Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Robert van Beest

Geschreven op: Zondag 21 Oktober 2018 om 14:13
Ongepast of beledigend?

Ik ben voor het eerst op deze site maar kon via de zoekfunctie niets vinden over mijn aandoening. Ik kreeg te horen dat ik "Fat-pad atrofie" had. Ook wel bekend als "Fat-pad syndroom".
Ik kan op het internet wel op diverse plaatsen de aandoening vinden, vaak bij podologen met de verwijzing dat zolen verlichting kunben geven. Nu heb ik sinds 2005 inlegzolen en ook al diverse jaren met een extra demping bij de hiel. Maar het is verder vooralsnog niet gelukt om te vinden hoe nu verder te leven. Blijft de afbreuk van het fat-pad doorgaan? Is iedere week dat ik doorjakker er eentje die ik aan het einde van mijn leven niet kan lopen? Ik ben nu 44 en hoe ziet het leven er over pak hem beet 20 jaar uit met deze aandoening? Vind ook geen patiŽnten/lotgenoten groep maar wil dit wel graag.

Dus...... iemand bekend met deze aandoening, het verloop ervan, de hulpmiddelen, ervaringen in het algemeen? Ik hoor het graag

Groet, Robert  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Robbert op Woensdag 22 Mei 2019 om 22:04 Ongepaste reactie?

Beste Robert,
Ook ik heb nu al zo''n anderhalf jaar fat pad syndroom. Ik wandelde graag en op een dag was het of ik met mijn rechterhiel in een bak met spijkers ging staan. Paar maanden later vertelde een arts me dat het FPS was (nadat ik eerst lang aanmodderde, en geen dokter iets zinnigs kon zeggen). "Geen behandeling mogelijk, zooltjes kķnnen verlichting bieden". Naast de zooltjes loop ik sinds een half jaar ook met een ingetapete hiel. Dit is geen oplossing, mobiliteit is nog steeds zeer beperkt, maar in vergelijking met de eerdere situatie is het echt een verademing. Wellicht dat dit jou ook wat verlichting kan bieden.

Groeten,
Robbert


Geschreven door: Sanne op Donderdag 13 Juni 2019 om 17:04 Ongepaste reactie?

Hoi Robbert,

Heb je inmiddels gevonden wat je zocht, en zo ja, waar?
Ook ik, pas 34, kreeg enkele maanden geleden te horen dat de door mijn podoloog aangeduide (chronische) peesplaatontstekingen deels bestonden uit fat pad syndroom. Volgens de persoon die de echo maakte ''zorgwekkend''. Hoewel ik al lang blij was om te weten waarom ik toch niet langer dan maximaal een uur op mijn voeten kan staan zonder pijn. - - Ik heb nu immers, eindelijk een verklaring voor mijn naasten waarom ik liever niet mee ga naar festivals en dergelijke - zou ik liever weten of er ergens een specialist is die zich hierin verdiept heeft. Op het internet lees je over behandelingen met fillers die verlichting kunnen bieden en al kost het me een half jaar loon, als het in houd dat ik weer wat meer kan ondernemen dan heb ik dit er voor over.
Nergens, maar dan ook nergens kan ik een nederlandse specialist vinden.

Mvg Sanne


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen