Ergonomische draagzak kopen? Dit zijn de beste ergonomische draagzakken van 2024

Het ideale van een draagzak is dat je je kindje tegen je aan draagt. Dat is niet alleen voor jezelf prettig, maar vooral voor je kind. Door de warmte van mama of papa te voelen, is het veel makkelijker om ergens naartoe te gaan. Het is voor jou wel belangrijk dat je een goed product koopt, oftewel een goede ergonomische draagzak.

Tula Free to Grow is een aanrader. Straks leggen we je uit waarom dat zo is. En we gaan nog wat dieper in op de voordelen van een ergonomische draagzak. We kunnen alvast verklappen dat dit niet alleen met het comfort te maken heeft.

Drie keer de beste draagzak ergonomisch

Als je op straat om je heen kijkt, zie je aardig wat draagzakken. En wanneer je een gespecialiseerde winkel binnenstapt, heb je een ruime keuze. Wat is nu de beste ergonomische draagzak? Dat gaan we je hieronder vertellen.

Tula Free to Grow – Draagzak

Tula is een merk dat je geregeld tegenkomt bij je zoektocht naar de beste ergonomische draagzak. Free to Grow is ontworpen om vanaf de geboorte te gebruiken. En zoals je aan de naam ziet, kan je de draagzak lange tijd gebruiken. Je kindje past erin totdat hij of zij kledingmaat 86 heeft.

Deze ergonomische draagzak heeft drie standen: de stand voor pasgeboren kinderen, de babystand en de dreumesstand. Je kunt de breedte van de Tula Free to Grow aanpassen, zodat je baby de perfecte ondersteuning heeft.

Het materiaal is een combinatie van twill textiel en canvas. De knoopjes worden niet gevoeld, ook niet als je voor een andere stand hebt gekozen. Voor ouders maakt het niet uit welk postuur ze hebben. Omdat deze ergonomische draagzak op alle manieren versteld kan worden, is het altijd comfortabel om de zak te dragen.

De schouderbanden zijn gevuld, waardoor je geen last van drukpunten gaat krijgen. We waren al overtuigd van de kwaliteiten van dit product. Als kers op de taart zijn de ervaringen van andere gebruikers zeer positief. Bijna iedereen is zeer te spreken over de Tula Free to Grow.

ByKay Draagzak Click Carrier Classic

De Click Carrier Classic van ByKay is de beste duurzame ergonomische draagzak. Dit model is geschikt voor pasgeborenen en kinderen tot en met 2 jaar. Het maximum draaggewicht is 18 kilogram. Is je baby wat groter? Geen probleem. Er zit een bevestigingsgesp bij waarmee je de band kan vergroten.

Het is mogelijk om je baby op de rug te dragen. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Aan de Click Carrier Classic zit een buikband, die kan worden omgerold. De draagzak wordt op die manier kleiner gemaakt, zodat ook de kleintjes stevig vastzitten.

Het systeem is heel eenvoudig te gebruiken. En ook visueel gezien is dit een aanrader. De banden zijn netjes weg te werken, door middel van elastiekjes aan de uiteinden. Je hebt de keuze uit niet minder dan 15 kleuren.

Het materiaal bestaat voor 48% uit linnen en voor 52% uit katoen. Een groot pluspunt van deze ergonomische draagzak is dat baby’s op de buik, rug en heup kunnen worden gedragen. Ook hier zijn de reviews weer erg goed. Slechts 1 van de tientallen gebruikers is niet tevreden.

Tula Toddler Ergonomische Draagzak Peuter

We zijn weer terug bij het merk Tula. Dit is een gerenommeerde naam die garant staat voor topkwaliteit. De Toddler is de beste ergonomische draagzak voor een peuter. Je ziet dat het draaggewicht een stukje hoger is dan bij andere modellen. De Toddler kan 11 tot 27 kilo dragen.

Je kunt deze ergonomische draagzak op twee manieren gebruiken. Optie 1 is door je peuter of kleuter op de buik te dragen, de andere mogelijkheid is je rug. Dankzij de ergonomische M-zithouding weet je zeker dat het lijfje van je kind comfortabel zit.

De Toddler heeft een verstelbaar en afneembare kapje. Dit is ter ondersteuning van het hoofdje, voor als je kind in slaap is gevallen. Dat zal meer dan eens gebeuren. Het kapje beschermt je kind ook tegen zon en wind.

Deze Tula draagzak bestaat voor 100% uit katoen. Qua kleur heb je een hoop keus. De schouderriemen zijn gewatteerd, waardoor het ook voor jou comfortabel is. Deze draagzak is ideaal als je een wat groter kind hebt of als je kind het ook op iets latere leeftijd fijn vindt om bij je te hangen.

De voordelen van een ergonomische draagzak

Niet iedere baby vindt het even fijn om hele dagen in de kinderwagen te liggen. Waarschijnlijk vind jij het ook niet prettig om steeds hetzelfde te doen. Een ergonomische draagzak is een prima uitkomst.

Het voornaamste voordeel is het gevoel van geborgenheid. Je kindje hangt lekker tegen papa of mama aan. Baby’s hebben veel behoefte aan huidcontact en een veilig gevoel. In de draagzak voelen en ruiken ze je. Daar wordt iedere baby rustig van.

Daarnaast vinden baby’s en peuters het lekker om gedragen te worden. Het schommelen werkt kalmerend en versterkt de band tussen jou en je kindje. Vanuit medisch oogpunt heeft een ergonomische draagzak ook voordelen. Refluxklachten worden er minder door. Je kindje blijft namelijk rechtop. Ook buikkrampjes worden minder als je baby in een draagzak hangt.

Comfortabel voor ouders

Ook voor ouders is het goed om een ergonomische draagzak te hebben. Je kunt niet hele dagen je kunt baby in je armen dragen. Dat gaat, zeker als ze de peuterleeftijd naderen, toch een beetje wegen.

Deze ergonomische draagzakken zijn ontworpen om jou comfort te geven. Je voelt ze nauwelijks zitten, en je baby ook niet.

Conclusie: dit zijn de beste ergonomische draagzakken

Je hebt de keuze uit goed, goed en goed. Dat klinkt misschien flauw, maar zo is het wel. Alle drie de draagzakken uit dit artikel voldoen aan de hoogste eisen. De Tula Free to Grow is geweldig. Het comfort voor zowel kind als ouder is erg groot.

De Click Carrier Classic van ByKay is ook een prima keuze. En Tula heeft nog een andere optie voor je, de Toddler. Deze ergonomische draagzak is ideaal voor peuters.