Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Liesbeth Brouwer

Geschreven op: Donderdag 10 Juni 2010 om 11:27
Ongepast of beledigend?

Medio december vorig jaar ben ik gevallen en heb hier een lisfranc aan overgehouden.
Ben benieuwd naar ervaringen met lotgenoten.
Wat is het toekomstperspectief? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Geschreven door: j.e.van der wal op Maandag 29 November 2010 om 17:10 Ongepaste reactie?

In september 2010 gevallen; gevolg lisfranc.
Wie kan mij wat meer vertellen over de toekomstverachting en wie kan me begeleiden bij het weer leren lopen?


Geschreven door: D. op Woensdag 12 Januari 2011 om 12:20 Ongepaste reactie?

De reden waarom ik dit post is omdat erg weinig te vinden is op het net over het herstel na een lisfranc fractuur (dislocatie eigenlijk) en als je al wat vind zijn het gelijk de horror verhalen, natuurlijk is dat heel goed mogelijk, maar gelukkig zijn er ook mensen die er beter vanaf komen en daar vind je maar weinig over.

Begin September heb ik door een motorongeval diversen breuken en dislocaties opgelopen, 4 tenen uit de kom, een lisfranc fractuur (3 maal) een scheurtje in mijn voet en een tibiaplateau fractuur. bij die laatste zat alles netjes op zijn plek en is dus niks aangedaan, omdat ik het been toch niet mocht belasten i.v.m. de de lisfranc fractuur.

Door slechte communicatie in het Deventer ziekenhuis ben ik pas na 2 weken in Amersfoort geopereerd aan mijn voet voor de Lisfranc fractuur, niet omdat ze dit in Deventer niet konden, maar ze wekte niet veel vertrouwen bij mij en Amersfoort is voor mij en dus mijn vriendin en familie veel dichter bij.
De pijn na de operatie was pas uit te houden na flinke hoeveelheden morfine, misschien omdat alles al 2 weken geleden was, dat durf ik niet te zeggen.
Het verplegend personeel was verbaasd dat ik nog zo helder was na de zoveel morfine, ook heb ik een dag een morfine pomp gehad.

Na de operatie heb ik nog 6 weken gips gehad, dit gips is meerdere malen gewisseld om de wond in de gaten te kunnen houden en om mijn voet haaks te kunnen krijgen i.p.v. de spits stand waar de voet in stond. dit lukte niet in 1 keer.
Na de 6 weken gips heeft de behandeld chirurg 1 van de K-draden op de poli verwijderd omdat deze onder uit mijn voet kwam en ik mijn voet weer moest gaan gebruiken met 2 krukken en stevige schoenen.Toen ben ik ook gelijk begonnen met 2X per week fysiotherapie

8 weken na de 1e operatie zijn de laatste 2 K-draden verwijderd, de pijn na deze operatie viel alles mee.
Na deze operatie heeft mijn voet nog 1 dag in het verband gezeten. de dag daarop kon ik gelijk merken dat ik meer gewicht op mijn voet kon zetten , 65-70 % van mijn lichaamsgewicht ( voor de operatie 45-50 %)

Nu ruim 4 maanden na het ongeval loop ik nog met 1 kruk en kan ik zelfs kleine stukjes zonder kruk, dan heb ik het over even naar de keuken of wc.

Al met al is het een lang durend proces, maar het gaat langzaam steeds beter, dit geeft mij wel goede hoop voor de toekomst.

Graag wil ik eventuele lotgenoten de volgende tips willen meegeven :
1) begin zo snel mogelijk met fysiotherapie ( de dag dat ik uit het gips kwam zat ik al bij de fysiotherapeut)

2) let op je gewicht, je zal toch een paar maanden stil zitten en makkelijk aankomen, pas hier me op, iedere kilo die je aankom maakt het opnieuw leren lopen straks lastiger.

3) vind een balans tussen spieren trainen en overbelasten (erg moeilijk)

4) Wees streng voor jezelf, doe je oefeningen.

5) hou de moed erin, ook al is het soms moeilijk.

Ik hoop dat er mensen zijn die wat aan dit verhaal hebben, ik zal proberen om het verloop van mijn verdere herstel ook te posten.

mvg D.


Geschreven door: Jara op Woensdag 25 Mei 2011 om 19:44 Ongepaste reactie?

In november 2009 heb ik mijn voet op verschillende plaatsen gebroken. Na diagnose was er 1 arts die zei "opereren en 1 arts die zei"niet opereren.
Ik werd niet geopereerd. Na 3 maanden gips kon ik niet gewicht op mijn voet plaatsen en dat bleef zo.
Februari 2011 heb ik alsnog een lisfranc/arthodese operatie ondergaan. Ik heb 6 weken onbelast gips gekregen en na 6 weken belast gips was ik zo blij dat het eindelijk achter de rug was. Gips ging eraf en ik dacht dat ik nu gewicht op mijn voet kon hebben, niets was minder waar sterker nog "ik kon zelfs bijna geen gewicht op mijn hak plaatsen. Nu zit ik weer in gips totdat de uitslag van de ct-scan bekend is. Kan iemand mij vertellen of dit normaal is want ook ik heb de horrorverhalen gelezen en begin mij nu toch wel ongerust te maken. Komt dit nog goed?????

Jara


Geschreven door: OK op Woensdag 25 Mei 2011 om 19:54 Ongepaste reactie?

beste Jara,

K denk dat de uitslag van de ct scan belangrijk is voor kennis over de heling van de arthrodese. belangrijk is dat het bot goed aan elkaar groeit. Het is wel de bedoeling dat dit goed op gang gekomen is met 12 weken, maar dit gebeurt soms niet. dus goed dat de ct scan is gemaakt. Maar wat ik wel belangrijk vindt om je te melden is dat het heel lang kan duren en 3 maanden niets is qua herstel.

Zelf heb ik een dergelijke situatie ook meegemaakt, maar bij mij duurde het wel meer dan een 1 jaar voor ik de voet redelijk kon belasten. (zelfs 17 of 18 maanden). Ik wil je niet ontmoedigen maar juist laten weten dat je de moed niet snel moet opgeven. Heel veel succes met je revalidatie en duimen voor een goede uitslag van de ct


Geschreven door: Janet op Maandag 20 Juni 2011 om 14:04 Ongepaste reactie?

Hallo!
Ik ben in oktober gevallen met m''n fiets en heb toen m''n voet op 3 plekken gebroken. In eerste instantie zeiden ze dat het m''n middenvoetsbeentjes waren, tot ik na 8 weken gips nog steeds pijn had en er een eindelijk een orthopeed bij te pas kwam. Zijn conclusie: Lisfranc. Nu ben ik ruim 8 maanden na het ongeluk nog steeds niet mobiel. Ik loop met 1 kruk maar je kunt het eigenlijk niet echt lopen noemen.
De orthopeed wil het misschien gaan opereren maar als ik dit zo lees word ik daar niet heel erg blij van! smiley smiley smiley.

Hoe gaat het nu met jullie? Waren jullie wel tevreden over de artsen? kennen jullie specialisten hierin?

IK hoop dat het wat beter met jullie gaat en dat jullie tips voor me hebben.


Geschreven door: Wies Steegen op Maandag 21 November 2011 om 01:38 Ongepaste reactie?

Ik heb op 29 oktober een open lisfrancfractuur opgelopen o de trap.
Een uitglijden waarvan de gevolgen heftig waren. Mijn voet was totaal naar links verschoven en er was veel kapot.
Ik ben direct geopereerd en heb nu 4 pennen in mijn voet.Op 23 november volgt een 2e operatie om nog een plaatje en evt.andere pennen te plaatsen. De arts was heel tevreden over de stand van de voet en geeft mij een kans van 95 procent herstel.
Jullie verhalen lezende weet ik dat de revalidatie dus een lange n moeizame weg gaat worden.
Ik geef mezelf een jaar,maar kan me nu eigenlijk niet voorstellen dat ik straks weer moet leren lopen .
Ik heb geen pijn gehad en ben al na 4 dagen met alle pijn stilling gestopt.
De pijn zal nog wel komen wanneer ik weer ga belasten.
I hope for the best.


Geschreven door: Mounir Serghini op Donderdag 9 Februari 2012 om 13:06 Ongepaste reactie?

Wauw inderdaad wat een horrorverhalen! En idd is er veel te weinig te vinden hierover dus vandaar mijn verhaal:

Ik ben zelf tijdens het zwemmen in Venezuela op een steen geklapt met mijn voet. Ik heb zelf in het water geprobeerd mijn voet recht te zetten. En de dag erop hebben artsen in het Militair Hospitaal Van Caracas het ook nog geprobeerd. Dit waren dan ook de enige 2 momenten so far dat ik echt bijna K.O. ging van de pijn. Ze zeiden daar dat ik 3 breuken had en zeker geopereerd moest worden. Ik heb meteen de eerste vlucht terug gepakt en ben na 3.5 weken eindelijk en met veel moeite geopereerd in Ned. In het St. Lucas Ziekenhuis in A''dam mocht ik pas na een week terecht i.v.m. eventuele bacteriŽn uit Venezuela en kreeg ik erg weinig vertrouwen in de artsen en chirurgen. Het is toen wel vastgesteld dat ik ernstig letsel had en dus een Lisfranc fractuurin mijn linker voet, en wat breukjes in mijn bovenvoet. Na een beetje onderzoek en hulp van Fysiotherapeuten ben ik bij het AMC terecht gekomen. Wereld van verschil t.o.v. het St Lucas! Ze hebben gekozen om mijn Lisfranc luxatie te verhelpen met plaatjes en schroeven i.t.t. het St. Lucas dat er alleen schroeven in wilde plaatsen en deze wilden laten zitten. Ik heb er nu zo''n 6 weken gips opzitten en sinds 1 week mag ik het belasten met loopgips en ben ik nog mobieler dan met krukken. Ik loop met een Darth Vader schoen mank maar dan ben ik al super blij mee. De dokter is tot nu toe bij elke controle aangenaam verrast. Ik heb gelukkig een goed getraind lichaam doordat ik al jaren aan capoeira doe. Spieren zijn goed ontwikkeld, ik ben pas 31 en heel droog gespierd dus niet zwaarlijvig. Daarnaast doe ik (steeds minder) elke ochtend been en buikspieroefeningen. En misschien nog belangrijker ik beweeg mijn voet en tenen in het gips heel vaak. Ik ben na de operatie meteen begonnen met bewegen op verzoek van de fysio! Ik help soms ook met mijn hand de soepelheid terug te brengen. Mijn grote teen beweegt nog niet zo soepel maar de rest wel. Ik mag over 5 weken (in totaal +/- 3 maanden na de operatie) terugkomen en dan word ik hoogstwaarschijnlijk ingepland voor een 2e en hopelijk laatste operatie om alles er weer uit te laten halen. Er blijft niets in mijn voet over zodat ik de meeste kans heb om mijn volledige beweging terug te krijgen. Dit is zwaarder revalideren is mij gezegd maar voor mij zeker waard. Maar ook mij is gezegd dat ik ongeveer 1.5 jaar niet aan sport mag denken! Maar zo te zien gaat het best goed dus ook ik geef mezelf ongeveer een jaar voordat ik weer keihard aan de Capoeira ga! Sterker nog ik heb me al ingeschreven voor een keihard militair parcours in 2013 genaamd Tough Mudder. Ik ga dit ook nog koppelen aan een goed doel want sinds ik in deze situatie zit ben ik mijn voeten veel meer gaan waarderen. Ik zal na mijn operatie mijn verhaal uitbreiden en zoveel mogelijk info delen. TIPS: vraag altijd een second opionion. Zoek op I-net wat het inhoudt en wat je opties zijn. Bij een slecht gevoel niet doen! Bij Medicovision A''dam bij het Olympisch stadion is een Personal Trainer die gespecialiseerd is in het herstel van dergelijke operaties (http://www.medicovision.nl/over-medico/team?userid=13). Ik ga deze week nog een afspraak met hem inplannen voor na mijn operatie!
Sterkte en succes mensen, positief blijven! Er zijn mensen zonder ledematen die van alles kunnen doen dus dan kunnen wij het ook!


Geschreven door: carine op Vrijdag 23 Maart 2012 om 14:36 Ongepaste reactie?

Vorig jaar op Pasen ben ik gevallen met de fiets en sindsdien is de miserie begonnen.
Na een jaar sukkelen van de ene specialist naar de andere, viel de diagnose lisfranc luxatie.Aangezien ik zoveel pijn heb, wordt een operatie gepland in april 2012.Ik weet dat het een heel lange weg is van afzien en revalideren en ik zie er erg tegen op. Daarom vraag ik mij af hoe het met jullie ondertussen gesteld is.


Geschreven door: Nina op Maandag 18 Juni 2012 om 22:27 Ongepaste reactie?

Ik zou graag in contact komen met mensen die geopereerd zijn voor een lisfranc letsel. Op 13 juni heeft de chirurg een schroef en een rondelle in mijn voet gestoken.Het was wel een gemiste diagnose en ondertussen heb ik al artritis gekregen tussen de gewrichten. Daarvoor heeft de arts een fusie gedaan. Wat zijn mijn verwachtingen in de toekomst en hoe verliep de revalidatie ?
Kunnen jullie reageren zodat ik wat meer gerustgesteld word ?
Bedankt in elk geval !
Nina


Geschreven door: Mounir Serghini op Zondag 29 Juli 2012 om 14:03 Ongepaste reactie?

Beste Lotgenoten!
Inmiddels ben ik in maart voor de 2e x geopereerd. Hierbij hebben ze alle 4 de platen en 17 schroefjes er weer uit gehaald. Ik mocht daarna vrijwel meteen mijn voet belasten. Ik ben terwijl ik nog in de hechtingen zat begonnen met mijn fysiotherapie. In het begin was het zo''n beetje mijn hele voet die weer losgemaakt moest worden. De belangrijkste punten waren mijn enkel die bijna op slot zat, mijn grote teen die in het bovenste kootje bijna niet meer beweegt. En natuurlijk mijn middenvoet dat door de lange tijd vast is komen te zitten. Ik kon er in het begin wel kort mee lopen maar met de nodige pijn. Gaandeweg heeft zich een teennagel-ontsteking ontwikkeld die het mij extreem moeilijk maakt om echt mijn oefeningen te kunnen doen en voor de fysiotherapeut om mijn teen los te kunnen maken. Dat is nu gelukkig over. Er heeft zich ook botvorming gevormd over mijn hele middenvoet op de plaatsen waar de schroeven hebben gezeten. Daardoor is mijn voet nog wat dik. Echter zit deze botvorming niet op mijn gewrichten dus hoef ik mij geen zorgen te maken. Ik ben samen met de fysiotherapeut nog steeds bijna dagelijk bezig. Hij maakt mijn enkel, tenen, grote teen en middenvoet los en ik doe daarnaast veel oefeningen. Op mijn tenen/voet balanceren, springtouwen, rennen, squats, kuitoefeningen en op mijn tenen staan met een opstapje. Ik kan steeds meer belasten en ik heb naarmate ik meer belast steeds minder pijn. Vorige week heb ik zelfs 8 km gerend zonder problemen maar wel met een beetje pijn. 2 x in dezelfde week trok me voet niet maar desondanks heel positief. Ik kan zelfs alweer een goed potje capoeira meespelen. Mijn grote teen is wat losser maar zit nog steeds heel vast. MIjn andere tenen zijn een soort van krom gaan trekken en die moeten nu dus ook losegmaakt worden. En mijn enkel voel ik vaak nog wel als ik de hele dag druk bezig ben geweest. Ook mijn middenvoet voel ik soms wel na veel belasting. Maar ik ga gelukkig veel sneller dan wat de artsen mij hebben verteld. Mochten jullie nog meer specifieke vragen hebben dan ben ik bereikbaar via mounir.serghini@gmail.com.

Sterkte, succes en laat je niets wijs maken! Als het niet goed voelt, als jij denkt dat het anders kan dan moet je er gewoon voor gaan. Luister naar je lichaam!


Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen