Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

HenriŽtte

Geschreven op: Zondag 28 November 2010 om 13:36
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Ik (42 jr) heb platvoeten en doorgezakte enkels/voeten en loop als gevolg daarvan altijd op stevige schoenen met steunzolen. Overdag als ik mijn schoenen aan heb heb ik veel pijn maar als ik mijn schoenen uit doe dan wordt de pijn nog veel erger. Ik heb vooral veel pijn aan de voorkant en zijkant van mijn enkel maar ook onder mijn kleine teen (zowel bovenkant als aan de onderkant van mijn voet). Deze klachten zijn volgens mijn arts niet te verklaren want op de rŲntgenfoto''s zijn geen afwijkingen te zien. Ik heb te horen gekregen dat ik er maar mee moet leren leven. Aangezien ik zoveel pijn heb vind ik dat (nog) geen optie. Ik hoop dat iemand mijn klachten herkent en mij goede raad kan geven of een arts kan aanbevelen die mij wel kan helpen.
B.v.d. voor jullie reactie. HenriŽtte 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Hallo Henriettie op Maandag 29 November 2010 om 08:36 Ongepaste reactie?

Hey You!

Ik word dus geholpen aan mijn platvoeten! 19 Januari Word ik geopereerd. Ik heb hier ook een bericht gezet op de site! Kijk hier maar eens naar. Dit heb ik geschreven.

Hallo mensen

ples planus. Dat is een platvoet! Je hebt de stugge platvoet en de flexibele platvoet! Dit zijn de klachten.Meestal is er sprake van pijn aan de binnenzijde van de enkel/voet en soms ook aan de buitenkant van de enkel, als de voet erg scheef staat. Dan kan nl. het hielbot tegen de onderkant van de buitenenkel klemmen. Verder bestaan er vaak klachten van moeheid aan de binnenkant van de voet, zwelling bij (normaal) belasten en het scheef afslijten van het schoeisel. Ook kan de voet in de loop der jaren steeds platter/schever worden. Bij mij is daarom nu Een operatieve behandeling Nodig.Ik word in Januari geopereerd hier aan. Ze beginnen met mijn linkse voet. En als die hersteld is. Doen ze de rechtse.

Ben benieuwd of ik hier ook een lotgenoot vind. Waar ik de enige ervaringen dan zou mee kunnen uitwisselen.

Groetjes.

En ik heb een link voor jou. Van een site over platvoeten en operatie.

http://www.ortho-care.eu/item.html&objID=3509

Kijk daar maar eens op misschien vind jij jou er in terug. En dat is nartuurlijk gezegd klink klare onzin wat jou arts zegt! Dat jij er mee moet leren leven. Het enigste wat je er mee kunt. Betreft jou platvoeten.Is een operatie! Nou ik hoop dat je er wat aan hebt aan mijn informatie. Als je nog meer vragen hebt stuur mij dan een bericht terug. En houd mij op de hoogte wat je er mee gaat doen. Ben benieuwd.


Groetjes Pascale


Geschreven door: Pascale op Maandag 29 November 2010 om 08:49 Ongepaste reactie?

platvoet reconstructie is een operatie die slechts in een paar klinieken in Nederland verricht wordt. In het HAGA ziekenhuis wordt deze ingreep al sinds 1996 door dr. Faber uitgevoerd. En ik woon zelf in Eindhoven. Maar daar word hij ook door dokter Sauve uitgevoerd. Dus moet je even voor je eigen bekijken. Weet nartuurlijk niet waar jij woont? Welk ziekenhuis en dokter er voor jou in de buurt te vinden is. Die hier in gespecialiseerd is.Ik hoop dat ik jou zo een beetje op weg heb kunnen helpen.

Groetjes


Geschreven door: Selma op Zondag 13 Maart 2011 om 11:50 Ongepaste reactie?

Hallo lotgenoten,
Ik ben op 15 december 2010 geopereerd aan mijn linkervoet.
Ik had een ernstige platvoet, nauwelijks achillespees en giga enkelproblemen. Ik kon geen stap zetten zonder pijn.(helaas moet mijn andere voet ook nog) Bij mij is de achillespees schoongemaakt en verlengd, andere pezen zijn schoongemaakt en verlegd. Er zijn twee stukjes uit mijn heup gehaald en in mijn voet gezet. Ook zitten er schroeven in mijn voet. Daarna 6 weken onbelast en 6 weken belast in het gips. Inmiddels ben ik bijna een week zonder gips. Als je de voor en na rŲntgenfoto ziet, is het echt een verbetering. De operatie is mij qua pijn enorm meegevallen. Ik had vaak meer pijn aan mijn niet geopereerde voet. Het enige probleem dat ik nu heb is dat mijn voet nog zo dik is dat ik niet in een schoen pas. En dat is wel balen. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit hadden. En weet iemand hoe ik dit op moet lossen? Zo kan ik mijn voet niet goed oefenen. Voor wie de operatie ingaat, veel suc6!!!!


Geschreven door: Nil op Maandag 18 April 2011 om 14:30 Ongepaste reactie?

Zijn er mensen die aan hun platvoeten in eindhoven geopereerd zijn en wat zijn jullie bevindingen? ik heb ernstige platvoeten en erg veel pijn, steunzolen helpt met mate en ik denk er over om te laten opereren.


Geschreven door: Josť op Maandag 23 Mei 2011 om 18:33 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik ben nu 4 weken geleden geopereerd door dokter Faber,nog 2 weken en dan krijg ik loopgips.
Het is vooral lastig dat je er niet op mag staan je moet huppelen hinkelen en rollen enz....
Een tip,ik heb een trippelstoel gehuurd bij Comforza en trippel door de woning en de tuin heerlijk!!
De pijn in mijn voet viel erg mee ,het lastigste is eigenlijk het stukje bot uit het bekken,dat is een beetje pijnlijk maar dat duurt een goede week.
Verder iedere dag je zelf een spuitje geven tegen trombose , is erg belangrijk en het valt enorm mee om het zelf te doen.
Ben zo benieuwd , de kuitspier is ook verlengd en er zit een mooie schroef in mijn voet,pezen zijn schoongemaakt en verlegd .Ik hoop alleen niet dat ik erg veel verschil voel en heb met mijn rechtervoet.
Als ik uit het gips ben zal ik weer een verslag schrijven.


Geschreven door: Selma op Maandag 25 Juli 2011 om 21:22 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,
Ik heb al eerder geschreven. Mijn platvoetoperatie is nu inmiddels ruim 7 maanden geleden.
Alles is erg meegevallen. Ik had alleen een drukpijn in mijn hiel door het langdurige gips.
Vanaf het begin dat ik loop heb ik het gevoel of er eerst een ronde knikker en nu een scherpe steen onder mijn hiel heb zitten. De pijn is heftig.((Ik kan mijn hiel niet belasten zonder schoen.))
De operatiepijn was "peanuts" vergeleken met deze pijn.
Mijn vraag: Herkent iemand de pijn? En is er iets tegen te doen?
Groetjes Selma


Geschreven door: MZ op Zondag 1 April 2012 om 01:53 Ongepaste reactie?

Beste allemaal,

Door dat er niet veel informatie te vinden is of eigenlijk ervaringen over een platvoet reconstructie. Dacht ik laat ik is een stukje schrijven over mijn ervaring. Ik heb soepele platvoeten. Ik ondervind hevige klachten hiervan en ik ben hier ook mee geboren. Wanneer ik op mijn tenen sta is het holletje wel aanwezig maar wanneer ik normaal sta is het helemaal plat en zelfs een beetje naar binnen gekanteld. Eerst had ik alleen last van pijnlijke voeten maar dat resulteerde naar pijnlijke enkels en daarna knieŽn. Zo zie je maar hoe belangrijk je voeten zijn. Ik draag al vanaf me 10e steunzolen en ben nu 23. De pijn is laatste tijd toegenomen en ben ik op eigen initiatief via mijn dokter naar dokter Faber in het haga ziekenhuis gegaan. De specialist op het gebied van dit soort problemen. Hij zei dat hij mij wel kon helpen door een reconstructie te maken van mijn voet. Tijdens de operatiehebben ze een stukje bot van mijn heupbeen afgehaald en aan de buitenzijde van mijn voet ingebracht en vast gezet met een schroefje. En daarna de pees aan de binnenkant van mijn voet verplaatst en mijn kuitspier verlengt wat gebruikelijk is bij een platvoet operatie. Dit gebeurde met een prik in de knie waardoor ik de onderkant van mijn been 14 uur niet meer voelde. Maar omdat er ook een stukje bot uit de heupbeen verwijderd moest worden moest ik ook onder narcose. De operatie heeft ongeveer 4 uur geduurd. Toen ik weer bij kwam zat mijn onderbeen al in het gips die aan de bovenkant gedeeltelijk open was vanwegevde zwelling. En werkte de verdoving in mijn been nog 10 uur wat wel fijn was zodat ik noch goed kon rusten. Echter werd ik snachts wakker van de hevige pijn waarvoor ik morfine spuiten kreeg. En geloof me de pijn voel je een paar uur niet meer. Ik moest echter 2,5 dag blijven omdat het toen pas mogelijk was de pijn met medicijnen onder controle te houden. De behandeling is 6 weken onbelast gips en 6 weken loopgips. Ik heb nu 3 weken loopgips en denk niet dat je er zonder hulp van krukken op kunt lopen want dat is niet zo. Het is zo''n hevige operatie dat je voet en pezen en banden moeten wennen aan de nieuwe stand en dat doet aardig pijn. Na 3 weken loopgips ben ik nu in staat om met krukken voorzichtig een beetje te lopen op de voet. Ik kan er niet met mijn volle gewicht op staan want dat is nog pijnlijk. De wond aan mijn heup was echter al na 2 weken genezen. De wonden op mijn voet duurde wel 7 weken aangezien er door het gips geen lucht bij komt. Ook moet je continue met je voet omhoog zitten tegen het zwellen ook in de loopgips fase wanneer je er niet op loopt/ strompeld. Ook moet je elke dag een prikje bloedverdunners in je buik tegen trombose 12 weken lang. Ik moet nu nog 3 weken met loopgips. Ik hou jullie op de hoogte van het verdere verloop. Groeten!


Geschreven door: Laura op Dinsdag 8 Mei 2012 om 20:24 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal!

Ik word binnenkort ingepland voor deze operatie en ik heb wat vraagjes..
Ten eerste, ik ben 16 jaar oud. Ik heb sinds mijn 10e steunzolen maar ik had het gevoel dat het niet werkte.
Dus mijn dokter heeft een operatie voorgesteld.
Ik zou 24 mei geopereerd worden, maar ivm mijn eindexamens word het verplaatst naar juni/juli.
Wat krijg je van te voren aan? Zo''n sexy papieren ding?
En ik heb gekozen voor algehele narcose. Ik mocht ook een ruggenprik kiezen. Krijg ik dan eigenlijk een catheter? (waar ik best wel bang voor ben.)
En hoe is de zorg eigenlijk? Qua pijn valt het wel mee begrijp ik? Voor pijn ben ik niet zo bang. Maar ik heb moeite met pillen slikken. Op een gesprek met de anesthesist zeiden ze dat ze met behulp van prikjes ook de pijn onder controle kunnen houden.
Ik hoop dat iemand mijn vragen kan beantwoorden!
Groetjes Laura.


Geschreven door: bart op Maandag 14 Mei 2012 om 19:44 Ongepaste reactie?

beste laura en anderen
mijn zoontje is pas 12 en heeft ook last van soepele platvoeten. We hebben ook alles geprobeerd ( podoloog ) maar hij blijft pijn aan zijn enkel houden met name bij het sporten. Niet sporten zou je zeggen, maar dat wil ik hem niet aandoen. Op een ander Forum las ik iets over Dr van Dalen in de Bergmankliniek in Naarden. Wij hebben daar al een afspraak voor een eerste consult, maar zouden toch graag in contact komen met lotgenoten om ervaringen te vernemen. Voorzover ik begrepen heb is er een correctie mogelijk zonder de voet vast te zetten.

Ik ben heel benieuwd naar jullie bevindingen
groet bart mail me op trainer63@planet.nl


Geschreven door: marcvdkerkhof op Zaterdag 2 Juni 2012 om 21:08 Ongepaste reactie?

hoi henriette en anderen,

ik ben marc van de kerkhof en ben 17 jaar en ik loop al dik 2 jaar met dit probleem. mijn dokter heeft het toen opgegeven omdat ze blijkbaar niet kon verklaren waar de pijn vandaan zou komen en ze zei dat ze me niet wou opereren omdat ik nog niet uitgegroeid was. uiteindelijk stuurde ze me naar een revelidatie artst (waar ik nog niet ben geweest). toen leerde ik via kennis een vrouw kennen die het zelfde probleem had/heeft ze aan haar voeten geopereerd zoals ik vernam door twee ziekenhuizen een radtbout in nijmegen ander vicuri in venlo het schijnt volgens haar te zijn dat ze veel beter werd geopareerd aan haar voet dan in vicuri. dus ik denk dat ik eens via de huisarts naar het radbout ga maar der zijn ook andere deskundige ziekenhuizen en iedereen moet daar heen gaan waar hij zij zich het fijntst bij voelt vind ik.

mijn tip is als ik pijn heb:

geef niet op probeer weer optestaan begin met kruipen( hoe gek het ook klinkt op de knieen) dan komt het op een of ander manier los. dan probere optestaan doet zeer weet ik je voelt je dan onstabiel maar opgegevenmomend als je al een stuk half hebt gelopen dan gaat het van zelf.
zelf slik ik welleens ibrobrofen 800mg 1 in een keer per dag deel, is van u afhankelijk.

ook wat goed is, is zitten in de douche/bad met heet water en dan je voeten masseren het lucht op als je dan uit de douche komt.

Tips: hebben anderen van jullie nog tips?

mvg, marc vd kerkhof


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen