Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

maria

Geschreven op: Zondag 29 Maart 2009 om 15:49
Ongepast of beledigend?

Ik heb een mallet vinger gekregen met sokken uittrekken,wil graag weten hoe mensen zijn behandeld en of het geholpen heeft.


 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: mieke op Zondag 3 Mei 2009 om 20:04 Ongepaste reactie?

Hoi Maria

Ik wou iets uit mijn sporttas pakken en stuitte met mijn middelvinger op m,n schoen.Mallet vinger,heb hem nu vijf weken in een spalkje.Laat hem met een week zien aan de huisarts.Na horen zeggen kan zoiets twaalf week duren voor de peesjes weer zijn aangegroeid.Een lang durig iets.Pff...

Groetjes Mieke


Geschreven door: Hans op Woensdag 22 December 2010 om 23:31 Ongepaste reactie?

Hallo Maria,

Vorige week heb ik ook een malletvinger opgelopen bij het sokken uittrekken (rechter middelvinger). Ik loop nu met een spalk, die ik 8 weken moet dragen. Ik ben benieuwd naar je ervaring en of of het weer helemaal goed gekomen is met je vinger.

Groeten Hans


Geschreven door: mieke colemont op Donderdag 28 April 2011 om 14:13 Ongepaste reactie?

ik liep een malletvinger op in februari. Kon geen afspraak krijgen bij de handchirurg : alleen vrije consultatie en er was altijd wel een "spoedoperatie" die ervoor zorgde dat er geen consultatie was. Afspraken te krijgen ten vroegste binnen 3 maanden. Dan 2 andere orthopedisten geraadpleegd.
De spalk is eraf , na enkele weken staat het vingertopje terug scheef. Opnieuw andere orthopedist : advies : meer bewegen en kinesie. De kinesist vindt blijkbaar dat hij te weinig info heeft (wat ik kan begrijpen) : dus vandaag de radiografiŽn halen in het ziekenhuis. Opnieuw gebeld naar handchirurg voor vrije consultatie morgen : gaat niet door wegens "operatie". Ik ben het beu en vind dat ik helemaal niet goed geholpen ben.
Wie weet waar ik goed geholpen wordt ? Of soortgelijke ervaringen?


Geschreven door: Marij van Helvoirt op Zondag 15 Mei 2011 om 22:53 Ongepaste reactie?

Heb 9 december 2010 een malletvinger van mijn linker wijsvinger opgelopen tijdens een val door gladheid. Ben 10 dagen later naar de eerste hulp gegaan die een ossale mallet constateerde. Kreeg een spalk voor 1 week en dan retour orthopeed. Moest toen 4 weken later terugkomen. Hij voelde een keer aan de vinger en concludeerde dat deze wel "vast" zat. Ben 3 dagen later toch maar terug gegaan naar de poli omdat de vinger mijns inziens helemaal niet vast zat. Werd meteen doorverwezen naar de plastisch chirurg. Deze liet een foto maken waarop een grote fractuur met dislocatie te zien was. Moest geopereerd worden zei hij. Ben een week later geopereerd en vervolgens 6 weken(!)met mijn hele vinger in een strekspalk gezet. Ben nu sinds 22 maart uit de spalk maar heb een veel groter probleem dan ik ooit gehad heb. Ik kan mijn vinger (middelste kootje) met geen mogelijkheid meer buigen Zal nog meer als een jaar duren voor ik mijn vinger weer goed zal kunnen bewegen en de vinger zal waarschijnlijk altijd ochtendstijf blijven. Dus let op hoe ze je vinger in een spalk zetten, of men wel voldoende deskundig is. Bij mij was dat helaas niet het geval, zowel de chirurg niet als de gipsmeester. Het niet meer kunnen buigen van je wijsvinger is ronduit invaliderend. Het zorgt ervoor dat ik voortdurend beperkingen ervaar tijdens mijn werk als verplaagkundige. Je kunt niet meer grijpen en de kracht in je hand is daardoor veel minder. Dus: laat nooit je eindkootje opknappen ten koste van mobiliteit- en functieverlies van je volledige vinger.
Groetjes, Marij.


Geschreven door: Hilde Vits op Vrijdag 29 Augustus 2014 om 12:35 Ongepaste reactie?

Gingenjullie verder werken met een malletvinger? Ik ben zorgkundige in een woon- en zorgcentrum en mag niet gaan werken van de arts.


Geschreven door: sheila op Maandag 27 Oktober 2014 om 14:03 Ongepaste reactie?

Ik heb in januari een mallet vinger gekregen(pink)
Pas in oktober naar handtherapie.
heb nu een hoesje om de pink van de stof waar ze duikpakken van maken, spalk kan niet meer ivm atrose.
over 2weken terug komen in de hoop dat de pijn minder is en de pink wat rechter staat.
iemand ervaring hiermee, en is er nog kans dat het beter word?
of zit ik aan een operatie vast.
hoor het graag, groetjes sheila.


Geschreven door: Claire op Zondag 19 Juli 2015 om 12:40 Ongepaste reactie?

Ik heb 3 weken geleden een mallet vinger opgelopen (mijn linker ringvinger) gewoon door een kluit aarde met bloemppjes ik ik had afgestoken te verplaatsen naar een andere plek.
Ik trok mijn werkhandschoen uit en toen zag ik dat kootje beneden hangen. Heb onmiddellijk een coldpakking gelegd en vervolgens een spalk gemaakt en stevig omwonden. De huisarts bezocht, die kon niets doen, had wel daarna een afspraak gemaakt bij handchirurg en was een week wachten. Heb wegens ongerustheid nog ''s anderendaags naar de spoed geweest, maar de door hen gegeven spalk was te groot en niet goed. Dus heb nu een op maat gemaakte spalk die ik ondertussen 2 weken draag. Na de derde week moet ik mijn vinger laten nazien. Ik hoop echt dat dit in orde komt, want vind dit geen pretje. Groetjes Claire


Geschreven door: Mieke De Smet op Donderdag 14 Juli 2016 om 22:41 Ongepaste reactie?

Ik heb mallet vinger en orthodontist verplicht me te werken na 1 week rustperiode met spalk ik doe verzorging bij bejaarden en dementeren die vaak je hand grijpen


Geschreven door: Anneleen op Zondag 12 Februari 2017 om 19:01 Ongepaste reactie?

Heb dit een paar jaar geleden opgelopen tijdens sport (vollybal) op school. Deed veel pijn, was dik en blauw!Maar we dachten dat het gewoon gekneusd was. Het blauw en de pijn gingen na bepaalde tijd weg maar het bleef dik. Dan ben ik toch foto''s gaan laten maken. Daaruit kwam dus dat mijn vinger gebroken was geweest maar dat die nu al terug verkeerd weliswaar terug aan was gegroeid. Nu moest ik weten operatie dus vinger opnieuw breken en spaken of gewoon zo verder leven. Ik wou operatie maar mijn ouders zagen dat niet zitten en vreesde voor meer complicaties. Dus nu zit ik er mee en toch twijfel ik nu weer opereren maar zelf heb ik ook wel bang voor complicaties. Heb er niet echt last van, alleen vind ik het er niet zo mooi uit zien. Nu ik ben iemand die heel er van muziek houd en wel van plan is in de toekomst gitaar te leren spelen. Kan dat me zo een vinger? Iemand tips over? Bedankt alvast!


Geschreven door: Anoniem? op Maandag 29 Januari 2018 om 16:49 Ongepaste reactie?

Ik heb een mallatfinger opgelopen (1 week geleden).
Tijdens gym trefbal helaas smiley
Ik moet een spalkje omdoen en moet nu 8 weken het dragen dus geen gym of andere dingen meer doen op school.
Ik heb geen pijn of last van maar wil toch liever een rechte vinger dus dan maar 8 weken met zo''n spalkje dragen.
Doet het na het spalkje afdoen nog pijn of niet?
Want daarna wil ik wel weer normaal gymen voetballen enzo.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen