Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

John van Mildert

Geschreven op: Zondag 12 Oktober 2003 om 21:26
Ongepast of beledigend?

Hallo, vorig jaar september 2002 ben ik - motorrijder 46 jaar - door een dronken Duitse automobilist(met 2,35 Promille)aangereden, hierbij is de humeruskop van mijn li-bovenarm op een stoeprand verbrijzeld en in drie stukken gebroken en de kop is ook nog van mijn bovenarm afgebroken.
Ik ben inmiddels tweemaal geopereerd waarbij de humeruskop met een T-plaat en vijf schroeven terug aan mijn bovenarm is gezet.
Na een jaar lang fysio, pijnlijden etc, is op 3 oktober 2003 de diagnose avasculaire necrose van de humeruskop vastgesteld. Ik heb constant pijn aan mijn li-schouder bij belasting en bij beweging, pijn die nu nog wel te dragen is (pijnstiller Arthrotec 75mg).
Een advies dat ik gekregen heb is zo lang mogelijk doorlopen tot de pijn ondragelijk wordt en daarna pas over te gaan tot een prothese, die het schijnt onvermijdelijk is.
Wel wordt er geadviseerd om de drie schroeven uit de humeruskop te halen, door de necrose van de kop steken drie schroeven al bijna in de kom van de schouder. Op termijn zal dus zeker een schouderprothese noodzakelijk zijn.
Ik wil dit zolang mogelijk uitstellen. Mijn vraag is wat doet necrose en hoelang kun je hiermee doorlopen, en wat zijn mijn toekomst verwachtingen. Zijn er complicaties te verwachten.
Moet ik nu wel of niet besluiten om snel tot een schouderprothese over te gaan. En wie weet er een goede kliniek voor mijn letsel.

Alvast hartelijk bedankt voor jullie reactie, mailen mag ook jvmd@xs4all.nl  

Reacties op dit bericht:

Pagina 2 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Anoniem op Maandag 24 November 2003 om 13:28 Ongepaste reactie?

Hallo Irene, Kijk maar eens op www.livingproof.nl
Daar staat een verhaal van een vrouw met 2 vastgezette schouders.
Heel indrukwekkend!!!


Geschreven door: John van Mildert op Dinsdag 20 Januari 2004 om 19:25 Ongepaste reactie?

Beste Claudia en Aly,

Op 25 november ben ik voor de derde keer geopereerd aan mijn linkerschouder gewricht. De vijf schroeven en de T-plaat zijn eruit gehaald, dit was hoog nodig omdat door de geconstateerde avasculaire necrose mijn humeruskop van vorm veranderd, hierdoor kwamen de schroeven aan de voorzijde in mijn schoudergewricht bloot te liggen. De schroef uiteinden hebben het gewrichtsvlak beschadigd. Voor de operatie was elke beweging van mijn arm erg pijnlijk.

Tijdens de operatie heeft de chirurg gekeken of de humeruskop vast zat dit was wel het geval, ik heb gelukkig dus geen prothese. Er had zich wel veel litteken weefsel gevormd, dit is weggehaald. Op dit moment heb ik nog veel pijn in mijn schouder ook omdat de fysio vaak intensief is. Gelukkig kan ik weer mijn arm tort ongeveer 90 graden onbelast optillen, hoger wordt moeilijker. Daarnaast zijn een aantal funties definitief weg.

Hoe de humeruskop necrose zich in de toekomst ontwikkeld weet ik niet, op termijn zal het plaatsen van een prothese waarschijnlijk onvermijdeljk zijn.

Ik hou jullie op de hoogte over de revalidatie en de vooruitgang.
Groet John


Geschreven door: Aly Fukkink op Dinsdag 23 Maart 2004 om 00:59 Ongepaste reactie?

Hallo John sorry dat het zo lang duurde, maar heb zelf nogal in een dip gezeten. De laatste tijd weer veel pijn gehad en bij de pijn poli terechtgekomen en heb nu een tense waar ik veel baat bij heb. Wat heerlijk dat je geen prothese hebt en ze het nog zo hebben kunnen fixen, ik ben er van overtuigd dat dat beter is. Alleen als er geen andere optie meer mogelijk is dan moet je pas op een prothese overgaan. In mijn geval is dat dus zo, maar ik heb dus pas een keuring gehad en ik heb 45% functie verlies van mijn arm, dus dat is niet niks.Heb ook nog 2 tot 3 keer in de week therapie om de boel niet te laten verstijven want je hebt steeds de neiging om met opgetrokken schouder te lopenom de pijn minder te voelen.Ik denk dat je dat wel herkent.Ik hoop dat het goed met je gaat en hoop nog te horen hoe het verder met je gaat groetjes Aly


Geschreven door: Jan de Bruyn op Maandag 18 Oktober 2004 om 23:57 Ongepaste reactie?

Hallo John en alle andere lotgenoten. Ik ben op 6 november 2000 met mijn Harley door een auto van de weg gereden. Hierbij werd ik gelanceerd en ben ik een paar meter verder op mijn rechter schouder gevallen. In eerste instantie werd in het ziekenhuis een gebroken schouder geconstateerd, naar een half jaar therapie heb ik een kijkoperatie ondergaan waarbij de breuk werd bijgeschrapt en ruimte werd gemaakt door het verwijderen van littekenweefsel.
Naar een jaar van klachten zoals kracht verlies, bewegingsbeperkingen en pijn kwamen ze via een MRI en een operatie er achter dat ik een gat in mijn kapsel had van 4 bij 4 cm.. Na een jaar van therapie en heel veel pijn (ik sliep al een jaar niet meer dan 2 to 3 uur) heeft de orthopeed in september 2003 mijn hele schoudergewricht eruit gehaald en andersom er een schouderprothese in gezet. Ik was toen inderdaad van de pijn af en sliep weer de hele nacht door. Ik heb wel beperkingen maar dit komt door het gat in het kapsel waardoor ik een hele spierfunctie kwijt ben.
Alleen heb ik vanaf december 2003 constant een ontsteking in de schouder die ik waarschijnlijk heb opgelopen tijdens de operatie, hierdoor ben ik alleen al dit jaar al 8 keer geopereerd en moet op donderdag 21 oktober 2004 weer geopereerd worden en over 14 dagen weer. Men maakt dan de wond schoon en legt hier genta kralen waar antibiotica uitlekt. Ook ben ik al vanaf 1 juni constant antibiotica aan het slikken (4000mg. per dag)dit om mijn prothese te redden. Ik ben nu 49 jaar, heb mijn Harley weg moeten doen, het sporten wat ik 5 dagen in de week deed moeten opgeven, mijn werk moeten opgeven en een andere baan gekregen en door het ziekteverzuim dat ik al 2 jaar heb gehad door deze operatie's ben ik op dit moment zelf in de WAO beland.
Ik hoop dat ze de ontsteking eruit krijgen en dat ik de prothese kan behouden en dan ook weer mijn werk op kan pakken.
Mocht iemand nog vragen hebben over deze operatie kan dit ook via mijn e-mailadres: jdebruyn@brunssum.net
Groeten Jan de Bruyn.


Geschreven door: gerry op Zondag 8 Mei 2005 om 14:47 Ongepaste reactie?

Hoi luitjes! Wat een pijn alles bij elkaar. Ik heb zelf in 1998 een ongeluk gehad, met re-schouder op stoeprand terecht gekomen, bot onder kop verbrijzeld, dat is meteen dezelfde dag met t-stuk en schroeven weer in elkaar gezet. Na ong. 2 jaar kreeg ik last van de spieren die eroverheen 'schoten'. Toen is de plaat ook verwijderd. Je kon op de foto's zien dat er een moet in het bot stond. Maar goed, tijdens die operatie is er een ader geraakt, er is 2 jaar later artrose geconstateerd. Een jaar later weer naar chirurg. Ik kon kiezen: vastzetten, schrapen of prothese. Vastzetten: geen optie. Ben 35 jaar! Schrapen dan? Dan vliegt'ie straks om de haverklap uit de kom! Toen (na lang aandringen)heb ik zelf de beslissing genomen om een prothese te laten zetten. Dat is nu anderhalf jaar geleden, en ik heb nu geen pijn meer! Het herstel duurde ongeveer een jaar, maar inmiddels ben ik sinds januari weer aan het badmintonnen met die arm. Het is gewoon een kwestie van volhouden.Ik heb het voordeel gehad dat ik een goede chirurg heb gehad, en hele goede fysiotherapie. Dat laatste is van levensbelang, des te beter de revalidatie, des te langer gaat de nieuwe kop mee. Sterkte!


Geschreven door: Huub op Zaterdag 3 Oktober 2009 om 14:20 Ongepaste reactie?

Hoi, drie maanden geleden ben ik met mijn moutainbike tijdens een afdaling gevallen, schouder uit de kom, en gebroken kop. Vier weken na de val bleek dat de fractuur niet goed aan het herstellen was, gevolg een operatie waarbij er een schroef in de kop geplaatst werd om de fractuur goed te laten herstellen, tevens werd ook een neer-plastic uitgevoerd. Op dit moment nog dagelijks pijn en een beperkte beweeglijkheid, tevens heb ik in een gedeelte van mijn bovenarm een doof gevoel. ga op de moment nog 2 maal per week nam de fysiotherapie. Nu is mijn vraag zijn er meer lotgenoten en zoja kunnen deze mij vertellen hoelang het herstel heeft geduurd.


Geschreven door: Ria op Woensdag 30 December 2009 om 15:12 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

September 2008 heb ik van mijn huisarts een cortison injectie in mijn schouder gehad i.v.m. een slijmbeursontsteking. Ze heeft toen de bacterie staftylococcus naar binnen gespoten waardoor ik een fikse ontsteking kreeg, doodziek was en verging van de pijn. Na vijf dagen kwam een arts op het idee mijn bloed eens te onderzoek en bingo, meteen naar opgenomen en driemaal geopereerd in vijf dagen. Tien dagen in het ziekenhuis gelegen en toen naar huis en nog zes weken zwaar aan de antibiotica en mijn arm in een mitella want de spieren in mijn schouder waren tijdens de operaties doorgesneden dus mocht arm en schouder niet bewegen/gebruiken. Kon ik ook niet.
Toen een paar maanden fysiotherapie. Inmiddels kan ik mijn schouder en arm weer redelijk goed gebruiken, maar omdat ik pijnklachten bleef houden en veel beperkingen toch maar voor controle naar het ziekenhuis waarbij foto''s werden gemaakt. Daarop waren rare vlekken op de humeruskop te zien dus er werd een MRIscan gemaakt. Uitslag avasculaire necrose.
Of zoals mijn Orthopeed zei: het bot is dood.
De arts had amper tijd voor uitleg, alleen dat het bot zou afbrokkelen en ik op den duur een schouderprothese moet hebben. Wie O wie heeft dit ook meegemaakt of er van gehoord?


Geschreven door: Alie op Vrijdag 15 Januari 2010 om 13:08 Ongepaste reactie?

En nog een apart verhaal wat er wel bij past.
Ben vorig jaar juli met de fiets omgevallen ws. door een black-out.
Mijn rechterbovenarm was gebroken net onder de kop en de kop zelf was in 3 stukken.
Na 4 weken in de sling begon het goed vast te groeien zodat ik met 6 weken met fysio mocht beginnen, dit heb ik nog steede 2x per week.
Aangezien de beweging in mijn schouder niet meer vooruit ging, is er nu een MRI gemaakt en daaruit bleek dat 1 stuk wat naar boven geschoven en vastgegroeid was, waardoor de bewegingsbeperking is maar ook dat er op een deel van de kop necrose zit.
Ik mag nu wel onderhands alles weer doen met kracht etc. maar niet echt veel bovenhands om een buersitis te voorkomen.
Over 3a 4 maanden moet ik contact opnemen en er moet dan een rontgenfoto gemaakt worden en als de beweging niet beter is geworden of ik meer klachten heb(ook eerder) dan komt er ws. een operatie om wat meer ruimte te creeeren in de schouder en zal er ws. eens een nieuwe kop in moeten want ik denk niet dat de necrose zich meer omvormt tot gewoon botweefsel.
Ik ga dus gewoon door met fysio 2x per week voorlopig en ben benieuwd hoe dit verder gaat verlopen


Geschreven door: Lebrina op Woensdag 27 Januari 2010 om 22:35 Ongepaste reactie?

Ik heb in de tweede helft van 2006 twee injecties gehad in mijn linkerschouder en in januari 2007 nog ťťntje. De orthopaed had tegen mij gezegd als ik nog last had van de schouder dan kon ik terugkomen bij hem. Was ik maar eerder naar hem teruggegaan, want sinds vorig jaar oktober ben ik naar de orthopaed teruggeweest. De orthopaed die ik eerst had was met pensioen gegaan en nu kwam ik bij een andere orthopaed. Hij maakte eerst foto''s van mijn schouder en na enkele weken moest ik een MRIscan laten maken.Zijn reactie was: opereren. Als ik het niet nu laat doen, dan kan het niet meer.
Prognose: een botje drukt op een pees die ver gezakt is. Met operatie gaan ze de pees omhoog werken en op een of andere manier vastzetten.
Wacht sinds 9 november 2009 al op een oproep voor een operatie.....
Er werd mij wel gezegd dat het een zeer pijnlijke nabehandeling zal zijn....
Ik zie vreselijk op tegen de narcose. "Als ik maar wakker word", zei ik tegen de anaesthesist bij het voorgesprek.
Oh wat duurt het wachten lang............


Geschreven door: GERAERTS1@HOTMAIL.COM op Vrijdag 14 Mei 2010 om 21:44 Ongepaste reactie?

en auto knalde me op de stoep omver oprit. gespleten humerus knop en verbrijzelde bovenarm. de pijn was niet te houden er volgde een operatie met plaat en schroef .moest oefen bij de fisio, maar onwetend zaten de schroeven al los bij volgen de foto .zag de cirurg dat de humerus niet goed doorbloed was. er was maar een oplossing een protheze. weer de helse pijnen . nu 3 jr verder . kan niet veel invalide aangepaste auto .thuis hulp .mijn arm voor 30% maar gebruiken . de tegenpartij erkend schuld en 13 procent invalide te weinig dus .nu mijn schade vergoeding nog krijgen .verkeerslachtoffer levenlang


Pagina 2 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen