Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Chris

Geschreven op: Dinsdag 29 Oktober 2019 om 10:41
Ongepast of beledigend?

Hallo forummers,

Ik heb in mijn jeugd een heupdysplasie gehad en als gevolg van een operatie kopnecrose. Beiden niet ontdekt, dus ik had al vroeg slijtage.
Ik heb een kunstheup zolang mogelijk uitgesteld, maar deze is ruim 6 maanden geleden toch geplaatst, omdat ik meer kwaliteit van leven wilde.

Alleen doet de heup erg veel pijn, in de lies, bil en aan de kant waar je spier je been opheft. Ook is er veel weefsel weg rondom het litteken, wat maakt dat ik een enorme deuk in mijn kont heb, wat niet meer terugkomt volgens de arts.
Bij de operatie (de zoveelste op dezelfde plek) is er ook met donorbot ea hersteld aan mijn bekken.

Mijn vraag is eigenlijk of deze pijn nog minder kan worden en of iemand weet wat de oorzaak kan zijn dat de heup zo zwak blijft. Ik train wel.
Ik ben er echt dood en doodongelukkig mee, maar eruit halen is geen optie natuurlijk.

 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: JoW op Donderdag 7 November 2019 om 10:29 Ongepaste reactie?

Wat vervelend zeg! Ik kan me voorstellen dat je hier diep ongelukkig van wordt. Wat zegt je orthopeed ervan?
Ik herken wel het een en ander… Ik heb zelf na een gebroken heup ruim 3,5 jaar geleden een heel traject gehad van hersteloperaties, revalidatie, trainen en uiteindelijk toch een nieuwe heup omdat de heup niet meer te redden was. Ik heb nu sinds een kleine 1,5 jaar een prothese en het gaat nu heel goed. Ik ben nog steeds 2, 3 keer per week aan het trainen en verwacht dat ik met een maand of wat echt wel weer ben waar ik wil zijn. Het gaat niet heel snel, maar wel gestaag.
Maar ik moet zeggen dat het een heel proces was (en is). Niet zo van ‘nieuwe heup erin en gaan’. Ik kwam net als jij van ver, mijn spieren rond de heup waren niks meer en ook door de verschillende operaties aangetast. Daarnaast had ik allerlei secundaire klachten opgebouwd (knie en rug) door compenseren van de stijve en pijnlijke heup.
Met enorm veel geduld en doorzettingsvermogen van mijzelf een een hele goeie fysio heb ik heel langzaam alles opgebouwd. Rennen en springen is pas sinds een maand of 3 ongeveer aan de orde. Daarvoor (en nog) heel veel krachttraining, stabiliteitsoefeningen etc.

De pijn die je beschrijft herken ik, al was ie bij mij minder langdurig en minder hevig. Maar als ik teveel gedaan heb kan ie er soms nog steeds zijn. Ik vermoed dat het alles te maken heeft met langzaam alles opbouwen, niet teveel doen, rust… De heup moet ‘wennen’ en genezen.
Bij veel mensen die een nieuwe heup krijgen is het hele voortraject er niet, geen andere operaties maar alleen slijtage en dus pijn. Bij jou is er meer aan de hand en duurt het herstel langer. De hele heup - alle lagen, weefsels, bot, spieren - alles moet herstellen, dat vraagt tijd.
Ik heb overigens ook een deuk en een bult (bij mij aan de zijkant) en naarmate mijn spieren sterker worden, wordt dat ook minder, pas de laatste maanden merk ik dat.

Ik zou al ik jou was wel advies vragen aan je orthopeed en ik zou vooral een goede fysio zoeken (als je die niet al hebt). Hou vol, veel sterkte!
groet, JoW


Geschreven door: Chris op Zaterdag 9 November 2019 om 04:07 Ongepaste reactie?

Erg bedankt voor je reactie! Ik lig er erg van wakker, zowel door pijn als door de onzekerheid of die pijn nog vermindert.

Jij beschrijft heel duidelijk het verschil van een revalidatie vanuit primair slijtage of een enorme hoeveelheid extra problemen die voorafgaand aan de operatie al bestonden en herstel moeilijk maken.
Heel knap dat jij al zover bent. Maar ben je niet bang dat je hem weer snel kwijtraakt door te heftig sporten?
Ik hou ook heel erg van sporten. Maar ja, wat verstandig is met een kunstheup? Nu is het sws nog een tijd opbouwen met fitness apparaten en zwemmen..

Het revalidatiecentrum waar ik zit, heeft geen haast met diagnostiek naar de oorzaken. Het is 4 maanden geleden al door de orthopeed geopperd dat er een injectie in kan (arts uit Radboud), maar hij doet dat niet zelf. Ik wilde het eerst niet omdat het ook extra schade kan geven, maar inmiddels ben ik wanhopig.

Ik heb nu as maandag een telefonisch consult met de orthopeed, waar hij eerder alleen terug mailde dat ik stug moest volhouden en me succes wenste. Ik vroeg evengoed een consult, want dat stug volhouden doet nada op de pijn.

Ik heb vandaag 20 mg oxycodon ineens genomen, waar ik eigenlijk al af was. Maar puur omdat ik het niet meer trek. De pijn is niet weg, maar ik ben er wel rustiger van geworden.
Ik heb het idee dat ik hierin vastloop en ik hoor alleen maar dat die pijn mogelijk blijvend is. Ik vind dat niet leefbaar.
Mijn fysiotherapeut zegt dat er weinig aan te doen is, dat de prothese ergens in draait. Ik baal echt enorm...

Maar je kunt de pijn toch platleggen met een goed geplaatste injectie? Ook in de rug?

Geschreven door: JoW op Donderdag 14 November 2019 om 09:46 Ongepaste reactie?

Hoi Chris,

Ik ben allereerst benieuwd naar wat de orthopeed heeft gezegd afgelopen maandag! Heb je wat meer duidelijkheid en perspectief gekregen?
Wat ellendig dat je zo veel pijn hebt. Die oxycodon ken ik, dat neem je echt niet zo maar en vooral wil je ervan af. Pijnstillers nemen lijkt me op zich geen overbodige luxe trouwens, al is het maar om het hoofd rustig te krijgen, want ik kan me echt voorstellen dat je hier gek van wordt.

Wat verstandig is met een kunstheup is inderdaad een lastige. Ik ben te jong om in een hoekje te zitten en denk dat wat ik nu doe moet kunnen. Mijn orthopeed heeft gezegd dat ‘een rondje lopen in het park moet kunnen, maar een marathon natuurlijk niet’. Heftige plotselinge bewegingen (draaiingen) zoals met bv voetbal moet je sowieso niet hebben, maar langzaamaan zwaarder belasten op zich moet wel kunnen. Ik ga er verder maar vanuit dat de ook fysio weet wat er kan en mag en dat wat ik voel ook leidend is (geen pijn hebben tijdens actie).
Wat bedoelt jouw fysio met dat de prothese ergens in draait?

Ik hoor graag wat je orthopeed heeft gezegd, ben benieuwd! Sterkte!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen