Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Koen

Geschreven op: Zaterdag 9 November 2002 om 11:06
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Ik ben geopereerd aan een labrum-scheurtje in de heup.
we zijn nu 2 maanden verder en als ik nu
in kleermakerszit ga zitten doet het nog steeds pijn aan de buitenzijde van de heup, net of ik m'n been niet verder naar beneden kan drukken. Ook als ik mijn been zijwaarts optrek kraakt het heel luid en dof, net of m'n been even uit de kom springt. Ook na lang zitten of stappen doet m'n heup serieus lastig.
Al deze klachten had ik ook VOOR m'n operatie !!
Is er iemand die ook geopereerd is aan het heup-labrum en eventueel dezelfde klachten had ?? Help mij a.u.b. !! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 33 van 242 pagina's met reacties
Eerste : Vorige 10 pagina's [31 32 33 34 35 36 37 38 39 40Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Pleun op Donderdag 8 Oktober 2009 om 12:58 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

Ik zie hierboven wat vragen van mensen die nog onder het mes moeten, ik zal een beetje vertellen hoe het mij na mijn heupoperatie is vergaan, nu 6 weken geleden. De operatie is mij 100% meegevallen, bijna geen pijn. Ik heb 2 weken mijn been totaal niet gebruikt, en mocht 6 weken niet buigen/bukken/fietsen. Helaas voor mij kreeg ik na 1,5 week een trombose been, had geen prikjes meegekregen voor thuis, is niet het "protocool" smileyHad ik het maar wel gehad, want hierdoor ben ik gelijk een stuk verder van huis. Omdat er een bloedprop onder mijn voet zit (en kuit) kan ik moeilijk op die voet lopen, net nu ik hem wat meer mag gaan belasten. Ik heb verder geen klachten gehad van een dood gevoel bij de schaamstreek. Ik merk wel na 6 weken dat als ik een ver stukje loop met mijn 2 krukken, dat dan wel pijn krijg in mijn heup/lies. Ik vindt dat het herstel bij Ester wel heel snel is gegaan, daarom misschien ook nu de klachten...De wondjes zijn ook best klein, ik smeer er ieder dag een littekencreme op. Ikzelf ben in Nederland geholpen, moet zeggen door een hele goede arts. Ik loop nu binnen met 1 kruk, soms een heel klein stukje zonder, maar voel me dan net Manke Nelis... smiley Voor de meiden die nog onder het mes moeten, veel succes en bij iedereen gaat het anders. Want Ester wat hebben ze dan precies bij jou gedaan? Bij mij is al het kraakbeen tussen mijn heupkop/kom weggehaald, was teveel beschadigd. Groetjes aan allemaal, Pleun smiley


Geschreven door: odetszky op Donderdag 8 Oktober 2009 om 13:37 Ongepaste reactie?

Hoi Isabel, Irma, Anouk en de rest,

Die operatie is best pittig al verkijken de meesten zich het woord ''kijkoperatie''. Het herstel kŠn voorspoedig verlopen, maar zoals dr jansen (Rijnlandzks Leiderdorp) al aangeeft, een bepaald percentage knapt niet volledig op en een heel klein percentage kunnen de klachten zelfs erger worden. Dat is logisch want ze kunnen nooit iets garanderen.
Nou, ik heb 1,5 jaar na de operatie beslist veel last gehad, zo erg dat de arts eraan dacht nog eens te opereren. Daar zat ik niet op te wachten. Het is in november 2 jaar geleden en nu gaat het al een paar maanden heel goed, maar soms begint het weer te zeuren en te zaniken, en loop ik slecht. Gelukkig ga ik er niet meer doorheen. Dat gebeurde tot op ca een half jaar geleden nog wel. Tja, en een nacht verkeerd slapen is een dag pijn.
Enne... Irma, yep ik was de enige geloof ik van het forum met een dooie d..s als je begrijpt wat ik bedoel. Heb ook zo''n 4 ŗ 4,5 uur op de tractietafel gelegen, was even teveel van het goeie. Maarrrrr, het komt gelukkig wel weer goed!!! smiley
Ik weet in ieder geval wel dat het voor iedereen anders verloopt, de ervaring en het herstel. Sommigen herstellen echt supersnel, sommigen duurt het langer, Pleun is echt getroffen met die trombose. Dat is een flinke tegenvaller.
Ongelijk been, dat gevoel heb ik ook vrij lang gehad, maar was t vergeten, gaat ook weer over blijkbaar.
Het enige wat ik kan zeggen, neem de tijd voor het herstel in de eerste weken. Ik mocht 6 weken absoluut niet lopen met dat been, maar toch kreeg ik de klachten terug. (Ben wel ernstig gestruikeld tijdens die weken, misschien dat er daar iets fout is gegaan, wie zal t zeggen) Maar ik geloof tůch dat een rustige start veel meer rendement heeft in de toekomst. Let op, WEL oefeningen doen, hoor!
Nou mensen (we zijn met zoveel inmiddels) tot forums.
groetjes, Odette


Geschreven door: Isabel op Vrijdag 9 Oktober 2009 om 22:29 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,

Wat fijn om al jullie verhalen te lezen, maar wat ben ik een pieperd. Donderdag krijg ik nu de injektie met verdoving en lees ik net hier op het forum dat dat nog pijnlijker is dan de MRI met contrast. Ik ga echt weer liever bevallen hoor. Die waren niet makkelijk maar wat mijn heup betreft echt, brr.
Sterkte allemaal.
Groetjes,
Isabel
Geschreven door: Ester op Zaterdag 10 Oktober 2009 om 21:49 Ongepaste reactie?

Hoi Allemaal,

Amai t wordt nog druk , zo met zijn allen, maar inderdaad Anouk, ik herken het idee van niet willen komen op een forum, maar naarmate dat je weet dat je geopereerd moet worden of al geopereerd bent, is het toch heel prettig dat je eens ervaringen kan uitwisselen met mensen die hetzelfde meemaken... voor Pleun( en voor wie het nog wil weten: ik ben geholpen aan twee scheurtjes in mijn heupkom, 1tje op de punt van de kom, die is weggevijld en dan nog 1 in het labrum, deze is ook weggevijld en daarna hebben ze gaatjes geboord in het kraakbeen. Hierdoor worden er kleine bloedinkjes veroorzaakt die zorgen voor de aanmaak van een pseudo kraakbeen. Verder is er in de gehele heupkom wat extra gevijld, voor t wat mobieler zijn, aangezien ik dans en ook beroepsmatig danslessen geef.
Hoe mijn revalidatie is verlopen:
1e 3 weken, 3x per dag verschillende oefeningen voor op bed om alle beenspieren sterk en soepel te houden. Mocht 3 weken niet op mijn been steunen. Na 3 weken bij specialist geweest. Hij was zeer tevreden, kon al behoorlijk kracht geven zonder pijn. mocht langzamerhand op mijn been gaan steunen en de krukken afbouwen, dit heb ik in 2 weken gedaan. Dit wil niet zeggen dat ik dan lange stukken kon lopen...das lopen met een rolstoel in de buurt, zal maar zeggen.ook mocht ik op een hometrainer fietsen en dit opbouwen naar langere tijd, maar wel zonder weerstand. Vanaf week 6 naar de fysio met verwijzing van de specialist, 3 x per week: elke keer 1 uur lang stabiliteitsoefeningen doen met lichte krachttraining en vervolgens massage e.d. Dit gedaan, plus de oefeningen thuis tot en met 3 maanden na operatie...vervolgens terug bij specialist geweest en genezen verklaard.
T kan zijn dat ik sneller dingen ben gaan doen en daardoor een langzamer proces heb zonder pijn...aan de andere kant geeft de specialist aan dat al die stijfheid niet erg is...als je dezelfde activiteiten ook de volgende dag weer kan doen...Dus bijvoorbeeld als ik 3 uren zou dansen (wat ik niet doe hoor,hahaha)en ik kan ''s avonds van stijfheid niet fatsoenlijk van de bank, is dat niet erg, zolang ik de volgende dag diezelfde 3 uren weer kan uitvoeren.
Anouk ik vind jouw verhaal heel vervelend klinken, dat je zo met een kluitje in het riet gestuurd bent. Nu moet ik wel eerlijk zeggen, dat ondanks het feit dat ik zo goed en kundig geholpen ben, dat ik ook niet van een tractietafel wist, totdat ik voor de operatie zacht verband rond mijn voeten gewikkeld kreeg en die waren niet voor koude voeten werd me toen uitgelegd smiley
Tis al een lang verhaal geworden, sorry hoor!Als je nog vragen hebt mag je me die altijd stellen hoor...ik denk zeker dat je je gewricht soepel moet houden, maar dan zonder weerstand.
Ik ben nu met zwemmen begonnen, maar vraag alles eerst aan je fysio...
Iedereen succes en hou jullie taai,,,we zijn gelukkig niet alleen!!!

Prettig weekend.

Groetjes
Ester


Geschreven door: Danielle op Zondag 11 Oktober 2009 om 10:54 Ongepaste reactie?

Pff Anouk wat een verhaal joh! Echt heel erg vervelend! Ik schrik er wel een beetje van hoe snel je bent los gelaten.
Mijn revalidatie ziet er heel anders uit. Ik heb duidelijke instructies gekregen rustig aan te doen. 1 week na de operatie had ik er ook echt niet aan moeten denken te lopen en/of te fietsen. Het deed nog veel te veel pijn.
Vanaf deze week (het is nu 8 weken geleden) mag ik buiten fietsen. Ze wilden absoluut niet dat ik dit eerder zou doen omdat mijn operatie been de "klap" van het (onverwachts) neerzetten moest aankunnen. Nu kan ik alleen nog maar kleine stukjes fietsen (10 min max) Na 6 weken mocht ik rustig zonder krukken gaan lopen. Nu loop ik thuis zonder krukken en buiten met krukken of met een rolstoel. Op de helft van de dag voel ik dat ik het rustig aan moet doen en minder door het huis moet lopen. Ik heb 4 x in de week fysio. Dan ga ik oefeningen in het water doen en oefeningen in de fitnesszaal. Ik krijg hier 2 x per week begeleiding bij.
Helaas gaat het bij mij nog niet super. Als ik maar iets teveel doe krijg ik heel veel last bij de aanhechting van de iliopsoas spier. Dat zit iets naast/onder je heupbot aan de bovenkant van je lies. Ook mijn lies jeukt weer erg als ik teveel beweeg. Hopelijk wordt dit minder.
Ik heb fysio bij Tamminga in Utrecht. Dat kan ik enorm aanraden. Er komen zelfs mensen uit Rotterdam om hier te revalideren.
Mij orthopeed heeft mij ook gezegd dat ik 6 tot 9 maanden moet rekenen voor de revalidatie. Het is dan ook logisch dat het nog niet helemaal super gaat. Ook mocht ik de eerste 3 maanden niet werken. Dat was wel even slikken. Maar het positieve is dat ik me helemaal op mijn revalidatie kan richten en dat ik geen energie verspil aan werken.

Mijn rug gaat trouwens steeds beter!!!!! Helemaal super. Af en toe heb ik nog een terugval maar dan pikt mijn rug het na 1 of 2 dagen weer goed op. Dat is echt een enorme opluchting.

Mijn tip voor iedereen: als het niet goed voelt en/of je mist goede begeleiding dan moet je echt aan de bel trekken. Het probleem is te serieus om te verwaarlozen. Hier op de site staan inmiddels al heel veel tips voor goede artsen waar je snel terecht kan.

Lieve groetjes en sterkte voor iedereeen!!!!


Geschreven door: Marcella op Maandag 12 Oktober 2009 om 17:04 Ongepaste reactie?

Hallo meiden,

Het wordt een gezellige drukke boel hier! Ben zelf ook geen forumganger maar vond het heel fijn om alle verhalen en ervaringen van iedereen te lezen, en vond dat het toen tijd werd om ook mijn verhaal te doen. Kan misschien weer iemand mee geholpen worden.

Maar ik kan jullie niet helpen met labrumklachten, bij mij lag de oorzaak uiteindelijk bij een geÔrriteerde pees, en doordat er geen problemen met mn heup en het gewricht waren, is het herstel ook heel anders. Maar het gaat in ieder geval nog steeds de goede kant op al is de pijn nog wel afentoe aanwezig. Anouk wat naar dat je nog steeds zoīn last hebt! Klinkt alsof je niet goed geholpen bent smiley in welk ziekenhuis ben je geopereerd?

Danielle wat balen dat je nog zoīn last hebt en het niet zo snel gaat als je wilt! HOpelijk trekt de pijn in je lies en pees snel weg en gaat het gauw beter!!

Succes in ieder geval allemaal weer!

smiley


Geschreven door: Anouk op Donderdag 15 Oktober 2009 om 10:55 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,

Allereerst wil ik iedereen even bedanken voor het medeleven. Erg lief van jullie, het doet me heel erg goed om te weten dat ik niet alleen ben. Dank jullie wel! Gisteren was voor mij eindelijk de grote dag. Afspraak bij de orthopaed en foto''s maken. Heb er echt naar uit gekeken omdat ik zo onzeker was geworden over mijn klachten, maar ik ben gelukkig weer helemaal blij! smiley Natuurlijk is het beenlengteverschil en de pijn nog niet weg, maar de orthopaed vond dat, ondanks het hele revalidatie- proces veel langer duurt, dat deze klachten toch niet helemaal normaal waren. En dus wil hij mij een spuit geven met een ontstekings remmend middel in mijn heup. Hij dacht dat het weefsel nog wel een beetje ontstoken was en hoopt hiermee de irritatie weg te halen. Blijkbaar heb ik toch te vroeg te veel gedaan, dus een tip voor iedereen: hou het wel soepel, maar doe de eerste weken niet te veel, de stijfheid gaat daarna wel weg!
Morgenvroeg heb ik al een afspraak voor die spuit (brrrr...).
Zo''n spuit heb ik al eens eerder gehad voor de contrastvloeistof voor een MRI, en die vond ik best meevallen, dus ik hoop nu eigenlijk weer op hetzelfde, maar lees hier andere verhalen dat deze veel pijnlijker is. Laten we hopen van niet, ik weet het morgen te vertellen.
Ik kom uit het zuiden van Nederland en ben daar ook geopereerd, ben zeker wel tevreden hoor over de arts, een hele vriendelijke en kundige man die zeker wel weet waar hij over praat. Hij heeft mij goed geholpen, maar omdat het elke keer zo lang duurt voor de volgende afspraak word ik gewoon zo''n onzekere miep over mijn klachten (ook omdat iedereen ernaar vraagt en iedereen van mening is dat het niet "normaal" is).Dan zou ik eigenlijk het liefste even willen bellen met de arts zelf zodat hij mijn onzekerheid weg kan halen. Hij is toch diegene die er het meeste van weet, toch? Maar helaas is dat niet mogelijk (druk, druk, druk)maar zou eigenlijk wel fijn zijn toch, of heb ik dat alleen maar. Ook vertelde hij mij dat elke operatie anders is en bij iedereen hersteld het ook weer anders, dus je kan bijna niet spreken van "normaal verloop" omdat je van tevoren nooit weet hoe het gaat lopen.
Verder heb ik nog wat oefeningen meegekregen , ook voor de fysio en moet ik over 6 weken weer terugkomen om te kijken hoe het na die spuit is gegaan. Ben heel erg benieuwd hoe het verder zal gaan, maar heb nu goede hoop! Ik laat het jullie weten.
Ik las bij de meeste van jullie dat jullie uren op de o.k. hebben gelegen, maar ik heb zelf de tijd bijgehouden omdat ik een ruggeprik heb gehad en ik was na ruim een half uurtje klaar. Heb zelfs nog even meegekeken op het scherm, maar kreeg toen last van kriebelhoest en ben toen maar weer gaan liggen. Dat zijn wel hele grote verchillen in tijd, niet dan?
Pleun, wat erg van die trombose. Bij mij waren de prikjes niet fijn, maar heb daarna gelukkig geen last meer gehad. Veel sterkte ermee!
Ester, wat fijn dat je weer kan dansen, (zou ik ook graag willen) maar hoe doe je dat dan als je nog niet helemaal de oude bent? Heb jij helemaal geen pijn meer bij bepaalde bewegingen?
Odette jij schrijft dat je ook last hebt gehad van een ongelijk been. Had jij toen ook zo''n pijn als je je voeten naast elkaar wilde zetten? Net alsof je gewricht niet meer in elkaar past? Zou graag jou verhaal willen horen.

Ik denk dat mijn verhaal weer lang genoeg is geworden. Ik heb wel geleerd dat ik positief moet blijven denken dan komt het wel goed.
Ik laat jullie weten hoe de spuit is bevallen (of niet)

Groetjes aan iedereen en sterkte met jullie eigen verhaal smiley


Geschreven door: Nieck op Vrijdag 16 Oktober 2009 om 16:20 Ongepaste reactie?

Dag allemaal,

Inmiddels lang geleden dat ik hier gekeken heb, wat een leeswerk mensen!

@Danielle; ik citeer een stukje uit begin Augustus:

ĎMijn fysio en sportarts denken dat het komt door een slechte rompstabiliteit. De orthopeed denkt wat anders. We gaan zien wie gelijk heeft. Ik hoop de orthopeed! Want fysio etc heeft het al bijna 3 jaar niet kunnen oplossen.í

Zťťr herkenbaar, ik heb dan geen 3 jaar (:o), maar 8 maanden met dit waanidee rondgelopen. Na fysio bij het SMC van de KNVB toch een MRI laten maken o.l.v. Henk v/d Hoeven. Hij had het ook bij mij over een impingment, een vrij zeldzame aandoening. 16 juli ben ik geopereerd (pagina 17-18 van dit topic). Je bent bij hem in zeer goede handen DaniŽlle, Henk staat (o.a. bij de KNVB) als ware heupexpert aangeschreven. Van vrijwel de meeste informatie die je hier schrijft heeft hij mij ook voorzien, wel leuk om nog zoín geval te lezen (leuk in de zin van herkenbaar).
Ik herken trouwens je pijn in het liesgedeelte, dit blijft waarschijnlijk nog wel een aantal weken zo, dit is een normale reactie. Het gaat de komende tijd steeds soepeler worden, let op mijn woorden!!

Het is inmiddels 3 maand na mín operatie, ik moet zeggen dat alles steeds beter gaat. Ik heb 6 weken met 2 krukken gelopen (50% belasting). Vrijwel gelijk na die 6 weken kon ik krukloos verder, een heerlijk gevoel!

Sinds een maand volg ik 3x per week een strak fysioschema, 1x per week bij het SMC van de KNVB in Zeist. Deze mensen raad ik iedereen aan, wat een deskundigheid! De overige 2x doe ik hier in de buurt, het is nl. wel een eindje rijden wekelijks, Nieuwleusen Ė Zeist smiley.

Deze week heb ik voor het eerst met succes 10 min. 6.5 km gelopen op de loopband, volgende week begin ik met rustig joggen op intervalniveau. Fietsen, steppen en spierkrachtoefeningen gaan op een steeds hoger niveau. Ik verwacht met +/-2 maand weer met veldtraining te beginnen (in eerste instantie zonder bal).

@All: veel sterkte met herstellen en/of aankomende operaties. Ik zal proberen het forum de komende tijd in de gaten te houden!

Groetjes Nieck


Geschreven door: Danielle op Zondag 18 Oktober 2009 om 15:12 Ongepaste reactie?

Hoi Nieck,

Bedankt voor je reactie Nieck. Super zeg dat het zo goed met je gaat! Hartstikke fijn. Ook ik vind het "leuk" om verhalen te horen van mensen met dezelfde aandoening. Onze verhalen lijken inderdaad veel op elkaar. Wel met het verschil dat ik bijna 3 jaar met de klachten heb gelopen voordat ik werd geopereerd. Vooral het laatste jaar heb ik veeeeeel meer pijn gekregen en kon ik alleen nog maar kleine stukjes lopen. Daardoor heb ik waarschijnlijk van binnen meer schade opgelopen. Achteraf baal ik er van dat ik bijna 1 jaar op een wachtlijst heb gestaan bij van der Hoeven.... Maar ja, ik schiet er niets mee op om daar te lang over na te denken.

Momenteel loop ik 3 weken zonder krukken. Helaas zit er geen vooruitgang in. Ik kan alleen nog maar kleine stukjes door het huis lopen. Bijvoorbeeld lopen door de AH is al echt te veel. Dan ga ik helemaal over het karretje hangen en op 1 been verder. Mijn lies (vooral op de plek van de aanhechting iliopsoas) speelt dan enorm op waardoor ik alleen nog maar hele kleine passen kan zetten. Ook kan ik nog maar hele kleine stukjes fietsen. Het gaat de afgelopen 3 weken dan ook helemaal niet vooruit. De afgelopen dagen jeukt mijn lies zelfs als ik slaap (daarvoor alleen bij teveel beweging) Ik ga deze week met de fysio overleggen. Ik wil voor de zekerheid graag terug naar de orthopeed. Misschien zit er nog een ontsteking oid? Ik ben niet helemaal gerust.
Nieck hoeveel last heb jij van je lies gehad? Wat hebben ze met jouw lies gedaan? Massages?

Anouk: hopelijk viel de spuit mee? Ik ben benieuwd wanneer je resultaat merkt. Dat zal wel even duren.

Groetjes Danielle


Geschreven door: odetszky op Maandag 19 Oktober 2009 om 15:54 Ongepaste reactie?

ha Anouk,
Dat beenlengte verschil is niet lang gebleven, het zat misschien ook meer tussen m''n oren, hoor. Je gaat vanaf het moment dat je de klacht (langzamerhand) krijgt tot aan de operatie en daarna toch ''raar'' lopen, denk ik. Je ontlast tenslotte zoveel mogelijk je pijnlijke heup/been. En Šls je er dan op kan staan lijkt het wel een groot verschil. Dus niet noemenswaardig meer.
En Danielle wat een naar verhaal, zeg, tjonge. Ik ben er zeker niet 100% van genezen maar jouw verhaal vind ik best heftig. Die spier trouwens, voel je die zeg maar in het zachte gedeelt van de voorkant van de heup lopen? Maar dan dieper van binnen? Daar wees ik altijd naar als ik iets voelde, en daar voel ik nog regelmatig pijn of een zwak gevoel, alsof je erdoor hen gaat zakken ( en soms gebeurt dat dan ook.. zucht)
Ik vraag t omdat mijn arts in die tijd daar nooit over is begonnen. Maar ik hoop toch dat er snel vooruitgang gaat komen, hoor.
Pleun, hoe is t met jou inmiddels?
Isabel hoe is de prik gegaan, en wat hebben ze gezien?
De rest groet ik even zo: smiley


Pagina 33 van 242 pagina's met reacties
Eerste : Vorige 10 pagina's [31 32 33 34 35 36 37 38 39 40Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen