Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

N

Geschreven op: Donderdag 24 Februari 2011 om 15:52
Ongepast of beledigend?

Hallo,

een aantal weken geleden is er bij een kijkoperatie in mijn pols ontdekt dat ik een scheurtje in de SL-band (scapholunaire ligament) van mijn pols heb. De band is niet geheel door maar deels gescheurd.
Ik ben op zoek naar mensen die ervaringen hebben met dit letsel, wat voor pijn hebben jullie, waar, bij welke bewegingen en wat heb je gevoeld bij het ontstaan ervan? Hoe is het ontstaan? En het allerbelangrijkste, heb je het laten behandelen en hoe heb je dat ervaren? Ik heb nu allerlei informatie mbt een brunelli plastiek operatie gehad maar de vraag is of ik dit moet doen? Ik ben toch wel erg bang voor de onvermijdelijke bewegingsbeperking.

Ik hoop dat er wellicht mensen zijn die me hun ervaring willen vertellen.

Bedankt alvast!

Groeten,

N.  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Geschreven door: petra op Dinsdag 15 Maart 2011 om 20:04 Ongepaste reactie?

Hallo,
Ik kan me niet voorstellen dat je nu geen klachten hebt. Die worden weggenomen na een brunelli plastiek. Ik spreek uit ervaring. De geringe bewegingsbeperking weegt niet op tegen de pijnvermindering en dus functieverbetering.
Succes met beslissen.


Geschreven door: N. op Maandag 21 Maart 2011 om 16:00 Ongepaste reactie?

Hoi Petra,

bedankt voor je bericht! Ik begrijp dat jij een brunelli-operatie hebt ondergaan, kun je mij iets meer vertellen?

Ik heb over het algemeen geen pijn in rust. Ik heb met name pijn bij bijvoorbeeld opdrukken en alle bewegingen waarbij er druk op mijn vlakke hand komt te staan, leunen op een tafel bijvoorbeeld.
Ik heb pijn in mijn pols, maar ook in mijn hand (zowel pinkzijde als duimzijde.) Had jij ook pijn in je hand? Ik wil graag weten wat andere mensen ervaren bij een scheur van die SL-band omdat ik twijfel of dit het enige letsel is of dat er wellicht nog meer ''kapot'' is.

Groeten,
N.


Geschreven door: petra op Dinsdag 22 Maart 2011 om 15:18 Ongepaste reactie?

Dan was mijn situtatie iets oomplexer. Ik had ook in rust pijn. Enige is dat het bij mij vrij laat ontdekt is en er dus al meer schade was. Nu was ook mijn TFCC beschadigd en dat hebben ze bij de kijkoperatie al wat bijgeschaafd. Dus bij mij stond pijnverlichting boven de evt. bewegingsbeperking. Maar eerlijk gezegd zit er nog heel wat beweging in de pols. Waar laat je de operatie doen. Als het goed is krijg je daarna nog een hele periode handtherapie waar ze je pols zo soepel als mogelijk is proberen te maken.
groetjes


Geschreven door: N op Woensdag 23 Maart 2011 om 17:53 Ongepaste reactie?

Hoi Petra,

de scheur in de Sl-band is bij mij 4,5 jaar geleden ontstaan bij een ongeluk waarbij ik ook mijn hand heb gebroken. Ik had direct enorm veel pijn in mijn pols en dacht dat deze gebroken was. Het heeft bij mij dus ook erg lang geduurd voordat ze erachter kwamen dat de Sl-band voor een deel gescheurd is smiley (was de band bij jou ook deels door of helemaal gescheurd?). Op de mri, echo en rŲntgenfoto''s was niets te zien.

Ik heb af en toe steken door mijn pols en hand maar over het algemeen gaat het goed in rust. Steunen doet echt veel pijn op het moment zelf en een aantal minuten daarna.

Ik heb al heel wat artsen gezien en ben nu 2 keer geopereerd door een handchirurg voordat hij een diagnose kon stellen. Deze handchirurg weet echter niet of hij met een volgende operatie (brunelli) de pijn weg kan nemen omdat ik ook pijn in mijn hand heb. Nu loop ik bij een andere handchirurg voor een second opinion.

Ik heb begrepen dat je na een brunelli minimaal 4 weken gips krijgt, daarna een spalk en begint met handtherapie. Ik heb nu begrepen dat de eerste 3 maanden heel intensief zijn en veel geoefend moet worden. Hoe lang heeft jouw totale revalidatie geduurd? En dan bedoel ik het moment waarop je echt alles weer pijnvrij kon doen?
Als ik alles hoor over deze operatie krijg ik het idee dat het best een pittige operatie is, dat heb ik er op zich zeker voor over maar de bewegingsbeperking vind ik heel eng omdat ik niet kan bepalen hoe beperkend dit zal zijn. Daarnaast wil ik een bepaalde ''zekerheid'' dat een dergelijke operatie ook echt mijn pijnklachten (voor het grootste deel) kan wegnemen. Ik wil geen bewegingsbeperking ťn nog steeds pijn. Omdat mijn chirurg twijfelt of een dergelijke operatie zinvol is, probeer ik er nu achter te komen welke pijn echt afkomstig is van dit bandje en of er misschien ook nog iets in mijn hand ''kapot'' is.
Ik ben dus hťťl blij dat je gereageerd hebt op mijn berichtje en hoop dat je me nog wat meer kunt vertellen over de pijn die je hebt ervaren en de operatie/ revalidatie.

Groeten,

N.


Geschreven door: Hans uit voorschoten op Woensdag 13 April 2011 om 21:44 Ongepaste reactie?

Ik ben op 7 maart geopereerd aan pols i.v.m. Sl laesie, ik zit nu in het gips en op 27 april ga ik weer onder het mes om het pennetje eruit te laten halen en dan revalideren.
Band was beschadigd en twee botjes stonden te ver uit elkaar , dit zag de chirurg toen ik geopereerd werd in december aan een ganglion.
Alles bij elkaar heb ik geen pijn gehad tot nu toe .
Geholpen in Scheveningen bij dokter koch van het hand pols centrum van het hagaziekenhuis , super aardige dokter en zeer goed met uitleggen van de behandeling topper


Geschreven door: Petra op Donderdag 14 April 2011 om 11:22 Ongepaste reactie?

De revalidatie duurt best wel lang. Ze bekijken het natuurlijk per persoon en ieders voorgeschiedenis is anders. Op een gegeven moment gaan ze de kracht opbouwen. Bij mij liep ik daar tegen een grens aan. Dus zwaar tillen gaat niet en ik heb ook niet het gevoel dat dat nog beter wordt. Maar ik heb in rust in ieder geval geen pijn meer en dat wil ik wel zo houden. Maar ik hoor ook van de therapeuten dat er mensen zijn die gewoon alles weer kunnen en die bewegingsbeperking is echt niet storend.
Weet je al iets van de second-opinion?
Sterkte.


Geschreven door: Syl op Donderdag 17 Januari 2013 om 10:41 Ongepaste reactie?

Beste N,
Ben wel erg benieuwd of je inmiddels toch voor de operatie hebt gekozen en of het resultaat heeft gehad. Ik ben 2 maanden geleden op mijn pols gevallen. Direct daarna erg veel pijn, maar niet dik of blauw. Na een week werd de pijn in rust beter en nu dus inderdaad ook met belasting veel pijn. Als ik mijn pols beweeg, heb ik ook het gevoel dat er ruimte tussen de botjes zit. Het voelt "rommelig". Denken ook aan sl leasie echter niets op foto''s te zien. Mocht het een SL leasie zijn en je laat er niets aan doen, vraag ik me af of de pijnklachten sowieso blijven bestaan bij belasting of dat dat op den duur toch minder wordt. Hoop dat je reageert.
Mvg Syl


Geschreven door: Alex op Dinsdag 22 Januari 2013 om 15:24 Ongepaste reactie?

Bij mij is een SL-laesie geconstateerd. Dit was op een foto niet te zien, maar wel bij een kijkoperatie. Ook is aan de buitenkant niets zichtbaar. De laesie is waarschijnlijk al lang geleden opgelopen. Mijn pijnklachten, bij belasting, gingen telkens na een paar weken weer over, maar nu houden ze langer aan. Ook krijg ik nu op andere plaatsen in mijn pols last. het wordt dus niet minder, maar langzaamaan steeds erger. Een SL-laesie gaat niet vanzelf over. Dus ik ga binnenkort voor een Brunelli. Om verdere schade aan mijn pols te beperken.
Dus als je klachten aanhouden en op de foto is niet veel te zien, dan kan een kijkoperatie meer duidelijkheid bieden. In Hilversum kon ik meekijken bij de kijkoperatie en kreeg ik de dvd mee. Ik kon goed zien wat er precies aan de hand is.


Geschreven door: gerrit op Vrijdag 15 Februari 2013 om 19:54 Ongepaste reactie?

wie heeft ervaring met vastzetten van de pols en wat kun je dan nog heb een sl brunelli recon gehad 1,5 jaar geleden en verga nog steeds van de pijn bij bepaalde inspanningen. Het idee is nou om de zaak maar vast te zetten. Heb een eigen bedrijf en veel zwaar werk.
mvg gerrit


Geschreven door: petra op Zondag 10 Maart 2013 om 20:12 Ongepaste reactie?

bij mij is twee jaar na de brunelli een prc gedaan, dus de onderste rij handwortelbeentjes zijn er uit gehaald. Want ik kreeg weer heel veel pijn en de slijtage was gewoon doorgegaan. Hopelijk gaat dit helpen tegen de pijn. Ze willen de pols liever niet vastzetten.


Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen