Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Brachymetatarsia

Geschreven op: Dinsdag 21 Juli 2009 om 16:04
Ongepast of beledigend?

Hallo,

ik ben een 25 jarige vrouw uit BelgiŽ. Ik heb aan beide voeten Brachymetatarsia. Dit is een aandoening aan de voeten. Door vroegtijdige sluiting van de groeischijven in de voet blijft de 4de teen (kan ook een andere teen zijn, maar meestal de 4de) kleiner dan de andere tenen. En de teen gaat eigenlijk ook bovenop de voet liggen in plaats van naast de andere tenen. Dit is niet enkel lichamelijk pijnlijk, de teen zit gekneld in schoenen en de steun is volledig weg. Ook Psychisch is deze aandoening niet te onderschatten. Naar het strand gaan, zwemmen, sandalen dragen enzovoort, het is allemaal uit den boze voor mij. Ik ben er als kind en puber heel erg mee gepest en zou nooit mijn voeten publiekelijk laten zien. Ik heb op internet verschillende mensen gevonden in Amerika die deze aandoening hebben en er bestaat een methode om dit operatief terug in orde te maken zodat de lichamelijke klachten opgeslost zijn maar ook de psychische. Want dan heb je nl een normale voet. Ik heb al overal gezocht en vind nergens mensen die het hebben of chirurgen die er ervaring mee hebben. Dus ik hoop via deze weg mensen te vinden die me kunnen helpen, of die iemand kennen die ook Brachymetatarsia hebben. Je kan me steeds mailen op corradobabe@hotmail.com Bedankt om mijn bericht te lezen. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Meisje op Dinsdag 19 Januari 2010 om 10:52 Ongepaste reactie?

Ik heb je een mailtje gestuurd.


Geschreven door: Funky Feet op Vrijdag 10 Juni 2011 om 15:12 Ongepaste reactie?

Mijn blog tot zo ver over mijn Brachymetatarsia.
http://funky-feet.blogspot.com/


Geschreven door: Cathelijne Rockall op Maandag 4 April 2016 om 15:36 Ongepaste reactie?

Goededag,

Mijn dochter (14jaar) heeft dezelfde aandoening. Het bovenstaande verhaal van zowel lichamelijke als psychische klachten komt mij zeer bekend voor. Wij wonen in Frankrijk en we zijn nu bezig met het zoeken naar eventuele operaties. Ook wij hebben de verhalen gelezen over amerikaanse operaties die beloven dat je na 3 maanden weer kan lopen zonder pijn etc.
Hier in Frankrijk duurt het traject 12 maanden (met fixateur). Wij zijn nu opzoek naar een "second opnion" in Nederland. Graag komen wij in contact met mensen die een operatie hebben ondergaan. Wat jullie ervaring was, hoe lang het heeft geduurd en ook waar de operatie is gedaan.
Wij horen heel graag van jullie! Mijn email adres is: c.rockall@olilou.com
Namens mijn dochter en mezelf, bij voorbaat hartelijk dank.
Cathelijne


Geschreven door: Lotgenoot op Maandag 18 Juli 2016 om 20:45 Ongepaste reactie?

Ik heb zelf ook brachymetastarsia aan beide voeten en ben op zoek naar een kliniek waar ze dit behandelen. Mocht iemand een goede kliniek weten dan hoor ik dat ook graag hier.


Geschreven door: Slak op Dinsdag 19 Juli 2016 om 20:38 Ongepaste reactie?

Hoi lotgenoot,

Je bent niet de enige met brachymetatarsia. smiley Na jaren schaamte kwam ik er pas een week of wat geleden achter dat dit een aandoening was. Ik kom op internet ook weinig relevante info tegen . Misschien moeten we onze zorgverzekaar maar gewoon eens bellen. Wellicht weten zij meer.


Geschreven door: Lotgenoot op Zondag 14 Augustus 2016 om 00:41 Ongepaste reactie?

Heb zelf een consult over 2 maanden in het sint maartenskliniek&
128591;&
127997;


Geschreven door: Slak op Dinsdag 4 Oktober 2016 om 10:32 Ongepaste reactie?

Hoi lotgenoot,

Ik ben benieuwd wanneer je die afspraak hebt en wat de uitkomst zal zijn. Houd mij/ons alsjeblieft op de hoogte!


Geschreven door: Lotgenoot op Vrijdag 7 Oktober 2016 om 14:23 Ongepaste reactie?

Heb vandaag dus mijn consult gehad in het maartenskliniek. Betreffende chirurg vond mn klachten niet erg genoeg en gaf aan nog nooit zo n operatie te hebben uitgevoerd. Kon mij dus niet helpen. Ben dus helaas ook nog op zoek naar eem arts die het wel kan doen.
Mocht iemand eem goede weten graag info, en ook of verzekering het heeftvergoedt, en of er na de behandeling nog klachten zijnsmiley(


Geschreven door: Slak op Maandag 31 Oktober 2016 om 21:11 Ongepaste reactie?

Hoi lotgenoot,

Jammer om dat te moeten vernemen. Misschien volgende keer maar aanvoeren dat je ook rugklachten etc hebt. Misschien willen ze dan wel luisteren. Ik vrees dat er alleen maar uitgeweken kan worden naar het buitenland. &
128542;


Geschreven door: Petra op Donderdag 5 Januari 2017 om 20:53 Ongepaste reactie?

Voor diegene die nieuw komt en zoekt, ik heb dit ook aan 1 voet. Ik heb ervoor gekozen om me er aan te laten opereren. In Nederland werd mijn verzoek geweigerd. Ik heb het in Duitsland laten doen door dr Erdogan. Kosten in mijn situatie ca. 5000 euro. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Herstel formeel 8 weken. Daarna mocht het ijzerdraadje (one stage operatie) er bij mij uit. In de periode daarna was het nog wel pijnlijk, maar zeker niet onoverkomelijk. Ik kon vond het allemaal echt meevallen. Had veel erger verwacht. Nu (operatie was maart 2016) alleen nog pijn als ik het stoot. En tsja ik kan de teen ook niet echt bewegen, maar dat kon ik daarvoor ook niet. Ik draag wel voor het eerst van mín leven met veel zelfvertrouwen slippers en ga iedere week heerlijk zwemmen. Ik vind het persoonlijk erg jammer dat deze operatie in Nederland geweigerd wordt als het puur cosmetisch is (wat het in mijn geval wel was). Je mag immers andere lichaamsdelen ook aan laten passen als je daar niet tevreden over bent.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen