Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Robert van Beest

Geschreven op: Zondag 21 Oktober 2018 om 14:13
Ongepast of beledigend?

Ik ben voor het eerst op deze site maar kon via de zoekfunctie niets vinden over mijn aandoening. Ik kreeg te horen dat ik "Fat-pad atrofie" had. Ook wel bekend als "Fat-pad syndroom".
Ik kan op het internet wel op diverse plaatsen de aandoening vinden, vaak bij podologen met de verwijzing dat zolen verlichting kunben geven. Nu heb ik sinds 2005 inlegzolen en ook al diverse jaren met een extra demping bij de hiel. Maar het is verder vooralsnog niet gelukt om te vinden hoe nu verder te leven. Blijft de afbreuk van het fat-pad doorgaan? Is iedere week dat ik doorjakker er eentje die ik aan het einde van mijn leven niet kan lopen? Ik ben nu 44 en hoe ziet het leven er over pak hem beet 20 jaar uit met deze aandoening? Vind ook geen patiŽnten/lotgenoten groep maar wil dit wel graag.

Dus...... iemand bekend met deze aandoening, het verloop ervan, de hulpmiddelen, ervaringen in het algemeen? Ik hoor het graag

Groet, Robert  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Robbert op Woensdag 22 Mei 2019 om 22:04 Ongepaste reactie?

Beste Robert,
Ook ik heb nu al zo''n anderhalf jaar fat pad syndroom. Ik wandelde graag en op een dag was het of ik met mijn rechterhiel in een bak met spijkers ging staan. Paar maanden later vertelde een arts me dat het FPS was (nadat ik eerst lang aanmodderde, en geen dokter iets zinnigs kon zeggen). "Geen behandeling mogelijk, zooltjes kķnnen verlichting bieden". Naast de zooltjes loop ik sinds een half jaar ook met een ingetapete hiel. Dit is geen oplossing, mobiliteit is nog steeds zeer beperkt, maar in vergelijking met de eerdere situatie is het echt een verademing. Wellicht dat dit jou ook wat verlichting kan bieden.

Groeten,
Robbert


Geschreven door: Sanne op Donderdag 13 Juni 2019 om 17:04 Ongepaste reactie?

Hoi Robbert,

Heb je inmiddels gevonden wat je zocht, en zo ja, waar?
Ook ik, pas 34, kreeg enkele maanden geleden te horen dat de door mijn podoloog aangeduide (chronische) peesplaatontstekingen deels bestonden uit fat pad syndroom. Volgens de persoon die de echo maakte ''zorgwekkend''. Hoewel ik al lang blij was om te weten waarom ik toch niet langer dan maximaal een uur op mijn voeten kan staan zonder pijn. - - Ik heb nu immers, eindelijk een verklaring voor mijn naasten waarom ik liever niet mee ga naar festivals en dergelijke - zou ik liever weten of er ergens een specialist is die zich hierin verdiept heeft. Op het internet lees je over behandelingen met fillers die verlichting kunnen bieden en al kost het me een half jaar loon, als het in houd dat ik weer wat meer kan ondernemen dan heb ik dit er voor over.
Nergens, maar dan ook nergens kan ik een nederlandse specialist vinden.

Mvg Sanne


Geschreven door: Robbert op Zondag 23 Juni 2019 om 13:37 Ongepaste reactie?

Hoi Sanne,

De fillers behandeling ben ik online ook tegengekomen, maar enkel voor de voorvoet eigenlijk. Voor de hiel, waar ik last heb (nog) niet in ieder geval. En in Nederland, of op Nederlandse sites is de informatie helemaal beperkt.

Enige tips die ik heb zijn zooltjes en tapen van de hiel (zijn verschillende manieren voor). Geen blijvende oplossing, want met tape durf ik een festival ook niet aan, maar zonder tape ga ik de deur niet eens uit. Kleine moeite voor relatief grote vooruitgang is het bij mij.

Groeten,
Robbert


Geschreven door: Robert van Beest op Zaterdag 29 Juni 2019 om 15:11 Ongepaste reactie?

Beste Sanne en Robbert,

Dank voor jullie reactie.
Ook ik ben nog niet veel wijzer geworden sinds ik de diagnose gekregen heb. het is allemaal heel ingrijpend in je leven en je toekomst gaat er even iets anders uit zien. ik heb zelfs al een rolstoel laten aanmeten via de WMO omdat ik echt niet ongestraft een rondje supermarkt kan doen. Om over werken maar helemaal niet te spreken. (was in de bouw werkzaam)
Ook ik ben de behandelingen tegen gekomen op die buitenlandse sites. Inspuiten van lichaamseigen vet ben ik nog tegen gekomen en het plaatsen van nep fat-pad kussens maar volgens mij nog wel in de experimentele fase.

Juist omdat er zo weinig over bekend is en ik ook verder niemand ken was ik een forum gestart. Om mensen met elkaar in contact te brengen want een patiŽntenvereniging heb ik ook nog niet kunnen vinden. Graag wil ik jullie uitnodigen om hier eens een kijkje te nemen, je verhaal te delen, je ervaringen op te schrijven en zo een start helpen te maken met iets waar patiŽnten elkaar kunnen vinden.
Het adres is: https://fatpad.forum2go.nl/

Ik hoor graag van jullie of anderen die dit lezen


Geschreven door: Irma feld op Zaterdag 27 Juli 2019 om 13:38 Ongepaste reactie?

Als ik het forum wil bezoeken bestaat de site niet klopt dat.


Geschreven door: Robert van Beest op Dinsdag 10 September 2019 om 13:34 Ongepaste reactie?

Het goede adres moet zijn: fatpad.forum2go.nl
Geen idee waarom die andere fout is maar met deze moet het lukken.


Geschreven door: joke schouten op Donderdag 10 Oktober 2019 om 11:27 Ongepaste reactie?

Ik ben bijna 76 jaar en heb het fat pad syndroom vooral op mijn voorvoet. Ik heb een paar weken geleden nog in de bergen gewandeld, maar kreeg op grindpaden toch last van mijn voeten. Ik heb ook zooltjes van de podotherapeut, Verder smeer ik mijn voeten in mij Schussler creme nr. 1 wat collageen aan zou maken, maar ik merk daar weinig van. Ik denk soms wel eens aan een behandeling van hyaluronzuur dat zou de huid opvullen opvullen. Je kan het ook slikken als voedingssupplement, maar het is allemaal zo duur en de vraag is of het helpt.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen