyssa,
Vanuit Belgie wil ik je veel steun toewensen. Ik heb onlangs in december 2007 een kijkoperatie in mijn rechterschouder gehad. Dit te wijten aan impingement in mensentaal inklemming van de pezen. De operatie is heel goed verlopen, deze was uitgevoerd in het st augustinusziekenhuis te wilrijk door dr. Fortems. Net als jij kreeg ik dus ook last van een vermoeide arm die ik bijna niet meer omhoog kreeg. s''nachts kon ik er niet meer op liggen z''on vreselijk knagende pijn dat ik de slaap niet kon vatten. De nodige scan''s met contrastvloeistof en nmri werden genomen en er werd een klein scheurtje in de supraspinatuspees gezien en inklemming van pezen plus ac gewricht ontstoken
Bij mij heeft men het eerst met inspuitingen in het gewricht geprobeerd, ik kan je verzekeren dat was geen pretje.Ik heb er zo 2 gekregen een derde gaf de orthopedist niet dan werd het operatie die ik dan ook heb ondergaan.
De operatie op zich valt eigenlijk goed mee je krijgt een spuitje in je nek (wat sommige pijnlijk vinden) probeer je goed te ontspannen en dan valt dat best mee, daarna krijg je een maskertje op je neus en mond en binnen enkele tellen weet je van niks meer. Bij het ontwaken voelde ik hevige pijn ik hoorde mezelf kreunen achteraf wel vond ik dat wel raar. Maar je krijgt direct verdoving bij en je voelt de pijn zo afnemen. Tegen dat ik op mijn kamer was voelde ik me al een stuk beter. De orthopedist dr. Fortems is mij s''avonds nog komen vertellen dat de operatie geslaagd was. Men had een subacromiale decompressie gedaan en resectie van het ac gewricht. Dus het schouderdak ruimer gemaakt door bot weg te freezen en het ac gewricht een stukje afgedaan.
Ik moest daar trouwens maar 1 nachtje blijven.s''morgens kreeg ik al de kinesist op bezoek voor pendeloefeningen te doen. Na dat de zaalarts geweest was mocht ik naar huis.Moest nog enkele dagen mijn arm dragen in een brace maar mocht direct met kinebehandeling beginnen. Inmiddels heb ik 25 beurten kine achter de rug en kan mijn arm al goed in de hoogte steken werkzaamheden daar mag ik nog niet mee overdrijven, maar dat voel je wel dan krijg je weer die knagende pijn en dat krijg je door overbelasting, te veel is niet goed. Heb nu 30 nieuwe kinebeurten bijgehad. Dus het zal wel kloppen revalidatie kan 3 maanden en meer duren. Dat zal van mens tot mens verschillen. Zo nu heb je het weer eens van iemand anders gehoord. Tijd heelt alle wonden en dat moet je jezelf gunnen hoor het komt wel goed. Ik wens je het allerbeste en een heel goed herstel
Groetjes Leentje


Geschreven door: malyssa op Vrijdag 18 Januari 2008 om 23:57 Ongepaste reactie?

Hoi,
Leentje bedankt voor je verhaal.
Hoop dat je gauw van alle klachten af bent!

Vraagje wat vinden jullie hiervan
Ik moet me 11.30 melden op de dagbehandeling en dan wordt ik waarschijnlijk om ongeveer 13.00uur geopereerd en dan wordt ik 17.00-18.00 alweer naar huis gestuurd .
Ik vindt dit zelf dus echt heel erg snel.

groetjes malyssa


Geschreven door: Sofie op Zaterdag 19 Januari 2008 om 12:12 Ongepaste reactie?

Hoi Malyssa,

Ik vind dat ook erg snel idd. Maar zo heeft ieder ziekenhuis zijn eigen protocol. De meeste laten je een nacht blijven en als ze merken dat het bij jou niet lekker gaat sturen ze je heus niet naar huis lijkt mij. De meeste laten je sowieso pas gaan als de blockverdoving echt uitgewerkt is om te kijken hoe het met de pijn gaat.
Ik moet idd 1 nacht blijven en ben daar ook wel blij mee want bij de vorige kijkoperatie waar ze niks hebben gedaan ben ik toch best ziek thuis gekomen maar was wel in de ochtend geopereerd en pas om 18.45 uur naar huis. Was wel goed ziek van de narcose de hele dag toen.

Weet niet wat je ermee zou moeten doen. Misschien bellen en overleggen dat je dat wel erg snel vind???

Succes de 30e iig!!!

Sofie


Geschreven door: didier op Zondag 20 Januari 2008 om 10:53 Ongepaste reactie?

Hallo Malyssa,

Indien ze een sneetje zullen maken gaan ze je niet naar huis laten gaan denk ik! Dit doen ze bijna nooit. Te groot risico. Dat waren toch de woorden van mijn chirurg.
Dinsdag is het mijn beurt, ook voor de 2de maal. Ze gaan het nu ook via een open doen. Ben eens benieuwd. Maar spanning, niet te doen!
Indien het ophoud met regenen ga ik mij afreageren op mijn fiets, is dringend nodig!
Nog een fijne zondag zonder pijn!
Didier.


Pagina 1 van 11 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen