Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Marielle30

Geschreven op: Maandag 25 Februari 2013 om 11:27
Ongepast of beledigend?

Hallo smiley

Ik zou graag met mensen in kontakt willen komen die dezelfde knieklachten hebben als ik,

Ik ben in juni 2010 geopenreerd in het st maartenskliniek aan terobitas medalisatie aan mijn rechter knie omdat mijn knieschijf wekelijks uit de kom ging luxatie dus het verloop na de operatie ging moeizaam 4 maanden na de operatie ging mijn knieschijf weer uit de kom en het kwam wekelijks weer terug, ik ben nu 23 november 2012 opnieuw geopenreerd in het radboudziekenhuis en hebben daar een mpfl reconstructie uitgevoert, maar 6weken later was het weer raak de knieschijf ging weer uit de kom nu 12 weken verder is de knieschijf er al weer 8 keer uit de kom geweest!

Ik ben radeloos ik weet niet meer wat ik moet doen en wat er nog mogelijk is want ik heb heel erg veel pijn

Groetjes marielle 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Reyhan Acikgoz op Maandag 25 Februari 2013 om 12:25 Ongepaste reactie?

Hey Marielle,

Ik heb je gevonden hoor. smiley Je hebt op mijn berichtje gereageerd. (Lol) Mag ik wat aan je vragen? Wat is eigenlijk jou leeftijd? De meeste die last hebben bij de knieschijf zijn nog vrij jong. Ik ben 31 maar heb er dus last van. Wel heel vervelend dat je niet meer weet wat je moet doen. Dat maakt het alleen nog maar lastiger. Misschien een idee second opinion te vragen? Je hebt dan al behoorlijk wat meegemaakt. Hopen dat het nog beter wordt


Geschreven door: Marielle30 op Maandag 25 Februari 2013 om 13:41 Ongepaste reactie?

Gelukkig dat je me gevonden heb,

Ik ben trouwens 31 ja heel verveld dat jij ook last van je knieschijf heb, hoe is het bij jou zo gekomen?
Ja ik zeker veel meegemaakt wat betreft knie, ik wert gewoon van ,t kastje naar de muur gestuurt maar misschien is een ceccond opinion wel wat

Groetjes marielle


Geschreven door: Reyhan Acikgoz op Maandag 25 Februari 2013 om 15:46 Ongepaste reactie?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe het bij mij zo gekomen is. Ik heb al een aardige voorgeschiedenis aan beide knieŽn. Mijn linker al 4 kijkoperaties gehad. Waarvan de 4de kijkoperatie nogal pittig verliep vanwege microfracture die ze hadden toegepast. Microfracture had geen effect en bleef maar last houden en hebben ze een osteotomie bij me gedaan om de belastbaarheid van de binnenkant te verplaatsen naar iets meer de buitenkant. Mijn rechter waar ik dus nu last van heb, is ook al twee keer geopereerd. Dat is al weer een hele tijd geleden dus het kan zo zijn dat het nu weer begint op te spelen. Dat was geloof ik ook een soort en met van fixatie. Er is toen een heel klein dun pennetje geplaatst (lijkt een beetje op een spijkertje) en die hebben ze er weer uitgehaald toen die 2 jaar later krom begon te zitten. Dat is al heel lang geleden gebeurd. Dus het zou heel goed kunnen dat ik daar nu last van begin te krijgen. Het kan ook nog aan overbelasting liggen en aan kraakbeenslijtage. Maar dat weet ik dus niet. Daarom probeert fysio tape bij me uit. Heb het er nu weer af maar als ik zit heb ik er al last van. Dus ergens klopt er iets niet helemaal.

He, helemaal wat om van het kastje naar de muur gestuurd te worden! ik zou daar gek van worden! daarom dacht ik dat second opinion wel iets voor je kon betekenen. En anders weer een ander ziekenhuis proberen. Ben ik blij dat ik niet elke keer naar iets anders wordt gestuurd. Zou niet eens kunnen want al zou ik naar een ander ziekenhuis moeten zou dat te ver bij mij uit de buurt liggen. Ik heb er nu 1 op een afstand dichter bij en dat vindt ik wel best zo. Het MCA in Alkmaar. Is trouwens ook een goed ziekenhuis. Geen idee of daar elke arts goed werk levert maar ik weet een orthopeed die erg met je meedenkt en luistert. Daar ben ik onder behandeling en naar eigen zeggen is hij echt een top orthopeed. Iedereen heeft het erover in Alkmaar omgeving. Zelfs in het dorp waar ik woon, Bergen Noord Holland. Hij woont zelfs in Bergen dus hij is onwijs beroemd en berucht!


Geschreven door: Reyhan Acikgoz op Donderdag 28 Februari 2013 om 08:14 Ongepaste reactie?

Hey Marielle

Nog na gevraagd voor een second opinion? Ben wel nieuwsgierig hoe het met je is en of je al naar iets opzoek bent die je verder kunnen helpen. Lijkt mij in jou toestand heel vervelend dit mee te maken.

Groetjes


Geschreven door: Marielle paul op Zondag 26 Mei 2013 om 14:05 Ongepaste reactie?

Beste marielle,


Jeetje wat heb jij ook zoon pech met je knieschijf, mischien kun je een second opinion aanvragen,


Ik heb precies het zelfde meegemaakt als jij,
Ik ben in juni 2010 geopereerd in het st maartenskliniek aan een tuberositas transpositie omdat mijn knieschijf er dagelijks uit lag er was dus geen andere optie,
Het herstel ging moeizaam 5 maanden na mijn operatie, schoot de knieschijf er dus weer uit, ik heb hier lang mee gelopen want de artsen wilde me niet helpen, ik heb toen een second opiniun aan gevraagt naar het radboudziekenhuis daar heb ik een mpfl reconstructie gehad nu na uiteindelijk 2 jaar gaat het eigenlijk redelijk,

Maar nu begint mijn andere knie ook deze klachten te krijgen, ik ben afgelopen donderdag 23 mei daarvoor naar het st maartenskliniek geweest en foto,s en mri gemaakt wat blijkt nou dat deze knieschijf niet in de goot ligt en daardoor gaat mijn knieschijf uit de kom,
Ik wordt aan deze knie binnen 3 weken geopereerd ze gaan een mpfl reconstructie doen en een tuberositas traspositie,


Geschreven door: Marion op Vrijdag 11 September 2015 om 09:32 Ongepaste reactie?

Hoi hoi

Ik kom graag met jullie in contact
Over drie weken krijg ik een MPFL aan de knie
Ik heb heel wat vragen

Groetjes marion


Geschreven door: Mirella op Woensdag 16 Maart 2016 om 20:56 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ik lees/reageer omdat ik zelf hopeloos wordt van mijn knie. Ik heb een tuberositas medialisatie pmfl reconstructie gehad 4 jaar geleden, sint maartenskliniek nijmegen. Tot vorige week zondag redelijk goed gegaan met veel tegenslag en pats uit de kom, ben me echt serieus rot geschrokken was de pijn echt vergeten maar nu weet ik het weer. Ik moet april weer terug naar de orthopeet, dus ik hoop echt geholpen te worden. Zoals ik lees gaat het jullie niet zo goed af en wordt ik hier helemaal niet vrolijk van, balen dat jullie er ook zoveel problemen mee ervaren.

Sporten jullie nu? Mijn knie reageerd namelijk mega snel door dik te worden van het vocht.
Ik hoop wat van jullie te horen,
gr Mirella


Geschreven door: jolanda op Vrijdag 27 Mei 2016 om 14:37 Ongepaste reactie?

Hoi

Ik lees /reageer omdat ook ik erg veel last heb van mijn knieschijf ik heb in 2013 een tuberositas transpositie gehad maar ondanks dat bleef mijn knieschijf uit de kom gaan. Vorig jaar heb ik een mplf gehad en sinds 1 mei schiet hij weer uit de kom. Steeds om de raarste momenten.
Heb aan de orthopeed een second opinion aan gevraagd en hij wil me doorsturen naar het Canissiusziekenhuis in Nijmegen. Heeft iemand hier ervaring mee?
Groet Jolanda


Geschreven door: Elke op Donderdag 20 Oktober 2016 om 20:10 Ongepaste reactie?

Beste

Ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Elke & ik ben 20 jaar.
In november 2007 heb ik mijn eerste patella luxatie gehad, dit was tijdens een draai beweging die we op dansen hadden geleerd. 2 jaar later heb ik weeral hetzelfde voor gehad en ook bij dansen. Nog eens 2 jaar later heb ik het weer voor gehad, maar toen ben ik gewoon plotseling door m''n knie gezakt. Afgelopen zomervakantie heb ik voor de zoveelste keer terug een patella luxatie gehad doordat ik was uitgegleden op het natte gras.
Ik ben dan dadelijk naar het ziekenhuis , Sint-Trudo (Sint-Truiden, BelgiŽ) moeten gaan om foto'' s te laten nemen van m''n knie en daar zagen ze dat ik botsplinters in m''n knie had zitten. Ik moest dadelijk van de afdeling ''radiologie'' ''aar ''spoed'', daar hebben ze me een watverband om m''n been gedaan. (3 lagen watverband & 4 lagen gewoon verband). Na 14 dagen mocht deze uit en ben ik bij de specialist geweest. Doordat m''n knieschijf al zo vaak ontwricht is, was het zeker aan te raden om een MPFL uit te voeren. Maandag 31 oktober 2016 zal deze operatie doorgaan.
Is er iemand die deze operatie heeft laten doen? Want ik zit toch nog met een deel vragen.

Groetjes

Elke


Geschreven door: Daphne op Zondag 25 Augustus 2019 om 13:06 Ongepaste reactie?

Hoi Marion, im zie dat je een MPFL hebt gehad. Ik ben afgelopen donderdag ook geopereerd met MPFL. En heb best wel veel vragen. Kan ik met je in contact komen?


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen