Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Orthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Orthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Carin

Geschreven op: Zondag 24 November 2002 om 19:56
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Ik heb sinds twee jaar een verkalking in de rechter schouder. Heeft iemand ervaring met homeopathie en verkalking. Kan men de verkalking wegkrijgen met homeopatische inspuitingen?
Alle info is welkom. Als ik maar van de pijn verlost geraak. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 4 van 8 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8]

Geschreven door: Jolanda op Maandag 11 Februari 2008 om 13:44 Ongepaste reactie?

Hoi, tegenwoordig bestaat een nieuwe techniek uit Amerika. genaamd ARP.
Zelf heb ik schouderklachten, waarvan nog niet geheel vastgesteld is wat het is. Maar ik ben nu 1 keer in behandeling geweest met ARP, waarbij gebruik gemaakt wordt van electostimulatie. Hierbij is het mogelijk om littekenweefsel te verwijderen, waar mogelijk ook verkalking... Ik weet er verder niet veel vanaf, maar ik zou zeggen zoek het op of vraag ernaar, voor zover het al bij artsen bekend is. Ik hoop dat ik zelf snel van mijn klachten afben, hopelijk jullie ook.


Geschreven door: herman112@lycos.nl op Zaterdag 8 Maart 2008 om 19:56 Ongepaste reactie?

Mijn vrouw heeft verkalking van de spieren en lijd hierdoor helse pijnen weet iemand een goede therapie want het lieve mens wordt er gek van


Geschreven door: Renée uit Best op Donderdag 3 April 2008 om 15:37 Ongepaste reactie?

Ik heb al jaren last van chronische peesonstekingen en verkalking in beide schouders. Eindelijk ben ik afgelopen dinsdag behandeld in het St. Maartenskliniek te Nijmegen. Als eerste aan mijn linker schouder. Zij zijn gespecialiseerd in gewrichtsproblemen en het enige ziekenhuis dat werkt met deze nieuwe methode (poliklinische behandeling). Je wordt plaatselijk verdoofd en men probeert middels een zoutoplossing het kalk te verwijderen. Helaas ging dat bij mij niet en moest er flink gehakt worden om het kalk te kunnen verwijderen. Het is even lastig maar hopelijk ben ik er nu vanaf.(ben nu nog helemaal stijf en slik pijnstillers). Nu nog de rechter schouder maar ik wacht even de resultaten van deze operatie af. Ik adviseer jullie dan ook om je door te laten sturen naar Nijmegen! Succes.


Geschreven door: marianne op Donderdag 10 April 2008 om 17:35 Ongepaste reactie?

hoi Jolanda ik heb je bericht gelezen over die nieuwe techniek uit amerika ARP, maar ik weet niet of ze dat in alle plaatsen doen, in welke plaats laat jij het doen, moet 15 april naar de orthopeet en ben best wel bang


Geschreven door: Nancy op Vrijdag 13 Juni 2008 om 21:54 Ongepaste reactie?

Beste lotgenoten, zoals jullie heb ik ook last in mijn rechterschouder . Het is begonnen in mijn rechterbovenarm. Ik had er een drie dubbele peesontsteking, en er was ook kalkafzetting aanwezig. Het enige wat mij kon helpen was een inspuiting met cortizone rechtstreeks in het bot. Maar dat is een lap middeltje want dat helpt een paar dagen of misschien een paar weken, en daarna heb je terug last. Ik ben afgelopen woensdag naar de osteopaat geweest op drie maandelijkse controle, en heb mijn echo meegenomen. Mijn arm voelde soms heel moe en zwaar aan. Hij heeft dit vrij gemaakt door een beweging, en raar maar waar het zware gevoel in mijn arm is weg. Hij heeft het vrij gemaakt, zodat ik nu beter en soepeler kan bewegen.
Aan de kalkafzetting kan hij niets veranderen, het enige wat kan helpen is het eventueel laten verbrijzelen; zoals ze bij nierstenen doen. Maar dat stel ik uit tot het echt niet meer gaat. Ik weet zelfs niet of het al dan niet pijnlijk is deze verbrijzeling.
Wat ik wel neem is GLUCADOL TWIN, het bevat twee substanties die onmisbaar zijn voor een goede werking van de gewrichten nl. glucosamine en chondroitine. Bij last in de gewrichten draagt het bij tot het regenereren van het gewricht. Het is wetenschappelijk aangetoond dat ( via bijsluiter )glucosamine de mobiliteit ondersteunt, het gewricht verlicht, het gewricht soepel houdt en de stramheid van het gewricht vermijdt.
Recente gegevens hebben aangetoond dat in geval van meer last, de combinatie van glucosamine en chondroitine een betere respons heeft op het kraakbeen. Men kan dit vrij krijgen, zonder doktersvoorschrift. Let wel het is niet goedkoop, een doos van 2 x 84 tabletten kost 48 euro.
Ik laat mij zeker NIET opereren, geen enkele dokter of specialist kan mij de garantie geven dat ik met een operatie verlost zal zijn van deze last.Ook laat ik GEEN spuiten van cortizone doen, dat helpt maar voor een tijdje, en je de last komt toch terug. Ik heb mijn vertrouwen gesteld op GLUCADOL TWIN. Je moet het wel 3 maand nemen, wil je resultaat hebben. Maar ik heb het er voor over. Ook heb ik mij de gewoonte gemaakt, dat als ik iets moet optillen of dragen; ik probeer om mijn armen zo dicht mogelijk tegen mijn lichaam te houden, zo zet je veel minder druk op je schouders.
Zo beste lotgenoten ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan mijn verhaal, en hoop dat jullie spoedig beterschap mogen ondervinden.

Met vriendelijke groet, Nancy


Geschreven door: jada op Dinsdag 12 Augustus 2008 om 18:30 Ongepaste reactie?

Hallo ik heb dus ook verkalking in mijn schouder natuurlijk van alles geprobeerd ook de vergruizer dat heet shockwave therapie
Heb dat 2 keer gedaan maar ik krijg ht niet vergoed en het kost toch nog € 59,00 per keer. Dit kan men doen in Molenhoek Limburg
Kliniek van der Veen 024 3585905 er zijn mensen die er baat bij hebben, ik had wel al verlichting maar niet naar wens.Zelf heb ik ontdenkt dat ik met fitness het beste resultaten heb, ik begon met lichte oefeningen en ging steeds iets verder, met een katrol aan plafond en een touw erdoor en op en neer trekken komt men ook al heel ver, het is gewoon echt blijven bewegen ander word het erger en gaat alles vastzitten, ik ben zo ver dat ik ook van de pijn af ben als ik 3 keer in de week 15 tot 20 min mijn schouders train, maar voor diegene die al alles vast hebben zitten is dit waarschijnlijk geen optie meer
susses voor iedereen


Geschreven door: jennie op Vrijdag 12 December 2008 om 23:15 Ongepaste reactie?

Hallo, ik ben kapster en ben al 3 maanden niet aan het werk, vanwege schouderklachten ( die eigenlijk al jaren bestaan). Eerst fysio, toen toch maar naar de orthopeed, nadat er een echo bij de fysio was gemaakt, foto''s gamaakt en inderdaad ook verkalking. De oplossing volgens de orthopeed was dan meteen shockwave therapie.Ik heb afgelopen donderdag mijn eerste behandeling gehad, mijn ervaring is dat het heel pijnlijk is, vond het echt een zeer ontprettig gevoel, maar de therapeut schat ik toch met een behandeling of 4 een heel eind te zijn en dan komt het trainen. Ik ben zeer benieuwd en wil heel graag weer aan het werk.Maar deze therapie schijnt toch wel hele goede resultaten op te leveren zonder te opereren.
succes allemaal


Geschreven door: monika op Maandag 29 December 2008 om 00:48 Ongepaste reactie?

dag
ik heb lang helse pijnen doorstaan 2 jaar,cortisone,pijnstillers enz..heb een kijk operatie
gehad,ontkalking en pees,na 7weken was alles voorbij,ik kan mijn arm volledig bewegen dit was mijn rechterschouder nu is het de linkerschouder terug cortisone, dafalgan codiéne, heb terug afspraak voor operatie schouder +spier ik hou er de moet in en hoop dat het even snel gaat, veel oefenen smiley


Geschreven door: sjaan op Maandag 5 Januari 2009 om 16:09 Ongepaste reactie?

heb al jaren last van schouder dacht eerst dat het ook reuma was heb namelijk ook artritis psoriatica waarvoor ik dus alles spuit en slik wat er bestaat
de schouder doet al een paar jaar zeer en er zijn regelmatig injecties in gegeven met wisselend resultaat vorig jaar mri gehad geen afwijkingen gewricht door echo vorig jaar bleek er een verkalkte plek te zitten heb zelf drie keer schokwave behandelingen laten doen de laatste maanden is de pijn niet uit te houden slik veel te veel pijnstillers vier weken geleden opnieuw echo laten maken nu blijkt dat in de hele rechter schouder kalkplekken zitten en ruwe plekken reumatoloog zegt dat er niet meer in gespoten kan worden nu ga ik in het ziekenhuis zelf nog drie schok wave behandelingen krijgen dus hoef je niet zelf te betalen anders wil de reumatloog toch een barbotage laten doen dit wil ik niet want de verhalen zijn daar zeer ongunstig over het wordt tijd om naar een orthopeed te gaan maar ik weet niet welke ook lees ik over operaties hier zou ik ook graag ervaringen van willen horen sorry lezen omdat de arts zei dat er gevaar bestaat dat de spier kan scheuren weet niet wat er dan gebeurt eigenlijk alle reacties zijn zeer welkom
want weet het op het ogenblik echt niet meer


Geschreven door: Annie op Dinsdag 20 Januari 2009 om 10:39 Ongepaste reactie?

Ik kon mijn rechterarm niet meer omhoog krijgen door verkalking in de schouder, heb 12 dec. 2008 een ESWT behandeling gehad in het MMC in Eindhoven. De behandeling was niet pijnloos maar het resultaat is geweldig.
Ik kan de arm weer volledig bewegen en ga morgen terug voor nacontrole.
In het MMC garanderen ze 65% verbetering bij de eerste behandeling en 75% bij de tweede behandeling.
Ik ben blij dat ik het heb laten doen,ondanks dat ik het zelf heb moeten betalen € 530,00. Een tweede behandeling aan dezelfde schouder kost € 397,00


Pagina 4 van 8 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Orthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Letselschade verhalen