Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

brouwer

Geschreven op: Zondag 1 September 2002 om 15:48
Ongepast of beledigend?

Ik heb een jaar geleden mn hielbeen gebroken,een zogenaamde calcaneus breuk,3 maanden on belast gelaten,nu nog erg veel pijn met lopen van de enkel en voet,er is me aangeraden dat als het zo blijft mn enkel vast te laten zetten,is er misschien iemand die iets dergelijks ondervonden heeft,en me kan vertellen of de pijn ermee weggaat,en geen remmingen met lopen heeft?bijvoorbaat bedankt,
ps,mn leeftijd is 62 jaar 

Reacties op dit bericht:

Pagina 11 van 18 pagina's met reacties
Eerste : Vorige 10 pagina's [11 12 13 14 15 16 17 18]

Geschreven door: wilma bakker op Donderdag 17 Maart 2011 om 19:46 Ongepaste reactie?

hallo allemaal....

ik heb heel veel berichtjes zitten lezen hier en voel me ineens niet meer alleen.

ik heb tijdens mijn werk als koerrier mijn hielbeen verbrijzeld.
dat was op 23 augustus 2007 pffffffffffffffff
inmiddels veel tranen, pijn, gips en 6 operaties verder loop ik nog steeds te tobben.
er werd mij toen verteld dat ze nooit konden garanderen dat het ooit goed zou komen en helaas tot nu toe hebben ze gelijk.....jammer genoeg.

kleine omschrijving van mijn leventje de laatste 3 en een half jaar.

23 augustus na val verbrijzeld hielbeen en afgescheurde achillispees.

na een half jaar gips de eerste operatie, bot uit mijn heup gehaald, bindweefsel verwijderd uit het fractuur en het nieuwe bot erin gezet, dit alles met schroeven en plaatjes aan elkaar laten groeien.

na een half jaar groeide 1 schroef uit mijn voetdoor mijn huis heen, omdat ik zelf ook nog veel bot aanmaakte dus 2e operatie.

3e operatie,weer na een half jaar de andere schroeven verwijderd.
tijdens die operatie een ziekenhuis infectie opgelopen waardoor de wond niet dicht wilde.....intensief spoelen, wondspecialist om de 2 weken ...ben inmiddels volleerd verpleegster wat voet verbinden betreft.

4e operatie achillispees opnieuw vastzetten en slijmbeurs ontsteking weg snijden (inmiddels chronisch dus om de paar maanden ontsteking)

5e operatie wond correctie want mijn voet was 2 maten groter dan de andere....en door al doe operaties was de wond helemaal verkleeft en zat er alleen litteken weefsel.
vol goeie moed ging ik er maar weer voor want was nog steeds positief.

6e operatie was dus 3 weken geleden en weer om de wond netjes te krijgen en dicht te laten gaan....na 2 weken hechtingen eruit en ja hoor.......loop dus nu weer met een open wond en een ontsteking aan mijn pees....anti biotica heeft geen zin meer want dat heb ik al veel te veel gehad...

volgende week terug en dan weet ik weer meer.

door dit alles ben ik mijn werk kwijt....heb 2 kids die gelukkig veel konden doen maar nog steeds ben ik er niet.
laat igg nooit je voet vast zetten maar ga naar een andere arts ....dat heb ik ook gedaan anders had ik nu met een vaste enkel gezeten en dan ben je verder van huis.

ik wens mijn lotgenoten veel sterkte en laat je vooral niet ontmoedigen door mijn verhaal maar sla er je les uit en laat je niet afschepen


Geschreven door: Onbekend op Maandag 9 Mei 2011 om 23:38 Ongepaste reactie?

Ik heb 2 maanden geleden een bilaterale Calcaneus fractuur opgelopen , dit betekent dat ik mijn 2 hielen heb gebroken door het nemen van de hoogste jump in een snowpark. Ik heb dan 2 maanden in een rolstoel gezeten tot vorige woensdag en dan mocht ik van de dokter terug beginnen stappen. Het is heel belangrijk dat je tijdens je revalidatie er niet op steunt want dan kan het zijn dat je hielbeen inzakt. Dit heb ik dan ook niet gedaan en na 2 maanden ben ik terug aan het stappen met steunzolen , ik moet zeggen dat het toch wel pijn doet maar gelukkig zal het allemaal in orde komen. Het is normaal dat je in het begin pijn doet, de dokter heeft gezegd dat dit 6 weken zal duren. Ik ben heel mij dat het niet geoppereerd moest worden, want dat lijkt mij zo pijnlijk. Ik zal er een jaar last van hebben zei de dokter. Ps ik ben 16 jaar


Geschreven door: Rene op Dinsdag 10 Mei 2011 om 21:21 Ongepaste reactie?

Half januari 2011 heb ik door een val / sprong van ruim 3 meter hoog mijn rechter calcaneus gebroken (5 stukken en naar binnen gedrukt). In het rode kruis in Beverwijk werd mij door de orthopeed verteld dat hij geen brood zag in een operatie en dat hij mij zou doorsturen naar het AMC naar Drs. Luitse ( specialist op het gebied van calcaneus fracturen) en dat ik er rekening mee moest houden dat ik de rest van mijn leven problemen zou blijven houden. Na de toch heftige verhalen hier op lotgenoten was ik erg geschrokken. Toch is dit een positief verhaal geworden.
Na een zeer positief consult bij Drs. Luitse, trauma chirurg in het AMC ben ik begin februari (kon niet eerder i.v.m. zwellingen) geopereerd en heeft hij een plaat met 9 schroeven in mijn voet geplaatst.
3 dagen later was ik weer thuis, heb nauwelijks pijn gehad en bij de eerste controle na 10 dagen was de wond al zo goed als genezen. Na de controle 3 weken later ben ik met toestemming begonnen met 3 x per week 2 uur fysio, onbelaste aan mijn been spieren gewerkt en massage om mijn enkel los te maken. 5 weken later ( 9e week ) ben ik onder begeleiding van de fysio begonnen met "aantippen" (voorzichtig lopen met krukken met nauwelijks belasting) 1 week later liep ik licht belast met 2 krukken en in de 11e week met 1 kruk. In de 12e week onder begeleiding zonder krukken. Bij de controle in de 13e week ben ik zelf naar het AMC gereden en liep ik zonder krukken op normale wandelschoenen de kamer van Drs. Luitse binnen. Zit inmiddels in de 14e week en ben halve dagen begonnen met werken en heb zojuist bijna een uur met onze hond door het bos geslenterd. Natuurlijk heb ik zo nu en dan een pijntje en de eerste 10 stappen ís ochtends zijn pijnlijk maar na alle vreselijke verhalen hier ben ik erg positief op een goed herstel.
Mijn advies:
Moet je nog geopereerd worden en heb je de mogelijkheid ga naar Drs. Luitse in het AMC deze man is heel erg bekend met Calcaneus fracturen en bovendien een aardige man. Zoek een goede (sport) fysiotherapeut en investeer in een paar goede A/B wandelschoenen, niet goedkoop maar wel mijn beste koop ooit. Veel sterkte allemaal.


Geschreven door: ria op Donderdag 12 Mei 2011 om 15:30 Ongepaste reactie?

ik heb in 2006 met me brommer een ongeluk gehad heeft my een outo van links aangereden heb 6 maand gips gehad tot van de enkel tot aan me lies ze konden het niet opereren omdat er te veel verbrysselt was in me enkel en is het 2011 en ik doe vrywilligers werk in de bediening dus ik loop veel en als ik dan thuis kom en lig effe op de bank en sta op knak ik zo door me enkel heen heb hele dikke voet na die tyd ik moest er maar meer leren leven zeiden de artsen plus me enkel zit ook vast smiley


Geschreven door: eline kok op Woensdag 18 Mei 2011 om 09:52 Ongepaste reactie?

hallo iedereen
Ik ben 27-12-2010 van een ladder gevallen en heb daarbij mijn linker calcaneus verbrijzeld en wat middenvoetbeentjes gebroken
Na 9 weken fixatiegips en 6 weken loopgips mocht ik gaan revalideren 2xper week en heb ik orthopedishe schoenen
Mijn bedrijfarts twijfelt of ik mijn oude beroep weer kan oppakken
(ik ben werkzaam als nivo3 in de thuiszorg)vanwege de verhoogde kans op arterose
Wie heeft daar ook ervaringen mee?
Ik ben over het algemeen een positief mens en erg strijdvaardig maar soms zakt de moet me in de schoenen en maak ik me zorgen over de toekomst herkennen jullie dit ook?
ik ben pas 5 maanden bezig en lees dat sommige al jaren bezig zijn ik mag eigelijk niet mopperen he Ik vind het fijn om dit met jullie te delen
Ik wil iedereen veel sterkte wensen groetjes eline


Geschreven door: Heidi van den Boom op Maandag 6 Juni 2011 om 13:51 Ongepaste reactie?

Ik heb mijn hiel gecplompiceerd gebroken en gedeeltelijk verbrijzeld ben toen meteen geopereerd en hebben er 4 pinnnen in geplaatst moet nu 4 weken gips en wat dan kan iemand mij daar iets over vertellen ? Hoe lang mag het niet belasten ?

grt heidi


Geschreven door: eline kok op Dinsdag 14 Juni 2011 om 23:59 Ongepaste reactie?

Hallo Heidie
Hoe gaat het? Om je vraag te beandwoorden is moeilijk bij iedereengaathet anders 1 ding kan ik je wel vertellen je moet soms veel geduld hebben ik zelfheb totaal 15 weken gips gehad en daarna begint de revalidatie pas
Mijn arts vertelde me dat dit een ernstig trauma was en dat het hele genezingsproces wel 18 maanden zou duren ,wat ik daarna over hou aan klachten is life- time
Ik draag nu orthopedishe schoenen en daar loop ik nu redelijk op
s''morgens heb ik wat opstart problemen ,maar de pijn wordt wat minder
Ik hoop dat het bij jouw ook weer goed komt veel beterschap toegewenst
eline


Geschreven door: Astrid op Vrijdag 8 Juli 2011 om 08:01 Ongepaste reactie?

hoi hoi
wie kan me helpen ik heb een reumatische onsteking in de enkel tussen 2 holle ruimtes en de oplossing is vastzetten aan de buitenkant van de enkel wie heeft dit ook gehad en zo ja ben je dan nu ook echt pijnvrij of blijft het maar aan sukkelen?


Geschreven door: Kor op Donderdag 15 September 2011 om 13:26 Ongepaste reactie?

Inmiddels is het alweer 1 1/2 jaar geleden (mei 2010) dat ik mijn hielbeen gebroken heb gehad, met scheurtjes die doorliepen tot in mijn enkel gewricht. Ik voel mijn enkel/voet nog wel een beetje maar kan in principe alles weer doen. Ben weer aan het hardlopen en heb afgelopen zomer, nou ja zomer, weer op de race fiets gezeten. Kan ook weer op gewone schoenen lopen etc.
Ik heb eerst 3 maand zonder gips rust gehad, foutje ziekenhuis gipsspalk verkeerd aangelegd met als gevolg grote blaren op mijn enkel en dus kon er geen gips om mijn voet. Daarna langzaam weer belasten en van augustus 2010 tot augustus 2011 onder begeleiding van een fysio kracht- en mobiliteitstraining gedaan. Laatste 8 maand zelf bekostigd.
Had in eerste instantie na het lezen van alle berichtjes hier en de uitspraken van de chirurg weinig hoop op een goede afloop. OK het is niet 100% maar kan gelukkig wel weer veel dingen doen, zonder al teveel hinder te ondervinden.
Het kan ook redelijk goed aflopen. Denk zelf dat de drie maand rust zonder gips hier een grote bijdrage aan heeft geleverd, aangezien ik in deze drie maand wel mijn enken/voet heb kunnen bewegen/trainen zonder deze te belasten (wel gedaan onder begeleiding van een fysiotherapeut)
PS. Ben 46 jaar.


Geschreven door: nancy op Donderdag 17 November 2011 om 21:00 Ongepaste reactie?

gisteren 16 november binnen gegaan via dagkliniek om platen een 10 tal vijzen uit mijn hiel te halen na een calcaneus breuk. Had een val gedaan op 4 april 2011 van de hooizolder zo''n 3 meter naar beneden. Hopelijk zal dit genezingsproces snel gaan , in ieder geval voelde ik de laatste maand een gťne in mijn spieren rond de hielstreek en hoop dat met het verwijderen van de platen en vijzen nu zal wegtrekken.


Pagina 11 van 18 pagina's met reacties
Eerste : Vorige 10 pagina's [11 12 13 14 15 16 17 18]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen