Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Isabella

Geschreven op: Woensdag 6 Mei 2009 om 17:16
Ongepast of beledigend?

Ik zou wat ervaringen willen horen van mensen die een schouderprothese hebben.
Is de operatie mee of tegen gevallen. Ben je tevreden over de prothese, zijn er beperkingen en hoelang heeft het geduurd voor je weer behoorlijk kon functioneren?
Alvast bedankt Isabella. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Geschreven door: klarie kortenoeven op Donderdag 7 Mei 2009 om 18:59 Ongepaste reactie?

hallo isabella.

allereerst ik weet niet hoeoud je bent maar ik zelf heb sinds 5 weken een nieuwe schouderprothese maar ben 58 jaar en daarbij komt ik heb een zogeheette Deltaprothese,dat is een soort omgekeerde schouder, kom is kop.en kop is nu kom geworden
ik moet eerlijk zeggen dat het me erg is tegen gevallen maar,ik denk dat zoiets heel individueel is.
de controlefoto de dag na de operatie was goed,wat betekende dat de prothese in iedergeval goed geplaatst is en de operatie gelukt is tot zo ver.
verder ben je voorlopig overgeleverd aan hulp.
je arm ligt in een immobilisater met een band om je buik zodat je geen onverwacht bewegingen mag en kan maken.je kan dus kleine dingen doen met 1 hand en je mag 3 maanden niet op je nieuwe schouder slapen.
ik ken wel iemand die een gewone kreeg maar ook die mevr zei dat ze ook veel napijn had en dat die pijn zeker 3 maanden duurde,wel nam de intensie daarvan geleidelijk af.ook kom je daarna nooit hoger meer met je arm dan 90 graden,dat geld voor elke schouderprothese dus iets uit een bovenste gootsteenkastje pakken met die arm is er niet meer bij.
in mijn geval ligt de genezing complexer omdat bij mij de deltaspier in de lengte gescheurd moest worden anders kon die prothese er niet tussen,en die spier wordt daarna niet gehecht maar moet spontaan aan elkaar groeien.
ik heb best nu nog veel en intense pijn maar ja de boel moet eerst genezen de eerste 6 weken kan en mag je niets dan krijg je passieve fisio,daarna voorzichtig opbouwende actieve fisio.
maar je moet minstens wel op een maand of 3 rekenen zei die kennis met die normale prothese.
zelf zoek ik naar mensen die ervaring hebben met een deltaprothese,dus sja daar zal ik weer wat meer van willen horen.
wanneer gaat het gebeuren?
groetjes en sterkte .Klarie


Geschreven door: Marianne op Donderdag 9 Juli 2009 om 10:11 Ongepaste reactie?

hallo Isabella en Klarie

Dit originele bericht is nu enkele maanden oud en ik vroeg me af hoe het momenteel met jullie gaat.
Isabella, heb jij intussen een schouderprothese of ervaring met iemand uit je omgeving ?
En Klarie, hoe ervaar jij het nu verder ?

Al jaren heb ik pijn en beperkte mobiliteit aan de linkerschouder. Met beperkte mobiliteit kan ik leven, gootsteenkastje openen met de linkerarm kan al 20 jaar niet meer. Maar de pijn is niet meer te harden. Ik ben 38 jaar en kan momenteel mijn job als kantoorbediende niet meer uitoefenen.
Diagnose : omarthrosis op basis van een dysplasie van het gewricht. Aangezien de infiltraties en andere medicijnen niet werken, adviseerde mijn arts een totale schouderprothese ondanks mijn toch jonge leeftijd. De operatie gebeurt eind deze maand, maar de schrik zit er goed in.
Zal de huidige pijn weg zijn ? Zal ik mijn job terug kunnen doen ? Zal de bewegelijkheid verbeteren of verminderen ?
Kortom, wat kan een mens hiervan verwachten ?

Ik hoop heel hard dat jullie me een positieve ervaring kunnen vertellen. Maar minder positieve zaken wil ik ook wel horen.

Marianne


Geschreven door: Izabella op Woensdag 29 Juli 2009 om 11:36 Ongepaste reactie?

Beste Marianne,

Ik ben inmiddels geopereerd en heb een copelandprothese. Het is mij alles meegevallen, vooral met de pijn. Het is nu bijna 5 weken later en ik ben nog volop in het revalidatieproses. Kan nog niet echt veel maar ik heb goede hoop. Ik ben kunstenares en hoop eind sept. weer mijn werk (boetseren) te kunnen doen. Marianne ik hoop dat de goede keuze maakt. Laat je vooral goed informeren, het is n.l. niet niks wat er gebeurt. Er zal altijd een beperking blijven. sterkte

Izabella.


Geschreven door: Greet Roukema-Blom op Woensdag 13 Januari 2016 om 19:29 Ongepaste reactie?

Ik ben 15 oktober 2015 geopereerd aan mijn schouder en heb, net als de Isabella van hierboven, een copelandprothese gekregen. Aanvankelijk viel het me mee, maar ik mocht dan ook 4 weken niets met de arm, die in een immobilizer zat. Ik kreeg redelijk wat pijnstillers, maar pijn had ik dan ook bijna niet. Wel was alles erg onhandig en heeft mijn man 4 weken zorgverlof opgenomen om me te wassen, eten te koken e.d. Inmiddels ben ik 3 maanden na de operatie en volop bij de fysiotherapeut aan het oefenen en ook thuis. Dit gedeelte viel me wel tegen, want ik heb veel last van spierpijnen en was erg teleurgesteld dat ik mijn arm nog minder omhoog krijg als voor de operatie. De fysiotherapeut zei dat de arm nooit meer zo zal worden als voorheen en als ik hierboven lees dat je nooit verder komt als 90 graden schrik ik daar wel van. Ik weet dat het voor Isabella en Klarie al jaren geleden is, maar ik ben wel benieuwd naar ervaringen van anderen. Wat staat me nog te wachten/


Geschreven door: Ae von Michaelis op Dinsdag 5 April 2016 om 10:49 Ongepaste reactie?

Mijn naam is Fred ik ben in oktober 2015 geopereerd aan mijn schouder, er zit ook een prothese in mijn schouder. In begin veel pijn stillers gehad,maar de pijn zakte naar 2maanden gelukkig af, misschien heb ik meer pijn gehad door mijn leeftijd, ik ben 62 jaar. Ik ben nu al 3maanden met fysio bezig maar het gaat mij nog niet hard genoeg met het herstel.DE fysio zei tegen mij dat er +_18 maanden voor staat.zijn er mensen waar het sneller mee ging, hoor ik graag.gr .van AE von Michaelis smiley


Geschreven door: alice op Dinsdag 12 April 2016 om 19:21 Ongepaste reactie?

Ik heb 8 jr geleden in het UZ Gent een omgekeerde schouderprothese gekregen. Super goed gelukt. Hoefde helemaal niet in een mitella ofzo. Moes wel voorzichtig ddoen natuurlijk. Heb ca. 3 maandenfysio gehad en kan.praktisch alles weer doen. Prof Dr Lieven de Wilde is gespecialiseerd in schouders. Krijg nu last van mijn andere schouder ivm artrose maar blijf er zeker niet te lang.mee lopen. Zoveel pijn!!! Succes met het herstel.


Geschreven door: Mango op Woensdag 3 Augustus 2016 om 04:25 Ongepaste reactie?

Zeven jaar geleden is in mijn rechter schouder de supraspinatus volledig afgescheurd met erge pijn en krachtverlies van de arm als gevolg. De spier werd gehecht met haken en het herstel was ook erg pijnlijk. Nu maak ik hetzelfde mee met de linker kant. De supraspinatus is zo''n 2,2 cm uiteengescheurd. De orthopedisch chirurg zei dat de oplossing met haken in dit geval geen garantie biedt dat de spier nog op andere plaatsen doorscheurd en een prothese hier beter geschikt zou zijn. Welke schouderprothese? Ik vermoed dat hij een omgekeerde prothese bedoelde zoals Alice hierboven beschreef. Ik heb nooit last gehad van slechte beweging in beide schouders, het gaat hier alleen over gescheurde spieren.
Aan Alice, ik had graag geweten waarom die operatie nodig was. Was het de schouder of de spieren die problemen gaven? En heb je nadien veel pijn ondervonden? Krijg je die arm nu helemaal naar boven of is die beweging nog steeds beperkt? Dank bij voorbaat voor de respons.


Geschreven door: janny op Maandag 29 Augustus 2016 om 10:31 Ongepaste reactie?

Beste allemaal,
Ik heb 4 jaar geleden een omgekeerde schouderprothese gekregen. Dit was nodig na een ongelukkige val. Behalve de botten waren er ook problemen met spieren. Er zijn 3 spieren tijden de operatie verwijderd. Ik heb 3 weken met een immobilisator gelopen. Daarna heb ik veel therapie gehad. Ook omdat ik dat zelf heel graag wilde. Ik heb nog steeds regelmatig therapie, niet om te oefenen, maar om de spieren die er omheen zitten te ontspannen. Denk nu niet dat het een horror verhaal is, ik kan mijn arm tot 150 graden krijgen, dus ik doe er heel veel mee. Maar omdat ik veel kan, vraag ik wel beetje veel van mijn rug.
Ik ben best beetje fanatieke fietser en ik kan redelijk makkelijk 4 uur op een racefiets zitten.
O ja, ik was tijdens operatie 57 jaar.
Iedereen succes met revalidatie.
Groeten,
Janny


Geschreven door: Bouwchien op Vrijdag 9 December 2016 om 10:55 Ongepaste reactie?

Inmiddels sta ik voor mijn 4e ()schouderoperatie. 2012 nav een verbrijzelde kop nieuwe kop geplaatst, na veel klachten in 2014 kleinere kop geplaatst en omdat de klachten bleven in 2015 een volledige schouderprothese. Nu al weer een half jaar erg veel klachten. Op de foto''s is te zien dat de prothese niet goed zit, ergo......2017 wordt een omgekeerde prothese geplaatst.


Geschreven door: johanna. op Zondag 11 December 2016 om 11:05 Ongepaste reactie?

Ik heb een gescheurde spier in mijn rechter schouder door een onhandige draai met mijn arm. De 2e orthopeed waar ik kwam zag de mri scan en begon foto''s en wil nu een nieuwe schouder plaatsen. Och de gescheurde spier nemen we gelijk mee. Als ik daarna zeker weet dat ik weer alles kan dan zou ik mij direkt laten opereren.
Nu krijg ik eerst een injectie via echo voor de hevige pijn.
Heeft iemand daar ervaring mee?
Ik voel me niet oud maar ben al wel 76 jaar
Alvast bedankt voor een reactie


Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen