Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Maarten

Geschreven op: Zondag 4 November 2012 om 19:24
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal.
Ik krijg op 9 januari 2013 een duimprothese van dr Jorissen in het Jessazieknhuis te Hasslet (Bį. Heeft iemand ervaringen mee? Hoe ziet de revalidatie uit?
Ik ben zelf wel hoofdverpleegkundige, maar heb totaal geen ervaringen met duimprothese.
Help me aub met jullie ervaringen.
Alvast bedankt allemaal. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Stijn op Maandag 17 December 2012 om 00:33 Ongepaste reactie?

Hoi Maarten,

ik krijg hem op 3 januari, voor mij is het ook heel spannend, ik krijg een Arpe, je vindt op internet er heel weinig over, wat ik lees, is wel positief, met een sneller herstel dan bv de anjovismethode ( opgerolde pees uit arm) Ik krijg 3 weken gips, daarna mag ik lichte werkzaamheden doen, evt. met spalkje.

Wat hebben ze jou verteld over de revalidatie?


Geschreven door: Stijn op Maandag 17 December 2012 om 00:45 Ongepaste reactie?

Hoi Maarten, hier een stukje uit 2006 uit lotgnotencontact: Ik ben 44 jaar en heb jaren last gehad van artrose aan mijn duim.
In plaatselijk ziekenhuis werd mij voorgesteld : vastzetten of oprollen pees met 6 weken gips. Ben naar BelgiŽ gegaan voor second opinion in Malle.
Hier werd mij verteld dat deze methodes verouderd zijn en slechte resultaten geven .Hier werken ze al 5 jaar met een Arpe prothese, soort miniatuur heuprothese, met een slagingspercentage van 94 %. Kortom dit heb ik laten doen, plaatselijk verdoofd, 1 nacht overblijven en maar 2 weken gips.
Nu, na 4 weken al goed hersteld, geen pijn meer en kan bijna alles al doen met mijn duim . De zorg is er uitstekend en geen lange wachttijden. Een medepatiŽnt gesproken die vorig jaar haar andere duim had laten doen en zij vertelde zeer enthousiast dat ze de volledige functies weer terug had.
Het werd overigens door de CZ verzekering prima bemiddeld.


Geschreven door: stijn op Maandag 17 December 2012 om 00:54 Ongepaste reactie?


www.orthopedieroeselare.be/docs/Prothese_van_de_duimbasis_v2.pdf

Hier een vrij uitebreid verslag, duidelijke uitleg!


Geschreven door: Maarten op Vrijdag 11 Januari 2013 om 17:05 Ongepaste reactie?

Hallo,

Heb afgelopen woensdag mijn Arpe-duimprothese gekregen. Is wel pijnlijjk en krijg daarvoor Ibuprofen, Zaldiar en bij hevige pijn Temgesic!Gips zorgt voor bewegingsbeperking. Na de operatie moest ik nog 2 uur in ziekenhuis (Jessaziekenhuis) blijven en daarna naar huis. Over anderhalve week krijg ik een circulaire gips. Een zťťr goede uitleg gekregen van dr Jorissen. Deze orthopeed is een topper binnen dit vakgebied; een echte aanrader. Veel Nderlanders komen voor hem naar Hasselt --( crack in heupprotheses, duimprotheses en schouders. Kan het zelf als hoofdverpeegkundige wel weten! Hou jullie op de hoogte van de revalidatie.


Geschreven door: Stijn op Zaterdag 12 Januari 2013 om 23:52 Ongepaste reactie?

Hoi Maarten,

Het lijkt er op dat er maar weinig Nederlanders geÔnteresseerd zijn in een duimprothese(!)

Komt waarschijnlijk dat de lotgenoten van de anjovismethode geen idee hebben hoe zoiets er uit ziet!
Bovendien vind je er niets over op NL-websites, ik weet dat in het Rivierenlandziekenhuis Tiel ook veel ervaring is met duimprotheses plaatsen.

Ik heb algehele narcose gehad en moest een nachtje blijven, na precies een week kreeg ik lichtgewicht gips,''n hele verademing! Ik kan nu al weer een beetje mijn vingers gebruiken ipv afhankelijk te zijn van anderen! Over 3 weken gaat het gips er af, het is zonder cement geplaatst, bij jou ook, neem ik aan?


Geschreven door: Maarten op Dinsdag 15 Januari 2013 om 10:49 Ongepaste reactie?

Hoi Stijn,

Prothese is inderdaad zonder cement geplaatst. Een halve week na de operatie totaal geen pijn meer.
In Nederland worden de nog oude methodes gehanteerd, die vaak weinig succesvol zijn. In BelgiŽ wordt de Arpe-prothese geplaatst. De patiŽnten zijn enthousiast en veel korter ziekteverlof.
dr Jorissen in Hasselt is een absolute topper!!!!! Al veel Nederlanders tegengekomen in de wachtzaal, die speciaal voor hem kwamen!


Geschreven door: Stijn op Woensdag 16 Januari 2013 om 20:57 Ongepaste reactie?

Hoi Maarten,

Heb jij ook vooraf toestemming gevraagd aan je zorgverzekeraar? Ik heb een E112-formulier meegekregen, ik hoef dus niets voor te schieten of zo.


Geschreven door: Stijn op Vrijdag 8 Februari 2013 om 18:46 Ongepaste reactie?

Hoi Maarten, ik zou het leuk vinden als je vertelt hoe het met je gaat, ben je al weer aan het werk?

Ik ben nu 2 weken uit het gips, ik kan mijn duim al behoorlijk bewegen, heb vrijwel geen pijn, ik kreeg als oefening om voorzichtig mijn duim tegenover de basis van de andere vingers te plaatsen en na 2 dagen kwam ik al tot aan de basis van mijn pink. Fysiotherapie is niet nodig en wordt zelfs afgeraden. Ik moet bij zwaardere werkzaamheden nog wel een duimbrace dragen.


Geschreven door: Fibrootje op Zaterdag 16 Februari 2013 om 23:08 Ongepaste reactie?

Ik ben in Heerlen geopereerd door dr. Samijo. In 2011 een kijkoperatie in Brunssum door dr. Samijo, afgelopen zomer toch een duim prothese geplaatst door dr. Samijo.
Dr. Samijo is gespecialiseerd in operaties aan de hand, onderarms en schouder.
Ik kan nu weer alles, heb alleen wat last van gevoeligheid rondom het litteken.


Geschreven door: Stijn op Zondag 17 Februari 2013 om 07:07 Ongepaste reactie?

Hoi Fibrootje,

Is dat de pyrocarbon ring of een Arpe die je gekregen hebt?

Waarom is er eerst een kijkoperatie uitgevoerd, was dat om de diagnose te stellen?

Wanneer mocht jij weer 100% je duim gebruiken?


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen